Priestalo.lt • Temos rodymas - Geriausias patarimas

  DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 20 Rgp 2018, 22:13    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 209 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lap 2007, 16:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
duziki rašė:
PATARIMAI TAIPaveikslėlis
O RASE TURBUT JOLANTA :roll:

tai tikriausiai, nes ji pas mus pastovus svecias! :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Gru 2007, 16:24 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pranešimai: 166
Miestas: Klaipeda
KELIOS GUDRYBES KURIAS VERTA ZINOTI RUOSIANT BET KURIA TESLAGeriau naudokite miltini cukru-su juo tesla paruosite greiciau # Su krakmolu kepiniai bus grazesni trapesni,nors jo deti nera butina.Geriau naudoti kukuruzu krakmola,bet tinka ir bulviu # Labai svarbu kiausinius nuplauti,be to,geriau juos muskite i atskira indeli-taip i tesla nepateks sugedusiu kiausiniu # Baltymus isplaksite lengviau,jei kiausiniai bus salti,indai ir plaktuvas sausi.Jei vistiek plakasi sunkiai,iberkite ziubsneli druskos.Beto,svarbu gerai atskirti baltymus nuo tryniu-jei i baltymus pateks trynio arba riebalu,ju nebeisplaksite # Jei dedate kepimo milteliu,atsiminkite,kad ju nereikia padauginti-dekite 5-8gr i 1kg miltu.Galite juos pakeisti soda,kuria reiketu gesinti parugztintu vandeniu; 5gr sodos gesinkite mazdaug 1 sauksteliu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 19:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Patarimai: kaip pašalinti dėmes

Nagų lako dėmės
Pasistenkite atsargiai nuvalyti laką nuo drabužio. Po to sudrėkinkite audinį nagų lako valikliu iš išvirkščiosios pusės (šios procedūros negalima naudoti audiniams, kurių sudėtyje yra acetato). Po to kaip įprasta – išskalbkite.

Lūpų dažų dėmės

Skutimosi peiliuku atsargiai pašalinkite lūpų dažų liekanas, kol dažai dar neįsigėrė į audinį. Po to užpilkite mažą kiekį dėmių valiklio, skirto valyti riebalų dėmėms. Dėmę uždenkite švariu, baltu rankšluosčiu ir išplaukite drabužį.

Augalinio aliejaus ir riebalų dėmės
Suteptą vietą stipriai įtrinkite geriamąja soda arba talku. Palikite 30 – 40 min. Po to dar kartą patrinkite ir išskalbkite.

Padažo dėmės

Užmerkite drabužį šaltame vandenyje su ištirpintais skalbimo milteliais, po to išskalbkite.

Šokolado dėmės
Atsargiai nuvalykite viršutinį šokolado sluoksnį. Užlašinkite keletą lašų spirito – jis ištirpins šokoladą, po to skalbkite muiluotame vandenyje. Prieš skalbiant skalbimo mašina, išskalaukite drabužį šaltame vandenyje. Senas dėmes iš baltų audinių galima pašalinti vandenilio peroksido tirpalu. Reikia sudrėkinti dėmę šiuo tirpalu, palikti 10 – 15 min. ir išskalbti.

Raudonojo vyno dėmės

Kai tik apsiliejote raudonuoju vynu, kuo greičiau ant dėmės užpilkite baltojo vyno. Nusausinkite dėmę servetėle. Baltąjį vyną galite pakeisti mineraliniu vandeniu arba toniku.

Alaus arba giros dėmės
Užmerkite drabužį šiltame vandenyje, įlašindamos lašelį acto. Išskalaukite šaltame vandenyje ir išskalbkite skalbimo mašina.

Prakaito dėmės

Sudrėkinkite dėmes minkšta kempinėle, ant kurios užlašinkite truputį acto. Išskalaukite ir išskalbkite kaip įprasta.

Purvo dėmės
Palaukite, kol purvas išdžius. Po to kruopščiai nuvalykite viršutinį sluoksnį ir užmerkite šaltame vandenyje 15 – 20 min. Galite išbandyti senąjį būdą – patepkite suteptą vietą žalia bulve, po to išskalaukite šiltu vandeniu.

Vaško dėmės
Neaštriąja peilio puse nuvalykite sustingusį vašką nuo audinio. Dėmę uždenkite drėgna audinio skiaute ir palyginkite lygintuvu. Užpilkite nedidelį kiekį dėmių valiklio ir palikite 15 – 20 min., po to išskalbkite. Kad vaškas nelašėtų ant šventinės staltiesės, galima prie žvakės dagties pabarstyti truputėlį druskos.

Klijų dėmės
Jeigu dėmė jau išdžiūvusi, tai jos išvalyti nepavyks. Todėl nedelsiant dėmę reikia sudrėkinti atskiedėju, vėliau išskalbti.

Dezodoranto dėmės

Pavalykite dezodoranto dėmes vatos tamponėliu, sudrėkintu acte. Vėliau išskalbkite.

Naudingi patarimai

Prieš pradedant valyti dėmę, pirmiausiai atidžiai perskaitykite audinio sudėtį.
Prieš pradedant valyti dėmę, pirmiausiai pavalykite ją švariu rankšluosčiu arba sausa servetėle.
Netrinkite dėmės stipriai, nes ji gali įsigerti giliau į audinį, o tai pasunkins jos pašalinimą.
Dėmių išėmėją laikykite matomoje vietoje, kad nereikėtų jo ilgai ieškoti. Tepkite valiklį nuo dėmės krašto link centro sukamaisiais judesiais.
Kad neišteptumėte kitų drabužio vietų, po ištepta vieta padėkite sausą, švarų rankšluostį.
Nemerkite sutepto drabužio į karštą vandenį.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 20:17 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
Tokie patarimai visada pravers :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 20:18 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Taip, nes dėmės - neišvengiamas dalykas :x


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 20:56 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
1. Kad citrinos būtų kvapnesnės, patiekiant nuplaukite ir perpilkite verdančiu vandeniu ant skylėto samčio. Spaudžiant citrinų sultis, nereikia perdaug spausti baltosios žievės dalies, kad sultys neapkarstų.

2. Kad nesuliptų verdami makaronai, į vandenį įpilkite šaukštelį aliejaus.

3. Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją mirkysite ne vandenyje, o šaltoje stiprioje arbatoje arba piene.

4. Žuvis tešloje ar kepama ant grotelių bus skanesnė, jei ją supjaustę apibarstysite smulkintomis petražolėmis, druska, pipirais, pašlakstysite citrinos sultimis, užpilsite aliejumi ir palaikysite 1-1,5 val. šaltai.

5. Kad pranyktų nemalonus žuvies kvapas, prieš gaminant patiekalą, žuvį patartina keletą minučių palaikyti actu ar citrinos rūgštimi parūgštintame vandenyje arba kefyre.

6. Jei verdamas kiaušinis įskilo, jį reikia suvynioti į foliją ir toliau virti.

7. Jei salotų lapai apvyto, o obuolių ar morkų žievė susiraukšlėjo - palaikykite šaltame vandenyje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 21:46 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kas žinotina apie kiaušinius

***Kiausiniu baltymai plakami, iberus i juos cukraus pudros arba smulkaus cukraus. Siuos priedus suberti tik pries baigiant plakti - taip jie nesusimta i gumuliukus ir pagerina mases struktura.

*** Baltymu su cukrum negalima plakti labai ilgai, antraip mase pasidarys pernelyg kieta, blizganti.

*** Jeigu baltymai isplakti nepakankamai, tai maisant tesla dideli oro burbuliukai susprogines ir keepiniai bus kieti, nepurus. O per daug isplaktuose baltymuose susidaro mazyciu oro burbuliuku su labai plonomis sienelemis:kepant gamini orkaiteje jie susprogineja, ir kepinys susmunka.

*** Jeigu isplaktus baltymus reikia sujungti su kokiais kitais produktais, visada imaisykite i tuos produktus baltymus, o ne atvirksciai.

*** Kiausinio trynius greiciau ir geriau ismaisysite jeigu juos pries tai pasildysite. Trynius maisyti su cukrumi geriausia fajansiniame ar porcelianiniame inde.

*** Likus nepanaudotus trynius galima ilgiau islaikyti sviezius, sudejus juos i stiklaini su saltu vandeniu.

*** Kad omletas butu puresnis, i mase reikia ipilti tiek arb. saukst. vandens, is kiek kiausiniu kepate omleta.

*** Omletas bus skanesnis, jeigu pirmiausiai isplaksite kiausinius ir tik tada ipilsite pieno ir ibersite druskos.

*** Omletui skirtus produktus sumaisyti su isplaktais kiausiniais reikia tik pries kepant. Neturint pieno, ji galima pakeisti saltu virintu vandeniu arba neriebiu vistienos sultiniu.

*** Omleta bei kiausiniene visada kepkite ant mazos ugnies, nenaudokite daug riebalu.

*** Iskepta omleta supjaustykite porcijomis pries pat patiekiant, neiseme jo is kepimo skardos ar keptuves.

*** Kiausiniai gerai sugeria kvapus, todel ju negalima laikyti kartu su intensyviai kvepianciais produktais.

*** Kiausinius visada laikykite tik padetus bukuoju galu i virsu, nes ten kiausinio lukste yra poros, pro kurias kiausinis "kvepuoja".

*** Pries sumusdami kiausini, visada ji nuplaukite.

*** Zasu bei anciu kiausinius galima vartoti maistui tik apdorotus labai aukstoje temperaturoje.

*** Jeigu ketinate virti kiausini skilusiu lukstu, vandenyje butinai istirpinkite arb. saukst. druskos - neisbegs kiausinio baltymas.

*** Jeigu i baltymus pateks riebalu arba trynio, baltymus isplakt nebepavyks.

*** Kiausinio baltymus reikia pradeti plakti letai, pamazu didinant tempa.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 21:46 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Jei norime, kad vištos filė salotoms būtų minkšta, švelni, pamarinuokime ją pieno, česnakų, bazilikų, sodos, pipirų mišinyje 12 val.

* Avokadai dažnai parduodami ne visai prinokę, tokie jie tinkami transportuoti, bet ne kulinarijoje. Jei nusipirkome kietų avokadų, užpilkime juos miltais ir palaikykime šiltai – taip jie greičiau prinoks.

* Kad kepama mėsa būtų švelnesnė, ją galima gerai įtrinti perpjautu kiviu ir palaikyti 10–15 min.

* Marinatai suteikia mėsai įvairų skonį. Čia keletas jų rūšių:

– šviežios ananasų sultys, sumaišytos su susmulkinta citrinos žievele;

– citrinos sultys, pertrintas česnakas ir džiovinto raudonojo pipiro drožlės (nepadauginti!);

– raudonasis vynas, raudonųjų serbentų sultys, kadagio uogos;

– baltasis vynas, obuolių actas, kmynai, kvepiantieji pipirai, cinamono lazdelė;

– obuolių actas, aliejus, čiobreliai, šalavijai, laurų lapeliai.

* Azijoje gaminama daug patiekalų iš pjaustytos mėsos. Peilis, kuriuo pjaustoma mėsa, greitai atšimpa, tai šeimininkes erzina. Kad nereikėtų peilio dažnai galąsti, jų šeimininkės daro taip: šalia pasideda apverstą puodelį, lėkštę ar fajansinį dubenėlį. Kai atrodo, kad peilis atšipo, jį kelis kartus perbraukia per indo dugno kraštą – peilis vėl aštrus.

* Sultinį, kuriame virė daržovės, supilkime į sriubas ar padažus.

* Jeigu virdami sultinį putų nenugraibėme, atsirado nuosėdų, įpilkime į jį stiklinę šalto vandens – nuosėdos iškils, jas galėsime pašalinti. Žinoma, tokį sultinį galime perkošti. Atsiminkime, kad tokios servetėlės negalima skalbti muilu, ją reikia pavirinti vandeny su soda.

* Sultinys bus ypač geras, jei į lėkštę įpilsime šaukštą chereso.

* Atminkime, kad optimaliausia vandens, kuriame plauname mėsą, temperatūra yra 20–25 laipsniai.

* Žaliąsias alyvuoges, marinuotus grybus, daržoves, pievagrybius, kuriuos dedame į padažus, virkime ne ilgiau kaip 10 min., kitaip jie bus kieti.

* Ryžius, kuriuos patieksime kaip garnyrą prie kalakutienos ar vištienos, galima prieš verdant pakepinti keptuvėje su trupučiu sviesto iki geltonumo, vis pamaišant, tada sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir uždengus virti, kol suminkštės (nemaišyti).


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 18:45 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Geriausia paruošti svogūnus prieš pat maisto gaminimą, nes su laiku keičiasi svogūno kvapas. Bet pjaustytus svogūnus galima laikyti sandariai uždarytame inde šaldytuve 2 – 3 paras. Atidarius indą, svogūnus reikia suvartoti kuo greičiau.

· Yra daug būdų neverkti lupant ir pjaustant svogūnus: lupti juos šaltame vandenyje, prieš pjaustymą palaikyti juos šaltame vandenyje arba šaldiklyje.

· Prieš kepimą svogūnus galima apibarstyti ruduoju cukrumi. Iškepę svogūnai bus gražios gintarinės spalvos (jei to reikalauja receptas). Priešingu atveju svogūnus geriau kepti arba troškinti ant mažos ir vidutinės ugnies.

· Svogūno kvapą nuo rankų, indų neblogai naikina citrinos sultys.

· Kelios lėkštutės su supjaustytais svogūnais patalpoje – gera profilaktikos priemonė nuo peršalimo ligų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 22:12 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
man atrodo ašaros svogūnams dingsta su patirtim. Būdama ankstyvoj jaunystei nuolat žliumbiau nuo svogūno. O dabar jau esu jo tiek kartu pripjausčius, kad jau nebeatsimenu kada nuo jo verkiau :roll:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 22:13 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Kai pjaustau su kontaktiniais lęšiais - nei viena ašarėlė nenubėga :) Geriausia apsauga. O jeigu tik be jų - tai žliumbiu žliumbiu, nei šaltas vanduo nepadeda


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 02:16 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
GIRDEJAU, KAD DUONOS JUODOS REIKIA ISIKASTI :roll: O KAI TIKRINAU MESININKUS MACIAU KAD TAMSOJ PJAUSTO SAKE IRGI NEGRAUZE :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 09:54 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
Forelle rašė:
Kai pjaustau su kontaktiniais lęšiais - nei viena ašarėlė nenubėga :) Geriausia apsauga. O jeigu tik be jų - tai žliumbiu žliumbiu, nei šaltas vanduo nepadeda

Tik kazin ar patiems lesiams nekenkia :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 10:46 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Nekenkia, juk beveik kasdien su tais svogūnais susiduriu, bet tarnauja tie lęšiai dar ilgiau nei priklauso ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 10:50 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
Na tada ir as nebesibaiminsiu :)
Ir reiks atkreipt demesi, kaip ten su tuo asarojimu :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 12:12 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai dabar reikia lesius nusipirkti,kovai pries asarojima :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 12:49 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
:laugh: Jeigu neturi, tai ir nereikia. Su jais vien problema. Vieną kartą čili kai papajsučiau, tai negalėjau kontaktinių lęšių 2 dienas įsidėt nors rankas atrodo milijoną kartų ploviau, specialiai rūbus skabiau


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 12:57 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
neturiu :merg2:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 12:58 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pranešimai: 1525
Miestas: Kaunas
Pliusai: 7
geras , tai gal vistiek kazkas lieka ant odos, kitaip taip nebutu. ziurek ir kvapas lieka tarkim zuvies ar dar ko, ir nenusiplauna taip lengvai :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 14:13 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Lieka lieka ir akys tą jaučia. Kitais kartais jau pjaustydavau nesiliesdama su čiliukais, jie jau man ne draugai


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 14:33 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
As tai kazkada kai ciliukus pjausciau, po kiek lauko brukstelejau su ranka per aki (rankos buvo irgi plautos kelis kartus), tai galvojau man aki isgraus :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Vas 2008, 15:49 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
:shock: bukit atsargios su tais ciliukais :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Vas 2008, 13:10 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Košių paruošimo ypatumai

- Verdant košę labai svarbu išlaikyti tinkamą vandens ir kruopų santykį. Kiekviename recepte jis nurodomas vis kitoks. Atsiminti visus variantus sunku, tačiau niekada nesuklysite, jei laikysitės santykio 1:2, t. y. vandens pilsite dvigubai daugiau nei kruopų.

- Verdant košę labai svarbi vandens kokybė. Juk jis nenupilamas, o suvartojamas su koše. Ji bus neskani, jei virdamos pilsite kietą vandenį. Košei virti galima naudoti jau užvirtą vandenį.

- Pradėjus virti košę papildomai vandens geriau nepilti, nes košė bus neskani. Pradėjus virti geriau nemaišyti ir nekilnoti dangčio.

- Manų košė bus skani, jeigu ją virsite piene laikydamiesi šių proporcijų: 500 ml pieno ir 0,75 stiklinės kruopų. Pieną užverdame ir per sietelį pilame kruopas. Verdame tik 1–2 minutes intensyviai maišydamos. Paskui sandariai uždengiame ir paliekame 10–15 minučių pastovėti.

- Grikius naudingiausia ne virti, bet užpilti verdančiu vandeniu, o puodą gerai apvynioti storu rankšluosčiu. Kruopas galima supilti į termosą ir užpilti verdančiu vandeniu. Taip paruošti grikiai iš organizmo išvalo sunkiuosius metalus.

- Prieš virdamos ryžių košę, kruopas nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu – taip pašalinsite krakmolą, trukdantį valyti toksinus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Vas 2008, 14:33 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
O aš galvojau kad krupas reikia plauti higienos sumetimais :roll: Taigi vistiek po apdirbimo lieka juose ar smulkių šiaudeliu ar tiesiog šiaip dulkių :roll:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Vas 2008, 18:54 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Su kuo druska nevalgoma.

1. Pinti baldai. Dėl saulės ir kitų išorės veiksnių poveikio pinti baldai gali pagelsti. Kad atrodytų natūraliai, nušveiskite juos kietu šepečiu, pamirkytu šiltame sūriame vandenyje. Tada palikite baldus išdžiūti saulėje. Kartokite šią procedūrą kasmet ar kas dvejus metus.

2. Šluota.
Nauja šiaudinė šluota tarnaus ilgiau, jei pamirkysite ją karšto sūraus vandens kibire. Po 20 minučių ištraukite šluotą ir palikite išdžiūti.

3. Židinys. Jau akys merkiasi, mielai eitumėte į lovą, bet židinyje dar rusena ugnis?Užberkite ant liepsnos druskos. Ugnis greičiau užges, o ryte rasite mažiau suodžių. Be to, bus daug lengviau iš židinio išvalyti pelenus.

4. Žalvario ir vario dirbiniai. Patamsėjusias žvakides bei žaliu sluoksniu apsitraukusius varinius puodus nušveisite druskos, miltų ir acto (lygiomis dalimis ) mišiniu. Užtepkite mišinio ant minkšto skudurėlio ir ištrinkite dirbinius. Tada nuplaukite šiltu muiluotu vandeniu ir nušveiskite iki blizgesio.

5. Vyno dėmės. Po smagaus vakarėlio raudonojo vyno dėmė kaip priekaištas raudonuoja ant naujo kilimo? Jeigu būsi uoli sprinterė ir žinosi paprastą tiesą, visuomet spėsi užbėgti nepataisomai problemai už akių. Kol raudonasis vynas dar neišdžiūvo, būtų gerai ant dėmės užpilti šiek tiek baltojo vyno, kad atskiestų spalvą. Tada pavalykite dėmę kempine ar šaltu vandeniu, apibarstykite dėmę druska, palaukite 10 minučių ir išsiurbkite.

6. Riebalų dėmės ant kilimėlių. Valgymas prie televizoriaus baigiasi standartiškai – riebalų dėmėmis supančioje aplinkoje. Sumaišykite 1 dalį druskos su 4 dalimis denatūruoto spirito ir patrinkite riebalų dėmę.

7. Vandens dėmės ant medinių paviršių. Stiklinių paliktas vandens dėmes nuo medinio stalo pašalinti nelengva. Bet įmanoma. 1 arbatinį šaukštelį druskos sumaišykite su keliais lašais vandens, uždėkite ant minkšto skudurėlio ar kempinės ir trinkite dėmę, kol ji išnyks. Tada nublizginkite medį šlakeliu natūralaus aliejaus.

8. Kempinės ir šluostės. Jos aplimpa purvais greičiau negu spėjate jomis pasidžiaugti. Kad kempinės vėl atrodytų kaip naujos, per naktį palaikykite jas druskos ir vandens tirpale: 1 litrui vandens – ¼ puodelio druskos.

9. Gėlių likučiai vazoje.
Gėlės nuvyto, šventė baigėsi. Ant vazos sienelių puikuojasi susikaupusios mineralų nuosėdos. Patrinkite nuosėdų žiedą druska ir nuplaukite muiluotu vandeniu.

10. Dirbtinės gėlės.
Galite greitai atnaujinti dirbtines (tikro šilko ar nailono) gėles. Įdėkite jas į popierinį maišelį ir įberkite ¼ puodelio druskos. Maišelį kelis kartus švelniai pakratykite. Ištrauktos gėlės bus tokios pat gražios kaip ir tą dieną, kai jas pirkote.

11. Užsiteršęs akvariumas. Jei norite pašalinti nuo kieto vandens atsiradusias mineralų nuosėdas, akvariumo vidų ištrinkite druska, o prieš įleisdami žuvis, gerai jį išplaukite. Naudokite tik paprastą, ne joduotą druską.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Vas 2008, 19:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
Ramuniuk , žiūriu darbuojies :wink:

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Vas 2008, 19:17 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Šiandien labai tingisi pliurpt, tai dirbu :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Vas 2008, 19:39 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
saunuole,kad darbuojiesi :geles:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Vas 2008, 12:24 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Druska šen, druska ten...

Kalbant apie krūvius, tikra tiesa – svarbu kaip į druską pažiūrėsime – teigiamai ar neigiamai. Nes lygiai taip pat dažnai ją giriame ir peikiame. Vieną dieną – tai baltasis auksas, kitą dieną – baltoji mirtis. O dėl epiteto baltoji, taip pat galėtume pasiginčyti. Nes druska turi tiek daug atspalvių, kaip ir sričių, kur ją naudojame.
Jeigu mūsų pasąmonėje druska – moteriškos giminės barbė devyndarbė, kitose srityse ji virsta oriu natrio chloridu su visa Mendelejevo lentelės cheminių elementų palyda…


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Vas 2008, 12:25 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736

Poreikis ant peilio galo


Kad negalime be druskos gyventi – tai žinome. Bet ar žinote, kad… buvo atlikta aibė eksperimentų, siekiant nustatyti, kiek žmogaus organizmui reikia druskos. Bent jau 5-10 gramų per dieną arba 2-3 kilogramų per metus. 500 žmonių bendruomenei reikėtų apytikriai vienos tonos. Daug druskos gaunama su maistu paslėptu būdu, t. y. valgant sūrį, dešrą, duoną ar kitus apdorotus produktus, į kuriuos druskos jau įdėta. Taigi papildomai sūdyti maistą reikia labai saikingai. Jeigu plėtosim mistiškai skambančio, plačiai vartojamo termino „druskos – pagal skonį“ temą, ar žinote, kad… ir kiti druskos matai yra labai saviti:
• žiupsnelis – tai kiekis, kurį suimame trimis arba dviem pirštais (apie 0,5 g);
• ant peilio galo (apie 1 g);
• nubrauktas šaukštelis (5 g);
• nubrauktas šaukštas (15 g).
Taigi, žinant, kiek druskos organizmui reikia gauti per dieną, galima apsiskaičiuoti, kiek žiupsnelių, ar peilio galiukų druskos turime suvartoti. Svarbu neperdozuoti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 209 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO