Priestalo.lt • Temos rodymas - Klausimai, klausimėliai...

  DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 20 Rgp 2018, 22:12    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Lie 2008, 15:40 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Būtinai :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Lie 2008, 18:59 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
Didžkukuliai ir cepelinai yra žodžiai-sinonimai, reiškia tą patį. Šiaip tai ir vieni, ir kiti - tarkuotų šviežių bulvių arba tarkuotų virtų... http://lt.wikipedia.org/wiki/Did%C5%BEkukuliai

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Paskutinį kartą redagavo la major 23 Lie 2008, 04:56. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Lie 2008, 19:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ta info mes ir pacios radom :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Lie 2008, 19:04 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
Tutsi rašė:
pas mus tai cepalinai is zaliu bulviu,o didzkukuliai is virtu :wink:


"Pas jus" tiesiog yra dviejų rūšių didžkukulių arba kitaip tariant, dviejų rūšių cepelinų. Pakuotės antraštė tikrai nenurodo produkto sudėties, tad reikia tiesiog skaityti sudėtį, ką Ramunė ir darė.

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Lie 2008, 20:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
na man kazkaip tokiu problemu neiskyla :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Lie 2008, 20:53 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tau gerai :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Rgp 2008, 18:33 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Dėl ko pajuoduoja išvirtos bulvės? Kaip tik parsivežam vyro tėvų užaugintų bulvių, taip man jos išvirusios bešąlant pajuoduoja. Bandžiau keisti vandenį, virti garuose, visada tas pats. Šiaip žinau, kad dėl trąšų taip būna, bet sako, kad trąšų pila minimaliai. Pas jo tėvus atseit nejuoduoja ir aš nemoku virti bulvių :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Rgp 2008, 19:12 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kiek girdėjusi esu - per daug trąšų :?
mano bulvės taip juosdavo tik pavasarį, tada jas geriausia yra virti vandenyjer per pusę praskiedus su pienu 8) Pati nebandžiau :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Rgp 2008, 19:26 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Tai aš irgi girdėjus, kad būna dėl trąšų, bet atseit tręšia minimaliai. O jos juosta jau dabar, nereikia nė pavasario laukt. Kitą kartą, kai įdės pabandysiu ir su pienu išvirt, pažiūrėsim kas gausis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 13 Bir 2009, 16:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Gyveni žmogau ir mokaisi, kasdien vis kažką naujo sužinai. Tik užvakar sužinojau, kad česnakų pumpurai (nežinau kaip tiksliai juos pavadinti) yra valgomi. Ar naudojate juos? Kur?

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 13 Bir 2009, 19:45 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pranešimai: 4445
Miestas: Kaunas
Pliusai: 25
pirmakart girdziu :roll:

_________________
http://blog.mezgalai.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 13 Bir 2009, 20:10 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
as ju nenaudoju, o mano mama juos visada nuraskydavo ir ismesdavo, atseip tai cesnakui geriau augti

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 13 Bir 2009, 20:37 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Tai taip, česnakas nuskabius šiuos auga į šaknį, o šitie pasirodo naudojami kaip švelnus česnakų pakaitalas į troškinius, sriubas, dar radau receptą, kad pesto padažui naudojami vietoj bazilikų. Reiks išbandyti, nes kaip tik juo šiandien pardavinėjo, pasidomėjau jais, tai nemokamai pridėjo :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 13 Bir 2009, 20:42 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pranešimai: 1931
Miestas: Boston
Pliusai: 1
kaip idomu, lauksaim atsiliepimu :wink:

_________________
http://rankdarbiupasaulis.wordpress.com/


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 13 Bir 2009, 20:47 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
lauksiu ir as tavo bandymu, nes ir pati pasisodinau cesnaku, tei jei turesiu situ pumpureliu tai skabysiuosi.

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 13 Bir 2009, 21:05 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Reikės susikaupt, įsidrąsinti ir gamint :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 14 Bir 2009, 15:06 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Mano mama juos marinuodavo ir žiemą ištraukdavo vietoj salotu 8)

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 14 Bir 2009, 15:36 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Pagaliau atsirado kažkas valgęs :) Aš mamos klausiau, sako, jo į troškinius dėdavom, dabar nenaudojam. Tai gal kada ir esu valgius, tik nepastebėjus. Marinavimui tikrai nebus, nes saujelę tik gavau


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 14 Bir 2009, 15:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pranešimai: 4445
Miestas: Kaunas
Pliusai: 25
jauciu kaip tikru jautienos patiekalu puosimui...tik turbut kazkaip apdoroti pries tai reiktu :roll:

_________________
http://blog.mezgalai.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 14 Bir 2009, 15:50 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Pesto padažui tai smulkina žalius arba blanširuotus, taip naudoja pakeptus svieste, išvirtus, nu jau kaip fantazija leidžia


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 17 Lie 2009, 14:46 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Gėda, bet tik dabar prisiminiau jog nepapasakojau apie česnakų ūsus. Nusprendžiau iš jų pasidaryti pesto, pasinaudojau šiuo receptu:

3/4 puodelio smulkintų česnako ūsų (prieš tai juos blanširavau);
1/4 puodelio pakepintų kedro riešutų;
1/2 citrinos sultys ir žievelė (žievelės nedėjau);
3/4 a.š. druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus;l
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio.

Sutrinti ūsus, kedro riešutus, cirtrinos sultis su žievele, druską ir pipirus iki vientisos masės. Toliau trinant supilti aliejų, kai gaunam vienalytę masę, įmaišom sūrį.

Valgiau su makaronais, tikrai labai skanu ir visai ne česnakinga, toks švelnus, subtilus skonis. Kadangi man iš kelių tų ūselių išėjo tik pora šaukštų, nefotografavau, tikėjausi kitą kartą pasidaryti daugiau, bet ūsų neradau, tai teks laukt kitų metų


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 17 Lie 2009, 14:47 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o kaip tie usai atrodo :shock:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 17 Lie 2009, 14:48 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Aha ir man įdomu :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 17 Lie 2009, 14:52 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Pažiūrėkit keliais pranešimai į viršų. Buvau įmetus foto kai klausiau ar kas naudoja. Nežinau tiksliai kaip vadinasi, vienur pumpurai (nors pumpuro dalis nuskaboma, imamas tik kotelis), kitur ūsai


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 17 Lie 2009, 15:02 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Tikrai :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 06 Gru 2009, 23:08 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
Merginos, ar malate blenderiu mėsą? Kaip gaunasi? Aš bandžiau kokteilinėje - man nesigavo, sumalė tik tiek, kiek pačioje apačioje buvo. Rezultatas tai labai viliojamas - labai graži mėsos masė gaunasi. Gal turite tokio malimo patirties? Ką daryti, norint sumalti? Ar tam netinka kokteilinės?

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 06 Gru 2009, 23:36 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Kombainu tik malus, man nepatiko, per dau sutrynė, mes mėgstam, kad jaustųsi gabaliukai, o ne košė


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 07 Gru 2009, 00:45 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
na, bet juk ne tik mėsą prireikia sumalti. tarkime, galima užtepimus sumuštinukms malti - juk būtų smagu sumalti į paštetą visai... Ar tai įmanoma įprastu blenderiu?.. Ar kokio aparato tam reikia?..

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 07 Gru 2009, 01:06 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pranešimai: 2805
Pliusai: 389
Na nemanau, kad blenderis skirtas mėsai malti :shock: . man rodos, kad net ir instrukcijoj nerašo apie malimą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 07 Gru 2009, 06:40 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
janrri, o kaip tuomet traktuoti receptuose pasitaikančius tekstus "filė susmulkinti kokteiliniu plaktuvu"?

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO