DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 27 Bal 2018, 07:21    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 17:06 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 26 Lap 2006, 09:13
Pranešimai: 65
Miestas: Kelmė
Pliusai: 5
Laba diena. Tikrai seniai lankiausi Jūsų forume, mat buvau labai užsiėmusi. Neturėjau laiko kada parašyti. O dabar, atėjus vasarai ir moksleivių atostogoms, prisėdau ir nusprendžiau palepinti save ir artimuosius skaniais patiekalais. Man kilo begalės klausimų, bet aš tikiuosi, kad Jūs man padėsite į juos atsakyti. Kad būtų lengviau, sunumeruosiu:
1. Kiek laiko verda daržovės (maždaug)?
2. Kas yra kviečių želmenys ir iš kur įmanoma jų gauti?
3. Ką žinote apie sorų kruopas?
4. Kur yra pirkti tikro virto kumpio?
5. Maždaug kiek gramų sviesto ir cukraus reikia dėti į grikių ir varškės apkepą?
6. Ar reikia silkes nuvalyti ir išdirbinėti, kad būtų tinkamos valgiui?
7. Kur galima nusipirkti sezamo aliejaus?
8. Kaip pasigaminti kaulų sultinio?
9. Kur galima įsigyti čili aitriųjų pipirų? O gal jų įmanoma gauti ir šviežių?
10. Kur yra pirkti baltųjų pipirų?
11. Ar yra pirkti sterko filė?
12. Ką žinote apie ,,Vorčesterio” padažą? Kaip jį pasigaminti ar yra pirkti?
13. Kur galima įsigyti ,,filo” tešlos lakštų?
14. Kuo ropiniai svogūnai skiriasi nuo paprastų? Kokios yra svogūnų rūšys?
15. Ar yra pirkti ličio vaisių?
16. Kas yra citrinos lazdelės, o kas cinamono lazdelės? Kur jų galima įsigyti?
17. Ar yra pirkti rabarbarų?
18. Ar įmanoma gauti bambuko daigų?
19. Koks yra salotų padažas?
20. Kas yra artišokai? Kur jų ieškoti ir kaip apdoroti, kad būtų tinkami maistui?
21. Kas yra apelsinų esencija ir kur jos įsigyti?
22. Ką žinote apie kėlimo ar kilimo miltelius? Kur jų įsigyti?
23. Kas yra cukatos? Vaisiai? Kur jų pirkti?
24. Ar įmanoma įsigyti tikros vanilės?
25. Ar prekybos centruose yra pirkti šaldytų uogų?

Iš anksto nuoširdžiai dėkoju už atsakymus ir sugaištą laiką.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 17:17 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
VISKA GALIMA NUSIPIRKTI DIDZIUOSIUOSE PREKYBOS CENTRUOSE,O VISA INFORMACIJA APIE MAISTO GAMYBA IR PAAISKINIMUS RASI MUSU FORUME...TIK NEPATINGEK PASIVAIKSCIOTI PO JI :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 17:55 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
nepyk, bet kai kurie tavo klausimai labai idomusPaveikslėlis kam tu klausi apie maisto produktus? juk nueik i parduotuve ir apsiziurek


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 19:47 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Hazel rašė:
nepyk, bet kai kurie tavo klausimai labai idomusPaveikslėlis kam tu klausi apie maisto produktus? juk nueik i parduotuve ir apsiziurek
pagal amziu ir klausymai :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 20:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
[quote="Ingrida"], bet aš tikiuosi, kad Jūs man padėsite į juos atsakyti. Kad būtų lengviau, sunumeruosiu:
1. Bulvės paie 20 min, burokėliai - pusvalandį... Visos skirtingai. Bakstelėk peiliu ir pamatysi, ar minkštos, ar ne. Geriausia virti atskirai.
2. tai sudygę kviečiai.
3. Paprastos kruopos, galima virti kosės.
4. Kad ir IKI, RIMI, MAXIMOJE.
5. Jei nenurodyta recepte - apie 50 g. Bet sviestu košės nepagadinsi :wink:
6. Jei perki ne filė - taip, reikia.
7. Bet kuriame prekybos centre.
8. Sudėk į puodą kaulus, įdėk prieskonių ir virk ant labai silpnos ugnies apie 1- 21,5 val.
9. Parduotuvėse. Būna šviežių. Tai paprika tik ankštinė. Dažniausiai būna raudona.
10. Visur. Prie prieskonių ieškok. Būna malti ir žirneliais.
11. Centruose.
12. Tai panašus į sojos padažą. Ieškok prie sojos padažų.
13. Kur galima įsigyti ,,filo” tešlos lakštų? O kas tai per žvėris :shock:
14. Niekuo. Ropiniai svogūnai yra ropelės, o ne laiškai. Jų būna paprastų, jmėlynų ir baltų..
15. Taip, yra.?
16. Tai nemaltas cinamonas. Rasi centruose.
17. Taip. Ir parduotuvėse, ir turguje.
18. Taip. Yra konservuotų, yra ( retokai) šviežių.
19. Pasidarysi, turėsi. Pasižiūrėk prie padažų. O mpirkti būna buteliuose ir pakeliuose. Jis daugiausia būna aliejinis arba jogurtionis.
20. Daržovės. O gal ir vaisiai, panašūs į pušies kankorėžius.
21. Centruose,. Tai koncentruotos apelsinų sultys. Jas galima dėti į patiekalus, tik reikia labai mažai. Dar būna migdolų, vanilės ir kitokių esencijų arba kvapų.
22. Tai pas pats. Ieškok prieskonių skyriuose. Naudojami pmiltinių patiekalų kildinimui. Galima pakeisti soda, nugesinta griwetinėje arba acte.

23. Taip, džiovinti vaisiai. Prekybos centruose rasi.
24. Taip.
25. Labai daug ir įvairių.

Jei dar turėsi klausimų, rašyk. Tik po mažiau viename pranešime. Labai keblu susigaudyti.Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 20:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
saunuole Ramuniuk,tikra pedagoge :luks: :geles:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 21:03 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
saunuole Ramuniuk,tikra pedagoge :luks: :geles:


Dėkui.Paveikslėlis Stengiuosi būti geraPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 21:21 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
nera uz ka,as tik konstatuoju faktus :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Klausimai, klausimėliai...
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 21:30 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Ramunė rašė:
13.Kur galima įsigyti ,,filo” tešlos lakštų? O kas tai per žvėris :shock:


Filo arba phyllo - popierio storumo tešla. Lietuvoj nors jau kol kas nemačiau jos pirkti. Bet daug kuo panaši į sluoksniuotą tešlą. Nors jau aš ja keičiu kepdama pagal receptus, kur reikia filo tešlos.

Paveikslėlis

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 21:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kaip grazu :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 21:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
tutsi rašė:
kaip grazu :roll:


o kepant su sluoksniuota, taip gražiai nesigauna :( bet svarbu skanu, o čia įdaras yra citrininis ir papuošta gėlytėm.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 21:43 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o jei labai labai plonai iskociojus sluoksniuota tesla,gal gautusi kazkas panasaus :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 21:59 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
tutsi rašė:
o jei labai labai plonai iskociojus sluoksniuota tesla,gal gautusi kazkas panasaus :merg2:


Kažkas panašaus gaunasi, bet netaip, nes tešla vis tiek pasipučia, o čia atskiri lapeliai gražiai atsilenkia


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 22:46 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o jeigu tesla kaip makaronams padaryti :merg2: labai jau man tos gelytes patiko :oops: Reikes pameginti :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 23:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Ramune, tikrai turi dar daug kantrybes Paveikslėlis saunuole, kad viska atsakei Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Bir 2007, 23:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
kaukaur turejau straipsni apie filo tesla Paveikslėlis butinai paieskosiu ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 08:25 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
buvo kazkur ir pas mus aprasyta,bet paieskok,dar pasiskaitysim :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 11:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Žiūrėjau aš, žiūrėjau į tą tešlą. O jei ją kvadračiukais supjausčius, išvirus aliejuj gal skruzdėlynas neblogas gautusi. Nereikėtų tiek vargti su tešla. Kepinys paveiksliuke labai gražiai atrodo :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 11:47 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Hazel rašė:
Ramune, tikrai turi dar daug kantrybes Paveikslėlis saunuole, kad viska atsakei Paveikslėlis


Jaunimui reikia padėti, kad nepraeitų ūpas domėtis virtuve :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 12:04 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
silsta rašė:
Žiūrėjau aš, žiūrėjau į tą tešlą. O jei ją kvadračiukais supjausčius, išvirus aliejuj gal skruzdėlynas neblogas gautusi. Nereikėtų tiek vargti su tešla. Kepinys paveiksliuke labai gražiai atrodo :idea:
bet matai,klausymas apie tai,kaip ja tokia plona padaryti :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 12:14 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas

Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30
Pranešimai: 555
Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 12:28 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Ligita rašė:
Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.


Smulkinta filo tešla ir yra kaitafi


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 12:30 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
net internete nieko lietuviu kalboje neradau apie tokia tesla :shock: Ir pirma karta ja girdziu :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 19:53 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas

Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30
Pranešimai: 555
Forelle rašė:
Ligita rašė:
Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.


Smulkinta filo tešla ir yra kaitafi


Aišku. O jos nebūna pirkti? Nes labai tingiu pati daryti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 08:52 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
gal kur ir buna,bet musu provincijoje,tai tikrai neteko matyti :evil: AS TAI JA PAMEGINCIAU PADARYTI,JEI TIKSLIAI PASAKYTU KAIP JA DARYTI :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 09:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Ligita rašė:
Forelle rašė:
Ligita rašė:
Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.


Smulkinta filo tešla ir yra kaitafi


Aišku. O jos nebūna pirkti? Nes labai tingiu pati daryti.


filo tešlos ir pati užsipirkčiau, bet kol kas niekur nemačiau, jokiose didžiose parduotuvėse. Bet gal kada užves ir pas mus. Jei pamatysiu, būtinai pranešiu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 09:49 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
gerai :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 13:18 
klausimeli toki tureciau.. kai pvz nori kad sustingtu pertepimas grietininis ar jogurtinis tortui, tai istirpinta zelatina reikia pilti ir greit maisyti dar karsta ar palaukti kol ji atves visiskai? nes kai supyliau atvesusia neissimaise gerai..


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 14:00 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Želatinos neužvirink, o tik gerai užkaitink, kol ištirps ir tuoj pat pilk į jogurtą ar kur kitur :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lie 2007, 14:32 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Ofelija rašė:
klausimeli toki tureciau.. kai pvz nori kad sustingtu pertepimas grietininis ar jogurtinis tortui, tai istirpinta zelatina reikia pilti ir greit maisyti dar karsta ar palaukti kol ji atves visiskai? nes kai supyliau atvesusia neissimaise gerai..
jei zelatina bus per karšta,gali sutraukti gumuliukais,kad taip neatsitiktu,apsidraudimui,reikia sauksta kremo ismaisyti zelatine ir tada pilti i krema :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO