DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 19 Lie 2018, 08:54    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 66 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Prieskonių mišiniai
StandartinėParašytas: 31 Spa 2006, 13:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Kaip jums dabar esančiu prekyboje prieskonių mišiniu gausa? Visokie bulvių, makaronų, paukštienos, mėsos prieskoniai? Aš kuo toliau tuo labiau pradedu pirkti grynuosius prieskonius: pipirai, paprika, gvazdikai, kardamonas :) Kažkaip man atrodo kad iš grynų prieskoniu skanesnis patiekalas išeina. :valg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Spa 2006, 15:58 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Rekomenduoju pirkti ir naudoti prieskonius atskirai, bet ne mišinuose 8)
Taip pat pipirus susimalti patiems, o nepirkti maltu. Pamatysit pirkti pipirai atrodys kaip kokios šiukšlės ir pagal kvapą ir pagal skonį :wink:
Beje kažkurioje lenkiškoje kulinarinėje laidoje sakė, kad tikras ir geras kulinaras virtuvėje naudoja tik natūralius ir grynus prieskonius :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Valgymo ypatumai
StandartinėParašytas: 31 Spa 2006, 16:18 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Valgymo ypatumai
StandartinėParašytas: 31 Spa 2006, 16:20 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
silsta rašė:
Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...


Žinoma, kad geriausia pačių užauginti ir išdžiovinti prieskoniai :)
Šaunu, kad viską suspėjat :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Valgymo ypatumai
StandartinėParašytas: 31 Spa 2006, 16:27 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Giminės gyvena kaime, tai ten jie prisisodinę visokių gėrybių, nes irgi mėgsta tik lietuviškus prieskonius. Tose lysvėse leidžia ir man pasiganyti 041


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Valgymo ypatumai
StandartinėParašytas: 31 Spa 2006, 17:08 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
silsta rašė:
Giminės gyvena kaime, tai ten jie prisisodinę visokių gėrybių, nes irgi mėgsta tik lietuviškus prieskonius. Tose lysvėse leidžia ir man pasiganyti 041

Tai kad pas mus galima ir egzotiškų prieskonių prisiauginti, be to daug prieskonių auga natūraliai - pievose :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Spa 2006, 17:49 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Spa 2006, 14:47
Pranešimai: 29
As dazniausiai naudoju pipirus juoduosius ir raudonuosius, cesnako prieskonius, kiaulienos, saslyko, vegeta tai man butinybe!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Valgymo ypatumai
StandartinėParašytas: 31 Spa 2006, 18:48 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
silsta rašė:
Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...


Net pavydas ima, šaunu kad ne tingit užsiimti :luks: Pas mane pernai irgi atsirado galimybė pačiai kažka užsiauginti. Tai šiemėt nersiu iki alkūniu į žemę :D

Ne, ne šiemet, kitamet :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Valgymo ypatumai
StandartinėParašytas: 01 Lap 2006, 23:54 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Lilina rašė:
Net pavydas ima, šaunu kad ne tingit užsiimti :luks: Pas mane pernai irgi atsirado galimybė pačiai kažka užsiauginti. Tai šiemėt nersiu iki alkūniu į žemę :D

Ne, ne šiemet, kitamet :D


:luks: :luks: :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Lap 2006, 23:10 
man labai patinka prieskoniai makaronams - tokie kvapnus jie buna, nebereikia jokiu padazu :)


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lap 2006, 19:39 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Man tie prieskonių mišiniai irgi ne "prie dušės" :wink:
Pritariu nebent padažų pusfabrikačiams pakeliuose. Būnant praktikoje, naudodavau "pakelinį" spagečių padažą :valg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lap 2006, 20:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Anonymous rašė:
man labai patinka prieskoniai makaronams - tokie kvapnus jie buna, nebereikia jokiu padazu :)

Paskaityk jų sudetį ir pabandyk tokių pat prieskonių nemaišius dėti į makaronus :idea: Jie bus tikrai daug skanesni :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lap 2006, 20:59 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Turiu klausimėlį. :roll: Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti :?: Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti :!: :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lap 2006, 21:57 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Ramunė rašė:
Turiu klausimėlį. :roll: Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti :?: Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti :!: :shock:

Čia kad kokiai nors meškai medžiotojas būtų skanesnis :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Lap 2006, 00:47 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
Turiu klausimėlį. :roll: Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti :?: Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti :!: :shock:

O aš manau, kad šiuos prieskonius medžiotojai turi su savim visada nešioti :lol: Na kaip yra kišeninis laikrodis tai gal taip ir prieskoniai :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Lap 2006, 16:42 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pranešimai: 254
O aš prieskoniu nelabai mėgstu :evil:
Naudoju tik krapus,pipirus, petražoles ir mairūną :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Lap 2006, 17:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
ade rašė:
O aš prieskoniu nelabai mėgstu :evil:
Naudoju tik krapus,pipirus, petražoles ir mairūną :roll:

praktiškai pagrindinius prieskonius :lol: nu dar druskos reiketų :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lap 2006, 15:28 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pranešimai: 254
Lilina rašė:
praktiškai pagrindinius prieskonius :lol: nu dar druskos reiketų :wink:

Druska man ne prieskonis, bet būtinoji valgio sudedamoji dalis :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lap 2006, 19:50 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
ade rašė:
Druska man ne prieskonis, bet būtinoji valgio sudedamoji dalis :lol:


Druska tai prieskonis. Yra gi patiekalu kur druskos nededama, salotos kokios nors, arba net kava. Obuolys gi irgi be druskos valgomas. Kiekvienas patiekalas turi savo skoni, o druska ji biški paivairina :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Lap 2006, 19:50 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kolegė rado žurnale "Moteris" lentelę "Prieskoniai ir prieskoninės daržovės - kas su kuo tinka". Atsišviečiau. Nufotografuoti ir įkelti nepavyks, bet jei bus įdomu, pabandysiu supaišyti. 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Lap 2006, 20:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Šiaip Saldva irgi turi sudariusi prieskonių tinkamumo lentelę, kažkada turėjau tokią :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Lap 2006, 20:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
daida rašė:
Šiaip Saldva irgi turi sudariusi prieskonių tinkamumo lentelę, kažkada turėjau tokią :roll:


Čia kažkokia 1965 metų, sena, kaip pasaulis :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Lap 2006, 21:03 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pranešimai: 205
Miestas: Trakai
Pliusai: 2
aš be prieskonių į virtuvę neinu vasarą daugiau žalumynai,žiemą česnakai mama dažnai sako kad visus česnakus išpirksi nes pas mane darže neauga


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Lap 2006, 21:51 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
zita rašė:
aš be prieskonių į virtuvę neinu vasarą daugiau žalumynai,žiemą česnakai mama dažnai sako kad visus česnakus išpirksi nes pas mane darže neauga


Kaip tai neauga :shock: Užmiršti į žemę sukišti :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Lap 2006, 19:45 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Lap 2006, 01:58 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu :P

Mums viskas kas susiję su maistu įdomu :merg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Lap 2006, 15:22 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pranešimai: 254
Ramunė rašė:
Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu :P

Kažkada girdėjau, kad iš imbiero arbatą verdą :roll:

_________________
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Lap 2006, 15:32 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
ade rašė:
Ramunė rašė:
Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu :P

Kažkada girdėjau, kad iš imbiero arbatą verdą :roll:

Yra tokia gydomoji arbatėlė :lol:
Bet gerklę tai griaužia kaip reikiant :shock:

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Lap 2006, 15:55 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Peršalimas greitai praeina :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 17:03 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
Na aš tai visiems irgi siūlyčiau nenaudoti tokių prieskonių mišinių kaip vegeta :idea: ( čia tik kaip pavyzdys). Šiuose mišiniuose pridėta apie 50 procentų druskos, kadangi ji pigi, (turiu patikimą informacijos šaltinį) o visko kito tai po truputį, o kad druska ne taip akį rėžtų tai nudažo geltonai :!: O mes gi jau stengiamės naudoti kuo mažiau druskos. Taigi nusiperki atskirai įvairių prieskonių ir kuri savo skonių ir aromatų šedevrus :bis:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 66 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO