Yra toks kompiuyerinis žodynas LIRUS. Jei nori, galiu atsiųs. Manau, įmanoma būtų. Arba pabandyk gauti pati. Aš iš mokyklos parsinešiau ir įsirašiau. Eina ir be kompakto.
radau, per Emule atsisiunčiau tikrai naudingas :-*
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Kai nera kito budo susrasti, tai ko reikia, kai nera namuose zodynu, tai tas kelias tiesiai per aplinkui net labai veiksmingas ir naudingas. Taip ir randami patys geriausi puslapiai internete
kažkur jau esu rašius, bet pasikartosiu, kam reikia žodyno online ? http://www.translit.ru/ prašom. Vokiečių, rusų, anglų prancūzų, galima parašyti visą frazę ir ją išvers.
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Lilina rašė:
kažkur jau esu rašius, bet pasikartosiu, kam reikia žodyno online ? http://www.translit.ru/ prašom. Vokiečių, rusų, anglų prancūzų, galima parašyti visą frazę ir ją išvers.
Aha, tai dar reikia zinoti kaip teisingai rasosi ta fraze uzsienio kalba
kažkur jau esu rašius, bet pasikartosiu, kam reikia žodyno online ? http://www.translit.ru/ prašom. Vokiečių, rusų, anglų prancūzų, galima parašyti visą frazę ir ją išvers.
Aha, tai dar reikia zinoti kaip teisingai rasosi ta fraze uzsienio kalba
Ot aciu uz ta zodynu-vertimu puslapiuka!!Kartais taip reikia.O ar ta nuorodike dar galetumet ideti, is kur ta rusu LIRUS galima butu parsisiust?Na,niekaip nerandu
Ot aciu uz ta zodynu-vertimu puslapiuka!!Kartais taip reikia.O ar ta nuorodike dar galetumet ideti, is kur ta rusu LIRUS galima butu parsisiust?Na,niekaip nerandu
Galiu elektroniniu paštu atsiust jeigu nori. Ji nediduke. Aš per Emulę atvariau
Bet su žodinu tik žodį sužinai, o čia dar paveiksliukus pasižiūri, dar ką nors įdomaus apie tą augalą ar kitokį tikslą sužinai Man taip žymiai naudingiau paskiau per pamokas mokinius visokiom idomybėm užkemšu, jei pradeda zysti, kad neįdomi pamoka
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Va va, ir man tas kelias tiesiai per aplinkui patinka. Didziaja dali paveiksliuku, kuriuos cia ikeliau taip suradau. o jau idomiu visokiausiu puslapiu kokiu radau, net kalbom, kuriom net nezinau is vis apie ka ten
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Bazilikai ne tik suteikia patiekalams pikantiško skonio, bet turi ir gydomųjų savybių. Mokslininkų ištirta, kad šie prieskoniai teigiamai veikia kaulų čiulpus, kraują, nervų, kvėpavimo bei virškinimo sistemas. Senovės Indijoje bazilikai laikyti viena švenčiausių žolių, valančių čakras ir gerinančių gyvybinės energijos tekėjimą. Teigiama, jog šie prieskoniai pripildo meilės ir ištikimybės energijos bei suteikia dieviškąją apsaugą, valo aurą ir stiprina imuninę sistemą.
Anot mokslininkų, sergant peršalimo ligomis, bazilikai mažina temperatūrą ir skatina prakaitavimą. Taip pat padeda sloguojant ar sergant bronchitu - šalina ir skystina gleives.
Raudonėlis turi daug eterinių aliejų, karotino, vitamino C. Jis gerina virškinimą sumažėjus skrandžio sulčių rūgštingumui, padeda pakilus kraujospūdžiui, sergant gripu, bronchitu, diabetu. Raudonėlis gerai valo kraują ir jo arbata vartojama kaip priešvėžinis vaistas.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Cinamonas, kuris mažina cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje. Dienos rekomenduojama norma – ¼ arbatinio šaukštelio. Siūloma nepamiršti juo pagardinti rytinę kavą ar įvairiausius desertus.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Čiobreliai, teigiama, turi magišką galią apsaugoje nuo vėžio. Ilgai šis prieskonis buvo naudojamas kaip antiseptinė priemonė – pavyzdžiui, čiobrelių aliejaus ekstraktu skalaujant burną. Paprastai čiobreliai naudojami kepamai vištienai gardinti bei žuvies ir mėsos marinatuose.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Kmynai – vieni populiariausių pasaulio prieskonių (ypač indų virtuvėje), sėkmingai kovoja su vėžiu. Lietuviškoje virtuvėje be jų taip pat neapsieinama – prieskonis karaliauja marinatuose, lydytame ir varškės sūriuose, duonoje, sausainiuose, giroje ir net arbatos puodelyje.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
O štai raudonėlio lapuose randama 42 kartus daugiau antioksidantų nei obuoliuose. Prieskonis tinkamas mėsos, makaronų patiekalams, omletui ir salotoms gardinti.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Tyrimais įrodyta, jog ciberžolė (vainikuojama indų virtuvės karaliene) yra nepamainoma kovoje su cistine fibroze (daugelio organų sistemų pažeidimas), gaubtinės žarnos vėžiu, artritu ir net Alzheimerio liga. Karūnuotoji ciberžolė puikiai tinka troškiniams, ryžių ir lęšių patiekalams.
Sveiki,
Kadangi visa laika naudoju tik pipirus cesnaka ir druska daugelyje patiekalu kas yra istiesu skurdoka, tai nutariau pasiskaityti si skyreli apie prieskonius. Ir atrodo praleidau/neradau patarimu kokie prieskoniai tinka makaronams? Gal gali pasidalinti kas nors mintimis apie tai?
Aciu
seip tinka prieskoniai makaronams,arba spageciams jie taip ir vadinasi.O jeigu gamini kazkoki patiekala su makaronais,tai reikia atsizvelgti,koki patiekala ir su kuo gaminsi Jei pasakytum ka ruosiesi gaminti,butu paprasciau patarti
Nu jau kad bazilikų šiemet prisiskyniau iš giminių daržo, net dviejų spalvų: žalias ir toks kažkoks nei rudas nei "feljetavas". Tai kad naudosiu, tai kad kvepės patiekaliukai....
seip tinka prieskoniai makaronams,arba spageciams jie taip ir vadinasi.O jeigu gamini kazkoki patiekala su makaronais,tai reikia atsizvelgti,koki patiekala ir su kuo gaminsi Jei pasakytum ka ruosiesi gaminti,butu paprasciau patarti
Noriu padaryti spageti su pievagrybiais. Kas tinka grybams radau visa sarasa . Makaronus seip visa laika su makaronu prieskoniu misiniu ir darau, tiesiog idomu suzinoti kas pavieniuj tinka.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Aš pievagrybius gardinu baziliku arba picos peiskoniais ir penkių pipirų mišiniu, jei turiu, dedu žalių petruškių.
O makaronus - sopagerti prieskoniais ir provanso žolelėm.
O as kazkur skaiciau apie grybus,ju ruosimair radau,kad grybas pats savaime yra savitu kvapu rinkinys,ir prieskoniais tik uzmusi jo esme.todel gaminant patiekalus su grybais ,reikia atsiminti,kad prieskoniais gali pagadinti.Taciau cia labai daug fantazijos darzoviniams priedams-svogunams,morkoms,salierams ,cukinijoms ir tt.Cia taip as isidemejau.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume