DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 27 Bal 2018, 07:23    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 146 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 29 Lap 2006, 22:50 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Spa 2006, 20:11
Pranešimai: 2
Miestas: Senieji Trakai
Siaip tikrai nevengiu jais ekperimentuoti, bet labai nedaug apie juos zinau.. juos renkuosi tik po pabandymu, o juk turbut turite savu paslapciu kur ir kokius naudojate :) Tuo labiau, kai dabar anyta gryzo is turkijos ir parveze rinkineli prieskoniu. Ji pati laikos senos tradicijos, ruosdama maista gardina censakais, pipirais ir lauro lapais.. tad panaudoti parvezta dovanele tenka man :) deja bijau, kad ne visada galiu juos teisingai parinkti pagal ruosiama maista. Gal jus turite kokios informacijos kur kas tinka :) ? Be to man labai paslaptingai skamba Safranas :P
ka manote apie si prieskoni jus?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Lap 2006, 00:33 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Oho, tu turi brangiausio prieskonio pasaulyje 038
Kiek žinau 1 kg šafrano pas mus kainuoja apie 4000 Lt. Mačiau kažkada maksimoje, keli plaušeliai 2,50 Lt. kainavo.
O pas tave šafrano plaušeliai ar milteliai?
Labai įdomus prieskonis, bet jo dėti reikia labai nedaug, nes paskui valgis bus labai kartus, o laikyti reikėtu kokioje nors popirinėje dėžutėje ar popieriname maišelyje.
Kiek pamenu pas mus jau buvo kažkokia tema pei prieskonius :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Lap 2006, 12:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Buvo apie prieskoniu mišinius :) Aš žinau kad citrina idealiai derinasi su žuvies patiekalais. Bazilikas labai dera prie pupeliu ir daržoviu patiekalu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Lap 2006, 19:45 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Neįsivaizduoju savo virtuvės be baziliko. Aš jį dedu labai daug kur : į troškinius, į padažus, žalių daržovių salotas, ant picos, kai kepinu pievagrybius, į užpilus. Man jis visur tinka ir patinka. :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Lap 2006, 20:07 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Radau dar apie prieskonius :

Mairūnas tinka mėsos, žuvies sultiniams paskaninti, sriuboms, padažams. Tinka įvairiems maltos mėsos gaminiams, varškės, daržovių, grybų patiekalams pagardinti.


Melisa tinka daržovių salotoms, varškės, kiaušinių patiekalams, pieniškoms, daržovių ir paukštienos sriuboms gardinti. Ja gali būti aromatizuojamos arbatos, kompotai, gaivieji gėrimai, actas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Lap 2006, 20:54 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
:help: :help:

Labai prašau paaiškinti kuo išsamiau 024 , kas per biesas tas balzamo actas :?: :roll: Kur jį galima ir kur negalima naudoti :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Gru 2006, 00:43 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Tai vienas iš vertingiausių pasaulyje actų. Šiam prieskoniui daugiau nei 1000 metų. Pirmą kartą pasaulis apie šį delikatesą išgirdo 1046 metais, kai šv.Romos imperijos valdovas Henrikas III maloningai sutiko paimti išpirką iš užkariauto Modenos miesto šiuo actu.
Galima manyti aceto balsamico buvus populiarų ir anksčiau, nes to meto kilmingųjų nuotakų kraičiui buvo būtinas šis prieskonis.
Pikantiško saldžiarūgščio skonio balzamo modemos actas paprastai vartojamas mėsos ir daržovių patiekalams, juo šlakstomos smaguriškos salotos.
Populiariausi gastronomijoje yra vidutiniškai brandintas arba aukštos kokybės actas. Keletas patarimų kaip vartoti šį actą:
:idea: Gaminant salotas, pirmiausia dėti druskos, po to Balsamico acto, o po jo - aliejaus.
:idea: Gardinti keptuvėje keptą jautieną ar vištieną, o taipogi ant grotelių keptą kepsnį, Balsamico acto kur ne kur lašinamas ant jau į lėkštę įdėtos mėsos.
:idea: Optimalus Balsamico kiekis vienam žmogui skirtame patiekale - vienas arbatinis šaukštelis. Kuo geresnė acto kokybė, tuo mažiau jo vartojama.
:idea: Taip pat galima panaudoti lašišos užpilui;lašišai su imbieru, žali svogūnai ir česnakais pagardintas Balsamico.
:idea: Geros kokybės Balsamico gali būti lašinamas ant desertui skirtų apelsinų, melionų ar uogų. Itin rekomenduotina tai derinti su braškėmis.
:idea: Puikiai šis prieskonis tinka pagardinti sūrio ir uogų desertui.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Gru 2006, 10:06 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
:shock: Taigi čia super puikus dalykas :!: :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Gru 2006, 22:39 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Labai daug naudoju baziliko. Pasirodo ne be reikalo :merg2: Bazilikai turi gydomųjų savybių. Jie teigiamai veikia kaulų čiulpus, kraują, nervų, kvėpavimo bei virškinimo sistemas. Sergant peršalimo ligomis, bazilikai mažina temperatūrą, skatina prakaitavimą. Padeda sloguojant ar sergant bronchitu - šalina ir skystina gleives. :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 16:56 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
O ant picos pagrindo reikia barstyti raudonėlius :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 18:49 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Manau, kad prieskoniai priklauso nuo skonio. Man asmeniškai, raudonėlis dar nieko, bet vyras spjaudosi vien užuodęs.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 07:34 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Mano sesuo paprikos nemėgsta, bet kuriam jos pavidale: milteliai ar šviežia, jai vistiek 078


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 09:37 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
Aš irgi nepernešu paprikos visuose pavidaluose. Matomai aš neturiu kokio nors virškinimo fermento, kuris padėtų jas sudoroti. 078 Net mišrainė, kurioje įdėta gabaliukai paprikos man tabu :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 09:48 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
:hubba: Tik duokit ir kuo daugiau :P Labai mėgstu ir net vyrą pripratinau valgyti :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 10:27 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Paprika juk tiek vitaminų turi. Vitamino C šaltinis... Be jos neįsivaizduoju mišrainės skanios. Bet dėl skonio nesiginčijama :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 10:42 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
Man paprika irgi labai skani valgyti, bet po to prasideda virškinimo problema, aš dar ir kitą dieną ja raugėju 078 (atleiskite). Todėl , kad neapsunkinti savo organizmo aš jos vengiu. :!: Taip pat dar žinau kelis žmones kurie turi tokią pačią problemą, o vienam iš jų net alergija prasideda, jį visą niežėti pradeda :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 15:03 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Eli rašė:
Man paprika irgi labai skani valgyti, bet po to prasideda virškinimo problema, aš dar ir kitą dieną ja raugėju 078 (atleiskite). Todėl , kad neapsunkinti savo organizmo aš jos vengiu. :!: Taip pat dar žinau kelis žmones kurie turi tokią pačią problemą, o vienam iš jų net alergija prasideda, jį visą niežėti pradeda :idea:


`Nežinau tiksliai, bet gal padėtų kokia tablečiukė rūgšties kilimo? Arba koks gydomasis mineralinis? Nes, šiaip tai tikrai nėra malonu :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Gru 2006, 17:46 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Viurchburgo ( Vokietija ) universiteto mokslininkai nustatė, kad pipirmėtės aromatingieji lapeliai turi gydomųjų savybių. Pipirmėtė padeda esant įvairiems negalavimams: virškinimo, kepenų ir tulžies veiklos sutrikimams, galvos skausmams, migrenai, reumatui, strėnų skausmui.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Gru 2006, 11:05 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
Taip , pipirmėtės aš turiu prisidžiovinusi visą maišą, apdalinau ja visas savo drauges. Pas mano mamą prie namų yra visa pipirmėčių pieva. Na jos nekultūrinės, laukinės kaip ir kitos vaistažolės, bet skonis ir kvapas dar geresnis. Namuose šią arbatą geriu aš viena , na dar dukra kartais.
Vyras net jų kvapo neperneša. Taigi kiekvieną vakarą prieš miegą geriu po puodelį , be cukraus 030 ir kaifuoju. :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Sau 2007, 15:49 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Kiaušinių patiekalams tinkantys prieskoniai:
bazilikas,
juodieji ir baltieji pipirai,
paprika,
čili pipirai,
svogūnai,
česnakai,
krapai,
čiobreliai,
svogūnų laiškai,
petražolės,
ciberžolės,
estragonas,
portulaka,
melisa,
rozmarinas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Sau 2007, 15:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Tešlos gaminiams:
vanilė,
anyžiai,
imbieras,
migdolai,
kardamonas,
kmynai,
gvazdikėliai,
cinamonas,
kvapieji pipirai,
čili pipirai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Sau 2007, 16:07 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Pyragams tinka:
anyžiai,
imbieras,
kardamonas,
muskato riešutai,
šafranas,
vanilė,
cinamonas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Sau 2007, 17:22 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Patiekalams iš vaisių naudojami tokie prieskoniai:
anyžiai,
kardamonas,
vanilė,
kadagio uogos,
cinamonas,
imbieras,
gvazdikėliai,
kvapusis lipikas,
ajerai.


Paskutinį kartą redagavo daida 22 Sau 2007, 17:33. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Sau 2007, 17:30 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tikrai reikalinga informacija. Nereikės ieškoti kas kur. Bus viskas vienoje vietoje. Ačiū :aciu1: labai. :aciu2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Sau 2007, 17:33 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Gal mėsai turi kas tinka??? Paukštienai, jautienai? ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Sau 2007, 17:36 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Lilina rašė:
Gal mėsai turi kas tinka??? Paukštienai, jautienai? ;)

Turiu ir įdėsiu kai galėsiu, nes dabar jau mažoji atsikėlė, tai nelabai leidžia man su kompiuteriu draugauti :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Sau 2007, 23:51 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ai, taip, taip, man irgi reguliariai trukdo ramiai pasedėti 024 :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Sau 2007, 00:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Dabar turiu laiko 8) tai dar šiek tiek įdėsiu informacijos :roll:
Varškės patiekalams tinkantys prieskoniai:
anyžiai,
imbieras,
vanilė,
cinamonas,
pipirnė,
krapai,
kmynai,
muskatai,
kario prieskoniai,
krienai,
paprika,
melisa,
čiobreliai,
svogūnų laiškai,
builis,
bazilikas,
agurklė,
portulaka,
juozažolė.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Sau 2007, 00:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Sūriai gardinami šiais prieskoniais:
bazilikas,
krapai,
kmynai,
mėtos,
muskatai,
raudonėlis,
paprika,
šalavijai,
čiobreliai,
kario prieskoniai,
kraujažolė,
rozmarinas,
builis,
pipirnės.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Sau 2007, 01:10 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Priekoniai keptai jautienai:
svogūnai,
česnakas,
peletrūnas,
kardamonas,
lauro lapai,
muskatas,
rozmarinas,
mairūnas,
kario prieskoniai,
raudonėlis,
juodieji, baltieji ir žalieji pipirai,
kmynai,
juozažolė.

Troškintai jautienai:
svogūnai,
česnakas,
bazilikas,
kario prieskoniai,
juodieji pipirai,
aitrieji pipirai,
paprika,
peletrūnas,
raudonėlis,
muskatas,
kardamonas,
dašis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 146 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO