DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 22 Sau 2018, 09:39    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 16 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Žvėriena
StandartinėParašytas: 04 Lap 2006, 17:46 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. :D Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. :shock: Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis. :aciu1:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lap 2006, 14:59 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Esu valgius bebriena. Pagaminta buvo panašiai kaip guliašas. Padaže plaukiojo. Bet gamybos ypatumu - nežinau :( :oops:

O žąsis priskiriama prie žverienos??? Mano mama ją yra gaminus. Jautienos skonio, tik faktūra mėsos vištiška :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žvėriena
StandartinėParašytas: 05 Lap 2006, 19:52 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Ramunė rašė:
Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. :D Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. :shock: Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis. :aciu1:

Mes tai darėme šašlykus iš šerno.
Tik ilgiau marinavome.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lap 2006, 20:16 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Lilina rašė:
O žąsis priskiriama prie žverienos??? Mano mama ją yra gaminus. Jautienos skonio, tik faktūra mėsos vištiška :D


:lol: Žasis tai paukštiena :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žvėriena
StandartinėParašytas: 05 Lap 2006, 20:32 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. :D Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. :shock: Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis. :aciu1:


Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.

Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žvėriena
StandartinėParašytas: 05 Lap 2006, 21:05 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
daida rašė:
Ramunė rašė:
Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. :D Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. :shock: Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis. :aciu1:


Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.

Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.


AČIŪ :aciu1: Oi, kaip skaniai skaitosi. O mėsą pjaustyti ir kepti neatšaldytą?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žvėriena
StandartinėParašytas: 06 Lap 2006, 00:52 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
AČIŪ :aciu1: Oi, kaip skaniai skaitosi. O mėsą pjaustyti ir kepti neatšaldytą?

Pjaustyti tai tikrai atšaldytą, o kol viską suruošit tai mėsos "drožlės" tikrai atsileis 8) Jei bus dar neatsileidę galite palaukti :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Gru 2006, 20:04 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Antradienį buvo svečių, tai paruošiau šernieną su spanguolėm. Be galo esu dėkinga už receptą, tikrai labai skanus ir šventiškas patiekalas. :geles: :aciu1:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žvėriena
StandartinėParašytas: 25 Vas 2007, 19:22 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
daida rašė:
Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.

Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.


Jeigu kada kam reikės skaniai pasigaminti šernieną, rekomenduoju iš visos širdies. :luks: Nesigailėsit :hubba: Du kartus dariau ir abu - super :lol:

Labai ačiū, Daida, už fantastišką receptą. :aciu1: :geles:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žvėriena
StandartinėParašytas: 26 Vas 2007, 17:25 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
daida rašė:
Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.

Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.


Jeigu kada kam reikės skaniai pasigaminti šernieną, rekomenduoju iš visos širdies. :luks: Nesigailėsit :hubba: Du kartus dariau ir abu - super :lol:

Labai ačiū, Daida, už fantastišką receptą. :aciu1: :geles:

Valgykit į sveikatą :valg: :aciu1:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Vas 2007, 10:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
he-he, išsaugojau receptą, pasinaudosim prie progos :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Vas 2007, 12:29 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
O kažin, kaip su kiauliena būtų :? Bet aš dar turiu mėsos kameron įsimetus. Dar darysiu :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Vas 2008, 14:38 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pranešimai: 1525
Miestas: Kaunas
Pliusai: 7
:lol: kiauliena jau ne zveriena :lol: mes briedi valgem tai ir ilgiau marinavo, o mesa tai super buvo :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Vas 2008, 21:36 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Verta žinoti

Šernienai tinka marinatai su actu, svogūnais, laurų lapais, šviežiu imbieru, taip pat galima įdėti morkų ir petražolių šaknų. Ypatingą prieskonį suteiks kadagių uogų marinatas – tam reikės dar raudono sauso vyno, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, bazilikų bei peletrūnų. Prieskoniai šiai mėsai gali būti naudojami aštresni – aitriosios ir uoginės paprikos, pankoliai, česnakai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žvėriena
StandartinėParašytas: 07 Lie 2009, 19:59 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 01 Gru 2006, 15:40
Pranešimai: 1
Miestas: Vilnius/Alytus
Sveiki, as serna ruosiu ilgai nemarinavus. Tik svarbu, kad butu serne, o ne kuilys. Nes kiaulinas turi specifini kvapa, ji butina ilgiau pamarinuoti.

o jeigu turi serne yra paprastas receptukas:
Sernas su citrina

Serno - kokie 400 gr,
Citrinos 2 dideles - reikes TIK geltonos zieveles dalies

Serniuka supjaustyti kubeliais ir deti i keptuve, apkepti, paskui ant nedideles ugnies troskinti savo sultyse. Ideti druskos. Pries baigiant kepti (as apie valanda kepu) sudeti citrinos zieveles ir uzdengus patroskinti dar kokias 5 min. Citrinos zievele geriausia nulupti su bulviu skustuku, jeigu yra baltos dalies, ja atsargiai peiliu pasalinti. Zieveles nesmulkinti, o deti kuo didesniais gabalais. Baigus kepti isimti zieveles ir patiekti mesyte su ryziais ir darzovemis.

Galima pabandyti kepimo pabaigoje ideti siek tiek kepintu miltu, kad is likusiu serno sulciu susidarytu padaziukas ir mesyte nebutu sausa.

Dar jeigu rasiu veliau imesiu serno sokolade receptuka :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Žvėriena
StandartinėParašytas: 07 Lie 2009, 20:22 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pranešimai: 2805
Pliusai: 389
Kaip tik vyras medžioklėj, gal parneš šerno :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 16 pranešimai(ų) ] 

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO