DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 23 Sau 2018, 22:32    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 84 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Šaldytos vasaros gėrybės
StandartinėParašytas: 27 Spa 2006, 23:59 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Sutikit ,kad visi turim dydelius šaldytuvus su dydeliom šaldymo kamerom. Ko tik šiais laikais neprišaldo žmonės žiemai. Aš prišaldžiau: braškiu, melyniu, vynuogiu sulčiu, vyšniu. Neseniai sužinojau kaip teisingai užšaldyti krapus ir dar mano anyta rodė užšaldytus baravykus :hubba: Man jau seilė tysta pagalvojus kaip skanu bus juos kepti.

O vyšnios kaip gražiai užšala! Tiesiog į kokteilius galima mesti. :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Šaldytos gėrybės
StandartinėParašytas: 28 Spa 2006, 17:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Mane draugė išmokė petražoles užšaldyti. Tik labai jau atsibosta vynioti po kelias į foliją. 116 Dar šaldau šparagines pupeles ir žirnelius. Labai gerai sriuboms ir troškiniams. 041


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Šaldytos gėrybės
StandartinėParašytas: 28 Spa 2006, 22:58 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
Mane draugė išmokė petražoles užšaldyti. Tik labai jau atsibosta vynioti po kelias į foliją. 116 Dar šaldau šparagines pupeles ir žirnelius. Labai gerai sriuboms ir troškiniams. 041


Mes taip pat šaldom šparagines pupeles ir žirnius 038
O jūs prieš šaldant šparagines pupeles apverdat? Nes mes tai apvirtas šaldom :roll:
Be to šaldyti galima beveik viską :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Spa 2006, 00:29 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pranešimai: 254
Mes tai braškes šaldom. Žiema valgai o lėkštėje vasara kvepia :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Šaldytos gėrybės
StandartinėParašytas: 29 Spa 2006, 09:24 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
daida rašė:
Ramunė rašė:
Mane draugė išmokė petražoles užšaldyti. Tik labai jau atsibosta vynioti po kelias į foliją. 116 Dar šaldau šparagines pupeles ir žirnelius. Labai gerai sriuboms ir troškiniams. 041


Mes taip pat šaldom šparagines pupeles ir žirnius 038
O jūs prieš šaldant šparagines pupeles apverdat? Nes mes tai apvirtas šaldom :roll:
Be to šaldyti galima beveik viską :idea:


Bandžiau ir apvirtas, ir žalias. Apvirtos geriau :luks: , nes nereikia virti atšildžius. Greičiau pietūs pasidaro. :valg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Spa 2006, 09:25 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tikrai, kažkas su galva.. 031
Turiu likusių cukinijų ir moliūgų. Juose daug skysčių, ar galima užšaldyti ir kaip :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Spa 2006, 13:12 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ramunė rašė:
Tikrai, kažkas su galva.. 031
Turiu likusių cukinijų ir moliūgų. Juose daug skysčių, ar galima užšaldyti ir kaip :?:


O juos gal gėriau konservuoti??? Nes man šiaip cukinijos neskanios, nebent kur į maistą kaip prieda dadėt. Nu blynai su cukinija ar kažka panašiai. Mano mama marinuodavo juos kartu su slyvom, tai skonis cukiniju kaip ananaso išeidavo :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Spa 2006, 15:08 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
Ramunė rašė:
Tikrai, kažkas su galva.. 031
Turiu likusių cukinijų ir moliūgų. Juose daug skysčių, ar galima užšaldyti ir kaip :?:


O juos gal gėriau konservuoti??? Nes man šiaip cukinijos neskanios, nebent kur į maistą kaip prieda dadėt. Nu blynai su cukinija ar kažka panašiai. Mano mama marinuodavo juos kartu su slyvom, tai skonis cukiniju kaip ananaso išeidavo :P


Marinavau ir vienas, ir su slyvom, ir su svarainiais. Bet jų vis nemažėja... :evil: Paskui per žiemą tempiu lauk papuvusias. 043


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Spa 2006, 16:08 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ramunė rašė:
Marinavau ir vienas, ir su slyvom, ir su svarainiais. Bet jų vis nemažėja... :evil: Paskui per žiemą tempiu lauk papuvusias. 043


Pas mane irgi guli kol nepapūna :(


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Šaldytos vasaros gėrybės
StandartinėParašytas: 02 Lap 2006, 09:28 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Cukiniją aš konservuoju su ananasų sultimis. Tai kai atidarai stiklainį, atrodo kad ananasų gabaliukus valgai :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Šaldytos vasaros gėrybės
StandartinėParašytas: 02 Lap 2006, 11:00 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
silsta rašė:
Cukiniją aš konservuoju su ananasų sultimis. Tai kai atidarai stiklainį, atrodo kad ananasų gabaliukus valgai :hubba:


Būčiau dėkinga už receptėlį :aciu1: . Ananasus labai mėgstu :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Šaldytos vasaros gėrybės
StandartinėParašytas: 02 Lap 2006, 11:46 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Lap 2006, 11:39
Pranešimai: 1
Miestas: Vilnius
Lilina rašė:
Sutikit ,kad visi turim dydelius šaldytuvus su dydeliom šaldymo kamerom. Ko tik šiais laikais neprišaldo žmonės žiemai. Aš prišaldžiau: braškiu, melyniu, vynuogiu sulčiu, vyšniu. Neseniai sužinojau kaip teisingai užšaldyti krapus ir dar mano anyta rodė užšaldytus baravykus :hubba: Man jau seilė tysta pagalvojus kaip skanu bus juos kepti.

O vyšnios kaip gražiai užšala! Tiesiog į kokteilius galima mesti. :luks:


Sveikos,
prasau patarimo kaip teisingai uzsaldyti krapus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Šaldytos vasaros gėrybės
StandartinėParašytas: 02 Lap 2006, 12:02 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Ramunė rašė:
silsta rašė:
Cukiniją aš konservuoju su ananasų sultimis. Tai kai atidarai stiklainį, atrodo kad ananasų gabaliukus valgai :hubba:


Būčiau dėkinga už receptėlį :aciu1: . Ananasus labai mėgstu :hubba:



Tas receptas tai labai paprastas, sugalvojau aš jį. Rekia cukiniją supjaustyti norimo dydžio kvadratukais arba pailgais siaurais pagaliukais. Tada nusipirkti ananasų sulčių 100 proc.(būtinai 100 proc.), ir supilti ant tų supjaustytų gabaliukų. Turi pastovėti taip jie kokias 1-2 val., kad cukinija išleistų sultis. To skystimo turėtų būti tiek, kad apsemtų cukinijos gabaliukus. Tada statyti ant viryklės, ir truputuką pavirti, tik tiek, kad neištižtų cukinija. Gale įdėti citrinos rūgštelės paragaujant, kad būtų saldžiarūgštis. Dar dėdavau cinamono, bet man tai skaniausia be jokio kito prieskonio. Aš viską darau iš akies, normų tiksliai nežinau. :valg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Šaldytos vasaros gėrybės
StandartinėParašytas: 02 Lap 2006, 12:20 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
silsta rašė:
Ramunė rašė:
silsta rašė:
Cukiniją aš konservuoju su ananasų sultimis. Tai kai atidarai stiklainį, atrodo kad ananasų gabaliukus valgai :hubba:


Būčiau dėkinga už receptėlį :aciu1: . Ananasus labai mėgstu :hubba:



Tas receptas tai labai paprastas, sugalvojau aš jį. Rekia cukiniją supjaustyti norimo dydžio kvadratukais arba pailgais siaurais pagaliukais. Tada nusipirkti ananasų sulčių 100 proc.(būtinai 100 proc.), ir supilti ant tų supjaustytų gabaliukų. Turi pastovėti taip jie kokias 1-2 val., kad cukinija išleistų sultis. To skystimo turėtų būti tiek, kad apsemtų cukinijos gabaliukus. Tada statyti ant viryklės, ir truputuką pavirti, tik tiek, kad neištižtų cukinija. Gale įdėti citrinos rūgštelės paragaujant, kad būtų saldžiarūgštis. Dar dėdavau cinamono, bet man tai skaniausia be jokio kito prieskonio. Aš viską darau iš akies, normų tiksliai nežinau. :valg:


Ko gero neužbaigiau iki galo recepto... Visą tą pavirtą (pakaitintą) masę dedu į užsukamus paruoštus (iškaitintus) stiklainius ir .... tol užteks, kol jų bus lentynoj :lol: :lol: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Šaldytos vasaros gėrybės
StandartinėParašytas: 02 Lap 2006, 13:02 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
sanitaras rašė:
Sveikos,
prasau patarimo kaip teisingai uzsaldyti krapus.


krapus nuplauti ir duoti jiems išdžiuti, arba nusausint servetele, paskui supjaustyt ir sudėti į šaldymo indą, svarbiausia kad jie nesuliptu. ir į šaldyklę. paskui kai trauksit, jie užšals, pūriai, byriai ir galėsit imt pirštais ir dėt į patiekalą tiek kiek reikia :D

čia mane teta pamokė 075


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2006, 17:11 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ačiū, Silsta, už receptėlį :geles: . Būtinai išbandysiu. :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Šaldytos vasaros gėrybės
StandartinėParašytas: 02 Lap 2006, 17:13 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
sanitaras rašė:
Sveikos,
prasau patarimo kaip teisingai uzsaldyti krapus.


krapus nuplauti ir duoti jiems išdžiuti, arba nusausint servetele, paskui supjaustyt ir sudėti į šaldymo indą, svarbiausia kad jie nesuliptu. ir į šaldyklę. paskui kai trauksit, jie užšals, pūriai, byriai ir galėsit imt pirštais ir dėt į patiekalą tiek kiek reikia :D

čia mane teta pamokė 075


Aš viską darau taip pat, tik vynioju nedidelėm porcijom į foliją, nes neturiu daug vietos šaldytuvo kamerose. Irgi būna purūs ir gardžiai kvepia. :lol: O Kaimynė, prieš šaldant dar ir supjausto l. smulkiai, kad po to greičiau būtų :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 17:09 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
Kameroje aš užšaldau tik trintas su cukrumi uogas, nes be cukraus jos atitirpę būna labai rūgščios :( . Labai skanios pusiau trintos mėlynės ( na kai kuri sutrinta, o kitos cielos (aš dzūkė))ir būtinai cukraus. Tai po to su blynais, varške ir t.t....
Be to šaldau krapus ir virtus grybus. :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 18:55 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Eli rašė:
Kameroje aš užšaldau tik trintas su cukrumi uogas, nes be cukraus jos atitirpę būna labai rūgščios :( . Labai skanios pusiau trintos mėlynės ( na kai kuri sutrinta, o kitos cielos (aš dzūkė))ir būtinai cukraus. Tai po to su blynais, varške ir t.t....
Be to šaldau krapus ir virtus grybus. :!:


Drįstu prieštarauti 8) Jau keletą metų braškes ir vyšnias šaldau be cukraus. Mama dar užsišaldo mėlynių, mat akims gerai, spanguolių. Visai normalus skonis ( išskyrus spanguoles :wink: ) O vat serbentai juodieji - nieko doro.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 07:35 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Nuo spanguoliu ir neužšaldytu vidurius sutraukia :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 09:37 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Lilina rašė:
Ramunė rašė:
Tikrai, kažkas su galva.. 031
Turiu likusių cukinijų ir moliūgų. Juose daug skysčių, ar galima užšaldyti ir kaip :?:


O juos gal gėriau konservuoti??? Nes man šiaip cukinijos neskanios, nebent kur į maistą kaip prieda dadėt. Nu blynai su cukinija ar kažka panašiai. Mano mama marinuodavo juos kartu su slyvom, tai skonis cukiniju kaip ananaso išeidavo :P



CUKINIJŲ ANANASAI

1 kibiras pripjaustytų cukinijų užpilti 1 kg. cukraus, palaikyti 1 parą vėsioj patalpoj, po to pridėti 1 valg. šaukštą citrinos rūgšties, 1 ltr. 100 proc. ananasų sulčių. Užkaitinti ir supilstyti į paruoštus stiklainius.

Čia receptas dideliam kiekiui cukinijos, apytikriai galima paskaičiuoti ir pusei to kiekio, ir ketvirčiui.
Bet nepaprastai skanu, atsidarai stiklainiuką, tai atrodo, kad ananasus valgai :hypno:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 15:24 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Eli rašė:
Kameroje aš užšaldau tik trintas su cukrumi uogas, nes be cukraus jos atitirpę būna labai rūgščios :( . Labai skanios pusiau trintos mėlynės ( na kai kuri sutrinta, o kitos cielos (aš dzūkė))ir būtinai cukraus. Tai po to su blynais, varške ir t.t....
Be to šaldau krapus ir virtus grybus. :!:

O užšaldyti grybai negenda :?:
Mama bandė kartą užšaldyti grybus, bet kažkaip mums po to nelabai jie bu skanųs :roll:
Papasakokite kaip šaldote :|


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 16:29 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pranešimai: 66
Aš šaldau pjaustytus virtus grybus (verdant įdedu truputį druskos, kad nebūtų beskoniai). Tada išvirusi nuvarvinu per kiauirasamtį, dedu į indelius maždaug po 200g ir į kamerą . Atitirpinusi dedu visur: į sriubas, padažus, cepelinus, kotletus, kepu su spirgučiais ir dedu ant bulvių ir t.t.
:lol: Kažkada bandžiau šaldyti žalius mažus baravykus. Nuvalydavau, neplaudavau, po viena ant lentutės suguldydavau, o kai sušaldavo, tada į maišelius ir atgal į kamerą. Bet man nepatikdavo jų atitirpusių guminis lepšiškas pavidalas, nors skonį ir kvapą jie turėdavo gerą. Be to užimdavo kameroje daug vietos. :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Gru 2006, 17:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3467
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ačiū už patarimus :aciu1: , rekės būtinai pasinaudoti :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Sau 2007, 11:53 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Na aš ne apie šaldytas, bet apie daržoves. Yra receptų su topinambais. Kaip jos atrodo, žinau 8) O daugiau kaip ir nieko :oops: Gal kuri ką gaminot? Pasidalinkit patirtimi, gal ir verta nusipirkti :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Sau 2007, 11:59 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Čia turiu tokį paskaitymą apie topinambus-žiemines bulves. Gal patiks :?:

Tai panašus į saulėgrąžą, tik mažesniais žiedais ir lapais, augalas. Jo tėvynė – Šiaurės Amerika, į Europą pateko 17 amžiuje. Amerikoje jų būdavo auginama ne mažiau, negu tikrųjų bulvių. Topinambai auga visur – smėlynuose, paunksnėje ir atokaitoje, ir sode jiems nereikia ypatingai gerų sąlygų. Mėgsta būti kaupiami. Pagal maistingumą topinambai lygiaverčiai bulvėms, turi inulino, natrio ir geležies, juos labai mėgsta naminiai gyvuliai (karvės, ožkos, kiaulės, triušiai), - ėda ne tik pačias bulves, bet ir lapus.

Mes topinambų niekada netręšiame, auga jie ne vienus metus sodo užkampyje ir yra labai derlingi. Iš vieno krūmo galima prikasti net 2 kibirus bulvių. Auga jie iki spalio-lapkričio mėnesio.

Rudenį, kai nudžiūva lapai, nupjaunu kotus. Kasu dažniausiai pavasarį. Rudenį sode ir šiaip gausu visokiausių daržovių, o anksti pavasarį išsikasu sultingas ir saldžias bulves. Bulvės, būdamos per žiemą dirvoje, nepraranda savo maistingųjų vertybių. Jos puikiai žiemoja dirvoje, o iškastos laikosi blogai, nes plona odelė lengvai pažeidžiama. Todėl išsikasti reikia tiek, kiek ruošiamasi suvalgyti ir nepavėluoti, nes kai sudygsta, valgyti netinka. Kai kas sako, kad topinambai tarsi piktžolė, juos sunku išnaikinti. Netyčia atradau labai lengvą būdą: vasarą reikia išskinti visus žiedus, ir pavasarį nerasite nei vienos bulvės.

Topinambus paprastai valgome žalius, tarkuojame į salotas. Skanu pataisyti su pjaustytais svogūnais ar porais (jei yra palikta iš rudens dirvoje) ir aliejumi, o dar geriau su majonezu. Tokias salotas galima valgyti su karštomis bulvėmis. Kai kas valgo topinambus keptus ar virtus.

Topinambus sveika valgyti sergantiems diabetu: valgomi žali, po 2-3 bulves tris kartus per dieną, 10 min. prieš valgį. Pastebėta, kad ši daržovė ne tik sumažina cukraus kiekį kraujyje, bet ir teigiamai veikia regėjimą.

Nors tai naudinga daržovė, bet iki šiol ji netapo populiari. Ji derlinga ir nekaprizinga, bet daugelį atbaido jos nedailūs gumbai ir tai, kad nepatogu valyti, prapjauti gumbai mėlynuoja. Bet kaip puiku anksti pavasarį, kai tik nutirpsta sniegas, valgyti sultingas salotas. Manau, vien dėlto topinambams verta skirti nedidelį kampelį savo sode.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Sau 2007, 12:15 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Dar radau porą receptų:

Topinambai su džiūvėsėlių padažu
5-6 vidutiniai topinambų gumbai, pusė stiklinės mėsos sultinio, šaukštas sviesto, džiūvesėlių, citrinos sulčių, 2 kiaušiniai. Nuplautus topinambus supjaustykite mažais kubeliais, apkepkite svieste, troškinkite mėsos sultinyje, tiekite apipiltus džiūvėsėlių padažu. Padažas. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, į jį suberkite džiūvėsėlius, kepkite juos, kol pagels, sūdykite, suberkite smulkintus virtus kiaušinius, pilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.


Su kiaušiniais kepti topinambai
4-5 topinambai, pusė šaukšto sviesto ar margarino, kiaušinis, 2 šaukštai grietinės, gabalėlis fermentinio sūrio.
Topinambus supjaustykite griežinėliais, iškepkite svieste, sudėkite į skardą, apipilkite kiaušinio, grietinės ir tarkuoto sūrio plakiniu ir pakepkite orkaitėje.

Skanaus!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Sau 2007, 12:17 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
O to tai tikrai nežinojau, kad galima juos užsiauginti. Visokio bieso prisiauginu. Net lapinių burokėlių turėjau pasisėjus. Reikės ir šituos pabandyti. Tik prieš tai paragausiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bal 2007, 19:31 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
na topinnambai auga pas mane , vienoje kertelėje , tikrai geras dalykas ir į salotas įtarkavus , taip skanu gaunasi :D

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bal 2007, 12:59 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
vitele rašė:
na topinnambai auga pas mane , vienoje kertelėje , tikrai geras dalykas ir į salotas įtarkavus , taip skanu gaunasi :D


O kaip pradėti tą jų auginimą? Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 84 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO