DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 25 Bir 2018, 14:22    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 83 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Šašlyko marinavimas
StandartinėParašytas: 05 Gru 2006, 17:08 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Gal kas žino kaip skaniai pačiam galima užmarinuoti mėsą šašlykams? Nusimato ši savaitgali iškyla į gamtą. Tai galvoju gal pačiai padaryt šašlus, bet tik įsivaizduoju maždaug kaip, o tiksliai nežinau :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Gru 2006, 21:38 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Pastaroju metu mes marinavome majoneze. Brangioji dar tobulindavo marinatą visokiom prieskoninėm žolėm (gelsve ar dar kokia nors).

O tėvukas pastoviai užpildavo mėsą sauso vyno buteliu.

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 00:55 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3470
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Andron rašė:
Pastaroju metu mes marinavome majoneze. Brangioji dar tobulindavo marinatą visokiom prieskoninėm žolėm (gelsve ar dar kokia nors).

O tėvukas pastoviai užpildavo mėsą sauso vyno buteliu.

Beje mano mama nemėgsta šašlyku, bet marinuoti majoneze jai labai patiko. Ji valgė ir sakė, kad dabar tiki, jog būna ir skanių šašlykų 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 15:59 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vos suradau tuos šašlykiukus :?

Man irgi labai patiko majoneze marinuoti. Bet skoniu nenusileidžia ir marinuoti pomidorų padaže per pusę su majonezu. Tam reikalui labiausiai tinka Kėdainių pomidorų padažas su bazilikais.

O mėsytė tai geriausiai kumpinė arba sprandinė. Nes kai anyta sugalvojo mus "palepinti"išpjovos šašlykais - tai vos įkandome. Labai jau sausa mėsa :wink:

Gero gimtadienio piknikėlio :merg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 16:02 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Dar pagalvojau, kad galima pasidaryti ir keleto rūšių šašlykų. Vienus su vynu, kitus su majonezu...
Bet kokiu atveju bus skanesni už pirktinius. :luks:
Vasarą baliavojom pas kolegę, tai ji buvo pamarinavusi viščiukų gabalėlių majoneze. Kepėm kaip šašlykus. Buvo :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 16:17 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ramunė rašė:
Gero gimtadienio piknikėlio :merg:


kaip greit supratot :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 16:24 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3470
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Lilina rašė:
Ramunė rašė:
Gero gimtadienio piknikėlio :merg:


kaip greit supratot :oops:


Tai gi rašo, kad per 7 dienas bus jūsų gimtadienis :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Gru 2006, 16:28 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
nu jo, jo :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Gru 2006, 09:11 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Ramunė rašė:
Vos suradau tuos šašlykiukus :?

Man irgi labai patiko majoneze marinuoti. Bet skoniu nenusileidžia ir marinuoti pomidorų padaže per pusę su majonezu. Tam reikalui labiausiai tinka Kėdainių pomidorų padažas su bazilikais.

O mėsytė tai geriausiai kumpinė arba sprandinė. Nes kai anyta sugalvojo mus "palepinti"išpjovos šašlykais - tai vos įkandome. Labai jau sausa mėsa :wink:

Gero gimtadienio piknikėlio :merg:



Mes jei darom šašlykus, tai stengiuosi pirkti kiaulės mentės be kaulo. Mėsa yra žymiai minkštesnė, negu kumpio. Marinuoju taip pat majonezo ir pomidorų padažo mišiniu + prieskoniai. :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Gru 2006, 14:50 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Anyta pamoke. Sako ji tiesiog nuperka "šašlyko prieskonius" apibarsto jom mėsą, gerai paminko ir už kokiu 15-20 min kepa.

Ir internete radau vieną recepčiuką:
1/2 stiklinės medaus, 60ml - sojos padažo, 125ml- balto vyno, 60ml - aliejaus, 2 skiltelės česnako ir prieskonius pagal skonį.
Pabandžiau toki pasigamint namie, kontrolinę porciją, pažiuret ar skanu....

nu nieko, tik medus man ten ne į temą, biški kiniškų patiekalu atsiduoda, saldi mesa :) Kokia čia Kinija iš šašlyko ? :lol: Tai medaus savaitgali nedesiu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Gru 2006, 16:52 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Lilina rašė:
nu nieko, tik medus man ten ne į temą, biški kiniškų patiekalu atsiduoda, saldi mesa :) Kokia čia Kinija iš šašlyko ? :lol: Tai medaus savaitgali nedesiu :)

Čia desertinis šašlykas Paveikslėlis

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Gru 2006, 12:23 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Gal jau per vėlai, bet...
Kolegė sakė, kad šašlykiukus raugia majonezo, pomidorų padažo, krienų ir garstyčių mišinyje. Aišku, prieskonių irgi reikia. :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Gru 2006, 14:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
dar ne per velu, šiandien raugsiu :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Gru 2006, 22:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Na, ir kaip šašlykai :?:

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Gru 2006, 08:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Super :!: Kiaulienos sprandinė + šašlyko prieskoniai, gan gausiai + biški obuolių acto + sojos padažo(nors ne būtinas) + šlakelis aliejaus + daug svogūnų = :hubba: tik tamsoje vyras šiek tiek juos apsvylino ;) bet labai skaniai suėjo ...

Rekomenduoju. Žymiai skanesni nei pirktiniai ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Vas 2007, 23:00 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pranešimai: 2805
Pliusai: 389
GERUKAI ŠAŠLYKAI
4kg mėsos (tik sprandinės)
64g cukraus
110g druskos
0,5kg svogūnų
240ml acto
15 vnt.lauro lapelių (susmulkintų)
12g kvepenčiųjų pipirų
16g juodųjų pipirų


Čia ištikro reikia viską sudėti pagal svorį. Šį receptą gavau iš vieno mėsininko,jis išbandytas jau daug kartų.
Mėsą supjaustom gabaliukais ir užpylę actu pamaigom.Į supjaustytus svogūnus sudedam visus prieskonius ir sumaišom.Tada svogūnus sudedam į mėsą ir viską lengvai išmaišom.
Taip marinuotus šašlykus jau ir po valandos tikrai galima kepti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 08:38 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
O ką daryt, jei mano šeimynai ir 1 kg mėsos nereikia :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 09:39 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pranešimai: 2805
Pliusai: 389
Čia jau matematika, manau paskaičiuoti nesunku.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 10:35 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3470
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
O ką daryt, jei mano šeimynai ir 1 kg mėsos nereikia :shock:

:shock: Kiek jūs mažai valgot :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 12:54 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
daida rašė:
Ramunė rašė:
O ką daryt, jei mano šeimynai ir 1 kg mėsos nereikia :shock:

:shock: Kiek jūs mažai valgot :wink:


Man mėsos praktiškai nereikia. Porą gabaliukų - aš soti. :wink: Vyras irgi neperdaug rajus, bet mėgsta konkretumą : mėsa, mėsa ir dar kartą mėsa. :lol: Jei užraugiu 1 kg, mums praktiškai 2 kartams užtenka. :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 13:08 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
tai normalu, aš kai gaminu valgyt, tai mum dviems irgi 0.5 kg mėsos reikia vienam kartui.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 13:15 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Mes kažkaip palaipsniui atsisakėm acto marinuojant šašlykus. Dabar naudoju majonezą, prieskonių mišinį šašlykams, na ir dar visokių žolelių, ką tuo metu turiu, kas tiktų šašlykui. Mums tai su majonezu 041 Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 14:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pranešimai: 2805
Pliusai: 389
Gaminant šašlykus vienam žmogui yra paskaičiuojama norma maždaug 200g mėsos.

O kas liečia actą, tai nemanau kad majonezas yra labai jau sveikiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 16:01 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
janrri rašė:
O kas liečia actą, tai nemanau kad majonezas yra labai jau sveikiau.


Sutinku, geras actas visai nekliudo, aišku ne tas, kur litras 80 ct kainuoja. :lol:

Bet paskutinį kartą raugiau pagal Lilinos receptėlį. Nu labai skanu buvo :hubba: Ačiū :aciu1:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 16:31 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
čia šašlyko receptelį giri? ;) Ačiū :bis: Eksperementuosim toliau ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 16:34 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
čia šašlyko receptelį giri? ;) Ačiū :bis: Eksperementuosim toliau ;)


Taip taip taip :!: :!: :!:
Tik tavo, manau, buvo skanesni, nes kepėt ant laužiuko, o aš tik grilyje :? Dūmelio trūko 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2007, 23:59 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 02 Vas 2007, 22:51
Pranešimai: 102
Mielos gurmanės,
kadangi jau daug metų SU MALONUMU :wink: sukuos virtuvėj ir, suprantama, marinuoju šašlykus, išbandžiau visokias versijas -pradedant actu bei majonezu.
Tad labai nuoširdžiai patariu:
NENAUDOKIT MAJONEZO -tikrai nesveika ir netikra, tai jums patartų ir VISI profesionalai.

Paprastą ACTĄ naudokit irgi tik tuomet, kai neturit kitos išeities.
Kiek geresnė išeitis -obuolių actas.

Puikus sprendimas -balzamico actas.

Už pirmuosius du pirmus minėtus actus geresnė išeitis:
citrinos rūgštis(iš bėdos) + cukraus šiek tiek

daug geresnė -2-3 citrinų sultys 1 kg mėsos(švariai nuplautos žievelės pjaustytos drauge irgi nepakenks)

rūgštus(sausas) vynas
sojos arba vorčesterio padažas.

Ne mažiau sėkmei svarbios smulkmenos:

Mėsos gabalėliai turi būti maždaug degtukų dėžutės dydžio

Geriausiai tinka sprandinės mėsa, jeigu tokios neturit -tiks ir kumpis, bet tuomet reikia pasirūpint ir lašinukais -maždaug penktadalis bendro mėsos svorio.

Acto, sulčių ar kitokiais marinatais būsimą šašlyką užpilam tik po to, kai apibarstę prieskoniais ir svogūnais, ne tik gerai išmaišom, bet ir PAMAIGOM stropiai.

DRUSKOS BERIAM NE ANKSČIAU, KAIP ... 10 MIN. prieš veriant ant iešmų.
Tik tada mėsa išliks SULTINGA.

p.s.Giedriaus ar Dunduko svetainėje(nepamenu kurioje tiksliai) :roll: yra aprašymas, kaip šašlykus su dūmeliu iškepti orkaitėje -net su paveiksliukais.

GARDŽIŲ ŠAŠLYKŲ :lol: :lol: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Vas 2007, 00:30 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pranešimai: 2805
Pliusai: 389
Labai šaunūs patarimai. :aciu2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Vas 2007, 10:47 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Nu tada mano išbandytas receptas ne toks jau ir kenksmingas pagal šiuos patarimus ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Vas 2007, 11:19 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Ačiū, Simka, už patarimus. Gyveni, mokaisi... Vistik gerai, kai yra kas pasidalina savo patirtim. Mat mes ne dažnai juos darom, tai ateity pravers patarimai :aciu1:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 83 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO