DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 19 Lie 2018, 08:55    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 82 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Virtuvinė patirtis
StandartinėParašytas: 14 Rgs 2006, 12:59 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Jeigu verdant sriuba persudete ja, galite dadeti bulviu, jos gerai sugeria druska.

Kepant koki nors mesos ar zuvies pyraga, arba pica, sutepant forma aliejum tepkit ne ranka ,o su cesnako skiltele arba per puse perpjauta svogunu galvute. Tada labai malonus kvapas pasklis nuo ruosiamo gaminio. :D

Taip pat galima pasielgti ir tarkim suplakant omleta, su sesnako skiltele uzmauta ant shakutes. Labai malonus prieskonis atsiranda.

Gal dar kas zino kokiu gudrybiu gaminant valgi? :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Virtuvinė patirtis
StandartinėParašytas: 14 Rgs 2006, 14:27 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Lilina rašė:
Gal dar kas zino kokiu gudrybiu gaminant valgi? :?:


Kad surastum savo pradėtus gaminti pietus studentų bendrabūtyje, reikia juos saugoti :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Rgs 2006, 23:44 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pranešimai: 254
Jei norite paruošti skanią kavą, reikėtų naudoti filtruotą geriamąjį arba mineralinį vandenį :idea:
Paruošta kava po 20 min. praranda aromatines savybes, todėl nereikia jos ruošti iš anksto ir po to šildyti, nes kava bus karti ir praras aromatą :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: patarimai
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 14:54 
Cia klauset apie grybu dziovinima. As tai labai paprastai dziovinu: turiu nuo seno saldytuvo pasilikus groteles, tai ant ju apdedu supjaustytus grybus riekelem arba nepjaustytus, jei mazesni, tada tas groteles dedu ant orkaites padeklu (svarbu, kad siltas oras lengvai pasiektu gybus ir jie galetu dziuti). Orkaite pajungiu is karto truputi silciau,o paskui palieku ant 50 laipsniu. Butinai reikia praverti orkaites dureles, kad grybai nešustu, o dziutu. As idedu degtuku dezute i tarpą.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Re: patarimai
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 15:02 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
silsta rašė:
Cia klauset apie grybu dziovinima. As tai labai paprastai dziovinu: turiu nuo seno saldytuvo pasilikus groteles, tai ant ju apdedu supjaustytus grybus riekelem arba nepjaustytus, jei mazesni, tada tas groteles dedu ant orkaites padeklu (svarbu, kad siltas oras lengvai pasiektu gybus ir jie galetu dziuti). Orkaite pajungiu is karto truputi silciau,o paskui palieku ant 50 laipsniu. Butinai reikia praverti orkaites dureles, kad grybai nešustu, o dziutu. As idedu degtuku dezute i tarpą.


Mano tėvai taip pat džiovina grybus ant grotelių, tik ne orkaitėje o pirtyje :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: patarimai
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 15:06 
Neisivaizduoju, kaip dziovinti pirtyje...


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 15:09 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Nuneši į karštą pirtį ant pečiau groteles sudedi, o po to pečius nekurenamas pats po truputi vėsta ir grybai sau džiūna :luks:
Beje mano sesuo džiovintus grybus valgo kaip traškučius :hypno:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: patarimai
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 15:15 
Del dziovinimo pirty aisku. Reiks pabandyti paragaut vietoj traskuciu.. :valg:


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 15:18 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Beje sesuo sakė, kad tie baravykai kuriu apatinė puse ne balta, o tamsesnė (nežinau kokios spalvos :oops: ) yra skanesni :merg: Bet man tai nelabai :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 15:26 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pranešimai: 254
daida rašė:
Nuneši į karštą pirtį ant pečiau groteles sudedi, o po to pečius nekurenamas pats po truputi vėsta ir grybai sau džiūna :luks:
Beje mano sesuo džiovintus grybus valgo kaip traškučius :hypno:



Grybų traškučiai :?: tik pagalvojus 078


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2006, 15:39 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Aga , labai skanu grybu traškučiai :P Mes irgi džiovinam grybus pirti. Visos kirmeles islenda , jaigu ju ten yra. :)))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Rgs 2006, 21:21 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Lilina rašė:
Aga , labai skanu grybu traškučiai :P Mes irgi džiovinam grybus pirti. Visos kirmeles islenda , jaigu ju ten yra. :)))

Paskui pats iš tos pirties išlipi visas kaip grybas :lol:
Sudžiūvęs, kvepiantis grybais ir be kirmelių :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Ačiū
StandartinėParašytas: 25 Rgs 2006, 23:30 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Rgs 2006, 13:57
Pranešimai: 11
Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie patarė kaip grybus džiovinti. Pasiklausinėjusi ir aš elektrinėje orkaitėje džiovinau (iš pradžių labai aukšta temperatūra, mat, man sakė, tada sultys neišbėga. O paskui - maža -50*C.) Tik nepalikau to degtuko - įjungiau programą su ventiliatoriumi. Išdžiūvo puikiai. Baravykai šiemet kaip gintaras - jokių kirmėlių, jokio gedimo, nesvarbu, ar grybas didelis, ūgtelėjęs, ar jaunutis. Didelius džiovinu ir jau seilė varva, kai pagalvoju apie Kūčių stalą...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Rgs 2006, 23:35 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Mano senelė džiovindavo dujinėje orkaitėje. Irgi visai nieko būdavo, tik patamsėję. matyt nuo dregmės.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Spa 2006, 14:04 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Andron rašė:
Mano senelė džiovindavo dujinėje orkaitėje. Irgi visai nieko būdavo, tik patamsėję. matyt nuo dregmės.


Mes irgi anksčiau džiovindavome orkaitėje, kol neturėjome pirties :)

Čia dar vienas patarimas: Nedidelius mėsos gabalėlius reikia sūdyti baigiant kepti arba iškepus, nes druska ištraukia iš mėsos vandenį :idea: Jei sudysite iš kart mėsa bus sausa :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Spa 2006, 18:04 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
daida rašė:

Mes irgi anksčiau džiovindavome orkaitėje, kol neturėjome pirties :)

Čia dar vienas patarimas: Nedidelius mėsos gabalėlius reikia sūdyti baigiant kepti arba iškepus, nes druska ištraukia iš mėsos vandenį :idea: Jei sudysite iš kart mėsa bus sausa :?


Oi del mesos geras patarimas...o as galvoju ko ta mesa paskui tokia sausoka buna, nes prisudau nuo pat pradziu. :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Spa 2006, 22:54 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pranešimai: 254
daida rašė:
Nedidelius mėsos gabalėlius reikia sūdyti baigiant kepti arba iškepus, nes druska ištraukia iš mėsos vandenį :idea: Jei sudysite iš kart mėsa bus sausa :?


Mes ir šašlykus marinuojame be druskos, ir tik prieš pat kepimą pasūdome ir nniekad nesusimastydavau kodėl mama sūdo mėsą beveik iškepusią :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Spa 2006, 15:31 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Jautiena bus minkštesnė ir švelnesnio skonio jei prieš gaminant ką nors prieš tai porą valandų mėsa bus įtrinta garstyčiomis :idea:
Po to prieš ruošimą reikią gerai nuplauti ir gaminti ką tik širdis geidžia :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Spa 2006, 12:04 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tešla blynams bus puresnė ir skanesnė, jei vietoj paprasto vandens įpilsite mineralinio ir , atskyrusios baltymus nuo trynių, baltymus išplaksit. 038

Dar blynų tešlą reikėtų palaikyti apie 15 - 20 minučių, kad normaliai miltai " susiklijuotų" :cook2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Lap 2006, 21:00 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
:help: Labai mėgstu kibinus. :hubba: Tik daryti ne :evil: . Labai jau ta kapota tešla ilgai gaminama. Gal kas nors žinote paprastesnį būdą, kaip pagaminti skanius naminius kibinus :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Lap 2006, 00:52 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Ramunė rašė:
:help: Labai mėgstu kibinus. :hubba: Tik daryti ne :evil: . Labai jau ta kapota tešla ilgai gaminama. Gal kas nors žinote paprastesnį būdą, kaip pagaminti skanius naminius kibinus :?:

Kame tas tėšlos gaminimas ilgai darosi nesuprantu :shock: Na norint sutaupyti laiko gali tešlą pasidaryti iš vakaro :idea:
Tikriausiai labai ypatingai kapotą tešlą darai, kad ilgai gaminasi tešla :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Lap 2006, 10:22 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Ar su MANTINGOS jau paruoštom tešlom nebandėt :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Lap 2006, 15:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
silsta rašė:
Ar su MANTINGOS jau paruoštom tešlom nebandėt :?:


Ačiū už idėją :geles: Net į galvą nebuvo atėjus tokia mintis. :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lap 2006, 11:55 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Kibinų gamyba

500g margarino
500g grietinės
2 kiaušiniai
iš akies miltų [apie 300-400g, kad išeitų minkoma tešla]

Įdarui:
naminis faršas - 500 gr
kmynai [pora arbatinių šaukštelių]
svogūnas [viena galvutė]
druska
pipirai
kiti prieskoniai
sultinys [arba sultinio kubelis] - butinai, buvau padarius be jo, tai kibinai be skonio buvo
vandens stiklinė sultiniui

Gaminimas:
Sudedame margariną,
sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome. Įdedame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Tešlą įdedame į maišelį ir grūdame į kamerą, kad sušaltų [3-4 val] Prieš tešlai baigiant sušalti paruošiame įdarą. Mėsos faršą pasūdome, pagardiname prieskoniais [tinka pagal skonį], sudedame pjaustytą svogūną, įpilame puodelį sultinio [galima iš kubelių].
Paskui iš tešlos pasidarome rutuliukus, iš rutuliukų iškočiojame blynelius į
kuriuos dedame įdarą. Stipriai užspaudžiame kraštus. Prieš pašaunant,
pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome kmynais[jei mėgstate].
Kepimo skardą patepame riebalais, dedame pyragėlius-"kibinus". Kepame
200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes arba kol pagels.

P.S. Nors tikrieji kibinai turi būti ruošiami truputi kitaip, t.y. naudojamas ne faršas o aviena ir ji nėra malama o sukapojama

O kur čia kapojama tešla - nesupratau
:shock:


Paskutinį kartą redagavo Lilina 08 Lap 2006, 11:59. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lap 2006, 11:58 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
silsta rašė:
Ar su MANTINGOS jau paruoštom tešlom nebandėt :?:


Ten jau nebe kibinai gaunasi, o pyragėliai su mėsa, bet irgi skanu :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lap 2006, 15:31 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pranešimai: 254
O man skaniau, kai kapota tešla ir kapota mėsa :hubba:
Pagal šį recepta daugiau į pyragėlius panašu.
Beje ar jums pavyksta taip gražiai susukti, kaip būna parduotuvėje :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lap 2006, 16:01 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Aš kai virtinukus su varške darau, tai darau senoviškai, be jokių ten formelių, o užsukant kraštuką kaip kibino. Tai ir kibinus lygiai taip pat užsuku 041


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lap 2006, 19:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ir aš moku 041 Labai gražiai atrodo. :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lap 2006, 20:18 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
O man vis nepavyksta gražiai susuti :cry:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Lap 2006, 20:26 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Kai idesiu nuotraukas su kibinu gamyba kitoje temoje, butinai parodysiu kaip sususkti, labai paprasta


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 82 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO