Kiek žinau prie tamsios miesos, tai yra jautienos, laukinių žvėrių ir paukščių, avienos bei raudonos žuvies pateikiami raudonieji vynai Prie veršienos, baltos žuvies bei vištienos geriau tinka baltieji vynai Tačiau dabar šių taisyklių ne visada laikomąsi
Prie sūrių su pelėsiais tinka saldus vynas, ypač portveinas. Valgant švelnius sūrius reikėtų vengti raudonųjų vynų Valgant aštrius sūrius reikėtų rinktis sodrius stiprius vynus Labai aštrūs sūriai gali užgošti bet kokį vyną
Jeigu jau tesiam tema apie alu, tai nesuprantu tokio dalyko. Kai gulėjau biskuti ligoninėje, tai babces kurios gulėjo kartu, gyrė kad kaip skanu alus su kiaušiniu arba su greitinėle. Dar sužinojau kad draugė viena taip vartoja alu. Nu grižus namo pabandžiau sumaišyt su greitinėle. Pasakysiu jums kad nesamone alaus gadinimas ir tiek.
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18 Pranešimai: 1174 Miestas: Vilnius
Lilina rašė:
Jeigu jau tesiam tema apie alu, tai nesuprantu tokio dalyko. Kai gulėjau biskuti ligoninėje, tai babces kurios gulėjo kartu, gyrė kad kaip skanu alus su kiaušiniu arba su greitinėle. Dar sužinojau kad draugė viena taip vartoja alu. Nu grižus namo pabandžiau sumaišyt su greitinėle. Pasakysiu jums kad nesamone alaus gadinimas ir tiek.
Teko Lenkijoje ragauti alų su vyšnių syrupu.
Labai patiko
Na, aš turiu tokią draugę dzūkę, kuri labai mėgsta visokius juokelius, ir šiaip linksmų plaučių žmogutis. Va, ji man tokį receptuką atsiuntė:
DZŪKIŠKA TEKILA: 1 porc. reikia:
50 gr. "cikrinės” RUGINUKĖS,
lašelioko citrinos sulčių ir žiupsnelio druskos - “in duobutę” tarp didžiojojo ir rodomojo KAIRĖS rankos pirštų plaštakos išorinėje pusėje,
riekutės citrinos (užkandai).
EIGA: “in duobutę” tarp nurodytų pirštukų pakrapinam kelis lašukus citrinioko sulčių. PABARSTOM TĄ VIETUKĘ ŠVELNIAI druskutės žiupsneliu.
GILIAI ĮKVEPIAM.
ANT SMUGIO palaižom minėtais ingredientais paskanintą delnuko duobukę;
SULAIKYTO KVAPO STADIJOJE "ĮTRENKIAM " ruginukės dozę.
UŽKANDAM citriniuko griežinėliu. Giliai iškvepiam. Skanaus
p.s. Patiekalas naudotinas net tiems, kas genetiškai alergiški šiam spygliuočių miškų patalų “augintiniui” -ar tik ne sveikiausiam tarp visų "nuodų"…
p.p.s. -kas itin jautrūs ir t.t. - REKOMENDUOTINA -dėl viso pikto - laikyt netoli nosies ruginės duonikės riekutę :jei užims kvapą net po atliktų procedūrų -prašyč pauostyt duonukę, po to ana užkąsti.
TIKROS RUGINUKĖS ATPAŽINIMO TESTAI.
1 veiksmas. Butelioką su skysčiu mažumytį pakratom. Jeigu ano paviršiuje pasigamina oro burbuliukų vainikėlis - reiškia- naminukė. Bet dar tikrai neaišku, ar ruginė, ar runkelinė ir t.t. juolab - ar nepraskiesta ir be priemaišų.
2 veiksmas. Į šaukštelį įpilam minėto skysčio. Pamėginam uždegti degtuku. Jeigu užsidega -koncentracija tinkama -nepraskiesta. Kuo mažiau visokių nesveikų priemaišų - tuo liepsnelė melsvesnė. Aukščiausios prabos gaminys degs švarutuke melsva liepsnele. Jeigu liepsna daugiau rausva - patartina susilaikyt nuo vartojomo…
3 veiksmas. Tarp delnukų įkrapinam kelis menamos samanės lašukus. Delnukus patrinam viens į kitą. Išdžiovinam vėjyje. Pauostom. Jeigu skaniai kvepia rugine duonele, vadinasi-TIKRA RUGINUKĖ.
Jeigu kvepia burokais ar dar velnias žino kuom -PATARTINA IŠTRENKTI BET KUR - išskyrus savo gerklę/pilvą…
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume