Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16666 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 684
Bulvės turi daug mūsų organizmui reikalingų medžiagų : vitamino C, gyvybingumą palaikančio vitamino E; vitamino PP, kuris šalina nuovargį, nemigą, dirglumą; B grupės vitaminų, tausojančių mūsų nervus; daug įvairių druskų - ypač naudinga kalio druska, reikalinga širdžiai stiprinti, yra fosforo, kalcio.
Visų šių savybių gausiausiai turi tik su lupena virtos bulvės. Jeigu bulvės skutamos, iš jų daromos košės ir kita - iš jų atimama gamtos dovana.
Bulves reikia neskusti, o švariai nuplauti po tekančiu vandeniu ir dėti į verdantį vandenį. Nesūdyti. Prieš baigiant virti įmesti mėgstamų žalumynų.
Kai bulvės išvirė, jas nusunkti į švarų indą. Tą nuovirą perkošti ir prieš valgį išgerti puodelį. Kas liko - nusiprausti veidą, rankas, kojas - nes minkština ir švelnina odą.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16666 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 684
Bulvių sunka gydo virškinimo traktą, sutvarko gleivinę, teigiamai veikai periferinę nervų sistemą, skydliaukę.
Žalių bulvių sunka - geriausia sklerozės profilaktika. Jei nuo 40 metų kas rytą prieš valgį išgersite stiklinę ką tik išsunktos bulvių sunkos, sklerozė nevargins iki 100 metų
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18 Pranešimai: 1174 Miestas: Vilnius
Bulvės sunkiai skynėsi kelią į europiečių skrandžius.
Rodos, prancūzų karalius, siekdamas išpopuliarinti bulves, įsakė sargybai pasodintas bulves saugoti. Tada liaudis pradėjo vogti bulves, o sargyba nesipriešino
Neįsivaizduoju kaip įmanoma gerti bulvių sunką O bulvės virtos ir lengvai apskrudintos su odelė aš labai mėgstu, bet kai būna vasarą ir jos dar jaunos. Žieminės bulvės man nekyla noro valgyt tokiu būdų.
Lilina rašė:
Neįsivaizduoju kaip įmanoma gerti bulvių sunką O bulvės virtos ir lengvai apskrudintos su odelė aš labai mėgstu, bet kai būna vasarą ir jos dar jaunos. Žieminės bulvės man nekyla noro valgyt tokiu būdų.
Na, o jei liga Tada viskas gerai ir skanu.
O dėl žieminių bulvių, tai ir aš vis dar ketinu paragauti su lupena ( bet jau koks geeeras pusmetis )
Na, o jei liga Tada viskas gerai ir skanu. O dėl žieminių bulvių, tai ir aš vis dar ketinu paragauti su lupena ( bet jau koks geeeras pusmetis )
Aš ir žiemines bulves kartais su lupenomis kepu orkaitėje Gerai jas išplaunu su šepetėliu ir kepu. Vis kitokia bulvė prie mėsytės
kai liga, tada net saldi mišrainė su ananasais skani , jeigu ji padeda
O taip
Aš dar žinau neblogą receptuką kepsnio su ananasu. Jei pageidautumėt Bet Lilinai vien žodis "ananasas" turbūt kelia neigiamas emocijas O gal taip po truputį ir pripratinsim prie ananaso...
silsta rašė:
Ramunė rašė:
Lilina rašė:
kai liga, tada net saldi mišrainė su ananasais skani , jeigu ji padeda
O taip
Aš dar žinau neblogą receptuką kepsnio su ananasu. Jei pageidautumėt Bet Lilinai vien žodis "ananasas" turbūt kelia neigiamas emocijas O gal taip po truputį ir pripratinsim prie ananaso...
Rašyk Vištieną su razinom ir vaisiais jau ragavo Dabar eilė ananasui
Faršą (kokį turit: kiaulienos, kalakutienos, veršienos, vištienos arba maišytą) pasiruošiat kaip kotletams. Į kepimo skardą pridedu iš faršo pridarytų nemažų "blynų". Juos patepu pomidorų padažu arba garstyčiom (ką turiu tuo metu). Tada ant to blyno dedu apvalų griežinėlį ananaso, į jo viduriuką pridedu pakepinto svogūno ir morkos, ant viršaus šaukštelį nemažą majonezo sumaišyto su tarkuotu ferm.sūriu, ir į orkaitę kol gražiai apkeps. Skanaus
silsta rašė:
Taigi va Tas receptas su ananasu
Faršą (kokį turit: kiaulienos, kalakutienos, veršienos, vištienos arba maišytą) pasiruošiat kaip kotletams. Į kepimo skardą pridedu iš faršo pridarytų nemažų "blynų". Juos patepu pomidorų padažu arba garstyčiom (ką turiu tuo metu). Tada ant to blyno dedu apvalų griežinėlį ananaso, į jo viduriuką pridedu pakepinto svogūno ir morkos, ant viršaus šaukštelį nemažą majonezo sumaišyto su tarkuotu ferm.sūriu, ir į orkaitę kol gražiai apkeps. Skanaus
Kepiau,pasirodo, tik karbonadą. Svečiams patiko, aš neragavau, ( žinojau, kaip dariau ) Labai nieko ir cukiniją uždėti vietoj ananaso, tik prieš tai reikia ją paprieskoninti.
Taigi va Tas receptas su ananasu .... Tada ant to blyno dedu apvalų griežinėlį ananaso, į jo viduriuką pridedu pakepinto svogūno ir morkos, ant viršaus šaukštelį nemažą majonezo sumaišyto su tarkuotu ferm.sūriu, ir į orkaitę kol gražiai apkeps. Skanaus
Nu taigi pasidariau tą kepsniuką, bet biški paimprovizavau. Vietoj ananaso uždėjau cukiniją (bet kaip aš nemėgstu ananaso, taip mano vyras nemėgsta cukinijos ) Aptepiau ne pomidorų padažų, o krienais, ir į cukinijos vidų įdėjau pomidorą su česnakų...dar ryžiais blėką apibarsčiau virtais, kad ir garnyras kartų biški būtų. Tai žodžiu - liuks Mano pagrindinis patiekalų vertintojas yra vyras, tai suvalgė ir pirštus apsilaižė, ir man laaabai patiko Toks gana aštrus kepsniukas išėjo
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume