Anksčiau prieš daug metu mačiau kad buvo tokios prekyboje. Dabar gi pati su mielu noru nupirkčiau, bet nematau niekur. Gal kas žino kur jų galima rasti?
Visai patogu: iškočiuoji vieną tešlą, uždedi, sukaišioji visur faršą, tada kitą tešlą uždedi ir pakočioji kartu ir atsidalina visi kolduniukai.
Tokios formos yra labai populiaros mano draugų tarpe. Aš turiu jau nuo senai, ta forma metaline-špižinė. Iš karto galima padaryti jei neklystu virš 30 koldūnų. Be galo patogu, labai geras daiktas. Aš iš karto darau daugiau, kad liktų ir dar bent dviem kartams. Pavalgom tą dieną, o kitus į maišelius arba dėžutes - ir į kamerą. Parbėgu iš darbo - koldūnus į puodą, sususku kokį padažą ir prašau prie stalo. Taip darau ir su virtų bulvių cepelinais, ir su virtiniais ir t.t.
Nes mano tėvai kažkada buvo pasiskoline tokią formą ir jiems nepatiko, nes jie kartu koldunus daro: mama tešlą kočioja, tėtis - lipdo. Man gi savo vyrą prie ūkinio koldunu darymo prijaukinti nepavyko Tai darau pati, o pačių daryti nepalyginimi su pirktiniais.
Čia gal ne šitoj temoj turiu pasakoti, o prie linksmų istorijų, bet prisiminiau.
Kažkokie lietuviai buvo Rusijoje ir užejo į kavinę užkąsti. Žiūri, kad meniu koldūnų yra. Nu jie taip ir prašo :
-Nam porcijų kaldunov požaluista.
Padavėja pažiūrėjuo į juos:
- A Kašeja Besmertnogo vam ne podat'???
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16667 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Lilina rašė:
Čia gal ne šitoj temoj turiu pasakoti, o prie linksmų istorijų, bet prisiminiau. Kažkokie lietuviai buvo Rusijoje ir užejo į kavinę užkąsti. Žiūri, kad meniu koldūnų yra. Nu jie taip ir prašo : -Nam porcijų kaldunov požaluista. Padavėja pažiūrėjuo į juos: - A Kašeja Besmertnogo vam ne podat'???
Čia taip apie koldūnus kalbėjom, kalbėjom, tai vakar neiškentusi prisdariau pilną šaldytuvą
Tai dabar jūsų namuose bus skani ilgalaikė koldūnų "dieta"
Atvažiuosim padėt suvalgyt.....
Draugė buvo atėjusi, tai ir ją koldūnais vaišinom Beje vyras koldūnus labai mėgsta, tai gali būti kol atvažiuosit tai jū nebeliks Taigi jei norit padėt suvalgyti paskubėkit
kaip gerai, kad priminet, turejau ir as tokia spizine forma, tik visai buvau pamirsusi, mat ja i rusi istremiau , o darau tai koldunus rankom, arba su ta plasmasine, kur spaudai koldunus po viena.... bet jau labai ilgai viskas trunka. Lipsiu i rusi savo senos formos ieskoti ir atsiprasyti
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume