Tutsi rašė:
o man tai,cia visko per daug
galima ne viskuo puosti, o pasinaudoti tik tam tikra ideja o tiek daug ispuostu as nei valgyt nenoreciau , nes jie turbut neskanus nuo tokios gausybes zirniuku ir t.t. ir antra, gaila tiek darbo suvalgyt
Bitutės pačios fainiausios Ir labai nesudėtinga padaryt. Manau, kai turėsiu savo orkaitę, kepsiu medaus tortą ir puosiu tokiom bitutėm... Tarkim, iš migdolų jas pagaminciau - kūnelis - migdolas, o sparneliai - migdolų pusėlės... arba drožles paruoštas sparneliams nusipirkčiau..
Daug kas skeptiškai žiūrite į tuos neva "plastmasinius" tortus.
Jų papruošimas yra iš marcipano - tiesiog dažytas marcipanas arba kai kurie naudoja pienišką mastiką. Mastika būna kieta (čia kur tokios rožytės nevalgomos daromos) arba minkšta, ji valgoma. Aš ragavau tik marcipanu puoštus tortus, ir galiu jus patikinti, kad tas papuošimas vertas net atskirai jį nuvalgyt - tai minkštas, švelnus ir tiesiog nuspalvintas maisto dažais marcipanas. Tų tortų, kuriuos ragavau, dažai buvo labai kokybiški, jokių nudažytų liežuvių ar nemalonaus prieskonio. Kadangi žinau skonį, man tie neva "plastmasiniai" tortai atrodo žiauriai skaniai ir patraukliai - po tuo marcipanu kremas ir biskvitai priedo išlieka puresni negu po šokoladu - tarytum kiaute apsaugoti nuo apdžiūvimo.
Žodžiu, jeigu pamatote "pastmasinį" tortą - žinokit, nors jame yra kažkiek nekenskmingų dažų, jį dengia naturalus produktas - marcipanas (midolų masė). Taigi, tie ryškūs tortai tikrai yra skanūs ir sintetikos juose tiek pat, kiek jūsų gamintame žele, jeigu įbėrėte sžiupsnelį maisto dažų.
Na, kur švelnūs rožiniai kremai, ten taip pat be dažų neapsieinama. Mums šeimos draugė, dirbanti Mažeikių žymioje kepykloje "Piropas" darydavo karamelinius tortus su tokiu marcipaniniu papuošimu, tik spalvos buvo pastelinės...
Tačiau iš esmės - ar pastelinė, ar ryški spalva, esmė ta pati: yra dėta dažų... Kadangi marcipanas yra žiauriai skanus, aš dėl tos spalvos nesierzinu... Žinoma, nenatūrali, bet man į burną malonu dėti ir tokį...
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume