Svainiai savaitgalį žaidė kažkokį keistą žaidimą, tai valgė žalią kiaušinį su uogiene
O veidų išraišką teko matyti Įdomu būtų
Žaidimas vadinosi Drąsa ar tiesa Jei žmogus pasako drąsa tai duodama užduotis ką nors padaryti, jei tiesa, tai kažko klausiama į kurį reikia atsakyti tiesą Anokia ten veido išraiška, brolis mėgsta žalius kiaušinius, tik su uogiene niekada nevalgė. Pirma įsidėjo uogienės , o po to kiaušinį ir vienu mauku viską prarijo
vat ir ne vat ir ne jis i kiausini isidejo sauksta slyvu uogienes ir gere...kazkaip baltymas gan greit išsiėrė, o stai su tryniu privargo uztat buvo linksma...
O man cepelinus gamint neapsimoka. Juos daro mano tevai, vyro tevai, kavinėse užvalgom...sakyčiau kaip ir nėra reikalo juos gaminti Tiesa pasakius kaip jie daromi žinau tik teoriškai
O man kartais patinka gaminti cepelinus. Ir tas gaminimo procesas nėra toks jau ilgas. Aš niekada nededu virtų bulvių, ir visas savo drauges išmokiau apsieiti be jų.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16667 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
janrri rašė:
O man kartais patinka gaminti cepelinus. Ir tas gaminimo procesas nėra toks jau ilgas. Aš niekada nededu virtų bulvių, ir visas savo drauges išmokiau apsieiti be jų.
Aš irgi mėgstu cepelinus gaminti. Kai radau čia keptus ir išbandžiau - dar dažniau gaminu. Labai būtų įdomu sužinoti, kaip ten be tų bulvių virtų apsieiti? Nes jos ir užima didesnę laiko dalį.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16667 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
tutsi rašė:
o jei nededi virtu bulviu,jie nebuna labai kieti
Tai ir man toks klausimas iškilo, juk virtas bulves ir naudojam, kad masė būtų minkštesnė. Bet gal yra kitų būdų jai suminkštinti Tam čia ir diskutuojam, kad pasisemt naujos patirties ir pasidalint savąja
Tame ir visa problema, kad su tom virtom bulvėm vėjais leidžiam laiką .
Viskas labai gerai gaunasi ir be jų. Visų pirma reikia prisiskusti daugiau bulvių nes nedėsit virtų, o antra sutarkuotas bulves reikia daug mažiau nusunkti nei paprastai. Cepelinų kietumas priklauso nuo nusunkimo. Tešla turi būti tokio minkštumo, kad galėtumėt formuoti cepeliną, ir jokiu būdu negalima dėti papildomai jokio krakmolo, jo pilnai užtenka nuo bulvių. Nebijokit cepelinai virdami tikrai nepasileis, ir sugaišit mažiau laiko.
Užsiregistravo: 09 Vas 2007, 19:05 Pranešimai: 14 Miestas: Klaipeda
Cepelinų negaminu, man tai atrodo didelis vargas Ir apskritai jų nemėgstu, greičiausiai dėl darželio įtakos Ten darydavo neskanius ir su labai mažai mėsos. Bet šiaip aš manau, kad tai yra visiškai nevertingas ir nesuderintas maistas, vietoj jų aš geriau balandelius pasigaminu
nu va,sendien as meginsiu daryti cepelinus be virtu bulviu Idomu kaip gausis Jei tik pavyks,niekada daugiau neuzkrausiu saves papildomu darbu virti bulves.
tutsi rašė:
nu va,sendien as meginsiu daryti cepelinus be virtu bulviu Idomu kaip gausis Jei tik pavyks,niekada daugiau neuzkrausiu saves papildomu darbu virti bulves.
Bandau grąžinti prie temos Pas mus cepelinai tikrai nėra nieko ypatinga ir labai laukiama todėl ,kad gaminu juos gana dažnai pamainydama tai tarkuotų bulvių,tai virtų.
Nuluptas bulves sumalu mėsmale ,įmušu pora kiaušinių,įberiu krakmoko.Normos nežinau ,bet maždaug penkioms vidutinėms bulvėms reikia dviejų šaukštų krakmolo.Viską gerai išminkau,turi beveik nelipti prie rankų.Įdarui dažniausiai malu "šlapkę"ir svogūną arba virtą mėsytę.Suformuoju cepelinus , apvolioju krakmole ir į puodą(Labai skanu jei į vandenį,kuriame virsi cepelinus įmesi "kubelį" arba vegetos)Aš tai verdu po kelis maždaug tiek kiek iš karto suvalgysim nes pastovėję vandenį man kažkokie ištižę pasidaro.O išverda jie per 10 min.Skanaus.
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume