DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 26 Bal 2018, 01:07    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Maistas parduotuvėje - retai sveikas
StandartinėParašytas: 10 Gru 2006, 23:19 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
"Savaitėje" skaičiau labai įdomų straipsnį, kur veterinarinės inspekcijos specialistas paviešino maisto produktų tyrimo faktus.

Buvo patikrinta ~1300 mėsos gaminių gaminimo technologija. 35 % gaminių receptūra neatitiko skelbiamą etikėtėse (tame skaičiuje taip pat buvo gaminiai, priskirti aukščiausiai rūšiai). Brangiuose gaminiuose buvo naudojama šiuo atvėju neleistina kraujo plazma, o vietoj vištienos faršo - mechaniškai atskirta mėsa.

Vienu žodžiu, kraupus vaizdelis :evil:

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Gru 2006, 08:23 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
siaubas, tai kaip maitintis sveikai šiais laikais :?: visko gi pats ne priauginsi... :|


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Gru 2006, 16:17 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Nieko baisaus.
Nuramino, kad galima surasti apie 30 produktų, atitinkančių sveikos mitybos kategorijai :lol:

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Gru 2006, 18:39 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Kad žinoti kurie, su ekpertu gi į parduotuvę nevaikščiosi :|


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Gru 2006, 22:18 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pranešimai: 1174
Miestas: Vilnius
Dar, kaip visada, kliuvo pusgaminiams ir salotoms.
Kad salotos būtų tinkamos vartoti nors 48 val., jos įtaisomos visokiais riebiais padažais, kad tik ingredientai nesugęstų.

Kas liečia pusgaminius, norima padaryti, kad pusgaminiai ir salotos būtų gaminami skirtinguose cechuose.

_________________
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Gru 2006, 15:21 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Nu jo, kaip sakydavo mano a.a. močiutė, nežinai žmogus nei nuo ko tunki, nei nuo ko mirsi :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 01:26 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Tam pačiam straipsnyje buvo parašytą, kad "Medžiotojų dešrelių" sudėtyje yra 60 procentų vandens. Tai man automatškai iškylo klausymas, kiek ten yra mėsos :?: 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 13:31 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
daida rašė:
Tam pačiam straipsnyje buvo parašytą, kad "Medžiotojų dešrelių" sudėtyje yra 60 procentų vandens. Tai man automatškai iškylo klausymas, kiek ten yra mėsos :?: 8)


Nežinau, kaip kitos, bet Krekenavos medžiotojų dešrelės tikrai iš mėsos. Ar verdi, ar kepi - labai skanio ir nesumažėja. Be to sočiai pavalgai. :roll: :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 14:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Po kai kuriu politiku išsisšokimu galvojau baikotuoti Krekenavos gaminius ir ne pirkti. Bet kad jie iš tikrųjų geros kokybės. Tai atsisakiau boikoto ir dabar perku :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 18:40 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
Po kai kuriu politiku išsisšokimu galvojau baikotuoti Krekenavos gaminius ir ne pirkti. Bet kad jie iš tikrųjų geros kokybės. Tai atsisakiau boikoto ir dabar perku :P


Matai, ar mes pirksim, ar ne, Viktorui nuo to neblogiau. Darbininkams per atlyginimus būtų trenkę. 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Gru 2006, 18:43 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Šiandien pabandymui IKI nusipirkau Klaipėdos mėsinės Daktarišką dešrą.
Kaip rašo kiauliena, jautiena, lašiniai...., be pakaitalų. Paragavau, skani, lyg ir mėsytė būtų. :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Geg 2007, 16:08 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Verta paskaityti, adresą nurodžiau gale

BOIKOTAS: MUMS NEREIKIA GENETIŠKAI "PAGERINTO" MAISTO
Pastarosiomis dienomis Lietuva sėkmingai įveikė stambių užsienio korporacijų užmojus atlikti eksperimentus su genetiškai modifikuotas augalais. Taigi vienas mūšis laimėtas, bet dar ne visas karas. Lietuvoje leidžiama prekiauti 36 pavadinimų genetiškai modifikuotais produktais, kurių žymėjimas yra privalomas ir dar 15 pavadinimų produktais, kurių žymėjimas neprivalomas, kadangi genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) jų sudėtyje sudaro mažiau kaip 0,9 proc. Jeigu mes, vartotojai, pirksime genetiškai modifikuotą maistą, rizikuosime ne tik savo ir savo palikuonių sveikata, bet ir skatinsime GMO auginimą visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje. Todėl atsisakę tiesioginės grėsmės – GMO auginimo, neturime užsimerkti ir prieš GMO vartojimą. Visi modifikuoti produktai, kuriuose GMO yra ne mažiau kaip 0,9 proc., savo etikėtese privalo turėti apie tai liudijantį įrašą. Pvz., „augalinis aliejus, pagamintas iš genetiškai modifikuotų sojų pupelių“. Tačiau tas užrašas dažnai pateikiamas mažomis raidėmis ir kai kuriems žmonėms sunkiai įskaitomas. Vartotojai priversti tyrinėti kiekvieno perkamo produkto etiketes, tačiau pakanka žinoti sąrašą prekių pavadinimų, kad galėtume būti ramūs, jog prieštaringai vertinamas genetiškai modifikuotas maistas nepatektų ant mūsų stalo.
Siūlome atsispausdinti šį sąrašą ir kiekvieną kartą neštis jį į parduotuvę.
Dabar Lietuvos rinkoje yra šie genetiškai modifikuoti produktai:

ALIEJUS
"Brolio", Lankų", "Sodžiaus", "Kolumbo", "Tėviškės", "Augalinis aliejus", "Dolores", "Maxima", "Optima linija", "Perla", "Karolina", "Žemaičio","Aukselis", "Saulutė", "Omili", "Huilor", "Oilio", "Vitela", "Luccija","Jasmine", "Caroli", "Zitos sojų aliejus".

SALDUMYNAI
Šokoladinė plytelė "Dinastija", "Safari", šokoladiniai vafliai "Smakdown", saldainiai "Vkus lesciny-siurpriz", šokoladinis kremas "Cikonella", riešutinis tepamas kremas "Finetti".

MARGARINAS
"Optima linija", "Aukselis", "Aima", Listte", "Extra", "Osrini".

MAJONEZAS
"Sodžiaus", "Provanso".

www.zalieji.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Geg 2007, 16:16 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
silsta rašė:
Verta paskaityti, adresą nurodžiau gale

BOIKOTAS: MUMS NEREIKIA GENETIŠKAI "PAGERINTO" MAISTO


Dėkui Dievui, nenaudoju nei vieno iš jųPaveikslėlis Imu pavyzdį iš vyro, o tas parduotuvėje majonezą ir aliejų ilgiau renkasi, nei kažkada svarstė, ar mane vest ar nePaveikslėlis be to, stengiuosi nepirkti pigių produktų :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Geg 2007, 20:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir as tokiu neperku :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Geg 2008, 22:34 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Manau tiks į šitą temą
Delfi straipsnis
http://www.delfi.lt/news/daily/Health/a ... d=17163923

Neteisingai paruoštas maistas skatina vėžio atsiradimą


Anot onkologų, mityba lemia apie 30 proc. vėžio susirgimo atvejų, tiek pat – rūkymas, apie 5 proc. – alkoholis, apie 2 proc. – aplinkos užterštumas. Kalbant apie sveikatai pavojingą maistą, bene dažniausiai minimi bulvių traškučiai. Tačiau iš tiesų vėžį sukeliančių medžiagų gali turėti dauguma termiškai apdorotų maisto produktų ir netgi riešutai. Dažniausiai kancerogenų kiekis priklauso nuo maisto laikymo bei paruošimo.

Kodėl pavojingos bulvės

Reklama

Europos Komisijos ekspertai dar prieš keletą metų pastebėjo, kad aukštoje temperatūroje gaminant tam tikrą maistą, jame padaugėja kancerogeninės medžiagos – akrilamido. Bene daugiausiai šios vėžį sukeliančios medžiagos buvo rasta skrudintose, keptose skrudintuve, keptuvėje ar orkaitėje bulvėse, bulvių traškučiuose, sausainiuose, kai kurių rūšių duonoje ir net sausuose pusryčiuose, kuriuose grūdai būna gruzdinti.

Kuo tamsesnė keptų bulvių spalva, tuo daugiau jose kancerogeninių medžiagų. Todėl mitybos specialistai pataria bulves virti, o jei visgi kepate, nelaukti, kol jos paruduos – užtenka, kad gražiai pagelstų. Skrudinti orkaitėje bulves reikėtų ne aukštesnėje kaip 175°C temperatūroje, prieš skrudinant ar kepant jas pirmiausia vertėtų apvirti ar palaikyti vandenyje ir gerai nusausinti.

Sausainiuose atsiranda kancerogenų, kai jų tešla kildinama naudojant amonio bikarbonatą. Etiketėje jis žymimas E503. Beje, ta pačia medžiaga kartais kildinama ir duonos gaminių tešla. Tokiu atveju nepatartina valgyti duonos plutos, nes joje akrilamido gali būti 10 kartų daugiau nei minkštime. Bloga žinia ir keptos duonos mėgėjams – ją skrudinant kancerogeninių medžiagų taip pat daugėja, net jeigu ji buvo kildinta mielėmis.

Kancerogenų randama taip pat karštai rūkytoje dešroje ir mėsoje, šlapiose dešrelėse. Jei šiuos mėsos gaminius dar ir apkepame riebaluose, sveikatai pavojingų medžiagų daugėja.

„Į mūsų organizmą patenka daugybė kenksmingų medžiagų, tačiau jų žala priklauso nuo kiekio. Realios, moksliškai įrodytos žalos keptos ar skrudintos bulvytės mums nekelia, jeigu jos netampa kasdieniu valgiu. Taigi kartais valgyti tokį maistą tikrai galima, svarbiausiai, kad tai netaptų įpročiu“, - teigė Vilniaus universiteto medicinos fakulteto docentas, Respublikinio mitybos centro mitybos higienos gydytojas dr. Rimantas Stukas.

Net bulvių traškučiai realaus pavojaus sveikatai nekelia, ko jie netampa plataus vartojimo preke. „O faktas, kad yra kitaip, rodo tik tai, mūsų visuomenė vis dar nežino sveikos mitybos principų“, - įsitikinęs medikas.

Anot pašnekovo, visiškai tokio maisto turėtų atsisakyti jautriausių kategorijų žmonės – vaikai, pagyvenę žmonės bei turintys chroniškų sveikatos problemų.

Specialistų rūpestis – riešutai

Dar viena pavojingų medžiagų kategorija – mikotoksinai, kurie kaupiasi kai kuriuose maisto produktuose juos neteisingai laikant. Šiomis medžiagomis labai dažnai būna užteršti riešutai, taip pat jų randama pieno ir mėsos produktuose, grūduose, miltuose, kavoje, prieskoniuose.

Ūmūs apsinuodijimai mikotoksinais reti, tačiau lėtiniai apsinuodijimai dažnai yra nediagnozuojami. Taigi mes nejausime jokių negalavimų, o pavojingos medžiagos kaupsis ir žalos mūsų organizmą.

Šiuo metu žinoma net apie 300 mikotoksinų rūšių. „Pavyzdžiui, aflatoksinai priklauso pačių pavojingiausių vėžį sukeliančių medžiagų grupei. Ypač stipriai jie pažeidžia kepenis. Be to, jie turi įtakos genetinei informacijai, gali sukelti kūdikių apsigimimus“, - teigė Maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.

Mikotoksinai dažniausiai atsiranda dėl netinkamo maisto produktų laikymo. Jie išsiskiria esant 28 laipsnių temperatūrai, kai santykinė drėgmė yra apie 80-90 proc. „Jei tik pajutote, kad riešutas yra kartus, tuoj pat jį spjaukite ir būtinai apie tai informuokite tarnybą, pardavėjus, - paragino maisto ekspertė. – Namuose juos laikykite tik griežtai laikydamiesi gamintojo nurodymų“.

Beje, dažniausiai skonio receptoriais mikotoksinų nė nepajusite. Jie atsparūs ir karščiui – verdant maisto produktus mikotoksinų tik šiek tiek sumažėja.

Labiausiai pavojingi riebalai

Pasak onkologės Laimos Griciūtės, svarbus vėžio rizikos veiksnys – valgomų produktų kiekis. Norintiems išvengti vėžio, specialistai siūlo iki 500 g per savaitę sumažinti kiaulienos, jautienos ir avienos kiekį.

„Tai nereiškia, kad turėtume laikytis ekspertų rekomendacijų kaip Švento rašto. Pavyzdžiui, kai kuriems žmonėms mėsos tikrai reikia daugiau. Svarbiausia, labai nenutolti nuo siūlomų vidurkių –kad mėsa netaptų vieninteliu mūsų baltymų šaltiniu“, - teigė medikė.

Bene geriausiai nuo vėžio apsaugo daržovės ir vaisiai, kuriuose yra daug laisvuosius radikalus naikinančių medžiagų, tačiau maitintis tik jais, anot onkologės, taip pat negerai. Maistas turi būti įvairus.

Pasak L. Griciūtės, labiausiai riboti reikia riebalų ir cukraus kiekį. Anot specialistų, riebalai turėtų sudaryti ne daugiau kaip 30 proc. visų per dieną gaunamų kalorijų.

„Mat šios medžiagos skatina nutukimą, o nutukę žmonės dažniau serga žarnyno, gimdos, inkstų, prostatos, krūties (ypač antroje gyvenimo pusėje) vėžiu. Kita vertus, nutukimas neturi įtakos tokioms vėžio rūšims, kaip sarkoma, odos vėžys. Be to, jei žmogus turi įgimtą polinkį sirgti vėžiu, nepadės nė sveika mityba. Tačiau tokių atvejų tikrai nėra daug – apie 1-2 proc.“, - teigė medikė.

Nors kai kurie medikai teigia, kad saikingai geriamas vynas apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, onkologai įspėja, kad alkoholiniai gėrimai gali sukelti burnos ertmės, stemplės, kepenų, krūties piktybinius navikus. Nors pats alkoholis nėra kancerogenas, organizmui jį pasisavinant, išskiriama labai toksiškų medžiagų.

Anot kai kurių medikų, pavojų susirgti vėžiu didina ir kava. Tačiau kuo daugiau vartosite ląstelienos turinčių maisto produktų, tuo greičiau iš jūsų virškinimo sistemos kartu su kitais šalutiniais produktais kancerogeninės medžiagos pasišalins. Daug ląstelienos turi rupi duona, džiovinti ankštiniai augalai, javainiai ir švieži vaisiai bei daržovės.

Anot mokslininkų puikus antioksidantas, naikinantis kancerogenines medžiagas, yra braškės, taip pat daug seleno turinčios žuvys bei vėžiagyviai, grybai, daug geležies turintys produktai (kepenys, špinatai, pupos, javainiai ir kiaušinių trynys). O štai norvegų mokslininkai įrodė, kad moterys, kurios kasdien išgeria 3 stiklines pieno, krūties vėžiu serga 2 kartus rečiau.

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2009, 21:23 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 19 Lap 2008, 16:44
Pranešimai: 158
Miestas: Vilnius
Pliusai: 0
Siūlau paskaityti straipsnį-

Keli štrichai lašišos tema


Ryškiai rožiniai lašišos gabaliukai viliote vilioja akį, ko pasėkoje prasidėjęs seilėtekis sustabdomas tik žvilgsniu į kainą, kurios tendencija yra tik viena - augti. Augti kaip tos lašišos, besitaškančios narve Norvegijos jūrinėje fermoje. Norvegai tokios žuvies beveik nevartoja - jie labiau mėgsta natūralią, ekologišką ir užaugintą motušės gamtos, o ne tėtušio fermerio, kurio galvelėje kirba mintis "o kaip čia uždirbus daugiau?". Ir ta mintelė toli gražu ne paskutinėje vietoje, ir ne tokia jau ji pridvėsusi, kad nebūtų įgyvendinama realybėje. O realybė tokia : laukinių lašišų mėsa raudona dėl ypatingo okeaniškojo meniu, kuriuo laisvėje mėgaujasi taip visų trokštamos sidabrašonės. Fermų gyventojoms tenka mėgautis kasdien tuo pačiu racionu, kurį sudaro mišinukas taip vadinamų kombinuotų pašarų - liaudiškai "kombikormu" vadinamu. Kad naminukės lašišiukės mėsytė išliktų rausva, fermeriai į pašarą žeria dirbtiną dažiklį, skambiu pavadinimu KANTAKSANTINAS. Eurokomisijos duomenimis, dažnas tokios lašišos vartojimas mityboje pasibaigia akies rainelės suirimu ir visišku apakimu. Deja, "malonumai" tuo nesibaigia. Dėl "lopšelio-darželio", kuriame žuvytės yra auginamos, mažo gyvenamo ploto ir gausaus gyventojų skaičiaus, ligų skaičiaus augimas adekvatus fermerio kišenės pilnėjimui. Tam, kad derlius neišstiptų, į pagalbą pasikviečiami civilizacijos galingieji - antibiotikai, kurių galutinė nusėdimo vieta jūsų, taip skaniai kertančių šį "delikatesą", organizmai. Ar jums jų reikia ? Spręskite patys. Priminsime tik tiek, kad be visų minėtų nemokamų priedų, kartu su dirbtinai užauginta lašiša gaunate ir 10 kartų didesnį kiekį polichloruoto difenilo ir dioksino, negu valgant natūraliai užaugusią žuvį. "Dirbtinai užaugintos lašišos vartojimas dažniau nei vieną kartą per mėnesį padidina galimybę susirgti onkologinėmis ligomis" - rašo autoritetingas mokslo žurnalas "Science". Ne retas atvejis, kai dirbtinai užaugintoje lašišoje randamas padidintas ir sunkiųjų metalų kiekis. Narve užauginta lašiša neturi retų aminorūgščių ir baltymų, dėl kurių taip vertinama laukinė jos sesė.
Tai štai tokios žuvelės ir tokios tokelės.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2009, 21:24 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 19 Lap 2008, 16:44
Pranešimai: 158
Miestas: Vilnius
Pliusai: 0
Apie jogurtus-

Aktyvioji "Activia"


Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo iš „gyvojo“ produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į Activia jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" jus, galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo pasauliui žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. Bifidus Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, Bifidobacterium Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje, Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam tokia pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės šių jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas bergždžias – gyvų bakterijų šiuose jogurtuose arba nėra, arba jų mažai. Kodėl? O gi todėl, kad jų gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata. Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos etape šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra – jogurto bakterijoms pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys – jogurto su gyvomis bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų jogurte arba nėra bakterijų, arba jos jame jau beveik nebegyvybingos. Jeigu jogurto galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet ir į gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos funkcijos – dezinfekuoti maistą. Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 1-2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos egzistencija pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje turi būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną išlaikę gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik Dannon siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, ir Lactobacillus rhamnosus.
Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti gimines ir pažįstamus, kuriems "Activia" „sureguliavo“ virškinimą, bet šie žmonės nežino, kad buvo elementariai „pasodinti ant adatos“ - į visus "Activia" jogurtus dedamas inulinas, kuris ir „sutvarko“ vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su inulinu, jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip pat, kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti vidurius, jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" „gydomasis“ efektas. Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri skrandyje brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi būtų sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir laktobacilos. Augdama „geroji“ žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi būti pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas "Activiją", tikisi pirmiausia gausiai savyje „pasisėti“ šių bakterijų iš jogurto. Štai ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o ieškančiame žarnyno sveikatos – jis bus tik balastu. Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką dar žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti inuliną, organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai kuriems žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine.
Dar šio „sveiko“ maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, braškės, fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, natūralus aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis, dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet kas gi patikrins?).
Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme – nepageidaujami.
Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios kokybės? O kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti?
Karminas (E-120) – dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių. Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas.
Sukralozė (E-955) – dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio liauką (thymus lot.).
Obuolių rūgštis (E- 296) – pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis, kurios poveikį ypač juntame valgydami neprinokusius obuolius.
Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu.
Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta gyvena toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris pilnai atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus tikslus?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2009, 21:26 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 19 Lap 2008, 16:44
Pranešimai: 158
Miestas: Vilnius
Pliusai: 0
Kavos mėgėjoms-

Kava "Trys viename" ir E-450v


Jeigu įdėmiai ir su padidinamu stiklu perskaitytume daugumos tinginių mėgiamos kavos "trys viename" sudėtį, tai joje be kitų "natūralių" sudėtinių dalių atrastume ir priedą nieko nesakančiu pavadinimu "E - 450 v". Atsivertus kokį nors, pvz. šį puslapį, kuriame išdėstytos maistinių priedų savybės ir įtaka žmogaus organizmui, rastume štai ką :

"Pašalinis poveikis:
Naudojant maiste nežinomas."

Tai ką ponai? Vartojame pagal principą " o gal prašoksime minų lauką nesusprogę?". Jei po trečio kavos puodelio nenumirėm, reiškia galima prieduką berti pokeliuosna ir tiekti mums, bandomiems triušeliams?
O štai čia jaunoms mamytėms docentas A.Vingras štai ką murkia:

"Dera vengti maiste esančių E priedų:
konservantų E 210-224; E 226-227; E 234-235; E 239; E 249-252; E 280-283;
dažiklių E 102; E 104; E 110; E 122-124; E 127-129; E 131-132; E 142; E 150b; E 150c; E 150d; E 151; E 154-155; E 155; E 173-174; E 180;
antioksidantų E 310-312; E 315; E 320-321; E 330-333; E 338-341; E 350; E 385;
emulsiklių E 431-436; E 442; E 444-445; E 450-452; E 470a, E 470b; E 471; E 472(a, b, c, d, e, f); E 473-477; E 479; E 481-483; E 491-495;
kitų maisto priedų, tokių kaip E 520-523; E 541."

Docentas protingas, žino ką sako, o štai LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOJO VALSTYBINIO GYDYTOJO HIGIENISTO (koks skambus titulas) išsilavinimas matyt neleidžia šito suprasti (jis gi ne doc., jis ko gero prof.) ir į "Higienos normas" šis priedelis buvo įtrauktas jo poveikiu neabejojant.

O štai dabar atsiverčiame Lietuvos higienos normą HN 53:1995 , kuriamioje yra informacija apie pavojingas chemines medžiagas ir skaitome :

" Toksiškumas Toksiškumas prarijus LD 50 (žiurkės) 2980 mg/kg. Toksiškumas per odą LD 50 (triušis) 2000 mg/kg. Toksiškumas įkvėpus LD50 (žiurkė) 1,10 mg/l.
Ekotoksiškumas Žuvims: LC50 = 100 mg/l. Dafnijoms: EC50 > 100 mg/l. Dumbliams: EC50 > 100 mg/l. Patekęs į vandens telkinius skatina eutrofikaciją ir dumblių dauginimąsi.
Stabilumas ir cheminis aktyvumas Normaliomis sąlygomis stabili. Gali reaguoti su stipriomis rūgštimis ir stipriais oksiduojančiais agentais.
Apsaugos priemonės avarijos atveju Naudoti asmeninės apsaugos priemones. Neleisti, kad medžiaga patektų į atmosferą, paviršinius ir gruntinius vandenis bei dirvą. Atliekos turi būti surenkamos į specialias talpas ir neutralizuojamos, kaip nurodyta saugos duomenų lapuose."


Taip, taip.Tetrakalio pirofosfatas, tai tas pats E- 450v, kurį srebiate kavytėje "Trys viename". Skanaus ir ilgo gyvenimo!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2009, 21:28 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 19 Lap 2008, 16:44
Pranešimai: 158
Miestas: Vilnius
Pliusai: 0
Apie polimerinės taros įtaką sveikatai


JAV ligų ir jų profilaktikos centras paskelbė daugiau kaip 2500 JAV gyventojų tyrimų, kuriais buvo nustatinėjamas bisfenolio A kiekis organizme, rezultatus. Pasirodė, kad daugumos tirtųjų organizmuose bisfenolio A kiekis viršijo leistinas ribas. Labiausiai šis efektas išreikštas pas vaikus. Bisfenolis A į organizmą pakliūna iš įvairių plastikinių pakuočių. Šios medžiagos poveikis pirmiausia pasireiškia organizmo endokrininės sistemos sutrikimais. Bandymuose su laboratoriniais gyvūnais buvo nustatyta, kad bisfenolis A skatina nutukimą, stabdo augimą, skatina prostatos vėžį.
JAV tyrėjų darbe, publikuotame leidinyje „Environmental Health Perspectives“, duodami bisfenolio A metabolitų šlapime duomenys. Metabolito turinys kito plačiose ribose - nuo 0,4 iki 149 mkg/l (vidutinė reikšmė 2,6 mkg/l). Iš šių duomenų buvo įvertinti kasdieninio biosfenolio A suvartojimo lygiai, kurie pasirodė aukštesni už leistiną 50 mkg/l normą, nustatytą vaistų ir maisto produktų kontrolės Valdybos.
Kitas svarbus faktas tas, kad vaikų biosfenolio A lygis aukštesnis už paauglių, o tų savo ruožtu už suaugusiųjų.
Amerikiečių mokslininkai pirmą kartą gavo kiekybinius rezultatus, kurie toliau bus panaudoti įvertinant polimerinių pakuočių įtaką žmogaus sveikatai.
Viename iš Rusijos institutų buvo tirtas vanduo, filtruotas trimis skirtingais filtrais, vienas iš kurių buvo vandens filtras „Izumrud“ ( jis ypatingas tuo, kad juo išfiltruotas vanduo tampa aktyvus ir turi apie –200 mV eletrinį krūvį). Buvo patebėta, kad vanduo iš filtro „Izumrud“ tirpdo PET butelį (dabar pati populiariausia plastikinė pakuotė) ir dalis polimerinių junginių ištirpsta vandenyje. Šviežiai išspaustos vaisių, daržovių sultys taip pat yra neigiamo krūvio ir yra biologiškai aktyvios. Taigi tikėtina, kad jos taip pat tirpdo PET pakuotę.

Mano pastaba.
Esu skaičius, kad tie plastikiniai buteliukai, iš kurių geria pienuką mūsų kūdikėliai, yra gaminami iš nuodingos plastmasės. O jūs dar tą pienuką šildykite mikrobangėje krosnelėje ir tikėkitės, kad jūsų kūdikis užaugs stipriu ir sveiku žmogumi...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2009, 21:29 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 19 Lap 2008, 16:44
Pranešimai: 158
Miestas: Vilnius
Pliusai: 0
Vanduo žydruose buteliuose

Kad vandenėlis parduodamuose buteliuose būtų akims kuo "skanesnis", uolūs gamintojai į PET butelio sudėtį įdeda dar ir metalo cirkonio - nuo jo butelis tampa žydru. Vanduo, ilgiau pastovėjęs tokiame butelyje, jau yra "mineralizuotas" dar vienu cheminiu elementu. Cirkonis, esantis butelio plastike, lėtai, bet tirpsta vandenyje, ypač gazuotame. Šio metalo poveikis lėtas ir jo sukeltus pokyčius organizme pastebėsime vėliau. Tiesa, į chroniškų ir vangiai besitęsiančių susirgimų atsiradimą šis metalas irgi įtakoja.

Apie vandenį trumpai

Dabar yra aktyviai reklamuojami įvairūs mineraliniai vandenys ir daugelis žmonių juos vartoja dažnai. Reikėtų žinoti, kad mineralinis vanduo skirtas gydymui, o ne kasdieniam gėrimui. Kasdien galima gerti tik silpnai mineralizuotą vandenį. Renkantis mineralinį vandenį, reikėtų žinoti savo organizmo šarmų-rūgščių pusiausvyrą ir pagal tai rinktis vandenį – rūgštinį ar šarminį. Priešingu atveju, besaikis mineralinio vandens gėrimas gali pasibaigti akmenimis inkstuose ir kitais susirgimais.
Aktyvuoto vandens gamybos metu, vykstant elektrolizei, „negyvame“ vandenyje prie anodo susidaro chloro dioksidas, kuris kontaktuodamas su organika neduoda nuodingų junginių. Chloras, esantis vandentiekio vandenyje jungiasi su organinėmis medžiagomis, kurių yra vandenyje, ir sudaro kenksmingus junginius. Pavyzdžiui, jeigu vandenyje yra fenolo, tai šiam kontaktuojant su aktyviu chloru, susidaro dioksinai, kurių kancerogeninis poveikis žinomas. Jeigu vandenyje yra humuso, tai susidaro chlororganiniai junginiai – chloroformas ir dichlormetanas. Tai pavojingos medžiagos. Chloroformas kenkia kepenims , inkstams , skrandžiui ir t. t.
Geriant distiliuotą vandenį, organizmas jį priima kaip maistą ir skrandis, jo išgėrus, ima aktyviai išskirti virškinimo sultis. Žmonėms, kurių virškinimo sistema jautri, tai gali baigtis gastritu ar kitais virškinimo trakto sutrikimais.
Vandenį virinant, žūsta patogeninė mikroflora, virusai, parazitai, bet pasikeičia vandens dujinė sudėtis ir toks vanduo slopina skrandžio veiklą. Kylant temperatūrai, vandenyje esantis chloras jungiasi su organika(jei ji vandenyje yra) ir sudaro kancerogeninius junginius. Virinto vandens privalumas - sumažėjęs vandens paviršiaus įtempimo koeficientas.
Kai vanduo yra iš išorinių telkinių, vandenvietėse jis yra chloruojamas. Apie chloro poveikį jau minėjome. Jei vanduo yra iš artezinio gręžinio, jame dažnai būna per didelis kalcio, magnio ir geležies druskų kiekis. Vandenyje esanti geležis dažnai yra trivalentė, o žmogaus organizmas įsisavina tik dvivalentę geležį, todėl tokio artezinio gręžinio geležis yra nenaudinga. Ji provokuoja skrandžio žaizdas ir kt.. Todėl geriausia tokį vandenį filtruoti filtrais, kurių pasirinkimas dabar yra gana platus.
Įdomu:
Per 50 metų su vandeniu į žmogaus organizmą pakliūna apie 16 kg chloridų, 2 kg nitratų, 14 g geležies (viena vinis) ir 23 g aliuminio ( 1 arbatinis šaukštelis)


Paskutinį kartą redagavo vaisgante 24 Sau 2009, 21:33. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2009, 21:31 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 19 Lap 2008, 16:44
Pranešimai: 158
Miestas: Vilnius
Pliusai: 0
Indų ploviklio "privalumai"

Indų ploviklių reklamos skelbia, kad tereikia vieno lašelio „nuostabaus“ ploviklio ir kalnas murzinų iki skausmo lėkščių taps švariomis švarutėlėmis net ir šaltame vandenyje. Ir didžioji dauguma piliečių naudojasi šiais „privalumais“ iš dailių plastikinių flakonų, kad lėkštutės blizgėtų, kad stikliukai žvilgėtų, o puodeliai kvepėtų ... kvepėtų ir idealiai išplauti. Ir iš kur tas kvapas, jei inde, apart švarumo, nieko nėra? O pasirodo, kad yra ! Yra nematomi likučiai „stebuklingų“ ploviklių, kurie su begaline jėga skaido riebalus, šiek tiek lėčiau – baltymus. Skaido jie viską, kas papuola jų kelyje – parafinus, chromo oksidus ir t.t.
O kas gi atsitinka, kai tie „galingojo lašelio“ likučiai pasilieka ant indų? O gi jie patenka pirmiausia į maistą, kurį neaišku iki kokių darinių ima skaidyti, o paskui visa tai keliauja į homo sapiens organizmą, kur, jei dar neprarado visos „jėgos“, kimba į skvernus skrandžio sienelėms ir jau joms demonstruoja visus savo šiuolaikinius gebėjimus, ilgainiui išvirsiančius į kokią nors mįslinga lotynų kalba užkoduotą diagnozę po garbaus gydytojo plunksna, vedžiojančia n-tojo paciento ligos istoriją. O į ką virsta tie „galingieji lašeliai“ susibūrę kanalizacijoje? Jie tampa turbo jėga, kuri visai neaišku kam reikalinga dirvožemyje, upėje ar kitame vandens telkinyje, į kurį pateks kanalizacijos nuotekos (ne visi gi naudojasi valymo įrenginiais).
Žinoma, kad idealiai išplauti indo, kuriame buvo koks nors tirpalas, neįmanoma. Galima tik maksimaliai atskiesti tirpalą iki tiek, kad liks ant sienelių keletas molekulių. Bet vistiek liks. O juk yra tokių medžiagų, kurių poveikis organizmui prasideda nuo kelių molekulių. O jei dar prisiminti homeopatijos plonybes ?
Net ant kanceliarinių klijų buteliuko yra užrašyta kaip elgtis, jei atsitiktinai klijų pateko pvz. į akis. Bet ant „stebuklingųjų“ priemonių nėra nieko, tarsi jos būtų absoliučiai nekenksmingos.
Visiško informacijos apie ploviklių poveikį žmogaus organizmui nebuvimo fone, dar tamsiau ir beviltiškiau atrodo noras sužinoti informaciją apie nesureagavusių pradinių komponentų likučių poveikį organizmui ir apie pašalinius reakcijos produktus, kurie susidaro visada, nes organinėje chemijoje nėra taip, kad galutiniame reakcijos rezultate gautume 100% tik „reikalingas“ molekules.
Be to negalima paneigti, kad neįmanomas ir toks variantas, kai gaunamas gamybinis brokas ir jis sėkmingai iškeliauja vartotojo pusėn – kuris gamybininkas norės pasiųsti savo „turtą“ į utilizaciją, o kartais ir jis pats nežino, kad gamina broką.
Reklama skelbia, kad tik vienas lašelis ir jūsų problemos bus išspręstos. Džiugu, bet galvoje kirba mintis: jei šitas „stebuklas“ taip puikiai skaido viską ant lėkštės paviršiaus, tai ar taps jis mandagiu ir nelies mano rankų, kai pastarosios mazgos plovikliu užsiteršusį indą? Ką jis veiks ant odos paviršiaus ir pakliuvęs organizmo vidun? Juk „stebuklas“ yra chemikalas ir labai agresyvus.
Klasifikacijoje indų plovimo priemonės priskiriamos „skystoms valymo priemonėms“, o joms sertifikacija nėra būtina. Šampūnams, kosmetinėms priemonėms ir net skalbimo priemonėms – būtina sertifikacija, o indų plovikliams, kaip, tarkim, unitazo valikliams, - nebūtina. Viskas gamintojo valioje – noriu tikrinu, noriu ne. Tiesa, yra dar sanitarinė-epidemiologinė tarnyba, kurios leidimas prekiauti priemone yra būtinas, tačiau jis yra vienkartinis ir periodiškai prekės su neprivaloma sertifikacija nėra tikrinamos, be to, SET tarnyba netikrina koks bus priemonės poveikis aplinkai, išpylus ją į kanalizaciją.
Mokslininkai, tyrinėję aktyvias medžiagas, dedamas į indų ploviklius, teigia, kad jos tikrai puikiai išstumia purvą, bet pačios ... nusėda į jų vietą, o po to jas nuo ten nukrapštyti yra keblu. Vandeniu jos nenusiplauna, jas galima nuplauti tik chromo mišiniu arba nudeginti.
Ekologai žino: plovimo priemonės nėra nepavojingos žmogui, jos gali sukelti alergiją, gali būti auglių, depresijos, aukšto kraujospūdžio priežastimi. Ekologai teigia, kad plovikliai, pakliuvę į organizmo vidų ar patekę į vandens telkinius, suyra, sudarydami peroksidus, kurie degina ląstelių membranas.
Tai ką tausosime plaudami indus? Vandenį ar sveikatą? Išmintingiau būtų tausoti aplinką, o tuo pačiu ir savo laiką – juk mažiau reikės uždirbinėti pinigų plovikliams ir po to gydytojams.
Nepatenkintas ir sarkastiškas balsas iš salės:
- Jūs ką? Siūlote atsisakyti civilizacijos produktų ir vėl pasijusti akmens amžiuje?
Atsakau: mes kaip tik dabar esame akmens amžiuje, nes nežinome ką vartojame ir aklai tikime ta skurdžia informacija, kuri pačiomis smulkiausiomis raidelėmis spausdinama ant etikečių. Daugelis nesidomime tuo, kad yra naujos technologijos , kurios leidžia gaminti ekologiškas, netoksiškas aplinkai ir mums priemones. Kol kas didžioji dalis vadovaujasi tokiu šūkiu : "Svarbu pigu, o po manęs nors ir tvanas, ir be to, su saule nesiruošiu gyventi!"


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2009, 21:36 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
labai idomu buvo paskaityti apie activija. net nezinojau tokiu dalyku.

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2009, 21:37 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 19 Lap 2008, 16:44
Pranešimai: 158
Miestas: Vilnius
Pliusai: 0
Šie straipsniai iš čia- http://homosanitus.lt/
Siūlau ten paskaitinėti- rasite daugybę įdomybių...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2009, 22:10 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis

Užsiregistravo: 19 Lap 2008, 16:44
Pranešimai: 158
Miestas: Vilnius
Pliusai: 0
Toksiškų chemikalų žodynėlis- http://www.sheerorganics.net/toxic-ingr ... ectory.htm
Apie maisto priedus- http://www.delfi.lt/news/daily/Health/a ... d=19021026
Apie kūdikių buteliukus- http://www.londoniete.lt/_517.1.plastik ... pavojingos
Dar apie plastikines pakuotes
http://green.yahoo.com/blog/the_conscio ... rages.html
Vartotojų sveikatai pavojingi gaminiai- http://www.vartotojoteises.lt/index.php?1366131513


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 25 Sau 2009, 19:16 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
pataisykite temos pavadinima :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 25 Sau 2009, 19:31 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
maistas parduotuvėje -NEsveikas?

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 25 Sau 2009, 22:44 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
RIETAI...... as negaliu cia pataisyti :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 25 Sau 2009, 23:17 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
na gal atkreips kas demesi...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - rietai sveikas
StandartinėParašytas: 25 Sau 2009, 23:57 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
meginsiu pasakyti :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Maistas parduotuvėje - retai sveikas
StandartinėParašytas: 26 Sau 2009, 11:41 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pranešimai: 2041
Miestas: Vilnius
Pliusai: 171
038


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ] 

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO