DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 25 Rgs 2018, 13:03    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 45 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 20:45 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 23:21 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Lap 2007, 00:02 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 18:26 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Žuvis senovės lenkų būdu

1 kg gėlavandenių žuvų (geriausiai karpių)
prieskoninių daržovių (be kopūstų)
druskos,pipirų
Padažas:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas medaus
1 šaukštas razinų
1 šaukštas migdolų
1/2 citrinos
3 gvazdikėliai
cukraus
Žuvį nuvalyti, paruošti filė, supjaustyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais.Prieskonines daržoves užpilti 2 stiklinėmis vandens ir virti apie 20 min.
Po to sudėti žuvį į nuovirą ir 15-20 min., virti ant mažos ugnies.Iš sviesto ir miltų paruošti baltą uždarą. Supilti medų, citrinos sultis, suberti razinas, migdolus ir prieskonius. Išvirtą žuvį sudėti į pusdubenį.Apipilti padažu (iš keptuvės), papuošti žaliomis petražolėmis ir migdolų drožlėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2008, 17:09 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
Žuvis lenkiškai

800 g jūros lydekos filė arba menkės filė
300 g prieskoninių daržovių mišinio (be kopūstų)
1 svogūnas
2 kietai išvirti kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
2 žirneliai pipirų
lauro lapelis
druska
Prieskonines daržoves nuvalyti, nuplauti, smulkiai sukapoti (geriausiai elektrine trintuve), virti su svogūnais, pipirais ir lauro lapeliu.Kai daržovės suminkštės, pasūdyti, sudėti nuplautą filė ir virti ant mažos ugnies 15-20 min.
Kiaušinį sukapoti, įmesti į išlydytus riebalus, pašildyti.Iš išvirų išimti gabalus išvirtos žuvies, apdėlioti juos daržovėmis ir apipilti riebalais su sukapotais kiaušiniais.Patiekti su bulvėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 12:37 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17
Pranešimai: 37
Gal yra žinančių, ar balta mišrainė (tradicinė lietuviška balta mišrainė) yra taip pat ir lenkų nacionalinis patiekalas?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 12:41 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o kodel taip galvoji :?:

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 12:54 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17
Pranešimai: 37
Studijuoju su studentais iš įvairių pasaulio šalių, reikėjo pagaminti kažką paprasto iš savo šalies ir atnešti į universitetą. Gaminau tradicinę baltą mišrainę.. lenkaitė taip pat! Man įtarimas kyla, nes ji gaminti visiškai nemoka ir niekada negamina, turi pažįstamų lietuvių gal iš jų yra nusižiūrėjusi.. Internete dar pasidomėjau apie lenkų virtuvę, bet apie baltą mišrainę niekur neužsimena.
Kaip man dabar pristatyti šį nacionalinį patiekaliuką?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 13:01 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Man tai įdomiausia, kad angliškose knygose, vieną iš kurių draugė iš Amerikos parvežė, balta mišrainė vadinama "Rusiškos salotos". Ir suprask kaip nori. Šiaip daugelis patiekalų, kuriuos mes skaitome lietuviškais, gaminami ir kitur, tik kitokia forma, kitoks pavadinimas, bet tikrai sutinkami daugelyje šalių virtuvių. Pvz., kad ir skryliai, jie parsivežti iš italijos, beveik tas pats kaip jų platūs makaronai; šakotį kepa daugelis europiečių, tik skiriasi forma, gal kiek ir receptas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 13:41 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
zinai... eisiu pasiimsiu knyga " kuchnia Polska" ir gal ten ka rasiu :roll:

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 17:44 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pranešimai: 1256
Miestas: Anykščiai
Pliusai: 33
Tai tame ir esmė, kad lietuviškos virtuvės beveik nėra. Kadangi mūsų tauta visada su kažkuo maišėsi (su lenkais, su rusais), tai daug kas yra bendro ir todėl mūsų virtuvė niekuo neypatinga. Visus mūsų manymu lietuviškus patiekalus galima rasti ir kaimynų nacionalinėse virtuvėse :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 19:03 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
dar neturejau kada pavartyti knygos per darbus :evil:

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2009, 20:13 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17
Pranešimai: 37
Dėkui, kad pasidalinot mintim.
Supratau, kad balta mišrainė turbūt nėra lenkų nacionalinis patiekalas tiesiog gal jie gamina kartais.
Aš tikrai labai susierzinau, kad dar kažkas šį patiekaliuką laiko nacionaliniu! Lenkaitė turbūt pamatė, tai iš mano elgesio ir taip labai paprastai pakeitė mišrainytės sudedamasias dalis:) Aš būčiau ginusi iki kaulų smegenų!

Dar su pažįstama Lietuvos lenkaite pakalbėjau - tai ji sakė, kad yra diskutuojama dėl šios mišrainės, kam ji priklauso ir, kad visgi lenkai mano, kad lietuviai šį patiekalą pavogė iš jų (kaip ir, pasak jų, daugelį kitų patiekalų).


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 19 Spa 2009, 15:05 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Baltoji mišrainė yra kilusi iš Rusijos. Rusijoje vadinama "Olivje", šių salotų sukurėjo Liusjeno Olivje garbei, kuris 19 a. Maskvoje turėjo prancūziškų patiekalų restoraną. Tik vietoj dėšros buvo dedama vištienos krūtinėlė ir vėžių kakleliai. Kadangi tarybiniais laikais tokie dalykai buvo retenybė, salotos buvo supaprastintos.

Man atrodo apie tas salotas parašyta knygoje "Nuo mamutų iki cepelinų", ar kokioje kitoje, neatsimenu kur skaičiau :oops: Tai, kad jokios jos ne lietuviškos nacionalinės.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 19 Spa 2009, 17:54 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17
Pranešimai: 37
Dėkui už informaciją.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 45 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2

Reklama


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO
[ Time : 0.034s | 14 Queries | GZIP : Off ]