DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 23 Sau 2018, 20:31    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 20:32 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ką panos manot? Aš tai nuo vaikystės, kadangi senais laikais tu kepimo miltelių nebuvo, tai naudojau gesintą sodą, ir ne ką prasčiau iškyla tešla. Kuom skiriasi kepimo milteliai nuo sodos? Aš dar ir dabar jeigu užmirštu milteliu nusipirkti, sodą naudoju. :roll:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 20:50 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
as irgi visada naudoju soda,nebent recepte raso,kad reikia kepimo miltelius deti :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 21:08 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
O aš visada kepimo miltelius.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 21:19 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
as tai kepimo miltelius naudoju, soda retai kada.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 22:26 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
o kuom jos skiriasi :?:
Man atrodo kepimo milteliai ta pati soda tik gal dar su priemaisu kad ja nugesintu :?:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 22:33 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Taip, kepimo milteliai susideda iš sodos ir rūgšties


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 22:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai praktiskai jokio skirtumo :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 22:42 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Tik su kepimo milteliais mažiau terliojimo dėl nugesinimo


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 22:42 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
man tai problemu nesudaro nugesinti :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 22:44 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Tai kiekvienas kaip ypratęs taip ir naudoja. Mano mama irgi sodą naudoja, o man paprasčiau miltelius, įberiu į miltus ir viskas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 22:45 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o pas mane visada ir to ir to namuose yra :lol:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 22:52 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pranešimai: 2102
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 229
Tai turbūt didelio skirtumo nėra :roll: Aš irgi dažniau naudoju kepimo miltelius, bet jei neturiu - pakeičiu nugesinta soda, nors recepte rašo naudoti kepimo miltelius. Ir nieko, puikiausiai iškyla ir iškepa. :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 23:17 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai aisku,kad gerai :!:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2008, 00:16 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
pas mane irgi ir to ir to yra , bet dažniausiai sodą renkuosi , nežinau net kodėl,gal įprotis :roll:

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2008, 11:28 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pranešimai: 767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 79
Aš tai esu su soda prisidirbus: padauginau,blogai nugęsinau,tada jos skonis jautėsi.Todėl geriau kepimo miltelius naudoju. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Kov 2008, 11:39 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
visur pirmumas iprociams :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
StandartinėParašytas: 30 Kov 2010, 16:54 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pranešimai: 1138
Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Pliusai: 166
as ir naudju kepimo miltelius, tik retai soda, o tai kas jei jos nenugesini? :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
StandartinėParašytas: 30 Kov 2010, 17:05 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Burbuliukų nepaleis, neiškils gaminys ir bus aštrus sodos skonis ;) Žodžiu nugesinime - yra esmė ;)

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
StandartinėParašytas: 30 Kov 2010, 18:05 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Seniau naudojau tik kepimo miltelius, nes soda man visada jausdavosi ar nugesinta ar ne, kol nenusipirkau Lenkijoje sodos nedideliuose pakeliuose. Va ten tai normali soda, niekada jos nejaučiu kepiniai pilnai iškyla. Dar esu skaičius straipsnį apie tai ką geriau naudot ar sodą ar kepimo miltelius, tai apibednrintai galiu pasakyti, kad
~jeigu kepinyje naudojami rūgštūs produktai (medus, melasa, grietinė, varškė, jogurtas), geriausia naudoti sodą, nes ji reaguodama su tais produktais gražiai juos iškelia ir sumažina kepinio rūgštumą.
~Kartais recepte rašoma jog reikia ir kepimo miltelių, ir sodos, vadiansi tenka dėti abiejus, nes matyt yra nepakankamai rūgšties, kad būtų soda nugesinta, ir jeigu kepimo miltelius pakeisim soda, jausis jos skonis.
~ Naudojant sodą į rūgščių produktų turintį kepinį, jos nereikai nugesint, o tik sumaišyti su miltais. Nugesinus, jos veikimas susilpnėja


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
StandartinėParašytas: 30 Kov 2010, 18:50 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Radau RIMI neseniai soda skirta būtent kepiniams. Kaip tu ir sakai, Forelle, ji kitokia, nei gryna soda. (Panašūs į tuos lenkiškus kur tu man davei ;) ) Pasižiūrėjau sudėtį, ten apart pačios sodos, dar kažkokiu priemaišų yra. Matyt padedančiu jai sureaguoti, kad nesijaustų kepiniuose :)

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
StandartinėParašytas: 30 Kov 2010, 19:09 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Matyt neseniai atsirado, o tai dar nepastebėjau :) pagaliau ir pas mus kažką normalesnio bus galima rasti. Aš vis nesuprasdavau kaip angliškuose receptuose vis rašo "kepimo soda", galvojau, kad tik viena yra tai kokia čia "kepimo", paskui radau gėrimo receptą jau su "geriamąja soda", va tada ir pagalvojau, kad turėtų būt jos kelių rūšių. Šiaip ir kainos juk skiriasi, pusė kg įprastos kainuoja tiek pat, kiek 80 g kepimo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
StandartinėParašytas: 30 Kov 2010, 20:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pranešimai: 1138
Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Pliusai: 166
aciu uz info :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
StandartinėParašytas: 30 Kov 2010, 23:57 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o man visada geriau soda, nei :P kepimo milteliai :P

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ] 

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO