TEŠLA 400 džiovintų vaisių (slyvos, abrikosai, figos ir pan. - ką turit) Cukatų, jeigu turit 200 viskio ( aš naudoju brendį) 100 g marcipanų masės arba galima naudoti gerai sugrūstus migdolus saujelę cukruotų vyšnių 200 g lazdyno riešutų skaldytų 200 g miltų gesintos sodos arba kepimo miltelių 2 šaukštai kakavos žiupsnelis druskos 200g minkšto sviesto 200 g cukraus 5 kiaušiniai po truputėlį:maltų imbiero, kardamono, muskato pusė šaukštelio cinamono 1 apwlsinas, 1 citrina formos pabarstymui maltų riešutų ir riebalų PERLIEJIMUI Viskio (aš naudoju brendį) kavos
GAMYBA
Kubeliais supjaustytus vaisius, cukatus užpilam viskiu arb brendžiu į stiklainį, sandariai uždarom ir palaikom porą dienų
Miltus sumaišom su soda, kakava, druska. Sviestą išplakam su cukrum iki vientisos masės. Plakant palaispniui berti miltų mišinį ir mušti kiaušinius. Baigiant suberti riešutus, marcipanų masę bei prieskonius. Nutarkuoti apelsino ir citrinos žieveles ir kartu su išmirkytais vaisias bei vyšniomis sudėti į tešlą. Skystį, kuriame mirko vaisiai irgi supilti. paruošta tešlą sukrėsti į riebalais iš teptą ir riešutais pabarstytą formą ir kepti maždaug 70 min įkaitintoj iki 160 laipsnių orkaitėje. Ištruakus, karštą kepinį subadyti su virbalu ir apipilti visku arba brendžiu ir kava . Atvėsusi pyragą aptepti karšto vandens oneleje ištirpintu šokoladu ir papuošti ir dar 3-4 dienas palaikyti uždarame inde arba dėžutėje. Gerai supakuotas šitaz pyragas išsilaiko 3-4 savaites.
kas nemėgsta šokoladinio glajaus, uždėti viskyje mirkytą skepetaitę ir sandariai uždarius palaikyti 3-4 dienas
Danut, aš irgi marcipano neturėjau, tai sutryniau migdolų ir labai gerai tiko Mums šitas paragas labai patinka ir darbo ne tiek daug, kiek iš recepto atrodo.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume