KALAKUTIENOS MAIŠELIAI, ĮDARYTI PIEVAGRYBIAIS: 400 g kalakuto file (100 g vienam maišeliui), 1/3 stiklinės sultinio.
Įdaras: 200 g pievagrybių,
šaukštelis sviesto,
nedidelis svogūnas,
pipirai, druska.
Puošti salotos lapais.
Grybus smulkiai supjaustyti, svogūną supjaustyti ir pakepti ant sviesto. Dėti grybus į svogūnus ir patroškinti 15 min. Paskaninti pipirais ir druska. Kalakuto mėsytę padalinti į keturias pjausnelius. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėti įdaro ir formuoti maišelius, jų viršų surišant virvele. Padarytus maišelius dėti į kepimo indą, palaistyti sultiniu ir kepti 20 min. 200 C orkaitėje. Galima daryti ir iš vištienos file.
Skanaus
Žinoma, įdaras priklauso nuo jūsų pačių. Aš gavau tą receptą su pievagrybiais, išbandžiau, patiko. Kitą kartą gaminsiu su kitokiu įdaru. Jei jūs bandysit kuri, tai pasigirkit su kuo darėt
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16671 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Kaip suprantu aš, tai čia bus ne folijoj, o mėsoj troškintos daržovės.Kad iš 100 g mėsos padaryt krepšelį, ji tikrai turi būti labai jau plonai supjaustyta. Bet kažkodėl man, didelei pievagrybių mėgėjai, atrodo, kad čia labiau tiktų daržovės ( salieras ar jo kotas, morka, svogūnas, paprika), nei šampinjonai Aš irgi apie juos galvoju, nes į svečius tik pirmadienį važiuosim. o čia toks lengvas patiekaliukas
Taip, čia ne folijoj tas kepsniukas, bet išmuštas karbonadinis gabalas pridedamas įdaro, suimamas kaip ryšulėlis, užrišamas ir kepamas. Nežinau, gal nelabai aiškiai aš parašiau.....Skanaus
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16671 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
silsta rašė:
Taip, čia ne folijoj tas kepsniukas, bet išmuštas karbonadinis gabalas pridedamas įdaro, suimamas kaip ryšulėlis, užrišamas ir kepamas. Nežinau, gal nelabai aiškiai aš parašiau.....Skanaus
Ne, viskas OK O keptuvėj kaip būtų kepti arba troškintuve troškinti ?
O jei kitokia mėsytė ( pva. jautiena, veršiena, kiauliena? Gal gali parašyti?
Lengviausia iš paukštienos, ir kepu aš orkaitėje. Bet aš tą receptą atsivežiau iš savo tėviškės, tai ten pripažįsta tik kiaulieną kepsniams ir kad būtų rieboka. Tikrai, sausa ir sprangi neskanu...
Pairuošiau rytdienos pietus. Išsimušiau karbonadą, paprieskoninau ir palikau ramybėj.
O vakare, arba ryte patroškinsiu porą, saliero kotą ir morkytę. Sudėsiu, surišiu poro juostele ir kepsiu arba virsiu fritiūrinėje.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume