DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 25 Rgs 2018, 11:09    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Turkų virtuvė
StandartinėParašytas: 12 Geg 2008, 21:55 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 12 Geg 2008, 21:50
Pranešimai: 3
Sveiki, gal kas nors žinore kaip kepti Baklava? :) :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Geg 2008, 09:15 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Paziurek cia http://giedrius-v.livejournal.com/38764.html :wink:

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Geg 2008, 16:34 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 12 Geg 2008, 21:50
Pranešimai: 3
Dėkoju ,bet gal žinote kur Lietuvoje nusipirkti tos phyylo tešlos? Labai jau norisi pasigamintį baklavos :wink: :) :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Geg 2008, 18:14 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kazkur pas mus buvo receptukas apie ta tesla :roll: Na ne visai tokia,bet kazkas panasaus :!:

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Geg 2008, 17:43 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 12 Geg 2008, 21:50
Pranešimai: 3


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Geg 2008, 17:47 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Turkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgp 2012, 07:01 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Hünker Beğendi, arba Sultono gardėsis

Šis klasikinis Osmanų imperijos laikus siekiantis patiekalas tradiciškai gaminamas su aviena, tačiau gali būti naudojama tiek jautiena, tiek vištiena. Man patinka gaminti su vištiena, nes iš jos patiekalas paruošiamas greičiau. Patiekalo pavadinimas pažodžiui būtų verčiamas kaip „sultonui patiko“. Tačiau šiais laikais turkiškas žodis beğendi dažnai vartojamas kalbant apie baklažanų piurė.

Troškiniui reikės:
500 g vištienos filė,
1 svogūno,
2 žaliųjų paprikų,
2 pomidorų,
1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos,
2 valgomojo šaukšto sviesto,
druskos ir pipirų,
saujelės petražolių,
1-2 stiklinių vandens.


Baklažanų piurė reikės:

2-3 baklažanų (apie 500 g),
2 valgomųjų šaukštų miltų,
2 valgomųjų šaukštų sviesto,
50 g brandinto sūrio,
1,5 stiklinės pieno,
1 citrinos sulčių,
druskos ir pipirų.

* Pirmiausia paruošiame troškinį. Smulkiai supjaustome svogūną ir žaliąją papriką. Nulupame ir supjaustome pomidorą. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
* Puode ištirpiname sviestą ir sudedame svogūnus. Juos lengvai apkepiname apie 5 minutes ir tada sudedame vištienos gabalėlius, kuriuos taip pat kepiname apie 5 minutes. Pagardiname druska ir pipirais. Tada jau sudedame smulkintą papriką ir pomidorus, įmaišome pomidorų pastą ir supilame vandenį. Pamaišome ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 20 minučių.
* Tuo metu nuplauname baklažanus ir keliose vietose subadome šakute. Įjungiame viryklę ir, naudodamiesi virtuvinėm žnyplėm, dedame baklažaną ant ugnies. Vis vartant kepame apie 10 minučių. Baklažanų odelė turi apdegti, o vidus turi būti minkštas. Baklažanus šiek tiek atvėsiname ir nulupame apdegusią odelę. Šakute sutriname baklažanus į tyrę.
* Puode ištirpiname 2 valgomuosius šaukštus sviesto ir sudedame miltus. Maišome, kol miltai susimaišys su sviestu, tada pradedame pilti pieną ir nesustojant maišome, kol gausis vientisa masė. * Sudedame tarkuotą sūrį ir baklažanų tyrelę. Pagardiname druska ir pipirais bei citrinos sultimis. Gerai viską išmaišome ir dar patroškiname 2-3 minutes.
* Į lėkštę dedame kelis šaukštus baklažanų piurė ir ant viršaus užpilame vištienos troškinį. Apibarstome šviežiom petražolėm. Skanaus!


Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Turkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgp 2012, 07:03 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Şekerpare – sviestiniai sausainiai sirupe

8 porcijos

Tešlai reikės:

1 kiaušinio,
150 ml cukraus,
250 g sviesto,
150 ml manų kruopų,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 pakelio kepimo miltelių,
3 stiklinių miltų.

Papuošimui reikės:

graikinių riešutų,
1 kiaušinio trynio aptepimui.

Sirupui reikės:
2 stiklinių cukraus,
2,5 stiklinės vandens,
½ citrinos sulčių.

* Pirmiausia išverdame sirupą. Cukrų ir vandenį supilame į puodą ir verdame apie 10 min., tada įpilame citrinos sultis. Atvėsiname.
* Tada sumaišome visus tešlos komponentus, kol gaunasi minkšta tešla. Su arbatiniu šaukšteliu kabiname tešlos gabalėlį ir formuojame sausainiukus ir aptepame juos plaktu tryniu. Ant kiekvieno sausainio uždedame graikinio riešuto puselę.
* Sausainius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 180 C orkaitėje 30 min., kol gražiai pagels.
* Išimtus iš orkaitės sausainius sudedame į indą su kraštais ir užpilame atvėsusiu sirupu. Leidžiame bent jau 15 minučių įsigerti sirupui, ir tada jau galite skanauti. Jei norite valgykite su ledais, jogurtu ir vaisiais bei, žinoma, turkiška arbata. Skanaus!

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Turkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgp 2012, 11:43 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
aciu Ramunele uz receptukus :geles:

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Turkų virtuvė
StandartinėParašytas: 30 Rgp 2012, 16:36 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
:aciu1: :aciu1: Gal dar ir prisiruošim kuri išbandyt :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ] 

Reklama


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO
[ Time : 0.031s | 16 Queries | GZIP : Off ]