DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 24 Bal 2018, 07:58    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 290 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 28 Gru 2011, 14:14 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2551
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
Liko- dar gabaliukas yra. Gerai, kad jis ramiai porą savaičių stovėti gali, nebūtina viską iškart suniamnioti :mrgreen:

_________________
LAISVALAIKIO DARBAI

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 28 Gru 2011, 14:18 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Arūna, katinėli, įmesk recepčiuką. Man tokie patinka, ypač, kai ilgai stovi :aciu1:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 29 Gru 2011, 08:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2551
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
Oi, reiks namie pasikuist ir parašyt :mrgreen:

_________________
LAISVALAIKIO DARBAI

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 19 Sau 2012, 20:44 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2551
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
Arūna rašė:

Paveikslėlis

Ot sklerozė, pamiršau, kad recepčiuką žadėjau.

TEŠLA
400 džiovintų vaisių (slyvos, abrikosai, figos ir pan. - ką turit)
Cukatų, jeigu turit
200 viskio ( aš naudoju brendį)
100 g marcipanų masės arba galima naudoti gerai sugrūstus migdolus
saujelę cukruotų vyšnių
200 g lazdyno riešutų skaldytų
200 g miltų
gesintos sodos arba kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos
žiupsnelis druskos
200g minkšto sviesto
200 g cukraus
5 kiaušiniai
po truputėlį:maltų imbiero, kardamono, muskato
pusė šaukštelio cinamono
1 apwlsinas,
1 citrina
formos pabarstymui maltų riešutų ir riebalų

PERLIEJIMUI

Viskio (aš naudoju brendį)
kavos

GAMYBA

Kubeliais supjaustytus vaisius, cukatus užpilam viskiu arb brendžiu į stiklainį, sandariai uždarom ir palaikom porą dienų

Miltus sumaišom su soda, kakava, druska. Sviestą išplakam su cukrum iki vientisos masės. Plakant palaispniui berti miltų mišinį ir mušti kiaušinius. Baigiant suberti riešutus, marcipanų masę bei prieskonius.
Nutarkuoti apelsino ir citrinos žieveles ir kartu su išmirkytais vaisias bei vyšniomis sudėti į tešlą. Skystį, kuriame mirko vaisiai irgi supilti.
paruošta tešlą sukrėsti į riebalais iš teptą ir riešutais pabarstytą formą ir kepti maždaug 70 min įkaitintoj iki 160 laipsnių orkaitėje.
Ištruakus, karštą kepinį subadyti su virbalu ir apipilti visku arba brendžiu ir kava .
Atvėsusi pyragą aptepti karšto vandens oneleje ištirpintu šokoladu ir papuošti ir dar 3-4 dienas palaikyti uždarame inde arba dėžutėje.
Gerai supakuotas šitaz pyragas išsilaiko 3-4 savaites.

kas nemėgsta šokoladinio glajaus, uždėti viskyje mirkytą skepetaitę ir sandariai uždarius palaikyti 3-4 dienas

_________________
LAISVALAIKIO DARBAI

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 19 Sau 2012, 20:46 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
:aciu1: :aciu1: Labai skaniai atrodo. Bus išbandytas 038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 20 Sau 2012, 12:03 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47
Pranešimai: 1796
isbraukiu marcipana is jamu! 038

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 20 Sau 2012, 20:56 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2551
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
Danut, aš irgi marcipano neturėjau, tai sutryniau migdolų ir labai gerai tiko :D
Mums šitas paragas labai patinka ir darbo ne tiek daug, kiek iš recepto atrodo.

_________________
LAISVALAIKIO DARBAI

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 29 Lap 2014, 17:12 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Sausainiai su uogiene

200 g sviesto,
360 g miltų,
2 kiaušiniai,
150 g cukraus pudros,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
100 ml uogienės ,
Žiupsnelis druskos,
200 g pistacijų.

Miltus sumaišykite su druska, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais, suberkite ant stalo, padarykite nedidelę duobutę ir sudėkite į ją smulkiai supjaustytą sviestą. Ant sviesto šiek tiek užberkite miltų. Tešlą iš pradžių kapokite peiliu, kol miltai su sviestu susimaišys ir taps tarsi grūdeliai. Padarykite įdubimą ir įmuškite kiaušinį ir pridėkite vieną trynį, o paskui rankomis suminkykite į vieną vientysą tešlos gabalą. Tešlą 1 val. padėkite į šaldytuvą. Tuo metu susmulkinkite pistacijas.
Įjunkite orkaitę iki 200oC. Tešlą išimkite ir iškočiokite 5 mm storumu. Tašlos lakštą aptepkite uogiene ir susukite.tešlos vyniotinį supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, kraštus ptepkite kiaušinio baltymu ir apvoliokite pistacijų riešutuose. Dėkite ant skardos padengtos kepimo popieriumi. Orkaitėje kepkite 8-10 min.


Prikabinti failai:
DSC_9159m.jpg
DSC_9159m.jpg [ 183.1 KiB | Peržiūrėta 3061 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 14 Gru 2015, 23:04 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pranešimai: 1120
Miestas: Airija
Pliusai: 186
Tai ka siemet, mergaites, gaminsit? Gal kokiu idomesniu receptuku radot/isbandet? 031


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 15 Gru 2015, 01:06 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4669
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
Vis ruosiuos isbandyti meduoliukus is brandintos teslos ir marcipaninius "betmenukus",bet tai ir lieka tik norais...Iskepu Danutes "Riesutelius",tada "Pasageles"ir jau gaunu signala,kad "Riesuteliai" baiges...ir taip uzburtas ratas prasideda!Toliau ju nenukeliauju :mrgreen:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 15 Gru 2015, 09:02 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 14:28
Pranešimai: 1079
Pliusai: 76
Aš šiemet brandinau tešlą meduoliam,vakar kepiau :) Skanūs gavosi.Kasmet kepdavau tokį kalėdinį" a lia" keksą su ,nezinau kaip pavadinti,gal karamelizuotu imbieru ir riešutais,bet šiemet pakeičiau į internete labai išpopuliarejusį klėdinį džiovintų vaisių pyragą.kurį jau iškepiau prieš mėnesį,o dabar vis palaistau vieną brendžiu,o kitą sirupu.Sumutuluoju ir toliau laikau :) Vakar kepiau jau ir imbierinių sausainukų,o ruošiuos dar pagal Danutę vaisinukų sausainukų kepti.O daugiau ,tai pagal nuotaiką :)

_________________
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 15 Gru 2015, 21:19 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pranešimai: 1736
Pliusai: 185
As tradiciskai savo sausainiu prisikepiau... vaisinuku, pasageliu, uogiene perteptu ir olandisku...
Nors mes ju valgymus apmazine esam, bet mazos nuodemes leistinos :roll: o ir saviskiams va tokius saldzius linkejimus issiunciau siandien 024


Prikabinti failai:
IMG_2120.JPG
IMG_2120.JPG [ 44.51 KiB | Peržiūrėta 2440 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 15 Gru 2015, 21:51 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pranešimai: 1120
Miestas: Airija
Pliusai: 186
Oho!! Jei dar liko, siusk i mano puse 038 038 038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 15 Gru 2015, 22:14 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 14:28
Pranešimai: 1079
Pliusai: 76
Labai mielos dovaneles 038 038 038 038 038

_________________
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 17 Gru 2015, 20:17 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2551
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
O man?????? :shock:

_________________
LAISVALAIKIO DARBAI

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 17 Gru 2015, 22:13 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir man ir maaaaannnnnnnnnnnnnnnnnn 031

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 18 Gru 2015, 16:54 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 07 Geg 2011, 16:57
Pranešimai: 151
Pliusai: 3
Paeksperimentavau šiais metais :oops:

"KALĖDOMS:aguonų ir migdolų pyragas"

200 g Aguonos
1 stiklinė Migdolų miltai
0,5 šaukštelis Migdolų esencija
50 g Cukrus
6 vnt. Kiaušiniai
1 indelis Kondensuotas pienas
0,5 stiklinė Migdolai

Gaminimas:
Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms valandoms ar per naktį. Migdolus užpilkite karštu vandeniu, nulupkite žieveles ir sukapokite. Aguonas nusunkti. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų, trynius iki baltumo išplakite su cukrumi. Trynius sumaišykite su aguonomis ir migdolų miltais. Gerai išmaišykite. Sudėkite baltymus ir gerai išmaišykite. Supilkite migdolų esenciją ir suberkite smulkintus migdolus. Gerai išmaišykite. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Prieš ištraukiant pyragą iš orkaitės patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepęs.
Kondensuotą kaitinkite, kol suskystės, bet neužvirkite. Dar karštą pyragą gausiai subadykite mediniu pagaliuku (neišimkite iš formos) ir apliekite kondensuotu pienu. Viršų papuoškite migdolų drožlėmis. Patiekite kitą ar dar kitą dieną.


Prikabinti failai:
1779830_10205191373051979_7547110081629423156_n.jpg
1779830_10205191373051979_7547110081629423156_n.jpg [ 77.28 KiB | Peržiūrėta 2402 kartus(ų) ]

_________________
Paveikslėlis
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 18 Gru 2015, 18:58 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pranešimai: 1736
Pliusai: 185
Atrodo skaniai 038
Ar nera labai labai saldus?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 19 Gru 2015, 14:23 
Atsijungęs
Dalyvis
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 07 Geg 2011, 16:57
Pranešimai: 151
Pliusai: 3
Uj Danute kaip nekeista nesaldus tikrai ;) as nemegeja labai saldziu,tai labai skeptiskai ziurejau kad pyragas apipilamas kondencuotu, bet kitam kartui daryciau ne su kondencuotu o geriau koki glaju padaryt is kiausimo baltimu ar dar ko.. :)

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kalėdiniai kepiniai
StandartinėParašytas: 19 Gru 2015, 14:44 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4669
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
aguonos.... :hubba:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 290 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO