Priestalo.lt • Temos rodymas - PADAŽAI

  DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 14 Rgp 2018, 14:32    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dėmesio!


ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 263 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 11:15 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Avinžirnių ir graikinių riešutų pagardas

100 g pakepintų graikinių riešutų (prieš kepinimą kruopščiai nuvalyti luobeles)
1 arbatinis šaukštelis maltų kuminų
½ arbatinio šaukštelio maltų kalendrų
¼ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos
1 skardinė konservuotų avinžirnių (~ 400 g)
50 ml aliejaus
50 ml citrinos sulčių
2 susmulkintos česnako skiltelės
druskos pagal skonį
Prieskonius šiek tiek pašildyti sausoje keptuvėje. Avinžirnius aliejų, citrinos sultis, česnakus, prieskonius smulkintuvu sutrinti į tyrę. Suberti riešutus, dar kiek pasmulkinti. Patiekti su lavašu, pitomis, daržovėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 11:16 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Žiedinių kopūstų pagardas

1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
2 valgomieji šaukštai rupios druskos
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 arbatinis šaukštelis kario miltelių
1 valgomasis šaukštas cukraus
250 ml natūralaus jogurto
50 ml grietinės
½ stiklinės smulkintų petražolių lapelių
¼ arbatinio šaukštelio muskato riešuto
¼ arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
Kopūsto žiedynus virti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilti vandenį. Keptuvėje 5 minutes ant vidutinės ugnies pakepinti supjaustytą svogūną, kol suminkštės. Įberti druskos, cukraus ir kario miltelius. Pakaitinti dar 1–2 minutes. Nukaisti nuo ugnies. Šakute sutrinti kopūstus, sudėti svogūną su prieskoniais ir išmaišyti. Sudėti likusius produktus. Patiekti su pitomis, krekeriais, skrudinta duona.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Lie 2008, 11:16 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Arabiškas morkų pagardas

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 stiklinė jaunų morkų, sutarkuotų smulkia tarka
1 stiklinė tiršto natūralaus jogurto
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų mėtų lapelių
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų petražolių
Druskos ir citrinos sulčių pagal skonį
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ant vidutinės ugnies 1–2 minutes pakepinti susmulkintus česnakus. Suberti morkas ir cukrų ir dar patroškinti apie 5 minutes. Morkas ataušinti ir sumaišyti su jogurtu, žalumynais, įberti druskos pagal skonį. Jeigu reikia, įpilti citrinos sulčių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lie 2008, 11:03 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
Ramunė rašė:
Arabiškas morkų pagardas

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 stiklinė jaunų morkų, sutarkuotų smulkia tarka
1 stiklinė tiršto natūralaus jogurto
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų mėtų lapelių
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų petražolių
Druskos ir citrinos sulčių pagal skonį
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ant vidutinės ugnies 1–2 minutes pakepinti susmulkintus česnakus. Suberti morkas ir cukrų ir dar patroškinti apie 5 minutes. Morkas ataušinti ir sumaišyti su jogurtu, žalumynais, įberti druskos pagal skonį. Jeigu reikia, įpilti citrinos sulčių.


Įdomu - morkos su jogurtu... O prie ko jos tiktų? Turbūt, prie visko, kur tinka morkos?

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lie 2008, 11:10 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Moirkas su jogurtu esu dariusi, man patiko. Tik jogurtą ėmiau natūralų. O šiaip tai jos tinka prie visko : ir žuvies,m ir paukštiernos. Aš jas ir vienas galiu kabliuoti :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lie 2008, 11:19 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
Bandysiu su šamu. Šamo receptas - irgi tavo? Jeigu rasiu parduotuvėje, darysiu... O jeigu nerasiu, tada su kita žuvim bandysiu - urbūt, tk išmušti nebereikės :roll:

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lie 2008, 11:45 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Nežinau, kuris. Bet esu bandžiusi. man menkė skaniau buvo :? jau nekalbant apie lašišą ar upėtakį :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lie 2008, 11:47 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
O jo, raudona zuvyte mano megstamiausia ever :)
Galvoju, gal zuvyte kita diena darysiu - ziurau, pas mane cukinija nedidele uzsigulejus, tai blynuku gal pavarysiu

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lie 2008, 19:27 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
Ramune, šitas padažas tai tikrai smagus, tiktai aš galėjau citrinos sulčių nebepilti - būtų užtekę to rugštymo nuo jorgurto :) Bet labai skanu buvo - valgiau su... cukinijų blynukais :wink: Labai vegetariškas derinys gavosi :lol:

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lie 2008, 19:36 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kaip smagu :D :D :D :D Man jis irgi prie dūšios :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 21 Spa 2008, 21:49 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pranešimai: 1905
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Pliusai: 43
Cituoti:
Padažas su lašiša

3 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
250 ml baltojo vyno,
250 ml grietinėlės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
250 g rūkytos lašišos.
Svogūną ir česnaką nulupti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Supilti vyną ir grietinėlę, pavirinti ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės. Įberti druskos, pipirų, suberti citrinos žievelę ir supilti citrinos sultis. Lašišą supjaustyti juostelėmis ir sumaišyti su padažu


Štai šitą Ramunės siūlymą bandysiu pasigaminti... Užsuksiu ryt po darbo į Rimi lašišos... Vagysiu su grikiukais tikriausia - šian jų nusipirkau, tai skaniai kirtau :)

_________________
Paveikslėlis
www.laima.eu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 30 Rgp 2013, 12:59 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Pomidorų ir slyvų padažas

1 kg pomidorų,
500 g slyvų,
300 g svogūnų,
4 skiltelės česnako,
1 šaukštas druskos,
2 šaukštai cukraus,
Maltų juodųjų pipirų.
Pomidorus supjaustykite, sudėkite į puodą, įpilkite pusę stiklinės vandens ir užvirkite. Susmulkinkite svogūnus ir suberkite į puodą, kur užvirė pomidorai. Troškinkite uždengus puodą, kol svogūnai suminkštės. Iš slyvų išimkite kaulus ir sudėkite į puodą kur troškinasi pomidoraiir svogūnai. Troškinkite kol slyvos suminkštės. Suberkite susmulkintą česnaką, druską, cukrų ir pipirų. Išmaišykite ir pavirkite dar 5 min. Viską pertrinkite per sietelį. Slyvų ir pomidorų odeles išmeskite.
Jei padažą gaminsite žiemai, tada supilstę jį į stiklainiukus pasterizuokite 80oC temperatūroje 15 min.


Prikabinti failai:
DSC_2572m.jpg
DSC_2572m.jpg [ 141.85 KiB | Peržiūrėta 4590 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2013, 11:08 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pranešimai: 1752
Pliusai: 185
Isivaizduoju, kad turetu buti skanu :valg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2013, 15:09 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2563
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
O man idomu kaip jai ta slyva ant krasciuko laikosi :mrgreen:

_________________
LAISVALAIKIO DARBAI

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2013, 18:41 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pranešimai: 1138
Miestas: Airija
Pliusai: 186
o man idomu prie ko labiausiai sitas padazas tinka? :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 03 Rgs 2013, 00:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Šitas padažas tinka prie raudonos mėsos patiekalų, bet šiaip tai jis labai panašus į pirktini pomidorų padažą :)
Slyva įpjauta ir pasodinta ant kraštelio :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 08 Rgs 2016, 13:55 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
patiko,tad atnesu ir jums :lol:

Slyvu pagardas paukstienai

500 g slyvų be kauliukų
3-4 skiltelės česnako
1-2 aitrieji pipirai
150 g rudojo cukraus
100 ml švelnaus acto (5-6 proc.)
keli šaukštai aliejaus,druskos.

Slyvas supjaustyti kubeliais, susmulkinti aitriuosius pipirus, česnaką sutrinti. Į puodą pilti aliejaus, dėti visus produktus ir užvirinti. Sumažinti ugnį, uždengti puodą ir virti 15 min. Košę galima sutrinti trintuvu, bet jeigu jo neturite, galima palikti stambesniais gabalėliais . Dar kartą užvirinti, sudėti į stiklainius ir uždaryti.

Prikabintas failas:
varwwwclientsclient1web2tmpphpRWq8Fx.jpg
varwwwclientsclient1web2tmpphpRWq8Fx.jpg [ 84.5 KiB | Peržiūrėta 2733 kartus(ų) ]


Saltinis: http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/pras ... rauges.htm

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 09 Rgs 2016, 16:25 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3483
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
labai idomus slyvų ir česnako derinys :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 09 Rgs 2016, 17:23 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
cesnakinis a la ketcupas :lol:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 11 Rgs 2016, 11:47 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pranešimai: 1752
Pliusai: 185
Oi, Nicole, aciu uz ideja 038
Slyvu kaip tik namie turejau... bet, aisku, neturejau aitriuju pipiru...
Tai dejau paprastas paprikas tris kilogramui slyvu ir, zinoma, daug daug maziau cukraus.
labai skanu!
Suprantu, cukrus reikalingas kad laikytusi stiklainiukuose, bet as i saldikli sudejau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 11 Rgs 2016, 17:46 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
Gal tas rudasis cukrus ne toks kaka,kaip baltasis? :roll:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 11 Rgs 2016, 18:54 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pranešimai: 1752
Pliusai: 185
Nezinau, bet salduma tai ta pati duoda...?
man per saldu.
Bet ideja super!
Aciu!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: PADAŽAI
StandartinėParašytas: 11 Rgs 2016, 19:35 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
Su saldziaja paprika galbut,bet su aitriaisiais tikrai ne saldus gavosi.Toki pikantiska ketcupa primena :D Vakar grilinom paukstiena tai labai tiko 038 Prasom,kad tik patiko,nors receptas ir ne mano :mrgreen:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 263 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO