Svogūną supjaustome kubeliais ir troškiname svieste, kol suminkštės. Supilame vyną ir sultinį ir verdame apie 10 min. ant silpnos ugnies.
Prieš patiekiant apibarstome žalumynais.
Valgome su skrebučiais, pagardintais sūriu.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16674 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Prancūzai mėgsta mėsą, suvartoja jos labai daug,. Daugiausia tai veršiena ir jautiena. Ji dažniaussiai būna kepama ant grotelių arba keptuvėje. Patiekalai nėra sudėtingi ar ilgai ruošiami.
Prancūziška veršiena su riešutų sviestu
750 g veršienos išpjovos,
50 g lazdyno riešutų,
50 g minkšto sviesto,
1/4 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų,
2 šaukštai ištirpinto sviesto.
Aštriu peiliu nupjaustyti plėves ir supjaustyti mėsą gabaliukais ( kaip karbonadui).
Riešutus susmulkinti kavamale ar smulkintuvu, ištrinti su sveistu, druska ir pipirais. Tolygiai aptepti mėsą.
Sunkioje keptuvėje įkaitinti sviestą, kai suputos, dėti mėsą ir apkepti iš abiejų pusių. Apkeptą mėsą 10 min. palaikyti karštai. Likusį sviestą užvirinti su šlakeliu vandens, pasūdyti ir užpilti ant mėsos.
Mėsą aptepti aliejumi ir uždengus palaikyti keletą valandų. Keletą kartų apversti.
Vyną sumaišyti asu druska, čiobreliais ir uždengus palikti kelioms valandoms.Paruoštu marinatu užpilti mėsą ir marinuoti parą šaltai vis pavartant. Paskui dar 6 val kambario temperatūroje.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus, dėti nusausintą mėsą ir 45 min, apkepti iš visų pusių. Galima kepti ir ant grotelių. Tada mėsą reikia laistyti marinatu ir dažnai vartyti.
Tinka :
apskrudinta balta duona,pomidorai, salotos, agurkas.
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40 Pranešimai: 1090 Miestas: Barselona Pliusai: 3
Ir as turiu sias kortelen, ne visa kolekcija, gal tik puse. Labai fainos. mano mama, tai visa kolekcija surinko. man tai neuzteko kantrybes ir pinigu, nes labai brangiai gaunasi
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16674 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 689
Ir aš visų neturiu. Baigėsi kantrybė ir mulkinimas : tas pačias po kelis kartus pristato, grąžini, o mokėt reikalauja. Turiu gal 200, man pakanka... Buvau užkišusi, visai neseniai radau, tai dabar po truputį dėlioju.
Karts nuo karto pamaišant kepkite supjaustytus svogūnus svieste ant vidutinės-žemos ugnies, kol svogūnai gražiai apskrus, maždaug 30-45 minučių. Kai svogūnai iškeps, sumeskite smulkiai supjaustytą česnaką ir pakepkite dar 1-2 minutes.
Supilkite sultinį ir virkite 20 minučių, kol svogūnai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Orkaitėje pakepinkite batono riekeles, kol apskrus. Įpilkite sriubos į karščiui atsparų dubenį ar lėkštę. Ant viršaus uždėkite batono riekelę, užbarstykite tarkuoto sūrio ir pakiškite po gerai įkaitusiu griliumi, kad sūris ištirptų. Skanaus!
Nulupkite, nuvalykite ir gerai nuplaukite varlių kojeles. Užpilkite pieno ir česnako mišiniu plastikiniame inde, padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Nusausinkite, įtrinkite paprikos milteliais, svogūnų milteliais, kajeno, juodųjų pipirų ir druskos mišiniu.
Į miltus sudėkite baltuosius pipirus, baziliką ir rozmariną.
Keptuvėje įkaitinkite riebalus. Apvoliokite varlių kojeles miltų mišinyje ir kepkite iki jos taps auksinės-rudos spalvos.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume