Buvau Suomijoje ir Švedijoje. Kadangi jos skaitosi ne trečios eilės šalys ir net ne antros, tai nusipirkau ten kavos. Tai gi ir skalbiamieji milteliai visokie Arielai ten geresni nei pas mus ir kava pabandžiau...nu žinokit rimtai skanesne. Kvapnesne, tirštesnė, rugštesnė, o pirkau toki pat "Prezident" kaip ir pas mus yra...o kitoks skonis
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Kodėl populiari kava be kofeino?
Šiuo metu pastebima, kad vis daugiau žmonių renkasi kavą be kofeino. Vakarų Europos šalių, Jungtinių Valstijų restoranų rinkos tyrimų duomenys rodo, kad daugiau negu 50 procentų vakare išgeriamos kavos yra be kofeino. Per pastaruosius penkerius metus tokios kavos suvartojimas padidėjo neįtikėtinai, ypač vakare (nuo 20 iki 50 procentų). Šie statistikos duomenys stebina net restoranų savininkus bei jų maisto produktų tiekėjus.Kodėl kava be kofeino tampa populiari? Tyrimai parodė, kad kavą be kofeino mėgsta ir vidutinio, ir vyresnio amžiaus žmonės, ir jaunimas, ir net išrankiausi kavos mėgėjai. Vidutinio amžiaus ir vyresni žmonės ją renkasi todėl, kad turi sveikatos problemų ar baiminasi kofeino poveikio. Tai, kad kavą be kofeino pamėgo jaunimas, - nauja tendencija, susijusi su dietų laikymusi. Kavą be kofeino ypač dažnai renkasi moterys.Išrankiausi kavos mėgėjai, gurmanai ar turtingesni, turintys didesnę pasirinkimo laisvę žmonės ieško produkto, kuris, nors ir yra be kofeino, tačiau turi puikų kavos skonį. Pastebėta, kad daugiau kavos be kofeino išgeriama aukštesnės klasės restoranuose, kur stalai užtiesti prabangiomis baltomis staltiesėmis. Ypač tai išryškėja vakare.
Italai, pirmieji į Europą atvežę kavą, tvirtina, kad puodelis kvapios kavos yra malonumas. Tai - dienos pramoga, ypač pataisanti nuotaiką, kai užgriūva bėdos. Atsiradus kavai be kofeino, šiuo gėrimu galima mėgautis ne tik dieną ar po pietų, bet kada tik norisi. Kai iš kavos pupelių pašalinamas kofeinas, kitų naudingųjų medžiagų koncentracija padidėja. Tai galima palyginti su duonos skrudinimu. Skrudinant iš duonos išgaruoja vanduo, todėl ji tampa kaloringesnė už šviežią.
Buvau Suomijoje ir Švedijoje. Kadangi jos skaitosi ne trečios eilės šalys ir net ne antros, tai nusipirkau ten kavos. Tai gi ir skalbiamieji milteliai visokie Arielai ten geresni nei pas mus ir kava pabandžiau...nu žinokit rimtai skanesne. Kvapnesne, tirštesnė, rugštesnė, o pirkau toki pat "Prezident" kaip ir pas mus yra...o kitoks skonis
Arielai pas mus tai daugiausia "pakrikštyti", tikrų turbūt tik firminėse parduotuvėse yra, o ir ten neaišku kas. O kad Arielus padirbinėja nelegalios firmos, tai tiesa
Tai kuo tas tankis nuo skaičiaus skiriasi? Juk maistas - ne fizika
Aš logiškai bandau išmąstyt. Kaloriju kiekis yra toks koks yra, nekepam ta duona aliejuje, kuris dadeda kaloriju, saveikauja tik su karštu oru. Iš kur jos atsiras??? Iš oro??? Tai lieka išvadą, kad skrudinta duona lieka tokia kaip ir yra, maistingumo atžvilgiu (vitaminu vistiek joje nerasi), tik sausesne. Tik tos kalorijos, kurios pradžioj dregmėj buvo pasiskirsčiusios, "susigrupuoja"
Tarp kitko maistas didesnė fizika nei tau atrodo, o virtuve - iš vis visą fizinė + heminė laboratorija.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 17172 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 736
Rašinį parašyt, pafilosofuot, pakomentuot kūrinį - nieko, dar ir dabar sugebėčiau. Bet jau tie tikslieji - kam man tie skaičiai reikalingi? Mokiausi gerai, bet tik todėl, kad reikėjo Nepatiko niekados
Nuo kada virtuvė - tikslus skaičiai? Padarai ten toookia chemija ir net neįtari Būdama maža turėjau stebuklinga knyga : "100 tūkstančių kodėl", ir ten būvo paaiškinta, kodėl bulvės virtos lieka sausos, kaip tešla sulimpa, iš ko susidaro sultinys ir t.t. Taip kad esate dydžiosios chemikės ir net ne įtaret
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34 Pranešimai: 1767 Miestas: Vilnius Pliusai: 99
Lilina rašė:
Nuo kada virtuvė - tikslus skaičiai? Padarai ten toookia chemija ir net neįtari Būdama maža turėjau stebuklinga knyga : "100 tūkstančių kodėl", ir ten būvo paaiškinta, kodėl bulvės virtos lieka sausos, kaip tešla sulimpa, iš ko susidaro sultinys ir t.t. Taip kad esate dydžiosios chemikės ir net ne įtaret
Reiks paieškot šios knygos. Susidomėjau Gal autorių prisimenat?
Pusė puodelio stiprios kavos, pusė puodelio kolos, du arbatiniai šaukšteliai grietinėlės, du nedideli gabaliukai ledo.
Gautą mišinį lengvai pamaišyti ir tuoj pat išgerti.
Skonis - nežinau, ką pasakyti. Pabandykit, lauksiu komentarų...
keliu temute i virsu.... Kai uz lango labai karsta, bet vis tiek norisi kavos, rekomenduoju CINAMONINE SALDYTA KAVA
Dviem didelem stiklinem reikes:
1 arb. s. malto cinamono, 400 ml riebesnio pieno, 40g cukraus, 300ml siprios saltos espreso kavos.
Cinamona, cukru ir 100ml pieno supilam i puoda, is leto leidziam uzvirt, nuimam nuo dujines ir paliekam atvest. Tada i toki cinamonini piena supilam likusi piena, kava ir mikserio pagalba truputi paplakam, kol pradeda putot. I stiklines dedam leduku, pilam kavute ir einam megautis
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume