DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 20 Sau 2018, 21:52    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 15 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Sangrija
StandartinėParašytas: 11 Lie 2007, 16:27 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
iš Ispanijos į Meksikos fiestas

Jei būnant Meksikoje užsimanysite gaivinančio gėrimo, arba „bebidos“, toli ieškoti nereikės. Švieži vaisiai, vaisių mišiniai (licuados) ir kiti prieskoniai sangrijai suteikia natūralų prieskonį, o šis gėrimas yra populiarus visoje Meksikoje. Tiesa, šis tamsiai raudonos spalvos vaisinis gėrimas yra glaudžiai susijęs su Ispanija, kur jis gaminamas jau šimtus metų.
Žodis „sangria“ reiškia kraują – tai atitinka ir gėrimo spalvą. O jei gėrimui gaminti panaudosite baltą vyną, tai išeis „sangria blanco“, rašo www.gardenandhearth.com.
Be abejo, kai ispanai į Meksiką atvyko prievartos keliu, jie su savimi atsigabeno ir savo gėrimų. Meksikiečiai savo stiliumi šiek tiek kilstelėjo kartelę ir į šį tradicinį gėrimą pridėjo kiek daugiau alkoholio. Taigi nuo meksikietiškos sangrijos apgirsti galima šiek tiek greičiau nei nuo „autentiškos“ ispaniškos.
Amerikiečiams sangrija yra daugelyje namų mėgstamas gėrimas – tai dažnas vakarėlių gėrimas, visiškai neskirtas formaliems pobūviams (apie tai net pagalvoti negalima).
Taigi savo sangrijai pasirinkite saldesnį, ryškaus skonio vyną ir turėsite gaivinantį gėrimą karštoms popietėms. Dar geriau, sangrija puikiai dera su aštriu maistu, o tai reiškia, kad ją galima patiekti prie meksikietiškų patiekalų. Iš raudonųjų vynų rinkitės merlot, pinot noir, ar beaujolais, o iš baltųjų galima pasiūlyti sauvignon blanc (iš sausesnių) ar pinot grigio.
Nėra jokių gudrybių, kurias reikia atminti norint užmaišyti puikią sangriją. Tai – vienas tų gėrimų, kuriuos galima sumaišyti ekspromtu ar prisirankiojus trupinėlių ir šimtų skirtingų variacijų. Mes teikiame pirmenybę į vyną įmaišomam sirupui, o ne cukraus tirpinimui mišinyje. Žemiau pateiktas vienas skaniausių, mūsų nuomone, ir paprasčiausių sangrijos receptų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Lie 2007, 16:28 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Keletas dalykų, kuriuos reikėtų žinoti apie sangriją, ypač jei niekada nesate jos gaminę iki šiol:

- Ją galima gaminti dideliais kiekiais vakarėliams. Tai galima daryti dieną iš anksto. Tik neleiskite vaisiams per ilgai plaukioti skystyje. Maždaug po valandos vaisių luobelės apkars.

- Tie, kurie prisimena, kas yra „šilta“ sangrija, supras, kaip svarbu laikyti ją labai šaltai. Tai reiškia, kad reikia daug ledo gabalėlių, o ant stalo ją reikia pateikti nedideliuose induose. Tiesiog pridėkite ledo į ąsotį ir pripildykite jį iš didesnio šaldytuve esančio indo prieš pateikiant ant stalo. Kai vaisių gabalėliai sutyžta, sangrija nebeatrodo patraukliai.

- Visai nereikia prabangaus vyno, bet ir per daug netaupykite. Svarbiausia – kad jums patiktų skonis geriant ir tiesiai iš butelio. Toks vynas puikiai tiks sangrijai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Lie 2007, 16:28 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Iš pradžių pasigaminkite paprastą sirupą

Tai labai paprasta: paimkite nedidelį prikaistuvį ir į jį supilkite 1 stiklinę vandens ir 1 stiklinę cukraus. Užvirinkite ir maišykite, kol cukrus ištirps. Kai šis mišinys pasidarys skaidrus, leiskite jam ataušti. Atšaldykite ir laikykite, kol prireiks (iki 3 savaičių). Gaunama 1 stiklinė sirupo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Lie 2007, 16:30 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Sangrija

Maždaug 6 porcijos reikės:

1/3 stiklinės paprasto sirupo;
1/5 butelio raudono ar balto vyno (kai butelio dydis – standartinis, apie 750 ml);
50 ml brendžio (bet kokio);
1/2 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
1 apelsinas; 1 žalioji citrina;
1 citrina; 200 ml atšaldyto gazuoto vandens.

Sumaišykite sirupą, vyną, brendį ir apelsinų sultis. Jei reikia – padidinkite kiekį du ar tris kartus. Palikite šaldytuve kelioms valandoms ar nakčiai.
Apelsinas, žalioji citrina ir citrina turėtų būti perpjauti pusiau ar į keturias dalis ir susmulkinti plonomis riekelėmis.
Kai ateina laikas patiekti, į atšaldytą mišinį įmaišykite vaisių gabalėlius ir gazuotą vandenį, po to atsargiai pamaišykite. Į stiklines pridėkite ledo ir išpilstykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Lie 2007, 16:31 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
vienintelis vynas,kuris man patinka,tai sangrija :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Lie 2007, 16:32 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Svarbiausias dalykas, gaminant savo Sangria, yra sudedamųjų dalių kokybė ir šviežumas. Visos skystosios sudedamosios dalys prieš maišymą turi būti atšaldomos. Kad visus produktus pavyktų geriau sumaišyti, reiktų juos palaikyti šaltai bent valandą prieš patiekiant. Jei yra galimybė, galima šaldytuve palaikyti ir per naktį, bet vaisius šaltai padėti tik prieš valandą, kad neišmirktų, ypač uogos.
Tinka ir konservuoti vaisiai. Iš vaisių populiariausi apelsinai, citrinos, obuoliai, persikai, vyšnios, iš uogų – braškės, gervuogės, juodieji serbentai. Pietinėje Ispanijoje dedami persikai ir nektarinai, o gėrimas vadinasi zurra. Meksikiečiai raudonąjį vyną užpila ant gazuoto mineralinio vandens ir limonado mišinio. Vyno mišinys su tekila ir pomidorų sultimis vadinamas sangrita.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Lie 2007, 16:33 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Jei norite putojančio gėrimo, vietoj vyno naudokite ispanišką putojantą vyną cava. Gėrimui saldumo suteiks šiek tiek cukraus. Svarbu nepamiršti, kad Sangria labai skanus tik labai šaltas. Prie maisto Sangria derinamas pagal jame įmaišytą vyną. Prie mėsos geriau tiks svaresnis vynas, o prie lengvesnio maisto – lengvesnis. Tas pats pasakytina ir apie alkoholio tūrį gėrime. Bet svarbiausia – gėrimas bus geras, jei suderinsite sudedamąsias dalis pagal skonį ir kiekį.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Rgp 2007, 07:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
sangrija ir šiltas ir saltas gerai :wink: :!:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 09:39 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Baltoji švytinti sangrija

1 butelis balto vyno (Riesling, Chablis, Rioja, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc),
1/4 stiklinės degtinės,
1/2 stiklinės baltų vynuogių sulčių,
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės supjaustytų besėklių žaliųjų vynuogių,
1 supjaustytas mandarinas,
1/2 nedideliais gabaliukais supjaustyto ananaso,
1 stiklinė sodos vandens.

Sumaišyti vyną ir degtinę, sudėti vaisius ir cukrų. Švelniai išmaišyti ir laikyti šaldytuve maždaug valandą. Sodos vandenį įpilti prieš patiekiant.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 09:43 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o kam degtine i vyna,galva kad skaudetu :roll: :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 09:49 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kad rytojaus dieną švytėtum, kaip sangrija :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 10:23 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
:laugh:

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 11:05 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir kremo nereikia,rauksles pacios issilygina :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 13:23 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kažkur girdėjau, kad geriausia, greičiausiai veikianti ir efektyviausia priemonė nuo raukšlių - alus. :lol: vakare išgeri 6 litrus - ryte - nei vienos raukšlelės nebėr :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Rgs 2007, 16:42 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
:laugh: :laugh: :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 15 pranešimai(ų) ] 

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO