Visada mėgau tik kavą. Man truputį "streikuoja" kraujo spaudimas, bet vienas puodelis į dieną geros kavos tikrai, manau, nekenkia. Dabar gi yra visokių aromatizuotų kavų, nors truputuką įmetį į kavą, ir gali visokių skonių ragauti... Bet vistik be visokių priedų skaniausia. Bėgu gerti kavos.....
Visada mėgau tik kavą. Man truputį "streikuoja" kraujo spaudimas, bet vienas puodelis į dieną geros kavos tikrai, manau, nekenkia. Dabar gi yra visokių aromatizuotų kavų, nors truputuką įmetį į kavą, ir gali visokių skonių ragauti... Bet vistik be visokių priedų skaniausia. Bėgu gerti kavos.....
Pas mane kraujo spaudimas žemokas ir man reikėtų kavą gerti, bet man kažkaip nesinori
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18 Pranešimai: 1174 Miestas: Vilnius
daida rašė:
silsta rašė:
Pas mane kraujo spaudimas žemokas ir man reikėtų kavą gerti, bet man kažkaip nesinori
Jeigu kava neskani, galima surasti kitų gėrimų su kofeinu
Niekada nekepiau, kažkaip man mielinė tešla ilgai darosi
Aš parėjus iš darbo (apie 17.30 val.) užmaišau, pastatau ant vos šilto puodo su vandeniu tą užmaišymą, ir labai greitai pakyla tešla. Jei norėsit, galėsiu smulkiau aprašyti
Aš parėjus iš darbo (apie 17.30 val.) užmaišau, pastatau ant vos šilto puodo su vandeniu tą užmaišymą, ir labai greitai pakyla tešla. Jei norėsit, galėsiu smulkiau aprašyti
jeigu ne tingi - aprašyk. Dar nesu dariusi mieliniu blynu. visada tik su soda.
jeigu ne tingi - aprašyk. Dar nesu dariusi mieliniu blynu. visada tik su soda.
tai va, kaip sakiau, užmaišau tokią skystoką tešlą. Pirmiausia į bliūduką dedu puse pakelio mielių (nedžiovintų), kokį 2-3 šaukštus cukraus, gerai viską ištrinu, tada pilu pašildyto pieno pusę litro, vėl viską išmaišau, ir jau tada miltus. Jų reikia tiek, kad būtų skystoka tešla. Ją pabarstau miltais, uždengiu ir statu ant puodo su šiltu vandeniu, tik nekarštu. Laukiu, kol per bliūdelio kraštus pradės lipti ta makalošė (juokauju). Kai pakyla, dedu 1 kiaušinuką, miltų, kartais ir aguonų įdedu. Išmaišau ir vėl statau ant puodo. Kai antrą kartą pakyla, apmaišius tešla turi būti tokia, kad kristų į keptuvę nuo šaukšto. Žodžiu, tirštoka. Ne bėgtų, o kristų. Šaukštą į vandenuką pamirkai ir kabini šaukštą tešlos Visas kildinimo procesas - apie 1 val. Skanaus Aliejaus į keptuvę pilu daugokai, ir ant nelabai karštos ugnies kepu.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume