DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 22 Bir 2018, 22:05    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Pievagrybiai
StandartinėParašytas: 30 Kov 2007, 17:43 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Pievagrybiai yra D vitaminų šaltinis. Tai yra idealus "saulės pakaitalas". Mitybos specialistai pateikia tyrimų išvadas :

:P Suvalgius 100 gramų pievagrybių, žmogaus organizmas gauna dviejų dienų vitamino D normą.

Taigi 100 g pievagrybių prilygsta 2 saulėtoms dienoms.

D vitaminas reikalingas kaulams, dantims. Jis pagerina kalcio ir fosforo įsisavinimą. Vitaminas D gaminasi tik saulėje. O ją matome ne kasdien. :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Kov 2007, 17:45 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Pievagrybiai labai vertingas maisto produktas. Jie nekaloringi, lengvai virškinami. Šiuose grybuose esantis vitaminas D bus veiksmingas tiek valgant juos žalius kaip salotas, tiek kaip šiltą patiekalą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 00:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3469
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Labai mėgstu pievagrybius, bet dabar retai naudoju, nes nelabai žinau ar galima juos valgyti mažiems vaikams :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 01:22 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Na, manau, kad man netruksta vitamino D :laugh: Cia tiek tos saules. Tiesa, sia savaite nenustoja lyti. Dar nemaciau budama Ispanijoje,k ad lytu savaite. Jei palydavo, tai kokia dienele ar pora valandikiu ir vel saule islisdavo


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 08:34 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Jei neprisirenku grybų iš miško (retai kada taip nutinka), tai su malonumu perku pievagrybius. Nu man jie labai..... 038 Salotoms, įdarams, padažams - visur juos galima naudoti 038 Visai neseniai pirkau pievagrybių vien tam, kad radau didelėm kepurėlėm, įdariau tas kepurėles ir kepiau orkaitėje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 08:40 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ga ir man reiketu pradeti meginti juos valgyti :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 08:50 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Imk mano pavyzdį : viską išbandyti savo kailiu ir liežuviu. :P Pabandyk, turėtų patikti :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 09:57 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
seip as ju ragavusi,bet man jie kazko nelabai :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 12:36 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Man patinka taip :
Pakepinu svogūnus, supjaustau griežinėliais pievagrybius, kepinu kartu, priberiu baziliko, pipirų, druskytės ( galima ir kitokių prieskonių), tada trupučiuką miltų, pienuko, grietinės. Tinka praktiškai prie visko. Jei nori, gali smulkiai pjaustyti. :roll: :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 13:45 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pranešimai: 1706
Miestas: Kaunas
Pliusai: 5
Nežinau kodėl, bet aš pievagrybius pjaustau smulkiai...Man atrodo, kad padažams būtent jie labai tinka, tai ir smulkinu.
Kai darau vištienos krūtinėlės kepsniukus, visad padarau tirštą grybų padažą. Oi, kaip skanu, kaip jie ten tinka :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 16:04 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
O man skaniau, kai yra ką pakramtyt.Paveikslėlis , o vyras labiau mėgsta smulkiai. Tai paeiliui ir darau. O svečiams - tik smulkiai, nes taip daugumai skaniau Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 17:22 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
viskas,prisnekinot,net seile nutyso....pirmai progai pasitaikius nusipirksiu ir bandysiu Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 17:27 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
viskas,prisnekinot,net seile nutyso....pirmai progai pasitaikius nusipirksiu ir bandysiu Paveikslėlis


Ir įspūdžius rašyk Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Bal 2007, 18:53 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35793
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
butinai,bet tas bus tik po velyku Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Vas 2008, 21:34 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Pievagrybiuose gausu antioksidantų

Manoma, kad antioksidantai padeda organizmui saugotis nuo ligų ir stiprina imunitetą – kovoja su laisvaisiais radikalais ir taip neleidžia jiems pažeisti ląstelių. Nors pievagrybiai – dažniausiai ir gausiausiai auginami grybai pasaulyje ir kasmet jų suvalgoma tūkstančiai tonų, neretai manoma, kad jie maistinėmis savybėmis neprilygsta brangiems tauriems ar egzotiškiems grybams.
Tačiau, kaip rašoma „Journal of the Science of Food and Agriculture“, naujausi tyrimai rodo, kad baltuosiuose pievagrybiuose yra tiek pat antioksidantų kiek ir brangiuose jų konkurentuose. Pavyzdžiui, vis populiarėjančiuose japoniškuose grybuose, kurie pelnė sveikų, mažinančių kraujospūdį, turinčių priešvėžinių savybių produkto reputaciją.
Prancūzijos nacionalinio agronomijos mokslinio tyrimo instituto mokslininkai nustatė, kad pievagrybių galvutėse antioksidantų kur kas daugiau nei kotuose. Kadangi pievagrybių galima nebrangiai nusipirkti ištisus metus, jie gali būti puikus aktyvių kasdienės mitybos komponentų šaltinis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Vas 2008, 23:07 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pranešimai: 2102
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 229
Labai mėgstu visus grybus ir pievagrybiai - ne išimtis :hubba: :hubba: Dažnai verdu trintą pievagrybių sriubą, vaikučiai ją labai mėgsta Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Kov 2008, 20:20 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Pievagrybiai – grybai, kurie neauga miške

Pievagrybiai, skirtingai nei jų miško broliai, dygsta ne tik iš žemės. Beveik prieš 400 metų vienas valstietis, turėjęs nedidelį šiltnamį netoli Paryžiaus, pastebėjo, kad ant komposto krūvos išaugo gražių grybų su baltomis kepurėlėmis. Pasirodė, kad šie grybai auga ir ant šiukšlių, ir ant mėšlo, ir neveikiančiose šachtose, ir senose akmens kasyklose...

Pastebėta, kad jų grybiena, pernešta į kitą vietą, ne žūsta, o tik dar labiau išsiplečia. Vadinasi, pievagrybius galima auginti dirbtiniu būdu? Šis atradimas sudomino mokslininkus, ir netrukus neįprastus grybus imta auginti visoje Europoje.

Šiandien pievagrybiai yra auginami pramoniniu būdu. Dešimtys Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos, Afrikos šalių per metus į rinką patiekia iki keturių milijonų tonų dirbtinai užaugintų pievagrybių!

Parduotuvėse jų galima nusipirkti ištisus metus.

Pievagrybiuose yra naudingų baltymų, nedidelis kiekis riebalų, įvairių cukrų, mineralinių druskų, fosforo rūgšties, kalio, tačiau svarbiausia tai, kad juose gausu ekstraktų ir aromatinių medžiagų, kurios patiekalams suteikia ypatingą skonį ir kvapą. O ir valyti juos labai paprasta: plonos odelės, dengiančios jaunų pievagrybių kepuraitę, galima nelupti, nes joje gausu aromatinių medžiagų. Tačiau grybus būtina gerai nuplauti. Be to, apdorotus ir supjaustytus grybus reikėtų tuojau pat pamerkti į parūgštintą vandenį, antraip pievagrybiai pajuoduos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ] 

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO