700 receptu per 365 dienas!
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
700 receptu per 365 dienas!
Sveikos mergaites!
Nusprendziau priimti vyro mesta issuki ir irodyt, kad galiu virtuvej buti ne tik svecias, t.y. kad kulinarines knygas perku ne tam, kad jos dulketu ant palanges! Viskas prasidejo nuo to, kai namo gryzau su dar viena receptu knyga... I jo pasakyma 'vis tiek nieko negaminsi is jos, gi ne pirmas kartas' atsakiau ' watch me! visus 700 receptu isbandysiu per 365 dienas'!Taip sakant prisisnekejau, bet is principo dabar neatsitrauksiu sita temute bus man ir jam irodymas, kad dulkes ant knygos nesikaupia
Labai tikiuosi jusu palaikymo ir supratimo ir kad neleisit man viena diena spjaut i visa sita reikala
Nusprendziau priimti vyro mesta issuki ir irodyt, kad galiu virtuvej buti ne tik svecias, t.y. kad kulinarines knygas perku ne tam, kad jos dulketu ant palanges! Viskas prasidejo nuo to, kai namo gryzau su dar viena receptu knyga... I jo pasakyma 'vis tiek nieko negaminsi is jos, gi ne pirmas kartas' atsakiau ' watch me! visus 700 receptu isbandysiu per 365 dienas'!Taip sakant prisisnekejau, bet is principo dabar neatsitrauksiu sita temute bus man ir jam irodymas, kad dulkes ant knygos nesikaupia
Labai tikiuosi jusu palaikymo ir supratimo ir kad neleisit man viena diena spjaut i visa sita reikala
- Prikabinti failai
-
- Family Kitchen Cookbook.jpg (56.31 KiB) Peržiūrėta 12918 karus(ų)
Re: 700 receptu per 365 dienas!
taigi pradedu...
sios savaites planas toks- 7 patiekalai maziausiai. Vakar gaminau spinatu ir ricotta surio canelloni makaronus, deja nespejau iamzinti, teks per nauja gamint... O siandien pietums buvo 'svediskas desreliu troskinys'-super patiekalas salta ir lietinga diena....
Reikes:
2 v.s. aliejaus
30g sviesto
1-2 svogunu, smulkiai pjaustytu
1 poro, smulkiai pjaustyto,
1.5v.s. miltu
apie litra jautienos ar vistienos sultinio
0.5kg kubeliais supjaustytu bulviu
2 morku, supjaustytu 1cm griezineliais
8 kiaulienos desreliu
druskytes, pipiriuku...
Eiga:
1. Sunkesniame puode istirpinam sviesta ir alieju, jame apkepam svogunus ir pora, apie 5min, zodziu, kol suminksteja. Po to dedam miltus, ismaisom ir dar kokias 2 min. pakepinam.
2. Supilame karsta buljona ( mase truputi sutirsteja nuo miltu), kai uzverda sudedam bulves ir morkas.
3. Atsargiai sakute subadome desreles, kad verdant nesusproginetu ir sudedam i puoda.
4. Jeigu truksta druskytes, tai padruskinam, papipirinam, uzdengiam puoda ir sumazine karsti paliekam troskintis apie 25-30 min. kol suminksteja darzoves.
5. As dar i pabaiga idejau saldytu zirneliu-labai labai tiko jie cia! SKANAUS!
Paprastas, bet ne prastas receptukas, vyras liko patenkintas
Liko 699 receptai ir 364 dienos.....
sios savaites planas toks- 7 patiekalai maziausiai. Vakar gaminau spinatu ir ricotta surio canelloni makaronus, deja nespejau iamzinti, teks per nauja gamint... O siandien pietums buvo 'svediskas desreliu troskinys'-super patiekalas salta ir lietinga diena....
Reikes:
2 v.s. aliejaus
30g sviesto
1-2 svogunu, smulkiai pjaustytu
1 poro, smulkiai pjaustyto,
1.5v.s. miltu
apie litra jautienos ar vistienos sultinio
0.5kg kubeliais supjaustytu bulviu
2 morku, supjaustytu 1cm griezineliais
8 kiaulienos desreliu
druskytes, pipiriuku...
Eiga:
1. Sunkesniame puode istirpinam sviesta ir alieju, jame apkepam svogunus ir pora, apie 5min, zodziu, kol suminksteja. Po to dedam miltus, ismaisom ir dar kokias 2 min. pakepinam.
2. Supilame karsta buljona ( mase truputi sutirsteja nuo miltu), kai uzverda sudedam bulves ir morkas.
3. Atsargiai sakute subadome desreles, kad verdant nesusproginetu ir sudedam i puoda.
4. Jeigu truksta druskytes, tai padruskinam, papipirinam, uzdengiam puoda ir sumazine karsti paliekam troskintis apie 25-30 min. kol suminksteja darzoves.
5. As dar i pabaiga idejau saldytu zirneliu-labai labai tiko jie cia! SKANAUS!
Paprastas, bet ne prastas receptukas, vyras liko patenkintas
Liko 699 receptai ir 364 dienos.....
- Prikabinti failai
-
- DSC06725.JPG (92.17 KiB) Peržiūrėta 12861 karus(ų)
Re: 700 receptu per 365 dienas!
700 per 365 dienas!
Sveikinu uz drasa! pas mane butu atvirksciai
idemiai seksiu
Sveikinu uz drasa! pas mane butu atvirksciai
idemiai seksiu
Paskutinį kartą redagavo DanuteL 29 Spa 2013, 11:12, redaguota 1 kartą(us).
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Nezinau Danut, ar cia drasa, ar ilgas liezuvis as visada pirma pasakau, po to pagalvoju is kitos puses, na nebus cia kazin kokie kulinariniai stebuklai, kiek spejau perverst knyga, tai visi receptai tokie paprasti, kasdieniniai, nereikalaujantys per daug laiko ir pastangu... zodziu, jei pavyktu iveikt nors puse, man tai butu didelis pasiekimas bet kokiu atveju
o cia dar pries miega atnesu keksiuku su pienu ( piena gausit pacios pasisildyt )
Keksiukai su melynemis ir pabarstukais ( streusel topping)
Reikes:
Pabarstukams-75g sviesaus rudojo cukraus( light brown sugar), 75g miltu, 1a.s cinamono, 25g sviesto.
Keksiukams- 250g savikeliu miltu( self raising), 1a.s. kepimo milteliu, truputis druskos, 125g cukraus, 100ml pieno, 100 ml naturalaus jogurto, 3.5v.s. aliejaus, 1 didelio kiausinio, 1a.s vaniles esensijos, 100g melyniu ( as dejau saldytas).
Eiga:
1. Orkaite ikaitinam iki 200 laipsniu, pasiruosiam keksiuku kepimo skarda.
2. Pasigaminam trupinius -miltus, cinamona ir sviesta pirstais sutrinam iki trupiniu.
3. I puoda persijojam miltus, kepimo miltelius ir druska.
4. Kitame puode sumaisom piena, jogurta ir alieju, imusam kiausini, dedam vaniles esensija ir lengvai su sakute viska ismaisom.
5. Slapius produktus supilam i sausaji misini ir atsargiai ismaisom. Gaunasi gana tirsta mase. Imaisom melynes.
6. Dedam mase i popierines keksiuku formeles, virsu pabarstom trupiniais ir kepam apie 35 min. SKANAUS!
Jeigu kas bandysit kept, tai mazas pastebejimas-produktu trupiniams recepte yra per daug, as net puses ju nesudejau, kita kart deciau visko perpus maziau... Siuos keksiukus galima uzsaldyti ir laikyti iki puses metu (indelyje su dangciu)-bent jau taip knygoje raso
Liko 698 receptai ir 364 dienos...
o cia dar pries miega atnesu keksiuku su pienu ( piena gausit pacios pasisildyt )
Keksiukai su melynemis ir pabarstukais ( streusel topping)
Reikes:
Pabarstukams-75g sviesaus rudojo cukraus( light brown sugar), 75g miltu, 1a.s cinamono, 25g sviesto.
Keksiukams- 250g savikeliu miltu( self raising), 1a.s. kepimo milteliu, truputis druskos, 125g cukraus, 100ml pieno, 100 ml naturalaus jogurto, 3.5v.s. aliejaus, 1 didelio kiausinio, 1a.s vaniles esensijos, 100g melyniu ( as dejau saldytas).
Eiga:
1. Orkaite ikaitinam iki 200 laipsniu, pasiruosiam keksiuku kepimo skarda.
2. Pasigaminam trupinius -miltus, cinamona ir sviesta pirstais sutrinam iki trupiniu.
3. I puoda persijojam miltus, kepimo miltelius ir druska.
4. Kitame puode sumaisom piena, jogurta ir alieju, imusam kiausini, dedam vaniles esensija ir lengvai su sakute viska ismaisom.
5. Slapius produktus supilam i sausaji misini ir atsargiai ismaisom. Gaunasi gana tirsta mase. Imaisom melynes.
6. Dedam mase i popierines keksiuku formeles, virsu pabarstom trupiniais ir kepam apie 35 min. SKANAUS!
Jeigu kas bandysit kept, tai mazas pastebejimas-produktu trupiniams recepte yra per daug, as net puses ju nesudejau, kita kart deciau visko perpus maziau... Siuos keksiukus galima uzsaldyti ir laikyti iki puses metu (indelyje su dangciu)-bent jau taip knygoje raso
Liko 698 receptai ir 364 dienos...
- Prikabinti failai
-
- DSC06729.JPG (98.51 KiB) Peržiūrėta 12852 karus(ų)
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Labai smagu Įdėmiai seksime ir patikusius receptus išbandysime
Re: 700 receptu per 365 dienas!
OHO,Sandrut! Palaikau visom keturiom tave!
Zinai,kad nespjaunu i virtuve,daug isbandziau nauju receptu is kazkur nuziuretu,daug ir jusu,mergikes,ikeltu!
Tik tiek,kad neiamzintu,nes vis dar negaliu nuotrauku sukelti
Seksiu tavo metine programa su malonumu ir isbandysiu kazka naujo!
Zinai,kad nespjaunu i virtuve,daug isbandziau nauju receptu is kazkur nuziuretu,daug ir jusu,mergikes,ikeltu!
Tik tiek,kad neiamzintu,nes vis dar negaliu nuotrauku sukelti
Seksiu tavo metine programa su malonumu ir isbandysiu kazka naujo!
Re: 700 receptu per 365 dienas!
liuks planai
palaikaom visos tave..sekmės...
palaikaom visos tave..sekmės...
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Sandruca, uz drasa ,jeigu kartais pritruktu valgytoju... sauk garsiai, padesim
Su Meile - www.laurela.eu
- Rugiaveidė
- Fanatas
- Pranešimai: 797
- Užsiregistravo: 16 Geg 2010, 18:17
- Pliusai: 3
- Miestas: Alytus
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Benski, sandruca aš net pasakyt neišdrįščiau, o čia gamint šaunuolė. Seksiu temutę būtinai
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Sandruca, keksiukai sauniai atrodo!
Bet gal man galit paaiskinti... jei miltai savikeliai, kam tie kepimo milteliai?
ar as cia kazko nesuprantu... (ko gero taip ir yra)
Bet gal man galit paaiskinti... jei miltai savikeliai, kam tie kepimo milteliai?
ar as cia kazko nesuprantu... (ko gero taip ir yra)
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Super idėja. Ir mums kaip naudinga, rasim visokių gėrybių - tu tik dėk, o mes lankysim ir palaikysim
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: 700 receptu per 365 dienas!
oooo
Sandrute,kokia atgaiva čia atnešei gal ir mums upą atneši pradėt daugiau gamint
Sandrute,kokia atgaiva čia atnešei gal ir mums upą atneši pradėt daugiau gamint
Re: 700 receptu per 365 dienas!
oi kaip smagu jus visas cia matyt ir aciu uz palaikyma tikrai nesitikejau........
Danut- atsakymas i tavo klausima yra labai labai paprastas. Savikeliai miltai yra tas pats kas paprasti miltai sumaisyti su kepimo milteliais, t.y. 110g miltu+1a.s. kepimo milteliu. Tai tie kepimo milteliai labai greitai 'nusigazuoja', ta prasme tokius miltus reikia labai greit sunaudot. Kadangi pas mane jie buna inde ilgokokai, tai kad isvengt bet kokiu nesekmiu yra rekomenduojama det papildomai kepimo milteliu tikiuos supratai, ka norejau pasakyt
O cia siandienos receptukas: Vistiena su ryziais ispaniskai
Reikes:
4v.s aliejaus
1 kupino sauksto miltu
druskos-pipiru
2a.s. rukytos paprikos milteliu( smoked paprika)
recepte raso 8 vistos kulseliu, bet as dejau ivairius vistos gabaliukus, isskyrus krutinele ( sparneliai, kulseles, nugaros dalis ir t.t.)
1 svoguno, supjaustyto
1 raudonos ir 1 geltonos paprikos, pjaustytos kubeliais
200g chorizo desros, pjaustytos 1 cm griezineliais ( arba kaip kam patinka)
2 cesnako skilteliu
800ml vistienos sultinio
300g basmati ryziu ( arba tokiu, kokiu yra namie)
Eiga:
1. Miltus sumaisom su druska-pipirais-puse saukstelio rukytos paprikos. Jame apvaliojam vistienos gabaliukus, miltu pertekliu nupurtom.
2. I puoda, kuriame gaminsime ( geriausiai tinka tie geleziniai, sunkus puodai) pilam du saukstus aliejaus ir apkepinam vistiena, lengvai, kol paruduoja.. Isimam ir paliekam ' ilsetis'.
3. I ta pati puoda pilam likusi alieju ir apkepinam svogunus, paprikas-apie 5min, kol suminksteja.
4. Sudedam chorizo desra, 1.5a.s. rukytos paprikos ir pjaustyta cesnaka. Viska ismaisom ir pakepinam apie 2 min.
5. Supilam karsta vistienos sultini, sudedam atgal i puoda vistienos gabaliukus, uzdengiam ir leidziam uzvirt. Tada sumazinam temperatura ir paliekam troskintis apie 10min.
6. Galiausiai suberiam ryzius, ismaisom ir dar paverdam apie 15 min, kol ryziai suminksteja ir sugeria beveik visa skysti. Velgi i virimo pabaiga dejau saldytu zirneliu..... SKANAUS!
Gavosi toks astrokas 'plovas' prisipazinsiu, pries valgant teko nupilti nemaza kieki riebalu, issiskyrusiu is chorizo desros, manau geriau butu tikusios cia krevetes nei desra bet vyras suvalge dvi porcijas-arba jam labai labai patiko, arba buvo labai labai alkanas sako, kad patiko.......
Liko 697 receptai ir 363 dienos..........
Danut- atsakymas i tavo klausima yra labai labai paprastas. Savikeliai miltai yra tas pats kas paprasti miltai sumaisyti su kepimo milteliais, t.y. 110g miltu+1a.s. kepimo milteliu. Tai tie kepimo milteliai labai greitai 'nusigazuoja', ta prasme tokius miltus reikia labai greit sunaudot. Kadangi pas mane jie buna inde ilgokokai, tai kad isvengt bet kokiu nesekmiu yra rekomenduojama det papildomai kepimo milteliu tikiuos supratai, ka norejau pasakyt
O cia siandienos receptukas: Vistiena su ryziais ispaniskai
Reikes:
4v.s aliejaus
1 kupino sauksto miltu
druskos-pipiru
2a.s. rukytos paprikos milteliu( smoked paprika)
recepte raso 8 vistos kulseliu, bet as dejau ivairius vistos gabaliukus, isskyrus krutinele ( sparneliai, kulseles, nugaros dalis ir t.t.)
1 svoguno, supjaustyto
1 raudonos ir 1 geltonos paprikos, pjaustytos kubeliais
200g chorizo desros, pjaustytos 1 cm griezineliais ( arba kaip kam patinka)
2 cesnako skilteliu
800ml vistienos sultinio
300g basmati ryziu ( arba tokiu, kokiu yra namie)
Eiga:
1. Miltus sumaisom su druska-pipirais-puse saukstelio rukytos paprikos. Jame apvaliojam vistienos gabaliukus, miltu pertekliu nupurtom.
2. I puoda, kuriame gaminsime ( geriausiai tinka tie geleziniai, sunkus puodai) pilam du saukstus aliejaus ir apkepinam vistiena, lengvai, kol paruduoja.. Isimam ir paliekam ' ilsetis'.
3. I ta pati puoda pilam likusi alieju ir apkepinam svogunus, paprikas-apie 5min, kol suminksteja.
4. Sudedam chorizo desra, 1.5a.s. rukytos paprikos ir pjaustyta cesnaka. Viska ismaisom ir pakepinam apie 2 min.
5. Supilam karsta vistienos sultini, sudedam atgal i puoda vistienos gabaliukus, uzdengiam ir leidziam uzvirt. Tada sumazinam temperatura ir paliekam troskintis apie 10min.
6. Galiausiai suberiam ryzius, ismaisom ir dar paverdam apie 15 min, kol ryziai suminksteja ir sugeria beveik visa skysti. Velgi i virimo pabaiga dejau saldytu zirneliu..... SKANAUS!
Gavosi toks astrokas 'plovas' prisipazinsiu, pries valgant teko nupilti nemaza kieki riebalu, issiskyrusiu is chorizo desros, manau geriau butu tikusios cia krevetes nei desra bet vyras suvalge dvi porcijas-arba jam labai labai patiko, arba buvo labai labai alkanas sako, kad patiko.......
Liko 697 receptai ir 363 dienos..........
- Prikabinti failai
-
- DSC06741.JPG (98.81 KiB) Peržiūrėta 12806 karus(ų)
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Nemačiau pas mus tokio daikto- rūkytos paprikos. Gal kas kur užmatėt?
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Sandruca, viska supratau su tais miltais ir kepimo milteliais.
O rukytos paprikos ir as nezinau... reiks kada apstoveti kokiam didesniam prekybcentry prie prieskoniu lentynos
O rukytos paprikos ir as nezinau... reiks kada apstoveti kokiam didesniam prekybcentry prie prieskoniu lentynos
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: 700 receptu per 365 dienas!
o kaip tu spėji, apsipirkti kiekvienam receptui, gaminti tiek naujo ir dar darbuotis?
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Jau pavadinimą perskaičiusi iš karto prisiminiau neseniai matytą labai mielą ir ,,skanų" filmą (yra ir knyga, pagal kurią jis sukurtas) Julie & Julia , kuriame pagr. veikėja užsibrėžia per 365 dienas išbandyti 524 receptus ir visus juos aprašyti tinklaraštyje.
Dideliausios sėkmės
Dideliausios sėkmės
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Laba vakareli.....
Danut, pabandyk pragooglint apie ta paprika, bent jau anglu kalba tai labai daug info apie ja..
Aruna, paziurek cia http://www.uzupiokrautuve.lt/prekes/pri ... a-paprika/ bet ir prekybos centruose turetu but
Isia, matai mes ipratom apsipirkinet karta per savaite ir su sarasiuku. As kiekvienai savaitei susidarau savaitini meniu, tada gryzus po darbo nereikia galvos sukt-ka valgom??? ir produktai reikalingi visada po ranka buna o dabar tai dar labiau 'ispindejau'-isigijau oro nepraleidziancius indelius, tai prisipjaustau svogunu, morku, poru ir t.t. ir laikau juos saldytuve, kad po darbo gryzus jau nereiktu nieko nei skust, nei pjaustyt, nei tarkuot labai daug laiko susitaupo, nes viskas po ranka
La Tulipe-maciau ir as sita filma, labai patiko bandziau netgi jos receptus gamint-deja ne man.... per daug ten viskas sudetinga ir reikalauja labai daug laiko nors projekto mintis gal labai panasi
O cia siandienos rezultatas:
Vistienos sultinys
pirma karta bandziau virti sultini, o ne imt gatava kubeliais, tai skirtumas nerealus reiks dazniau toki daryt!
Reikes:
kokiu nors vistos gabaliuku, kaulu ( as dejau nuo vakar likusia krutinele)
1 saliero stiebo, pjaustyto dideliais gabalais
1 svoguno, padalinto i keturias dalis,
1 dideles morkos, supjaustytos dideliais gabalais
1 poras, tiksliau tik zalios jo dalies,
1 lauro lapas
ziupsnelis druskos, pipiru.
Eiga:
1. Visus produktus sudedam i dideli puoda, padruskinam, papipirinam ir uzpilam 2 litrais vandens.
2. Kai uzverda, atidengiam puoda, sumazinam temperatura ir leidziam virti apie 1 valanda, kol nugaruoja apie puse skyscio.
3. Gatava sultini perkosiam ir arba naudojam is karto, arba leidziam atvest, supilam i spec maiselius ir uzsaldom.
As naudojau is karto ir gavosi labai skani vistienos sriuba ( chicken noodle soup)
Reikes:
2v.s aliejaus
1 svoguno, smulkinto
1 poro, tiksliau likusios baltos dalies
1 saliero stiebo, smulkinto
2morku, smulkiai pjaustytu arba tarkuotu, kaip kam skaniau
1.2 litro vistienos sultinio
200g virtos vistienos
150g vermiseliu
druskytes-pipiriuku
Eiga:
1. Puode, kuriame viska virsim, ikaitinam alieju ir apkepinam visas darzoves ( apie 5-7 min)
2. Supilam sultini ir paverdam apie 10 min. kol suminksteja darzoves.
3. Dedam vistiena ir vermiselius ir verdam kol isverda makaronai. Jei reikia, paskaninam druska-pipirais. Skanaus!
Labai patiko naminis sultinys-man cia k gero didziausias atradimas, butinai reiks vel issivirt ir bandyt uzsaldyt...
Liko 695 receptai ir 362 dienos.......
Danut, pabandyk pragooglint apie ta paprika, bent jau anglu kalba tai labai daug info apie ja..
Aruna, paziurek cia http://www.uzupiokrautuve.lt/prekes/pri ... a-paprika/ bet ir prekybos centruose turetu but
Isia, matai mes ipratom apsipirkinet karta per savaite ir su sarasiuku. As kiekvienai savaitei susidarau savaitini meniu, tada gryzus po darbo nereikia galvos sukt-ka valgom??? ir produktai reikalingi visada po ranka buna o dabar tai dar labiau 'ispindejau'-isigijau oro nepraleidziancius indelius, tai prisipjaustau svogunu, morku, poru ir t.t. ir laikau juos saldytuve, kad po darbo gryzus jau nereiktu nieko nei skust, nei pjaustyt, nei tarkuot labai daug laiko susitaupo, nes viskas po ranka
La Tulipe-maciau ir as sita filma, labai patiko bandziau netgi jos receptus gamint-deja ne man.... per daug ten viskas sudetinga ir reikalauja labai daug laiko nors projekto mintis gal labai panasi
O cia siandienos rezultatas:
Vistienos sultinys
pirma karta bandziau virti sultini, o ne imt gatava kubeliais, tai skirtumas nerealus reiks dazniau toki daryt!
Reikes:
kokiu nors vistos gabaliuku, kaulu ( as dejau nuo vakar likusia krutinele)
1 saliero stiebo, pjaustyto dideliais gabalais
1 svoguno, padalinto i keturias dalis,
1 dideles morkos, supjaustytos dideliais gabalais
1 poras, tiksliau tik zalios jo dalies,
1 lauro lapas
ziupsnelis druskos, pipiru.
Eiga:
1. Visus produktus sudedam i dideli puoda, padruskinam, papipirinam ir uzpilam 2 litrais vandens.
2. Kai uzverda, atidengiam puoda, sumazinam temperatura ir leidziam virti apie 1 valanda, kol nugaruoja apie puse skyscio.
3. Gatava sultini perkosiam ir arba naudojam is karto, arba leidziam atvest, supilam i spec maiselius ir uzsaldom.
As naudojau is karto ir gavosi labai skani vistienos sriuba ( chicken noodle soup)
Reikes:
2v.s aliejaus
1 svoguno, smulkinto
1 poro, tiksliau likusios baltos dalies
1 saliero stiebo, smulkinto
2morku, smulkiai pjaustytu arba tarkuotu, kaip kam skaniau
1.2 litro vistienos sultinio
200g virtos vistienos
150g vermiseliu
druskytes-pipiriuku
Eiga:
1. Puode, kuriame viska virsim, ikaitinam alieju ir apkepinam visas darzoves ( apie 5-7 min)
2. Supilam sultini ir paverdam apie 10 min. kol suminksteja darzoves.
3. Dedam vistiena ir vermiselius ir verdam kol isverda makaronai. Jei reikia, paskaninam druska-pipirais. Skanaus!
Labai patiko naminis sultinys-man cia k gero didziausias atradimas, butinai reiks vel issivirt ir bandyt uzsaldyt...
Liko 695 receptai ir 362 dienos.......
- Prikabinti failai
-
- DSC06747.JPG (88.56 KiB) Peržiūrėta 12762 karus(ų)
-
- DSC06751.JPG (93.49 KiB) Peržiūrėta 12762 karus(ų)
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Niam niam... gryzau po gimtadienio,bet mielai vel pro puodus prasinesciau
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Tikrai, naminis sultinys yra naminis....
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Oi kaip sultinio užsimaniau...
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Tikrai senai gero sultinio ragavau. Iš tų vištų, kur pas mus parduoda, tai nieko gero nesigauna. Reik kaimiškų pirkt.
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Aruna, pritariu tau 100 procentu-man prekybos centruose atrodo, kad ten ne vistos, o lavoniena ( atsiprasau uz issireiskima)! Pamelusios ir su kvapeliu As pirma karta pirkau vista is mesines ir taip vadinamaja free range ( tipo tos, kur laisvai begioja ir dziaugiasi gyvenimu ) tai nera ka ir lygint! aisku kaina skiriasi, bet bent jau skanu valgyt!
o as siandien pirma karta susiduriau su nelaime bet kaip sakant, gyveni ir mokaisi..... siandien gaminau tuno pyraga ( cheesy potato-topped tuna pie) deja deja.... ne tokios rusies bulves pasirinkau.... visiskai be krakmolo, toks jausmas kad jos visai isplaukusios, net koses neina isvirt, nes praziopsosi momenta ir jos jau istirpusios vandeny.... tai va, ta momenta as pagavau, ir kose padariau, bet kai pasoviau i orkaite kept, va tada ir issileido man jos, gavosi kazkokia 'skystiena' maniskis sako' skanu, bet gausi perdaryt, nes vaizdo ner '. tai vos sauksto i ji nepaleidau!
vis tik idesiu receptuka, gal kam geriau pavyks nei man
Reikes:
Virsutiniam sluoksniui:
1kg bulviu ( butinai krakmolingesniu )
50g sviesto
50ml pieno
druskos-pipiru
Idarui:
50g sviesto
50g miltu
300ml pieno
115g tarkuoto cedaro surio ( cheddar cheese)
2x185g tunos skardiniu, skysti butinai nupilt
195g kukuruzu is skardines
150g saldytu zirneliu
4 svogunlaiskiu, smulkiai supjaustytu
100g tarkuotos mozarelos.
Eiga:
1. Iverdam bulves, dedam sviesta, piena, druska-pipirus ir is viso to padarom bulviu kose.
2. Ikaitinam orkaite iki 200 laipsniu. Kol orkaite kaista, pasidarom idara.
3. Ant visutines ugnies puode istirpinam sviesta, sudedam miltus ir kepam juos apie 2-3 min, pastoviai maisant. Galiausiai supilam piena ir ismaisom viska iki vientisos mases.
4. Suberiam cedaro suri, tuna, kukuruzus, zirnelius, svogunlaiskius ir viska gerai ismaisom. Sudedam i karsciui atsparu inda. Ant virsaus uztepam bulviu sluoksni ir apibarstom mozarelos suriu. Kepam apie 20 min, kol virsus graziai paruduoja. Skanaus!
Liko 694 receptai ir 361 diena........... Kita savaite reiks padidint tempa
o as siandien pirma karta susiduriau su nelaime bet kaip sakant, gyveni ir mokaisi..... siandien gaminau tuno pyraga ( cheesy potato-topped tuna pie) deja deja.... ne tokios rusies bulves pasirinkau.... visiskai be krakmolo, toks jausmas kad jos visai isplaukusios, net koses neina isvirt, nes praziopsosi momenta ir jos jau istirpusios vandeny.... tai va, ta momenta as pagavau, ir kose padariau, bet kai pasoviau i orkaite kept, va tada ir issileido man jos, gavosi kazkokia 'skystiena' maniskis sako' skanu, bet gausi perdaryt, nes vaizdo ner '. tai vos sauksto i ji nepaleidau!
vis tik idesiu receptuka, gal kam geriau pavyks nei man
Reikes:
Virsutiniam sluoksniui:
1kg bulviu ( butinai krakmolingesniu )
50g sviesto
50ml pieno
druskos-pipiru
Idarui:
50g sviesto
50g miltu
300ml pieno
115g tarkuoto cedaro surio ( cheddar cheese)
2x185g tunos skardiniu, skysti butinai nupilt
195g kukuruzu is skardines
150g saldytu zirneliu
4 svogunlaiskiu, smulkiai supjaustytu
100g tarkuotos mozarelos.
Eiga:
1. Iverdam bulves, dedam sviesta, piena, druska-pipirus ir is viso to padarom bulviu kose.
2. Ikaitinam orkaite iki 200 laipsniu. Kol orkaite kaista, pasidarom idara.
3. Ant visutines ugnies puode istirpinam sviesta, sudedam miltus ir kepam juos apie 2-3 min, pastoviai maisant. Galiausiai supilam piena ir ismaisom viska iki vientisos mases.
4. Suberiam cedaro suri, tuna, kukuruzus, zirnelius, svogunlaiskius ir viska gerai ismaisom. Sudedam i karsciui atsparu inda. Ant virsaus uztepam bulviu sluoksni ir apibarstom mozarelos suriu. Kepam apie 20 min, kol virsus graziai paruduoja. Skanaus!
Liko 694 receptai ir 361 diena........... Kita savaite reiks padidint tempa
- Prikabinti failai
-
- DSC06763.JPG (98.78 KiB) Peržiūrėta 12729 karus(ų)
Re: 700 receptu per 365 dienas!
...del tu bulviu, tai tiek to...
bet kai skaitau idara, tai skanu turetu buti...
bet as gal kokia virta vistiena vietoj tuno deciau (cia gal tik mano patirtis su karstu tunu nekokia...)
bet kai skaitau idara, tai skanu turetu buti...
bet as gal kokia virta vistiena vietoj tuno deciau (cia gal tik mano patirtis su karstu tunu nekokia...)
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Man ta nuotrauka visai "skaniai" atrodo!Vien ta plutele ko verta!
Bet va karsto tuno ir as nemegstu,o ir valgyt tektu vienai...pica su tunu kaka,o ir dariau pyraga kazkoki is rusaiciu forumo,tai nepatiko .bet ten tesla ir tunas ant virsaus ,tad skonis tikrai skirtus nuo tavojo
Bet va karsto tuno ir as nemegstu,o ir valgyt tektu vienai...pica su tunu kaka,o ir dariau pyraga kazkoki is rusaiciu forumo,tai nepatiko .bet ten tesla ir tunas ant virsaus ,tad skonis tikrai skirtus nuo tavojo
- Sandriuke0422
- Fanatas
- Pranešimai: 727
- Užsiregistravo: 07 Geg 2011, 13:19
- Pliusai: 10
- Susisiekti:
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Sandrucaaa, kokia idomi ideja! Butinai seksiu tavo sia tema ir manau rasiu ka ismeginti Sekmes tau!
Re: 700 receptu per 365 dienas!
aciu sandriuke, sveika uzsukusi!
o as siandien isdrysau mesti issuki sau ir paziuret ar vis dar 'pykstuosi su svogunais' tiksliau svogunu sriuba! Po apsinuodijimo ilga laika negalejau net paziuret i ta puse, o pastaruoju metu kazkaip ant ju traukia va ir rezultatas- prancuziska svogunu sriuba mano vyras ziurejo kreivai, kai pamate mane pjaustant kilograma svogunu, bet galutiniam variante suvalge dvi lekstes sriubos ir paprase recepta laikyti po ranka...
Reikes:
50g sviesto
1v.s. aliejaus
1kg baltu svogunu, pjaustytu pusziedziais
2 cesnako skilteliu, smulkintu
druskos-pipiru
2 v.s. su kaupu miltu
150ml balto vyno ( BUTINAI!)
2l jautienos sultinio ( as pyliau 1.5l)
Bagetes
Gruyere surio ( http://www.uzupiokrautuve.lt/prekes/sur ... i/gruyere/)
Eiga:
1.Sunkiame puode islydom sviesta, ipilam alieju ir apkepinam svogunus, tai uztrunka apie 30 min, kol jie pasidaro minksti minksti... Idedam cesnaka, druska-pipirus, miltus ir viska gerai ismaise pakepam apie 2-3 minutes.
2. Supilam vyna ir sultini, ismaisom ir verdam ant silpnos ugnies nueme dangti apie 40 min.
3. Orkaiteje pagrilinam pjaustyta bagete is abieju pusiu. Uzdedam surio gabaliuka ir dedam atgal i orkaite kol issilydo. Galiausiai pilam sriuba i dubenelius, dedam bagetes riekele i sriuba ir skanaujam!
Nu blyn PATIKO ir man
Liko 693 receptai ir mazai laiko jau sudarineju rimtesni meniu kitai savaitei
o as siandien isdrysau mesti issuki sau ir paziuret ar vis dar 'pykstuosi su svogunais' tiksliau svogunu sriuba! Po apsinuodijimo ilga laika negalejau net paziuret i ta puse, o pastaruoju metu kazkaip ant ju traukia va ir rezultatas- prancuziska svogunu sriuba mano vyras ziurejo kreivai, kai pamate mane pjaustant kilograma svogunu, bet galutiniam variante suvalge dvi lekstes sriubos ir paprase recepta laikyti po ranka...
Reikes:
50g sviesto
1v.s. aliejaus
1kg baltu svogunu, pjaustytu pusziedziais
2 cesnako skilteliu, smulkintu
druskos-pipiru
2 v.s. su kaupu miltu
150ml balto vyno ( BUTINAI!)
2l jautienos sultinio ( as pyliau 1.5l)
Bagetes
Gruyere surio ( http://www.uzupiokrautuve.lt/prekes/sur ... i/gruyere/)
Eiga:
1.Sunkiame puode islydom sviesta, ipilam alieju ir apkepinam svogunus, tai uztrunka apie 30 min, kol jie pasidaro minksti minksti... Idedam cesnaka, druska-pipirus, miltus ir viska gerai ismaise pakepam apie 2-3 minutes.
2. Supilam vyna ir sultini, ismaisom ir verdam ant silpnos ugnies nueme dangti apie 40 min.
3. Orkaiteje pagrilinam pjaustyta bagete is abieju pusiu. Uzdedam surio gabaliuka ir dedam atgal i orkaite kol issilydo. Galiausiai pilam sriuba i dubenelius, dedam bagetes riekele i sriuba ir skanaujam!
Nu blyn PATIKO ir man
Liko 693 receptai ir mazai laiko jau sudarineju rimtesni meniu kitai savaitei
- Prikabinti failai
-
- DSC06769.JPG (98.48 KiB) Peržiūrėta 12697 karus(ų)
Re: 700 receptu per 365 dienas!
Va cia ir as seile pavarvinsiu Valgiau DE vienam restorane ir taaaaip patiko,kad susiradus recepta dariau cinaku indeliuos orkaitej su suriu ir tostines duonos "dangteliu".Priminei skanumyna,tai jau ir as darysiu,tik sikart tavo pasiulyta varianta Dekui,Sandrut!
Re: 700 receptu per 365 dienas!
As irgi labai panasia svogunu sriuba verdu - skanumelis!
Tik nebuvo bagetes pas mane dabar itariu, kad jau bus, kai sekanti syki virsiu
Tik nebuvo bagetes pas mane dabar itariu, kad jau bus, kai sekanti syki virsiu