APKEPAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saldus cukinijų ir morkų apkepas
500 g cukinijų
300 g makaronų
6-7 kriaušės arba obuoliai
1 stiklinė pieno arba grietinėlės
3 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto arba margarino
3 šaukštai cukraus
cinamono
vanilinio cukraus
Makaronus suberti į verdantį vandenį ir virti, kol beveik išvirs. Išgriebus kiaurasamčiu perpilti šaltu vandeniu, nuvarvinti.Kriaušes (obuolius) nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų, svarainių sultimis arba parūgštintu vandeniu.Cukinijas nulupti, jei reikia - išimti sėklas, supjaustyti 1-1,5 cm kubeliais.Viską sumaišius, dėti į kepimo indą, pateptą riebalais.Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir prieskoniais, po truputį supilti pieną arba grietinėlę, šį padažą užpilti ant apkepo ir kepti orkaitėje 35-40 min.Į tirštą vyšnių sirupą įspausti citrinos sulčių, pagardinti sausu vynu ir patiekti su apkepu.
500 g cukinijų
300 g makaronų
6-7 kriaušės arba obuoliai
1 stiklinė pieno arba grietinėlės
3 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto arba margarino
3 šaukštai cukraus
cinamono
vanilinio cukraus
Makaronus suberti į verdantį vandenį ir virti, kol beveik išvirs. Išgriebus kiaurasamčiu perpilti šaltu vandeniu, nuvarvinti.Kriaušes (obuolius) nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų, svarainių sultimis arba parūgštintu vandeniu.Cukinijas nulupti, jei reikia - išimti sėklas, supjaustyti 1-1,5 cm kubeliais.Viską sumaišius, dėti į kepimo indą, pateptą riebalais.Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir prieskoniais, po truputį supilti pieną arba grietinėlę, šį padažą užpilti ant apkepo ir kepti orkaitėje 35-40 min.Į tirštą vyšnių sirupą įspausti citrinos sulčių, pagardinti sausu vynu ir patiekti su apkepu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žuvies apkepas
500 g kubeliais supjaustytos žuvies filė
70 g tarkuoto olandiško sūrio
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 šaukštai margarino
2 šaukštai miltų
1/4 l pieno,2 kiaušiniai
druskos,pipirų
žuvies prieskonių
aliejaus
Su margarinu pakepinus miltus praskiesti pienu, įpilti pomidorų tyrės, suberti sūrį, druską, pipirus, prieskonius ir sudėti išsuktus trynius. Viską gerai išsukti.
Žuvį pakepinti aliejuje ir sudėti į paruoštą masę.Skardą ištepti sviestu ir sukrėsti masę, kepti orkaitėje iki auksinės spalvos.Iškepus pyragą papuošti apelsino griežinėliais.
500 g kubeliais supjaustytos žuvies filė
70 g tarkuoto olandiško sūrio
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 šaukštai margarino
2 šaukštai miltų
1/4 l pieno,2 kiaušiniai
druskos,pipirų
žuvies prieskonių
aliejaus
Su margarinu pakepinus miltus praskiesti pienu, įpilti pomidorų tyrės, suberti sūrį, druską, pipirus, prieskonius ir sudėti išsuktus trynius. Viską gerai išsukti.
Žuvį pakepinti aliejuje ir sudėti į paruoštą masę.Skardą ištepti sviestu ir sukrėsti masę, kepti orkaitėje iki auksinės spalvos.Iškepus pyragą papuošti apelsino griežinėliais.
Menkės apkepas
500g menkės filė (ar kitokios žuvies)
250 g svogūnų, 4 kiaušiniai
1/2 stiklinės kukurūzų kruopų, 2 šaukštai krakmolo, 50 ml grietinės ar kefyro
truputį druskos, sviesto ir žalumynų
Sumalame kavamale kukurūzų kruopas. Mikseriu suplakame tešlą iš : grietinės, kiaušinių, kukurūzų miltų ir krakmolo. Truputį padruskiname ir palaikome 10-15 min. Tešla turi gautis grietinės tirštumo ar šiek tiek skystesnė. Ištepame kepimo formą sviestu, sudedame gabaliukais supjaustytą žuvį, sluoksnį supjaustytų svogūnų, vėl žuvies, vėl svogųnų, o viršuje dar sviesto gabaliukų. Šaukštu išmaišome pastovėjusią tešlą ir apipilame žuvį (prieš tai galima dar apibarstyti žalumynais, tarkuota morka ar paprika). Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min. Kepti pradedame 200 laipsnių temperatūroje, vėliau mažinam iki 170.
500g menkės filė (ar kitokios žuvies)
250 g svogūnų, 4 kiaušiniai
1/2 stiklinės kukurūzų kruopų, 2 šaukštai krakmolo, 50 ml grietinės ar kefyro
truputį druskos, sviesto ir žalumynų
Sumalame kavamale kukurūzų kruopas. Mikseriu suplakame tešlą iš : grietinės, kiaušinių, kukurūzų miltų ir krakmolo. Truputį padruskiname ir palaikome 10-15 min. Tešla turi gautis grietinės tirštumo ar šiek tiek skystesnė. Ištepame kepimo formą sviestu, sudedame gabaliukais supjaustytą žuvį, sluoksnį supjaustytų svogūnų, vėl žuvies, vėl svogųnų, o viršuje dar sviesto gabaliukų. Šaukštu išmaišome pastovėjusią tešlą ir apipilame žuvį (prieš tai galima dar apibarstyti žalumynais, tarkuota morka ar paprika). Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min. Kepti pradedame 200 laipsnių temperatūroje, vėliau mažinam iki 170.
Varškės, obuolių ir moliūgų apkepas
3 kiaušiniai, 2-3 šaukštai fruktozės, kalendrų miltelių, cinamono, druskos, 50-100 g sviesto, 0,5 kg varškės, 200 g moliūgo, 400 g obuolių, 1-2 stiklinės miltų.
Kiaušinių trynius išsukti su fruktoze, žiupsneliu kalendrų, cinamono ir druskos. Sukrėsti su sviestu išsuktą varškę ir gerai išmaišyti. Moliūgą sutarkuoti. Obuolius supjaustyti gabalėliais. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Į varškės masę sudėti moliūgą, obuolius, baltymus, miltus ir išmaišyti. Sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą. Ant viršaus uždėti sviesto gabalėlių, kepti apie 30 min.
3 kiaušiniai, 2-3 šaukštai fruktozės, kalendrų miltelių, cinamono, druskos, 50-100 g sviesto, 0,5 kg varškės, 200 g moliūgo, 400 g obuolių, 1-2 stiklinės miltų.
Kiaušinių trynius išsukti su fruktoze, žiupsneliu kalendrų, cinamono ir druskos. Sukrėsti su sviestu išsuktą varškę ir gerai išmaišyti. Moliūgą sutarkuoti. Obuolius supjaustyti gabalėliais. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Į varškės masę sudėti moliūgą, obuolius, baltymus, miltus ir išmaišyti. Sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą. Ant viršaus uždėti sviesto gabalėlių, kepti apie 30 min.
Negi čia virtas morkas sutarkuoti ir dar pakepinti?Ramunė rašė:Duonos, morkų ir varškės apkepas
1 kg juodos duonos trupinių,
500 g virtų morkų, 500 g varškės,
1-2 šaukštai manų kruopų
, 3 šaukštai sviesto, 5 kiaušiniai,
6-7 šaukštai cukraus, vanilinio cukraus,
citrinų rūgšties, razinų, druskos.
Morkas smulkiai sutarkuokite, apkepkite svieste ir ataušinkite. Įmuškite vieną kiaušinį, suberkite manų kruopų ir masę išmaišykite. Varškę ištrinkite, pilkite kiaušinį, išsuktą su dviem šaukštais cukraus, suberkite nuplautas ir nuvarvintas razinas. Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą sluoksniuokite duonos trupinius, morkas, tada vėl trupinius, varškės masę ir vėl duoną. Viršų apipilkite cukrumi ir citrinos rūgštimi plaktais likusiais kiaušiniais.Apkepą 15-20 minučių kepkite 220 laipsnių karščio orkaitėje, tiekite šiltą ar šaltą su grietine.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ryžių apkepas su vyšniomis
400 g ryžių, 250 g cukraus,
75 g sviesto, 2 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
200 g šviežių vyšnių be kauliukų,
6-7 šaukštai maltų džiūvėsių.
Ryžius išvirkite. Į juos įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, suberkite pusę cukraus, įdėkite grietinę ir vanilinį cukrų.Viską labai gerai išmaišykite. Vyšnias sumaišykite su likusiu cukrumi. Kepimui skirtą indą patepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais. Tada sudėkite dalį ryžių, ant jų nuspaustas vyšnias ir vėl ryžius. Apkepo viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Patiekite karštą su vyšnių kisieliumi arba grietine.
400 g ryžių, 250 g cukraus,
75 g sviesto, 2 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
200 g šviežių vyšnių be kauliukų,
6-7 šaukštai maltų džiūvėsių.
Ryžius išvirkite. Į juos įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, suberkite pusę cukraus, įdėkite grietinę ir vanilinį cukrų.Viską labai gerai išmaišykite. Vyšnias sumaišykite su likusiu cukrumi. Kepimui skirtą indą patepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais. Tada sudėkite dalį ryžių, ant jų nuspaustas vyšnias ir vėl ryžius. Apkepo viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Patiekite karštą su vyšnių kisieliumi arba grietine.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Cukinijų ir sūrio apkepas
250 g cukinija, 150 g pievagrybių,
1-2 raudonieji svogūnai, 50 g parmezano,
keli svogūnų laiškai, 8 kiaušiniai,
150 g fetos arba mocarelos,
druskos, maltų pipirų,
mėgstamų prieskonių, aliejaus.
Cukiniją supjaustykite šiaudeliais, pievagrybius - skiltelėmis, svogūnus - pusžiedžiais, svogūnų laiškus susmulkinkite. Apkepkite visas daržoves su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. Gardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais.
Kepimo formą patepkite aliejumi ir supilkite pusę kiaušinių ir smulkiai tarkuoto parmezano masės. Ant jos krėskite apkeptas daržoves ir pilkite likusią kiaušinių ir sūrio masę. Ant viršaus išdėliokite fetos ar mocarelos kubelius ir šaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes, kol gražiai apskrus.
250 g cukinija, 150 g pievagrybių,
1-2 raudonieji svogūnai, 50 g parmezano,
keli svogūnų laiškai, 8 kiaušiniai,
150 g fetos arba mocarelos,
druskos, maltų pipirų,
mėgstamų prieskonių, aliejaus.
Cukiniją supjaustykite šiaudeliais, pievagrybius - skiltelėmis, svogūnus - pusžiedžiais, svogūnų laiškus susmulkinkite. Apkepkite visas daržoves su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. Gardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais.
Kepimo formą patepkite aliejumi ir supilkite pusę kiaušinių ir smulkiai tarkuoto parmezano masės. Ant jos krėskite apkeptas daržoves ir pilkite likusią kiaušinių ir sūrio masę. Ant viršaus išdėliokite fetos ar mocarelos kubelius ir šaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes, kol gražiai apskrus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Slyvų apkepas
30 g margarino, 250 g džiūvėsėlių riekelių,
750 g slyvų, 250 g cukraus, cinamono,
3 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno,
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių,
1 šaukštas krakmolo, 3 šaukštai kapotų migdolų.
Karščiui atsparią formą patepti margarinu ir joje pakaitomis kloti džiūvėsius, perpjautas išimtais kauliukais slyvas, vėl džiūvėsėlius ir t.t. Cukrų sumaišyti su cinamonu ir juo pabarstyti kiekvieną sluoksnį. Kiaušinių trynius suplakti su likusiu cukrumi, įmaišyti pieną, krakmolą. Baltymus suplakti iki standumo, įmaišyti į trynius. Apkepą apipilti kiaušinių mase, viršų pabarstyti džiūvėsėliais, kapotais migdolais ir vidutinio karštumo orkaitėje kepti apie 40 min.
30 g margarino, 250 g džiūvėsėlių riekelių,
750 g slyvų, 250 g cukraus, cinamono,
3 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno,
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių,
1 šaukštas krakmolo, 3 šaukštai kapotų migdolų.
Karščiui atsparią formą patepti margarinu ir joje pakaitomis kloti džiūvėsius, perpjautas išimtais kauliukais slyvas, vėl džiūvėsėlius ir t.t. Cukrų sumaišyti su cinamonu ir juo pabarstyti kiekvieną sluoksnį. Kiaušinių trynius suplakti su likusiu cukrumi, įmaišyti pieną, krakmolą. Baltymus suplakti iki standumo, įmaišyti į trynius. Apkepą apipilti kiaušinių mase, viršų pabarstyti džiūvėsėliais, kapotais migdolais ir vidutinio karštumo orkaitėje kepti apie 40 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Itališkas apkepas su riešutais
1/2 batono, žiupsnis druskos, maltų pipirų, ryšelis bazilikų,
30 g graikinių riešutų, 4 pomidorai,
100 g pievagrybių, 250 g brinzos,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus, riebalų formai.
Pomidorus, grybus ir sūrį supjaustykite nedideliais plonais griežinėliais. Pabarstykite pipirais, druska. Riešutus smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus, iš abiejų pusių paskrudinkite batono riekeles.
Batono riekeles, pomidorų, grybų ir sūrio griežinėlius sluoksniais dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, barstykite riešutais, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite 10 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Susmulkintus bazilikų lapelius užbarstykite ant apkepo.
1/2 batono, žiupsnis druskos, maltų pipirų, ryšelis bazilikų,
30 g graikinių riešutų, 4 pomidorai,
100 g pievagrybių, 250 g brinzos,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus, riebalų formai.
Pomidorus, grybus ir sūrį supjaustykite nedideliais plonais griežinėliais. Pabarstykite pipirais, druska. Riešutus smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus, iš abiejų pusių paskrudinkite batono riekeles.
Batono riekeles, pomidorų, grybų ir sūrio griežinėlius sluoksniais dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, barstykite riešutais, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite 10 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Susmulkintus bazilikų lapelius užbarstykite ant apkepo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prancūziškas apkepas
500 g virtos mėsos, 30 g kiaulienos lašinukų, svogūnas, šaukštelis miltų, 1/2 stiklinės baltojo vyno, 2 stiklinės vandens, šaukštas pomidorų padažo, 1 kg virtų bulvių, 50 g sviesto, 250 ml sultinio, kiaušinis, 150 g fermentinio sūrio, 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, druskos, šaukštas kapotų žalumynų.
Virtą mėsą sumalkite mėsmale ar smulkiai supjaustykite, įmaišykite kiaulienos spirgučiuose apkeptą svogūną, miltus, pilkite baltąjį vyną, vandenį, dėkite pomidorų padažą. Sūdykite, barstykite juodaisiais pipirais ir 2-3 minutes pakaitinkite ant kaitrios ugnies, nuolat maišykite.
Paruoštą masę lygiu sluoksniu dėkite į aliejumi išteptą kepimo indą. Viršų uždenkite bulvių koše, paruoštą su sultiniu ir sviestu, kepkite labai karštoje orkaitėje. Po 8-10 minučių apkepo viršuje atsiradusią plutelę ištepkite kiaušiniu, barstykite tarkuotu sūriu ir vėl šaukite į orkaitę, kad patiekalas apskrustų.
500 g virtos mėsos, 30 g kiaulienos lašinukų, svogūnas, šaukštelis miltų, 1/2 stiklinės baltojo vyno, 2 stiklinės vandens, šaukštas pomidorų padažo, 1 kg virtų bulvių, 50 g sviesto, 250 ml sultinio, kiaušinis, 150 g fermentinio sūrio, 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, druskos, šaukštas kapotų žalumynų.
Virtą mėsą sumalkite mėsmale ar smulkiai supjaustykite, įmaišykite kiaulienos spirgučiuose apkeptą svogūną, miltus, pilkite baltąjį vyną, vandenį, dėkite pomidorų padažą. Sūdykite, barstykite juodaisiais pipirais ir 2-3 minutes pakaitinkite ant kaitrios ugnies, nuolat maišykite.
Paruoštą masę lygiu sluoksniu dėkite į aliejumi išteptą kepimo indą. Viršų uždenkite bulvių koše, paruoštą su sultiniu ir sviestu, kepkite labai karštoje orkaitėje. Po 8-10 minučių apkepo viršuje atsiradusią plutelę ištepkite kiaušiniu, barstykite tarkuotu sūriu ir vėl šaukite į orkaitę, kad patiekalas apskrustų.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: APKEPAI
Ryžių ir obuolių apkepas
¾ puodelio Arborio ryžių;
3 ¼ puodelio pieno;
½ puodelio cukraus;
½ a.š. malto muskato riešuto;
1 a.š. vanilės esencijos;
½ a.š. malto cinamono;
3 kiaušinių tryniai;
žiupsnelis druskos,
1 didelis ar 2 du nedideli obuoliai (galima keisti uogomis, razinomis).
Ryžius kelias minutes pavirti vandenyje, vandenį nupilti, užpilti pienu, pasūdyti ir užvirti. Ugnį sumažinus toliau virti apie 25 minutes. Sudėti cukrų bei prieskonius, išmaišyti. Trynius trumpai paplakti ir maišant supilti į ryžius. Pavirti pastoviai maišant ant silpnos ugnies, kol įgaus pudingo išvaizdą. Riebalais išteptame inde sluoksniuoti ryžių pudingą bei plonai supjaustytus obuolius. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
¾ puodelio Arborio ryžių;
3 ¼ puodelio pieno;
½ puodelio cukraus;
½ a.š. malto muskato riešuto;
1 a.š. vanilės esencijos;
½ a.š. malto cinamono;
3 kiaušinių tryniai;
žiupsnelis druskos,
1 didelis ar 2 du nedideli obuoliai (galima keisti uogomis, razinomis).
Ryžius kelias minutes pavirti vandenyje, vandenį nupilti, užpilti pienu, pasūdyti ir užvirti. Ugnį sumažinus toliau virti apie 25 minutes. Sudėti cukrų bei prieskonius, išmaišyti. Trynius trumpai paplakti ir maišant supilti į ryžius. Pavirti pastoviai maišant ant silpnos ugnies, kol įgaus pudingo išvaizdą. Riebalais išteptame inde sluoksniuoti ryžių pudingą bei plonai supjaustytus obuolius. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: APKEPAI
Graziai atrodo, noreciau pabandyti, bet nezinau kas cia per ryziai tokie Arborio, jie kazkuom ipatingi ar tinka ir paprasti?
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: APKEPAI
Nuostabus apkepas tinkantis sauletiems pavasario pusryciams
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: APKEPAI
Tinka bet kokie rizotui skirti ryžiai, kai kur parašyti trumpagrūdžiai apvalūs ryžiai. Su paprastais galima, bet šie labiau skirti desertams ir rizotams, daugiau skysčio sugeria, yra krakmolingesniJolantaDaruliene rašė:Graziai atrodo, noreciau pabandyti, bet nezinau kas cia per ryziai tokie Arborio, jie kazkuom ipatingi ar tinka ir paprasti?
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: APKEPAI
Aciu uz atsakima
Re: APKEPAI
va parodysiu kažką panašaus į kugeli, bet vadinamą bulvių ir dešrelių apkepėlį
Bulvių;
kiaušinių;
druskos;
pipiro malto;
dešrelių.
Bulves nulupam, sutarkuojam per smulkią burokinę tarką. Įmušam kiaušinius, beriam druską ir pipirus maltus ir išmaišom. Ant kepimo info dugno ir šonų sudedam dešrelių griežinėlius, pilam bulvių tarkius, ir dedam į orkaitę 50 min. tiekiam su grietine
Bulvių;
kiaušinių;
druskos;
pipiro malto;
dešrelių.
Bulves nulupam, sutarkuojam per smulkią burokinę tarką. Įmušam kiaušinius, beriam druską ir pipirus maltus ir išmaišom. Ant kepimo info dugno ir šonų sudedam dešrelių griežinėlius, pilam bulvių tarkius, ir dedam į orkaitę 50 min. tiekiam su grietine
- Prikabinti failai
-
- HPIM3525.JPG (131.15 KiB) Peržiūrėta 8858 karus(ų)
-
- HPIM3526.JPG (185.8 KiB) Peržiūrėta 8858 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: APKEPAI
niam niam... paskutinis bandymas bulvių apkepėlės man gavos nenusekęs
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: APKEPAI
net nežinau... keistai susimaliau bulves, ir kažko trūko, ir per surus gavos, ir per riebus... et... kai bandai vis kitaip tai ir nesigauna. Geriau laikysiuosi seno patikimo paprasto recepto, tada bent žinau, kad viskas gerai turi gautis
Re: APKEPAI
ir man buna taip, va neperseniausiai nauju receptu kugeli dariau, na man skanesnio dar nebuvo teke gamint, po kaledu imesiu ir receptuka
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: APKEPAI
Lauksim
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: APKEPAI
Merginos, o pas mus užkepėlių kur nors yra Nerandu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: APKEPAI
Ieškau porcijinių, gali būtisu ryžiais, su daržovėm. Tik gyvybiškai būtinas ingredientas yra mėsa
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: APKEPAI
porcijiniu atrodo nera, bet uzkepeliu tai tikrai yra... tokiu viename inde uzkeptu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: APKEPAI
Prisitaikysiu. O kur jos yra?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: APKEPAI
seip jei su jautiena, bus prie jautienos, jei su kiauliena prie kiaulienos... ir t.t. paieskosiu kai laiko turesiu, truputi veliau.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: APKEPAI
Oi, kaip ačiū bus