BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Labai skanūs dalykėliai Tik kažkodėl pas mane jie šviesūs išėjo
- Prikabinti failai
-
- Gnocchi.JPG (39.84 KiB) Peržiūrėta 8930 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Nuo moliūgo priklauso spalva Pas mane labai sodrios oranžinės spalvos buvo, pirmą kartą tokį mačiau, užtat pas mane ir ryškesni. O kad skanūs, tai tikrai. Užsišaldžius turiu, bus dar keliems greitiems pietums
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Baklažanai tešloje
Didelis baklažanas,
200 g miltų,
Pusė stiklinės vandens,
Kiaušinis,
Pagal skonį druskos,
Pipirų,
Ciberžolės,
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių,
Aliejaus
Baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite pastovėti, kad dingtų žievelės kartumas, tada nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Garstyčias sumaišykite su aliejumi ir šia mase įtrinkite kiekvieną baklažano gabaliuką. Miltus užpilkite vandeniu, sudėkite prieskonius, gerai išmaišykite (tešla turi būti jogurto tirštumo), paskaninkite ciberžole. Baklažano griežinėlius pavoliokite tešloje ir iš abiejų pusių iškepkite karštuose riebaluose. Tiekite apibarstę kapotais žalumynais su mėgstamu padažu.
Didelis baklažanas,
200 g miltų,
Pusė stiklinės vandens,
Kiaušinis,
Pagal skonį druskos,
Pipirų,
Ciberžolės,
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių,
Aliejaus
Baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite pastovėti, kad dingtų žievelės kartumas, tada nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Garstyčias sumaišykite su aliejumi ir šia mase įtrinkite kiekvieną baklažano gabaliuką. Miltus užpilkite vandeniu, sudėkite prieskonius, gerai išmaišykite (tešla turi būti jogurto tirštumo), paskaninkite ciberžole. Baklažano griežinėlius pavoliokite tešloje ir iš abiejų pusių iškepkite karštuose riebaluose. Tiekite apibarstę kapotais žalumynais su mėgstamu padažu.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
as panasei cukinija kepdavauu, tik be garstyciu grudeliu
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Cukinijų valtelės
4 cukinijos
2 svogūnai
100 g pelėsinio ar fetos sūrio
2 tryniai
2 šaukštai tirpinto sviesto
2 pomidorai
čiobrelių, druskos.
Cukinijas perpjauti išilgai, pavirti 5 min pasūdytame vandenyje. Nenulupti
Sūrį sutrinti arba sutarkuoti, sumaišyti su tryniais, prikimšti zukinijas, užbarstyti čiobreliais, uždėto svogūno žiedus . Apšlakstyti sviestu ir kepti nelabai karštose žarijose (manau ir orkaite tiktu) kol visai išsilydys sūris. Pabaigoje uždeti pomidorų griežinėlius.
Cukinijos su Feta ir padažu
300 g cukinijos
4 gabalėlių fetos (po 150 g)
3 šaukštų alyvų aliejaus
400 g prinokusių pomidorų
petražolių
pipirų
druskos
Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis per visą ilgį, blanširuokite sūdytame vandenyje ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Fetą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais po 75 g ir įsukite į cukiniją, apšlakstykite alyvų aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 6 min. (190 ºC temperatūroje). Pomidorus supjaustykite kubeliais ir troškinkite alyvų aliejuje iki padažo konsistencijos. Paskaninkite druska ir pipirais.
Paruoštą fetą patiekite su pomidorų padažu, papuoškite petražolės šakele.
Cukinijų ir sūrio apkepas
250 g cukinijos, supjaustytos plonais šiaudeliais
1 - 2 raudonieji svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
50 g smulkiai sutarkuoto parmezano
3 - 4 svogūno laiškai, susmulkinti
8 kiaušiniai
150 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Cukinijas, svogūnus ir svogūnų laiškus apkepti šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Pagardinti druska, pipirais, kitais prieskoniais. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su parmezanu.
Kepimo formą patepti riebalais ir supilti pusę kiaušinių masės. Sudėti cukinijas, supilti likusius kiaušinius. Ant viršaus išdėlioti fetos kubelius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min., kol gražiai apskrus. Skanaus!
4 cukinijos
2 svogūnai
100 g pelėsinio ar fetos sūrio
2 tryniai
2 šaukštai tirpinto sviesto
2 pomidorai
čiobrelių, druskos.
Cukinijas perpjauti išilgai, pavirti 5 min pasūdytame vandenyje. Nenulupti
Sūrį sutrinti arba sutarkuoti, sumaišyti su tryniais, prikimšti zukinijas, užbarstyti čiobreliais, uždėto svogūno žiedus . Apšlakstyti sviestu ir kepti nelabai karštose žarijose (manau ir orkaite tiktu) kol visai išsilydys sūris. Pabaigoje uždeti pomidorų griežinėlius.
Cukinijos su Feta ir padažu
300 g cukinijos
4 gabalėlių fetos (po 150 g)
3 šaukštų alyvų aliejaus
400 g prinokusių pomidorų
petražolių
pipirų
druskos
Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis per visą ilgį, blanširuokite sūdytame vandenyje ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Fetą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais po 75 g ir įsukite į cukiniją, apšlakstykite alyvų aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 6 min. (190 ºC temperatūroje). Pomidorus supjaustykite kubeliais ir troškinkite alyvų aliejuje iki padažo konsistencijos. Paskaninkite druska ir pipirais.
Paruoštą fetą patiekite su pomidorų padažu, papuoškite petražolės šakele.
Cukinijų ir sūrio apkepas
250 g cukinijos, supjaustytos plonais šiaudeliais
1 - 2 raudonieji svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
50 g smulkiai sutarkuoto parmezano
3 - 4 svogūno laiškai, susmulkinti
8 kiaušiniai
150 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Cukinijas, svogūnus ir svogūnų laiškus apkepti šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Pagardinti druska, pipirais, kitais prieskoniais. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su parmezanu.
Kepimo formą patepti riebalais ir supilti pusę kiaušinių masės. Sudėti cukinijas, supilti likusius kiaušinius. Ant viršaus išdėlioti fetos kubelius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min., kol gražiai apskrus. Skanaus!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Šį reikės išbandyti, labai skanu turėtų būti, nes mėgstu pomidorus, fetą ir cukinijas viename Su trapia tešla darius pyragėlius, kur įdaras šie trys produktai kubeliais ir užpilta plaktu su grietinėle kiaušiniupyp rašė:
Cukinijos su Feta ir padažu
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
taiva pirma ir paskutini karta gyvenime vakar konservavau, vos nenumiriau nuo acto kvapo. Recepto net nerasau, nes nezinau ar skanu. O sugunde konkursas, kurio tikrai nelaimesiu ir neblogi prizai
- Prikabinti failai
-
- IMG_0206.JPG (38.93 KiB) Peržiūrėta 8730 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
lygiai tas pats ir man, tai nieko ir nemarinuoju. Agurkų anyta pridaro, kiek ten mums ir reikia. Dar sakiau kada išgausiu iš tėčio konservavimo paslaptis be actopyp rašė:taiva pirma ir paskutini karta gyvenime vakar konservavau, vos nenumiriau nuo acto kvapo.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
mano mama niekada nevakuoja su actu, tik su citrinos rugstele
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Pas mus ir citrinos rūgštės nenaudoja
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
as pries acta seip nusiteikus priesiskai, bet va pabandziau karteli...fuj
Receptas
Cukinijos aliejuje
750 g cukinijų
750 ml baltojo vyno acto
aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus cukinijoms užpilti
8 šviežio baziliko lapeliai
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
2 lauro lapai
4 juodųjų pipirų grūdeliai
Sterilizuokite du 0,5 litro stiklainius su užsukamais dangteliais. Į didelį puodą įklokite medvilninį rankšluostėlį, ant jo sustatykite stiklainius, pripilkite vandens ir kaitinkite 20 minučių ant lėtos ugnies. Palikite vandenyje kol reikės juos užpildyti. Dangtelius virinkite 5 minutes.
Cukinijas nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite plonom išilginėm juostelėm arba griežinėliais. Abibarstykite juos druska, sudėkite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti 3 valandas. Actą užvirkite su lauro lapeliais ir pipirais, sudėkite į jį cukiniją ir pavirkite 1 minutę. Cukiniją išgrebkite, sudėkite ant medvilninio rankšluostėlio ir gerai nusausinkite. Sudėkite į stiklainius kartu su smulkintu baziliku ir raudonėliu, užpilkite aliejumi ir užsukite dangtelius. Valgyti galima po mėnesio.
Receptas
Cukinijos aliejuje
750 g cukinijų
750 ml baltojo vyno acto
aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus cukinijoms užpilti
8 šviežio baziliko lapeliai
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
2 lauro lapai
4 juodųjų pipirų grūdeliai
Sterilizuokite du 0,5 litro stiklainius su užsukamais dangteliais. Į didelį puodą įklokite medvilninį rankšluostėlį, ant jo sustatykite stiklainius, pripilkite vandens ir kaitinkite 20 minučių ant lėtos ugnies. Palikite vandenyje kol reikės juos užpildyti. Dangtelius virinkite 5 minutes.
Cukinijas nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite plonom išilginėm juostelėm arba griežinėliais. Abibarstykite juos druska, sudėkite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti 3 valandas. Actą užvirkite su lauro lapeliais ir pipirais, sudėkite į jį cukiniją ir pavirkite 1 minutę. Cukiniją išgrebkite, sudėkite ant medvilninio rankšluostėlio ir gerai nusausinkite. Sudėkite į stiklainius kartu su smulkintu baziliku ir raudonėliu, užpilkite aliejumi ir užsukite dangtelius. Valgyti galima po mėnesio.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
bet tai cia irgi su actu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Užtat ir sako, kad buvo pirmas bei paskutinis kartas
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
o man marinuota su actu laaabai patinka
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
is konservavimo būdu, tai pripazystu rauginima, saldyma ir dziovinima...nu ir druska dar nieko
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Bet kad čia acto kiekis nerealus... litras beveik jaučiu acto skonis viską permušapyp rašė:as pries acta seip nusiteikus priesiskai, bet va pabandziau karteli...fuj
Receptas
Cukinijos aliejuje
750 g cukinijų
750 ml baltojo vyno acto
....
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
cukinijos turi 1 minute pavirti acte, paskui jos isgreibiamos ir sloinike uzpilamos aliejumiLilina rašė:Bet kad čia acto kiekis nerealus... litras beveik jaučiu acto skonis viską permušapyp rašė:as pries acta seip nusiteikus priesiskai, bet va pabandziau karteli...fuj
Receptas
Cukinijos aliejuje
750 g cukinijų
750 ml baltojo vyno acto
....
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Mane vistiek toks kiekis bauginapyp rašė:cukinijos turi 1 minute pavirti acte, paskui jos isgreibiamos ir sloinike uzpilamos aliejumiLilina rašė:Bet kad čia acto kiekis nerealus... litras beveik jaučiu acto skonis viską permušapyp rašė:as pries acta seip nusiteikus priesiskai, bet va pabandziau karteli...fuj
Receptas
Cukinijos aliejuje
750 g cukinijų
750 ml baltojo vyno acto
....
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Šiaip logiškai mąstant, kadangi cukinijos yra beskonės, tai virmas acte joms suteiks skonį. Bet tai ar ne skaniau ir sveikiau būtų buvę kur nors kitur pavirti?
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Aš irgi acto kvapo nemėgstu,todėl jei kitaip neišeina,naudoju esenciją,kažkaip man priimtiniau
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
na, bet čia juk vyno actas... gal galima būtų dar naudoti ryžių actą...
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
bet vistiek.... actas
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Štai kaip sudorojau cukinijos likutį
Lašiša įdaryta cukinija
Išgramdyti cukinijos puselės vidų. Minkštimą sumaišyti su smulkinta lašišų filė (aš turėjau 200 g), padruskint-papipirint švelniai, sumaišyti su majonezu. Cukinijos valtelės vidų irgi švelniai pasūdyti.
Pagal receptą į apačią reikėjo dėti granatų, bet Rimi jų nebuvo, todėl išklojau dugną pomidoro skiltelėmis. Po to sukrečiam lašišų cukiniuota-majonezuotą masę ir užtarkuojam sūrio ant viršaus kepti 175 laipsniuose 45 minutes. Skanuuuu.
Lašiša įdaryta cukinija
Išgramdyti cukinijos puselės vidų. Minkštimą sumaišyti su smulkinta lašišų filė (aš turėjau 200 g), padruskint-papipirint švelniai, sumaišyti su majonezu. Cukinijos valtelės vidų irgi švelniai pasūdyti.
Pagal receptą į apačią reikėjo dėti granatų, bet Rimi jų nebuvo, todėl išklojau dugną pomidoro skiltelėmis. Po to sukrečiam lašišų cukiniuota-majonezuotą masę ir užtarkuojam sūrio ant viršaus kepti 175 laipsniuose 45 minutes. Skanuuuu.
- Prikabinti failai
-
- idaryta_cukinija.jpg (72.04 KiB) Peržiūrėta 8583 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Jo, tikrai skanu. Jinai visa minkšta, padažas bėga majonezinis... mmm... Su bulvėm valgem Tikrai skanu.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Nu jau kaip skaniai atrodo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Primetė čia La major kulinarinių bombų iš savo virtuvinio granatsvaidžio
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
aha ir kiekviena karta artilerija vis sunkejaLilina rašė:Primetė čia La major kulinarinių bombų iš savo virtuvinio granatsvaidžio