BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tina » 25 Spa 2008, 20:22

Labai skanūs dalykėliai :D Tik kažkodėl pas mane jie šviesūs išėjo :roll:
Prikabinti failai
Gnocchi.JPG
Gnocchi.JPG (39.84 KiB) Peržiūrėta 8888 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 25 Spa 2008, 21:16

Nuo moliūgo priklauso spalva ;) Pas mane labai sodrios oranžinės spalvos buvo, pirmą kartą tokį mačiau, užtat pas mane ir ryškesni. O kad skanūs, tai tikrai. Užsišaldžius turiu, bus dar keliems greitiems pietums

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Helle » 12 Bal 2009, 18:47

Baklažanai tešloje

Didelis baklažanas,
200 g miltų,
Pusė stiklinės vandens,
Kiaušinis,
Pagal skonį druskos,
Pipirų,
Ciberžolės,
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių,
Aliejaus

Baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite pastovėti, kad dingtų žievelės kartumas, tada nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Garstyčias sumaišykite su aliejumi ir šia mase įtrinkite kiekvieną baklažano gabaliuką. Miltus užpilkite vandeniu, sudėkite prieskonius, gerai išmaišykite (tešla turi būti jogurto tirštumo), paskaninkite ciberžole. Baklažano griežinėlius pavoliokite tešloje ir iš abiejų pusių iškepkite karštuose riebaluose. Tiekite apibarstę kapotais žalumynais su mėgstamu padažu.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė sinsan » 12 Bal 2009, 18:58

as panasei cukinija kepdavauu, tik be garstyciu grudeliu
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 21 Lie 2009, 20:02

Cukinijų valtelės

4 cukinijos
2 svogūnai
100 g pelėsinio ar fetos sūrio
2 tryniai
2 šaukštai tirpinto sviesto
2 pomidorai
čiobrelių, druskos.

Cukinijas perpjauti išilgai, pavirti 5 min pasūdytame vandenyje. Nenulupti
Sūrį sutrinti arba sutarkuoti, sumaišyti su tryniais, prikimšti zukinijas, užbarstyti čiobreliais, uždėto svogūno žiedus . Apšlakstyti sviestu ir kepti nelabai karštose žarijose (manau ir orkaite tiktu) kol visai išsilydys sūris. Pabaigoje uždeti pomidorų griežinėlius.

Cukinijos su Feta ir padažu

300 g cukinijos
4 gabalėlių fetos (po 150 g)
3 šaukštų alyvų aliejaus
400 g prinokusių pomidorų
petražolių
pipirų
druskos

Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis per visą ilgį, blanširuokite sūdytame vandenyje ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Fetą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais po 75 g ir įsukite į cukiniją, apšlakstykite alyvų aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 6 min. (190 ºC temperatūroje). Pomidorus supjaustykite kubeliais ir troškinkite alyvų aliejuje iki padažo konsistencijos. Paskaninkite druska ir pipirais.
Paruoštą fetą patiekite su pomidorų padažu, papuoškite petražolės šakele.

Cukinijų ir sūrio apkepas

250 g cukinijos, supjaustytos plonais šiaudeliais
1 - 2 raudonieji svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
50 g smulkiai sutarkuoto parmezano
3 - 4 svogūno laiškai, susmulkinti
8 kiaušiniai
150 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių

Cukinijas, svogūnus ir svogūnų laiškus apkepti šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Pagardinti druska, pipirais, kitais prieskoniais. Kiaušinius išplakti ir sumaišyti su parmezanu.
Kepimo formą patepti riebalais ir supilti pusę kiaušinių masės. Sudėti cukinijas, supilti likusius kiaušinius. Ant viršaus išdėlioti fetos kubelius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min., kol gražiai apskrus. Skanaus!

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 21 Lie 2009, 20:15

pyp rašė:
Cukinijos su Feta ir padažu
Šį reikės išbandyti, labai skanu turėtų būti, nes mėgstu pomidorus, fetą ir cukinijas viename :) Su trapia tešla darius pyragėlius, kur įdaras šie trys produktai kubeliais ir užpilta plaktu su grietinėle kiaušiniu

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 19 Rgp 2009, 13:27

taiva pirma ir paskutini karta gyvenime vakar konservavau, vos nenumiriau nuo acto kvapo. Recepto net nerasau, nes nezinau ar skanu. O sugunde konkursas, kurio tikrai nelaimesiu ir neblogi prizai :roll:
Prikabinti failai
IMG_0206.JPG
IMG_0206.JPG (38.93 KiB) Peržiūrėta 8688 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 19 Rgp 2009, 13:37

parasyk receptuka 064

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 19 Rgp 2009, 13:43

pyp rašė:taiva pirma ir paskutini karta gyvenime vakar konservavau, vos nenumiriau nuo acto kvapo.
:D lygiai tas pats ir man, tai nieko ir nemarinuoju. Agurkų anyta pridaro, kiek ten mums ir reikia. Dar sakiau kada išgausiu iš tėčio konservavimo paslaptis be acto

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 19 Rgp 2009, 13:50

mano mama niekada nevakuoja su actu, tik su citrinos rugstele 8)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 19 Rgp 2009, 14:18

Pas mus ir citrinos rūgštės nenaudoja

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 19 Rgp 2009, 14:52

as pries acta seip nusiteikus priesiskai, bet va pabandziau karteli...fuj

Receptas

Cukinijos aliejuje

750 g cukinijų
750 ml baltojo vyno acto
aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus cukinijoms užpilti
8 šviežio baziliko lapeliai
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
2 lauro lapai
4 juodųjų pipirų grūdeliai

Sterilizuokite du 0,5 litro stiklainius su užsukamais dangteliais. Į didelį puodą įklokite medvilninį rankšluostėlį, ant jo sustatykite stiklainius, pripilkite vandens ir kaitinkite 20 minučių ant lėtos ugnies. Palikite vandenyje kol reikės juos užpildyti. Dangtelius virinkite 5 minutes.
Cukinijas nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite plonom išilginėm juostelėm arba griežinėliais. Abibarstykite juos druska, sudėkite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti 3 valandas. Actą užvirkite su lauro lapeliais ir pipirais, sudėkite į jį cukiniją ir pavirkite 1 minutę. Cukiniją išgrebkite, sudėkite ant medvilninio rankšluostėlio ir gerai nusausinkite. Sudėkite į stiklainius kartu su smulkintu baziliku ir raudonėliu, užpilkite aliejumi ir užsukite dangtelius. Valgyti galima po mėnesio.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 19 Rgp 2009, 18:51

bet tai cia irgi su actu :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 19 Rgp 2009, 18:55

Užtat ir sako, kad buvo pirmas bei paskutinis kartas :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 19 Rgp 2009, 19:05

o man marinuota su actu laaabai patinka 8)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 19 Rgp 2009, 19:25

is konservavimo būdu, tai pripazystu rauginima, saldyma ir dziovinima...nu ir druska dar nieko :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Lilina » 20 Rgp 2009, 18:54

pyp rašė:as pries acta seip nusiteikus priesiskai, bet va pabandziau karteli...fuj

Receptas

Cukinijos aliejuje

750 g cukinijų
750 ml baltojo vyno acto
....
Bet kad čia acto kiekis nerealus... :shock: litras beveik :shock: jaučiu acto skonis viską permuša :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 20 Rgp 2009, 20:43

Lilina rašė:
pyp rašė:as pries acta seip nusiteikus priesiskai, bet va pabandziau karteli...fuj

Receptas

Cukinijos aliejuje

750 g cukinijų
750 ml baltojo vyno acto
....
Bet kad čia acto kiekis nerealus... :shock: litras beveik :shock: jaučiu acto skonis viską permuša :roll:
cukinijos turi 1 minute pavirti acte, paskui jos isgreibiamos ir sloinike uzpilamos aliejumi

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Lilina » 21 Rgp 2009, 18:05

pyp rašė:
Lilina rašė:
pyp rašė:as pries acta seip nusiteikus priesiskai, bet va pabandziau karteli...fuj

Receptas

Cukinijos aliejuje

750 g cukinijų
750 ml baltojo vyno acto
....
Bet kad čia acto kiekis nerealus... :shock: litras beveik :shock: jaučiu acto skonis viską permuša :roll:
cukinijos turi 1 minute pavirti acte, paskui jos isgreibiamos ir sloinike uzpilamos aliejumi
Mane vistiek toks kiekis baugina
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė sinsan » 21 Rgp 2009, 20:45

na tikrai labai jau dauk acto
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 21 Rgp 2009, 21:10

Šiaip logiškai mąstant, kadangi cukinijos yra beskonės, tai virmas acte joms suteiks skonį. Bet tai ar ne skaniau ir sveikiau būtų buvę kur nors kitur pavirti?

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Nicole » 21 Rgp 2009, 23:15

Aš irgi acto kvapo nemėgstu,todėl jei kitaip neišeina,naudoju esenciją,kažkaip man priimtiniau :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Živilė » 21 Rgp 2009, 23:28

na, bet čia juk vyno actas... gal galima būtų dar naudoti ryžių actą... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2009, 02:18

bet vistiek.... actas :roll:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė la major » 02 Rgs 2009, 15:18

Štai kaip sudorojau cukinijos likutį :)

Lašiša įdaryta cukinija

Išgramdyti cukinijos puselės vidų. Minkštimą sumaišyti su smulkinta lašišų filė (aš turėjau 200 g), padruskint-papipirint švelniai, sumaišyti su majonezu. Cukinijos valtelės vidų irgi švelniai pasūdyti.
Pagal receptą į apačią reikėjo dėti granatų, bet Rimi jų nebuvo, todėl išklojau dugną pomidoro skiltelėmis. Po to sukrečiam lašišų cukiniuota-majonezuotą masę ir užtarkuojam sūrio ant viršaus :) kepti 175 laipsniuose 45 minutes. Skanuuuu.
Prikabinti failai
idaryta_cukinija.jpg
idaryta_cukinija.jpg (72.04 KiB) Peržiūrėta 8541 karus(ų)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 02 Rgs 2009, 15:19

ojezau :hubba:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė la major » 02 Rgs 2009, 15:21

Jo, tikrai skanu. Jinai visa minkšta, padažas bėga majonezinis... mmm... Su bulvėm valgem :) Tikrai skanu.

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė erikiux » 02 Rgs 2009, 15:38

Nu jau kaip skaniai atrodo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Lilina » 02 Rgs 2009, 15:50

Primetė čia La major kulinarinių bombų iš savo virtuvinio granatsvaidžio :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 02 Rgs 2009, 15:53

Lilina rašė:Primetė čia La major kulinarinių bombų iš savo virtuvinio granatsvaidžio :P
aha ir kiekviena karta artilerija vis sunkeja :D

Skelbti atsakymą