BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė la major » 13 Kov 2010, 19:21

na, termometro neturiu, bet tikrai nebuvo karštas. Pirma prišildžiau per karštą, bet palaukiau, pravėsinau, ir tada pyliau... Mielės lygtai kruta, bet labai jau lėėėėtai...

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Lilina » 14 Kov 2010, 19:52

Ai, man nepavyko mielinės spurgos. Mums, šauliams, matyt, ne mielių vertojimo diena buvo :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė la major » 14 Kov 2010, 21:55

Na, pas mane finalas gavosi laimingas, suvalgėm

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 15 Kov 2010, 12:20

Kukurūzų ir cukinijų sklindžiai

Paveikslėlis

1 ½ puodeliai miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
1 puodelis pieno;
2 kiaušiniai;
½- ¾ indelio konservuotų kukurūzų (aš įdėjau visą indelį „Bonduelle kids“);
1 (200-300 g) tarkuota cukinija (galima pabarstyti druska ir po 10 minučių susidariusias sultis nuspausti);
maltų juodųjų pipirų, druskos
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska bei pipirais. Kitame inde išplakti kiaušinius su pienu. Užpilti ant miltų ir gerai išmaišyti. Suberti kukurūzus bei takruotas cukinijas. Gerai išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje ant vdutinio stiprumo ugnies. Ypač skanu valgyti su jogurtu, pagardintu prieskoninėmis žolelėmis.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Lilina » 15 Kov 2010, 12:31

:hubba: valgyt noriu, noriu valgyt....
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 15 Kov 2010, 13:15

Aš irgi noriu, šie jau prieš pora savaičių kepti, jau skonio neatsimenu. Kas padarys man valgyt???? Vyras miega, aš vis skaičiuoju skaičiuoju ir skaičiuoju, pamiršau, kad jau ir pietūs atėjo

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė la major » 15 Kov 2010, 14:31

Aš irgi valgyt noriu, erzinat čionai sklindžiais... :(
Mielajam įdėjau pilną dėžutę lęšių troškinio su šonine bei rūkytom dešrelėm. Tai turbūt jau sukirto darbe, o aš vis be pietų, pusryčiams tik keletą vafliukų su varškės pertepu suvalgiau. Beje, lbai skanių pertepų vafliams išmokau gaminti. Kažin, aktualu? Galėčiau papublikuoti :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 15 Kov 2010, 14:47

Jau kepu mėsą, tai gal dar ir gyvensiu :) La Major, aišku, pasidalink savo atradimu, gal daug kam tai bus naujiena

Vartotojo avataras
Freda
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 07 Rgs 2010, 17:54

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Freda » 22 Rgs 2010, 10:47

Kaip tiek receptu prisiziurejau tai ir nebezinau ka padaryti is baklazanu,pirma karta nusipirkau

bet daryti ka ir nebezinau,jus saunuoles daug mokat.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 22 Rgs 2010, 10:53

maniskiai ju nemegsta, tad gaminau gal tik karta 8)

Vartotojo avataras
Freda
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 327
Užsiregistravo: 07 Rgs 2010, 17:54

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Freda » 22 Rgs 2010, 11:54

gal ir maniskiai nevalgys bet reikia pabandyti,del bendro isprusimo.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė daida » 22 Rgs 2010, 22:58

Sluoksniuoti baklažanai

Reikės:
baklažano,
majonezo,
česnako 3-4 ,
graikinių riešutų.

Baklažaną supjaustyti 1 cm storio griežinėliais ir apkepti aliejuje iki rudumo. Graikinius riešutus pakepinti ir susmulkinti. Česnaką susmulkinti. Česnaką, graikinius riešutus ir majonezą sumaišyti. Įlėkštę dėti sluoksnį baklažanų ir sluoksnį majonezo, vėl sluoksnį baklažanų.

Čia mėgstamiausias mano brolio šaltas užkandis 8)

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Nicole » 23 Rgs 2010, 01:44

Idaryti baklazanai man irgi keistoki,bet troskiniuos su kitom darzovem man net labai patinka 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė sinsan » 02 Gru 2010, 16:18

va kaip graziai atrodo mano moliugu tyre paruosta saldymui.
Prikabinti failai
HPIM3466 [640x480].JPG
HPIM3466 [640x480].JPG (42.81 KiB) Peržiūrėta 11603 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Ramunė » 15 Spa 2011, 21:18

Faršu įdaryti patisoniukai

Nupjauti viršūneles, išskobti, pridėti faršo ir kepti 40 min. 180C temperatūrije. Pabaigoje užberti sūrio, uždėti diiiidelį tašką ketčupo.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Nicole » 16 Spa 2011, 00:28

O kodel jie pas tave tokie raguoti? :shock: Maniskiai tai draugiskiau atrodo :lol:
Patisonai man kazkodel tik marinuoti delikatesas,kiti-puse by... :oops:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Ramunė » 16 Spa 2011, 08:49

Supranti, Nicoliuk, kiekvienas šeimininkas pagal savo charakterį ir gyvūnus, ir augalus renkasi :mrgreen: Man labai patinka šita patrova :P , vyrui ne maistas, tik faršą iškrapšto :evil: , todėl darau labai retai. :?

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė daida » 10 Spa 2013, 12:41

Cukinijų kamuoliukai

1 stiklinė tarkuotų cukinijų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukštas degtinės,
1 skiltelė česnako,
20 g susmulkinto svogūno,
1 saliero stiebas,
saujalė smulkintų krapų,
1 kiaušinis,
apie 150 g maltų džiūvesėlių,
apie 100 g miltų,
Druskos, pipirų,
Aliejaus virimui.

Sumaišykite tarkuotas ir šiek tiek nuspsustas cukinijas su fermentiniu sūriu, degtine, smulkintu česnaku, svogūnu ir kiaušiniu. Paskaninkite druska ir pipirais. Supilkite puse džiuvesėlių, išmaišykite. Dalimis maišydami berkite miltus. Berkite tiek, kad iš tešlos galima būtų formuoti rutuliukus.
Iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite likusiuose džiūvesėliuose. Rutuliukus virkite dideliame aliejaus kiekyje (kaip spurgas).
Patiekite su česnakiniu arba agurkiniu padažu.
Prikabinti failai
DSC_3551m.jpg
DSC_3551m.jpg (85.18 KiB) Peržiūrėta 10683 karus(ų)

Vartotojo avataras
DanuteL
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1757
Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pliusai: 185

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė DanuteL » 11 Spa 2013, 13:06

Labai sauniai atrodo!
Cia kaip saltas uzkandis? Ar ne?

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė ram-une » 11 Spa 2013, 20:16

labai gardus užkandis :D ragavau , ot :mrgreen: :D

Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Arūna » 18 Spa 2013, 12:25

Oi kokie dailučiai. Bus proga cukiniją damušt :mrgreen:

Skelbti atsakymą