Blynai, Lietiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Grįžau namo, tiksliau vyras parvežė, nes galva sukasi, nesuprantu kas darosi, trečia diena temperatūra 37,2 ir nei kyla nei krenta.
O čia žadėti blynų receptai:
Bananiniai blynai
240 ml pieno;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. druskos;
2 š. cukraus;
2 dideli bananai;
180 ml pieno;
2 kiaušiniai;
2-3 š. aliejaus.
Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų išmaišyti. Kitame inde ištrinti bananus iki vientisos konsistencijos. Sudėti kiaušinius, aliejų, pieną. Viską gerai išmaišyti. Suberti sausus ingredientus ir tešlą išplakti.
Įkaitinti orkaitę iki 120-1500C, įkaitinti joje keptuvę, įdėti sviesto kad ištirptų. Sviestui ištirpus užpilti tešlos ir kepti 3-4 min, apversti ir dar porą minučių pakepti. Kartoti žingsnius, kol baigsis tešla.
O čia žadėti blynų receptai:
Bananiniai blynai
240 ml pieno;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. druskos;
2 š. cukraus;
2 dideli bananai;
180 ml pieno;
2 kiaušiniai;
2-3 š. aliejaus.
Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų išmaišyti. Kitame inde ištrinti bananus iki vientisos konsistencijos. Sudėti kiaušinius, aliejų, pieną. Viską gerai išmaišyti. Suberti sausus ingredientus ir tešlą išplakti.
Įkaitinti orkaitę iki 120-1500C, įkaitinti joje keptuvę, įdėti sviesto kad ištirptų. Sviestui ištirpus užpilti tešlos ir kepti 3-4 min, apversti ir dar porą minučių pakepti. Kartoti žingsnius, kol baigsis tešla.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Blyneliai su aguonomis
3 kiaušiniai;
2 š. grietinės;
2 š. cukraus;
2 st. pieno;
0,5 st. aguonų;
Po žiupsnį cinamono ir vanilinio cukraus;
Miltų;
Džiūvėsėlių;
Aliejaus kepimui.
Du kiaušinius išplakti, supilti pieną, grietinę, suberti aguonas ir įdėti miltų. Tešla turi būti skysta, kaip įprastų lietinių. Iš tešlos iškepti lietinius, susukti į vamzdelį, pamirkyti kiaušinio plakinyje ir pavolioti džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
3 kiaušiniai;
2 š. grietinės;
2 š. cukraus;
2 st. pieno;
0,5 st. aguonų;
Po žiupsnį cinamono ir vanilinio cukraus;
Miltų;
Džiūvėsėlių;
Aliejaus kepimui.
Du kiaušinius išplakti, supilti pieną, grietinę, suberti aguonas ir įdėti miltų. Tešla turi būti skysta, kaip įprastų lietinių. Iš tešlos iškepti lietinius, susukti į vamzdelį, pamirkyti kiaušinio plakinyje ir pavolioti džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
O tu kortelę paguldyk ant stalo arba, kaip Tutsi, paaukok vieną lėkštę ir užrašyk : Prie staloForelle rašė:P.S. nuotraukos mano, tik kortelę pamiršau uždėti, bet ir taip ji man trukdo fotografuoti
Dar galiu vieną patarimą : kai važiuosi keptuvės, nusipirk arba už taškus pasiimk padėkliuką, labai jis tinka "fotosesijoms" : pametei kur netoliese, gerai matosi ir netrukdo.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Jei pati važiuosiu, tai tikrai pasiimsiu. Bet dabar rezgu planą, kad šiandien draugas gal paims, nes sužinojau, kad į Kauną atvažiuos.Ramunė rašė: Dar galiu vieną patarimą : kai važiuosi keptuvės, nusipirk arba už taškus pasiimk padėkliuką, labai jis tinka "fotosesijoms" : pametei kur netoliese, gerai matosi ir netrukdo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprašyk ir paims : padėkliukas kainuoja 5 litus arba 10 pliusų. Tu tiek ir turi. O pliusiukų su savo meile saldumynams dar prisirinksiForelle rašė:Jei pati važiuosiu, tai tikrai pasiimsiu. Bet dabar rezgu planą, kad šiandien draugas gal paims, nes sužinojau, kad į Kauną atvažiuos.Ramunė rašė: Dar galiu vieną patarimą : kai važiuosi keptuvės, nusipirk arba už taškus pasiimk padėkliuką, labai jis tinka "fotosesijoms" : pametei kur netoliese, gerai matosi ir netrukdo.
http://www.reginospalepe.com/View/?cont ... cle002.htm
Bajoriški kvietinių miltų blynai su vyšnių uogiene
250 g sviesto,
6 trynių,
0,75 puodelio kvietinių miltų,
2 puodelių grietinėlės,
0,5 puodelio cukraus,
0,5 arbatinio šaukštelio kriaušių arba kitokių vaisių esencijos,
cukraus pudros,
citrinų sulčių,
vyšnių uogienės
Sviestą išmaišyti su tryniais ir vienu šaukštu cukraus, dėti ant ledo ir plakti, kol gausis putos. Į persijotus miltus įpilti 2/3 grietinėlės, išmaišyti ir maišant užvirinti. Nuėmus nuo ugnies, sudėti suplaktą sviestą su tryniais, likusį cukrų, gerai išplakti ir dar išmaišyti su kriaušių esencija ir likusia grietinėle.
Blynus kepti nedidelėje 15 cm diametro dydžio keptuvėje naminiame svieste, versti ne peiliu, o keptuvės pagalba. Iškeptus blynus išversti iš keptuvės ant lėkštės, kiekvieną blyną apibarstyti cukraus pudra ir apšlakstyti citrinų sultimis. Blynus patiekti, savaime aišku, karštus karštutėlius tik su vyšnių uogiene. Šie blynai valgomi rankomis. Blynas susukamas voleliu ir juo kabinama vyšnių uogienė. Jei nepamiršite užsidėti servetėlės pakaklėje (kad netyčia neapsitaškyti uogiene), pajusite senovės valgymo ypatumą, neįprastą valgymo ritualą, kuris sužavės Jūsų namiškius ir svečius, ypač iš užsienio. Pravers ir citrinuota servetėlė, pavalgius pirštams nusišluostyti (jų galima gauti parduotuvėse) arba bent dubenėlis su vandeniu ir jame plūduriuojančiu citrinos griežinėliu.
Bajoriški kvietinių miltų blynai su vyšnių uogiene
250 g sviesto,
6 trynių,
0,75 puodelio kvietinių miltų,
2 puodelių grietinėlės,
0,5 puodelio cukraus,
0,5 arbatinio šaukštelio kriaušių arba kitokių vaisių esencijos,
cukraus pudros,
citrinų sulčių,
vyšnių uogienės
Sviestą išmaišyti su tryniais ir vienu šaukštu cukraus, dėti ant ledo ir plakti, kol gausis putos. Į persijotus miltus įpilti 2/3 grietinėlės, išmaišyti ir maišant užvirinti. Nuėmus nuo ugnies, sudėti suplaktą sviestą su tryniais, likusį cukrų, gerai išplakti ir dar išmaišyti su kriaušių esencija ir likusia grietinėle.
Blynus kepti nedidelėje 15 cm diametro dydžio keptuvėje naminiame svieste, versti ne peiliu, o keptuvės pagalba. Iškeptus blynus išversti iš keptuvės ant lėkštės, kiekvieną blyną apibarstyti cukraus pudra ir apšlakstyti citrinų sultimis. Blynus patiekti, savaime aišku, karštus karštutėlius tik su vyšnių uogiene. Šie blynai valgomi rankomis. Blynas susukamas voleliu ir juo kabinama vyšnių uogienė. Jei nepamiršite užsidėti servetėlės pakaklėje (kad netyčia neapsitaškyti uogiene), pajusite senovės valgymo ypatumą, neįprastą valgymo ritualą, kuris sužavės Jūsų namiškius ir svečius, ypač iš užsienio. Pravers ir citrinuota servetėlė, pavalgius pirštams nusišluostyti (jų galima gauti parduotuvėse) arba bent dubenėlis su vandeniu ir jame plūduriuojančiu citrinos griežinėliu.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 09 Bir 2007, 09:57, redaguota 1 kartą(us).
Kad tik negauciau
Garsieji prancūziški blyneliai (krepai) „Crepe Siuzette“
100 g kvietinių miltų,
žiupsnelio druskos,
200 ml pieno,
3 kiaušinių,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto cukraus,
sviesto kepimui.
Padažui:
100 g sviesto,
100 g cukranendrių cukraus, bet gali būti ir paprastas,
150 g apelsinų sulčių (2 apelsinai),
2 šaukštų smulkiai tarkuotos apelsinų cedros,
1 šaukšto smulkiai tarkuotos citrinos cedros,
3 šaukštų apelsinų likerio "Grand Marnier",
2 šaukštų konjako.
Dubenyje reikia išmaišyti persijotus kvietinius miltus su žiupsneliu druskos, lengvai suplaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno, po to supilti likusį pieną, cukrų, įdėti ištirpdyto sviesto ir energingai šluotele suplakti (šiandien tai sėkmingai galima atlikti mikseriu). Kol gaminami kiti karštieji patiekalai, t.y. 15-20 min. uždengtą blynelių blendinį palikti šiltoje vietoje sunokti.
15 cm diametro keptuvėje (šiandien gali būti ir su nepridegančiu paviršiumi) pakaitinti šiek tiek sviesto ir įpilti du šaukštus blendinio. Sukiojant keptuvę, blendinį lygiai paskirstyti ir apkepinti po 1 minutę iš abiejų pusių, kad gražiai paraustų. Blynelius laikyti šiltoje vietoje, kol visus iškepsite. Turėtų gautis apie 12 blynelių.
Pakaitinti keptuvėje sviestą, cukranendrių cukrų, apelsino sultis, nuo jų ir vienos citrinos nutarkuotą cedrą (tik geltonąją citrusinių odelę) ir apelsinų likerį, sudėti keturlinkai sulenktus blynelius, kiek pakaitinti.
Garsieji prancūziški blyneliai (krepai) „Crepe Siuzette“
100 g kvietinių miltų,
žiupsnelio druskos,
200 ml pieno,
3 kiaušinių,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto cukraus,
sviesto kepimui.
Padažui:
100 g sviesto,
100 g cukranendrių cukraus, bet gali būti ir paprastas,
150 g apelsinų sulčių (2 apelsinai),
2 šaukštų smulkiai tarkuotos apelsinų cedros,
1 šaukšto smulkiai tarkuotos citrinos cedros,
3 šaukštų apelsinų likerio "Grand Marnier",
2 šaukštų konjako.
Dubenyje reikia išmaišyti persijotus kvietinius miltus su žiupsneliu druskos, lengvai suplaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno, po to supilti likusį pieną, cukrų, įdėti ištirpdyto sviesto ir energingai šluotele suplakti (šiandien tai sėkmingai galima atlikti mikseriu). Kol gaminami kiti karštieji patiekalai, t.y. 15-20 min. uždengtą blynelių blendinį palikti šiltoje vietoje sunokti.
15 cm diametro keptuvėje (šiandien gali būti ir su nepridegančiu paviršiumi) pakaitinti šiek tiek sviesto ir įpilti du šaukštus blendinio. Sukiojant keptuvę, blendinį lygiai paskirstyti ir apkepinti po 1 minutę iš abiejų pusių, kad gražiai paraustų. Blynelius laikyti šiltoje vietoje, kol visus iškepsite. Turėtų gautis apie 12 blynelių.
Pakaitinti keptuvėje sviestą, cukranendrių cukrų, apelsino sultis, nuo jų ir vienos citrinos nutarkuotą cedrą (tik geltonąją citrusinių odelę) ir apelsinų likerį, sudėti keturlinkai sulenktus blynelius, kiek pakaitinti.