Blynai, Lietiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bir 2007, 09:50

lauksim :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2007, 11:22

Grįžau namo, tiksliau vyras parvežė, nes galva sukasi, nesuprantu kas darosi, trečia diena temperatūra 37,2 ir nei kyla nei krenta.

O čia žadėti blynų receptai:

Bananiniai blynai

240 ml pieno;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. druskos;
2 š. cukraus;
2 dideli bananai;
180 ml pieno;
2 kiaušiniai;
2-3 š. aliejaus.

Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų išmaišyti. Kitame inde ištrinti bananus iki vientisos konsistencijos. Sudėti kiaušinius, aliejų, pieną. Viską gerai išmaišyti. Suberti sausus ingredientus ir tešlą išplakti.
Įkaitinti orkaitę iki 120-1500C, įkaitinti joje keptuvę, įdėti sviesto kad ištirptų. Sviestui ištirpus užpilti tešlos ir kepti 3-4 min, apversti ir dar porą minučių pakepti. Kartoti žingsnius, kol baigsis tešla.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2007, 11:22

Blyneliai su aguonomis
3 kiaušiniai;
2 š. grietinės;
2 š. cukraus;
2 st. pieno;
0,5 st. aguonų;
Po žiupsnį cinamono ir vanilinio cukraus;
Miltų;
Džiūvėsėlių;
Aliejaus kepimui.

Du kiaušinius išplakti, supilti pieną, grietinę, suberti aguonas ir įdėti miltų. Tešla turi būti skysta, kaip įprastų lietinių. Iš tešlos iškepti lietinius, susukti į vamzdelį, pamirkyti kiaušinio plakinyje ir pavolioti džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2007, 11:23

P.S. nuotraukos mano, tik kortelę pamiršau uždėti, bet ir taip ji man trukdo fotografuoti :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bir 2007, 11:47

su aguonomis tai man patinka :wink: O tuos su bananais,orkaiteje kepi :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bir 2007, 11:48

Forelle rašė:P.S. nuotraukos mano, tik kortelę pamiršau uždėti, bet ir taip ji man trukdo fotografuoti :)
tikim :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2007, 12:02

tutsi rašė:su aguonomis tai man patinka :wink: O tuos su bananais,orkaiteje kepi :shock:
Tks receptas buvo, kad kepti orkaitėje. Bet manau galima ir keptuvėje, bet kažin ar tada per daug riebalų nepsisigers?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bir 2007, 12:13

as pameginsiu keptuveje :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2007, 12:28

tutsi rašė:as pameginsiu keptuveje :wink:
Lauksim atsiliepimų.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 05 Bir 2007, 12:50

Forelle, aš taip pat labai mėgstu blynus. :wink: Tik gaila, kad pas mane šeimoje jie nelabai populiarūs. Tavo aguoniniai blynai - atrodo super. Aš kepdama dar įdedu razinų. Būna skaniau.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2007, 12:55

Pas mane irgi blynai nepopuliarūs, valgau tik aš viena. O razinų nemėgstu. Mėgstu jas tik košėj, bet ne bandelėse, blynuose ir pan. O galima į blynus įsimesti bet ko: džiovintų abrikosų, papajų, žalių vaisių pjaustytų gabaliukais ar tarkuotų, atrodo blynai tie patys, o skonis vis kitoks.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bir 2007, 15:07

Forelle rašė:
tutsi rašė:as pameginsiu keptuveje :wink:
Lauksim atsiliepimų.
kai tik isbandysiu,butinai pasakysiu kaip pavyko :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bir 2007, 07:48

Forelle rašė:P.S. nuotraukos mano, tik kortelę pamiršau uždėti, bet ir taip ji man trukdo fotografuoti :)
O tu kortelę paguldyk ant stalo arba, kaip Tutsi, paaukok vieną lėkštę ir užrašyk : Prie stalo :wink:
Dar galiu vieną patarimą : kai važiuosi keptuvės, nusipirk arba už taškus pasiimk padėkliuką, labai jis tinka "fotosesijoms" : pametei kur netoliese, gerai matosi ir netrukdo.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2007, 08:31

fantazijai nera ribu :merg2: :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 08 Bir 2007, 08:44

Ramunė rašė: Dar galiu vieną patarimą : kai važiuosi keptuvės, nusipirk arba už taškus pasiimk padėkliuką, labai jis tinka "fotosesijoms" : pametei kur netoliese, gerai matosi ir netrukdo.
Jei pati važiuosiu, tai tikrai pasiimsiu. Bet dabar rezgu planą, kad šiandien draugas gal paims, nes sužinojau, kad į Kauną atvažiuos.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bir 2007, 09:34

Forelle rašė:
Ramunė rašė: Dar galiu vieną patarimą : kai važiuosi keptuvės, nusipirk arba už taškus pasiimk padėkliuką, labai jis tinka "fotosesijoms" : pametei kur netoliese, gerai matosi ir netrukdo.
Jei pati važiuosiu, tai tikrai pasiimsiu. Bet dabar rezgu planą, kad šiandien draugas gal paims, nes sužinojau, kad į Kauną atvažiuos.
Paprašyk ir paims : padėkliukas kainuoja 5 litus arba 10 pliusų. Tu tiek ir turi. :wink: O pliusiukų su savo meile saldumynams dar prisirinksi :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2007, 10:47

gera mintis :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 08 Bir 2007, 15:20

Neprisiskambinau draugui, tai sms nusiunčiau. Tikiuosi paims padėkliukų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bir 2007, 15:22

Forelle rašė:Neprisiskambinau draugui, tai sms nusiunčiau. Tikiuosi paims padėkliukų.
Ir bus visai paprasta, gerai ir patogu :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2007, 19:30

ir vel,kelios galvos geriau nei viena Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bir 2007, 19:45

tutsi rašė:ir vel,kelios galvos geriau nei viena Paveikslėlis
Ši taisyklė labai jau tinka mūsų kolektyvePaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2007, 19:51

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 09 Bir 2007, 09:37

:arrow: http://www.reginospalepe.com/View/?cont ... cle002.htm :hubba:

Bajoriški kvietinių miltų blynai su vyšnių uogiene
250 g sviesto,
6 trynių,
0,75 puodelio kvietinių miltų,
2 puodelių grietinėlės,
0,5 puodelio cukraus,
0,5 arbatinio šaukštelio kriaušių arba kitokių vaisių esencijos,
cukraus pudros,
citrinų sulčių,
vyšnių uogienės


Sviestą išmaišyti su tryniais ir vienu šaukštu cukraus, dėti ant ledo ir plakti, kol gausis putos. Į persijotus miltus įpilti 2/3 grietinėlės, išmaišyti ir maišant užvirinti. Nuėmus nuo ugnies, sudėti suplaktą sviestą su tryniais, likusį cukrų, gerai išplakti ir dar išmaišyti su kriaušių esencija ir likusia grietinėle.
Blynus kepti nedidelėje 15 cm diametro dydžio keptuvėje naminiame svieste, versti ne peiliu, o keptuvės pagalba. Iškeptus blynus išversti iš keptuvės ant lėkštės, kiekvieną blyną apibarstyti cukraus pudra ir apšlakstyti citrinų sultimis. Blynus patiekti, savaime aišku, karštus karštutėlius tik su vyšnių uogiene. Šie blynai valgomi rankomis. Blynas susukamas voleliu ir juo kabinama vyšnių uogienė. Jei nepamiršite užsidėti servetėlės pakaklėje (kad netyčia neapsitaškyti uogiene), pajusite senovės valgymo ypatumą, neįprastą valgymo ritualą, kuris sužavės Jūsų namiškius ir svečius, ypač iš užsienio. Pravers ir citrinuota servetėlė, pavalgius pirštams nusišluostyti (jų galima gauti parduotuvėse) arba bent dubenėlis su vandeniu ir jame plūduriuojančiu citrinos griežinėliu.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 09 Bir 2007, 09:57, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2007, 09:48

taigi nedekit vien nuorodu,bus labai liudnas forumas :cry: sutinku,kad nuorodzike gera,bet kai tik adresiukas,labai sausa :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 09 Bir 2007, 09:55

tutsi rašė:taigi nedekit vien nuorodu,bus labai liudnas forumas :cry: sutinku,kad nuorodzike gera,bet kai tik adresiukas,labai sausa :merg2:
pasitaisysiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2007, 09:58

gerai Paveikslėlis :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 09 Bir 2007, 10:11

Kad tik negauciau Paveikslėlis Paveikslėlis

Garsieji prancūziški blyneliai (krepai) „Crepe Siuzette“

100 g kvietinių miltų,

žiupsnelio druskos,

200 ml pieno,

3 kiaušinių,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto cukraus,

sviesto kepimui.

Padažui:
100 g sviesto,
100 g cukranendrių cukraus, bet gali būti ir paprastas,
150 g apelsinų sulčių (2 apelsinai),
2 šaukštų smulkiai tarkuotos apelsinų cedros,
1 šaukšto smulkiai tarkuotos citrinos cedros,
3 šaukštų apelsinų likerio "Grand Marnier",
2 šaukštų konjako.


Dubenyje reikia išmaišyti persijotus kvietinius miltus su žiupsneliu druskos, lengvai suplaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno, po to supilti likusį pieną, cukrų, įdėti ištirpdyto sviesto ir energingai šluotele suplakti (šiandien tai sėkmingai galima atlikti mikseriu). Kol gaminami kiti karštieji patiekalai, t.y. 15-20 min. uždengtą blynelių blendinį palikti šiltoje vietoje sunokti.

15 cm diametro keptuvėje (šiandien gali būti ir su nepridegančiu paviršiumi) pakaitinti šiek tiek sviesto ir įpilti du šaukštus blendinio. Sukiojant keptuvę, blendinį lygiai paskirstyti ir apkepinti po 1 minutę iš abiejų pusių, kad gražiai paraustų. Blynelius laikyti šiltoje vietoje, kol visus iškepsite. Turėtų gautis apie 12 blynelių.

Pakaitinti keptuvėje sviestą, cukranendrių cukrų, apelsino sultis, nuo jų ir vienos citrinos nutarkuotą cedrą (tik geltonąją citrusinių odelę) ir apelsinų likerį, sudėti keturlinkai sulenktus blynelius, kiek pakaitinti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2007, 10:14

nu va,kitas bimbimas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2007, 20:16

Forelle rašė:Blyneliai su aguonomis

Paveikslėlis
Kepiau ką tik :cook3: , kaip Kernagis sako " Beprotiškai fantastiška"Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 09 Bir 2007, 20:27

Ramunė rašė: Kepiau ką tik :cook3: , kaip Kernagis sako " Beprotiškai fantastiška"Paveikslėlis
Džiugu, kad patiko. Aš jau ieškau kitų įdomių blynų. Kai ką išbadysiu, būtinai pateiksiu

Skelbti atsakymą