Bulviniai patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvinių blynų picos
400-500 g bulvių, 2 kiaušiniai,
druskos , pipirų , prieskonių,
aliejaus.
Įdarui:
1 maža raudona paprika ,
1 maža žalia paprika ,
200 g pievagrybių,
1 svogūnas,
100 g fermentinio sūrio,
žalumynų, prieskonių picai arba mairūno.
Bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti.Į tarkius įmušti kiaušinius, suberti druską bei prieskonius ir išmaišyti.Keptuvėje su aliejumi iškepti 10 cm pločio blynus.
Paruošti įdarą: apkepinti supjaustytą svogūną, suberti šiaudeliais supjaustytas paprikas, pievagrybius. Pakeptas daržoves sudėti ant blynų, pabarstyti prieskoniais ir tarkuotu sūriu.
Paruoštas picas sudėti ant skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydys sūris.
400-500 g bulvių, 2 kiaušiniai,
druskos , pipirų , prieskonių,
aliejaus.
Įdarui:
1 maža raudona paprika ,
1 maža žalia paprika ,
200 g pievagrybių,
1 svogūnas,
100 g fermentinio sūrio,
žalumynų, prieskonių picai arba mairūno.
Bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti.Į tarkius įmušti kiaušinius, suberti druską bei prieskonius ir išmaišyti.Keptuvėje su aliejumi iškepti 10 cm pločio blynus.
Paruošti įdarą: apkepinti supjaustytą svogūną, suberti šiaudeliais supjaustytas paprikas, pievagrybius. Pakeptas daržoves sudėti ant blynų, pabarstyti prieskoniais ir tarkuotu sūriu.
Paruoštas picas sudėti ant skardos ir kepti įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydys sūris.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (14.62 KiB) Peržiūrėta 6621 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Virtos bulvės (su lupyna) su varškės kremu
800 g virtų bulvyčių su lupyna,
druskos, 374 g liesos varškės ,
1-2 skiltelės česnako, 0,5 citrinos,
0,5 ryšelio lygių petražolių,
0,5 ryšelio krapų , 0,5 ryšelio pipirmės,
0,5 ryšelio svogūnų laiškų, šviežiai maltų pipirų,
3 šaukštai mineralinio vandens .
Bulves po tekančiu vandeniu labai gerai su šepetėliu nuplauti. Sudėti į puodą ir užpilti sūdytu vandeniu tiek, kad apsemtų du trečdalius bulvių. Virti apie 20 minučių. Peiliu patikrinti ar jau minkštos.
Varškę sudėti į dubenį. Nuluptą česneką išspausti arba smulkiai sukapoti. Citriną nuplauti karštu vandeniu, nusausinti, plonai nutarkuoti arba apipjauti ir smulkiai sukapoti žievelę. Česnaką ir žievelę sudėti į varškę. Žalumynus nuplauti. Petražoles ir krapus sukapoti. Nukirpti pipirmių. Svogūnų laiškus gražiai supjaustyti. Žalumynus sudėti į varškę. (Masė bus labiau kreminė, jei vandens naudosite piena arba grietinėlę.) Viską gerai išmaišyti, paskaninti druska ir pipirais. Įmaišyti tiek mineralinio vandens, kad varškė taptų kreminės konsistencijos. Bulves nupilti, trumpai atvėsinti. Įbedus šakutę, peiliuku nulupti lupyną.
Patiekti kartu su varškės kremu.
800 g virtų bulvyčių su lupyna,
druskos, 374 g liesos varškės ,
1-2 skiltelės česnako, 0,5 citrinos,
0,5 ryšelio lygių petražolių,
0,5 ryšelio krapų , 0,5 ryšelio pipirmės,
0,5 ryšelio svogūnų laiškų, šviežiai maltų pipirų,
3 šaukštai mineralinio vandens .
Bulves po tekančiu vandeniu labai gerai su šepetėliu nuplauti. Sudėti į puodą ir užpilti sūdytu vandeniu tiek, kad apsemtų du trečdalius bulvių. Virti apie 20 minučių. Peiliu patikrinti ar jau minkštos.
Varškę sudėti į dubenį. Nuluptą česneką išspausti arba smulkiai sukapoti. Citriną nuplauti karštu vandeniu, nusausinti, plonai nutarkuoti arba apipjauti ir smulkiai sukapoti žievelę. Česnaką ir žievelę sudėti į varškę. Žalumynus nuplauti. Petražoles ir krapus sukapoti. Nukirpti pipirmių. Svogūnų laiškus gražiai supjaustyti. Žalumynus sudėti į varškę. (Masė bus labiau kreminė, jei vandens naudosite piena arba grietinėlę.) Viską gerai išmaišyti, paskaninti druska ir pipirais. Įmaišyti tiek mineralinio vandens, kad varškė taptų kreminės konsistencijos. Bulves nupilti, trumpai atvėsinti. Įbedus šakutę, peiliuku nulupti lupyną.
Patiekti kartu su varškės kremu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Virtų bulvių ir mėsos vyniotinis
1,5 kg bulvių, 1 stiklinė miltų,
1 šaukštas sviesto, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
300 g virtos arba keptos mėsos,
2 svogūnai, 1 šaukštas aliejaus,
pipirų, druskos.
Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Atvėsinti, sumalti.
Paruošti įdarą. Mėsą permalti kartu su pakepintais aliejuje, smulkintais svogūnais, įberti pipirų, druskos.
Ant medinės lentos išminkyti bulvių masę su kiaušiniais, miltais, druska (kaip "žemaičiams.)
Tešlą sudėti ant šlapios drobės ir iškočioti 2 cm storio stačiakampį. Ant škočiotos tešlos sudėti įdarą, pabarstyti petražolėmis, suvynioti ir užspausti galus.Su visa drobe vyniotinį atsargiai perdėti ant skardos, drobę ištraukti, viršų pabarstyti džiūvėsėliais, patepti grietine.Kepti 30 min. karštoje orkaitėje.
Kai iškeps, supjaustyti riekelėmis.Patiekti karštą su grietinės padažu ir daržovėmis.
1,5 kg bulvių, 1 stiklinė miltų,
1 šaukštas sviesto, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
300 g virtos arba keptos mėsos,
2 svogūnai, 1 šaukštas aliejaus,
pipirų, druskos.
Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Atvėsinti, sumalti.
Paruošti įdarą. Mėsą permalti kartu su pakepintais aliejuje, smulkintais svogūnais, įberti pipirų, druskos.
Ant medinės lentos išminkyti bulvių masę su kiaušiniais, miltais, druska (kaip "žemaičiams.)
Tešlą sudėti ant šlapios drobės ir iškočioti 2 cm storio stačiakampį. Ant škočiotos tešlos sudėti įdarą, pabarstyti petražolėmis, suvynioti ir užspausti galus.Su visa drobe vyniotinį atsargiai perdėti ant skardos, drobę ištraukti, viršų pabarstyti džiūvėsėliais, patepti grietine.Kepti 30 min. karštoje orkaitėje.
Kai iškeps, supjaustyti riekelėmis.Patiekti karštą su grietinės padažu ir daržovėmis.
Greitai paruošiamos bulvės
4 porcijos
700 g virtų bulvių
200 g svogūnų
200 g virtos arba keptos mėsos
2 šaukštai taukų
2 kiaušiniai
druskos, pipirų
pomidorai, rauginti agurkai ir petražolės patiekalui puošti
Paruošimo būdas
1 Kietesnes bulves pjausyti griežinėliais, minkštesnes - kubeliais. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, mėsą - plonais šiaudeliais.
2 Bulves ant vidutinio stiprumo ugnies apkepti, kol įgaus aukso spalvą.
3 Suberti supjaustytus svogūnus ir mėsą. Kepti 5 minutes dažnai pamaišant. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
4 Apkeptas bulves ir mėsą užpilti kiaušiniais, išplaktais su 4 šaukštais vandens, ir tol laikyti ant ugnies, kol kiaušiniai apkeps. Apibarstyti petražolėmis ir patiekti.
Priedai
Lapinės salotos su aliejaus ir acto užpilu, pagardintu prieskoniniais žalumynais arba su grietine.
Patarimas
Šiam patiekalui reikia imti virtą ar keptą mėsą.
Šiam patiekalui tinka ir užšaldyta virta ar kepta mėsa.
4 porcijos
700 g virtų bulvių
200 g svogūnų
200 g virtos arba keptos mėsos
2 šaukštai taukų
2 kiaušiniai
druskos, pipirų
pomidorai, rauginti agurkai ir petražolės patiekalui puošti
Paruošimo būdas
1 Kietesnes bulves pjausyti griežinėliais, minkštesnes - kubeliais. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, mėsą - plonais šiaudeliais.
2 Bulves ant vidutinio stiprumo ugnies apkepti, kol įgaus aukso spalvą.
3 Suberti supjaustytus svogūnus ir mėsą. Kepti 5 minutes dažnai pamaišant. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
4 Apkeptas bulves ir mėsą užpilti kiaušiniais, išplaktais su 4 šaukštais vandens, ir tol laikyti ant ugnies, kol kiaušiniai apkeps. Apibarstyti petražolėmis ir patiekti.
Priedai
Lapinės salotos su aliejaus ir acto užpilu, pagardintu prieskoniniais žalumynais arba su grietine.
Patarimas
Šiam patiekalui reikia imti virtą ar keptą mėsą.
Šiam patiekalui tinka ir užšaldyta virta ar kepta mėsa.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keptos bulvės su sezamo sėklomis
reikės:
800 g bulvių,
druskos,1 svogūno galvutės,
500 g porų,
2 raudonųjų saldžiųjų paprikų ankščių,
4 valg. šaukštų sezamo sėklų,
4 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
125 g grietinės,
žiupsnelio kapotų šviežių žalumynų.
Bulves nuplaukite ir virkite su lupenomis pasūdytame vandenyje apie 25 minutes. Vandenį nupilkite, bulves truputėlį atvėsinkite ir nulupkite.
Svogūno galvutę nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Porus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Saldžiosios paprikos ankštis nuplaukite, kiekvieną perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite šerdis su sėklomis ir smulkiai supjaustykite.Sezamo sėklas lengvai pakepinkite keptuvėje be riebalų. Virtas bulves supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Keptuvėje įkaitinkite du valg.šaukštus augalinio aliejaus ir jame apkepinkite svogūnų pusžiedžius. Po to į keptuvę suberkite porų juosteles ir pjaustytas saldžiąsias paprikas. Viską kepinkite aštuonias minutes, periodiškai pamaišydami.Likusį aliejų įkaitinkite kitoje keptuvėje ir jame ant vidutinės ugnies iš visų pusių apkepinkite bulvių skilteles, kol šios gražiai apskrus. Bulves apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais bei sezamo sėklomis. Bulvių skilteles ir kepintas daržoves išdėkite į lėkštes, apliekite grietine ir apibarstykite kapotais šviežiais žalumynais.
reikės:
800 g bulvių,
druskos,1 svogūno galvutės,
500 g porų,
2 raudonųjų saldžiųjų paprikų ankščių,
4 valg. šaukštų sezamo sėklų,
4 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
125 g grietinės,
žiupsnelio kapotų šviežių žalumynų.
Bulves nuplaukite ir virkite su lupenomis pasūdytame vandenyje apie 25 minutes. Vandenį nupilkite, bulves truputėlį atvėsinkite ir nulupkite.
Svogūno galvutę nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Porus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Saldžiosios paprikos ankštis nuplaukite, kiekvieną perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite šerdis su sėklomis ir smulkiai supjaustykite.Sezamo sėklas lengvai pakepinkite keptuvėje be riebalų. Virtas bulves supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Keptuvėje įkaitinkite du valg.šaukštus augalinio aliejaus ir jame apkepinkite svogūnų pusžiedžius. Po to į keptuvę suberkite porų juosteles ir pjaustytas saldžiąsias paprikas. Viską kepinkite aštuonias minutes, periodiškai pamaišydami.Likusį aliejų įkaitinkite kitoje keptuvėje ir jame ant vidutinės ugnies iš visų pusių apkepinkite bulvių skilteles, kol šios gražiai apskrus. Bulves apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais bei sezamo sėklomis. Bulvių skilteles ir kepintas daržoves išdėkite į lėkštes, apliekite grietine ir apibarstykite kapotais šviežiais žalumynais.
Virtų bulvių plokštainis su įdaru
Jums reikės:
Plokštainiui:
10 virtų bulvių;
0,5 stiklinės pieno;
1 kiaušinio;
7 šaukštų miltų;
Trupučio druskos, aliejaus formai patepti ir sviesto plokštainio visršui patepti;
Įdarui:
400-450 g. keptų grybų;
2 stiklinių grikių kruopų;
trupučio druskos, pipirų, aliejaus;
Paruošimas:
Iš viertų bulvių ir pieno sugrūdame košę;
Į ją įmušame kiaušinį ir maišydami suberiame miltus;
Į aliejumi patepta skardą dedame 3/5 bulvių masės, o prie skardos šonų suformuojame aukštesnius kraštus;
Įdarui išverdame birią grikių košę;
ją pakepame su jau iškeptais grybais;
Įdarą paskaniname prieskoniais ir sudedame į skardą ant bulvių masės;
Ant viršaus sudedame likusią bulvių masę;
Plokštainį kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 min.
Iškepusio plokštainio viršų patepame sviestu;
Plokštainįš patiekiame su grietine;
Jums reikės:
Plokštainiui:
10 virtų bulvių;
0,5 stiklinės pieno;
1 kiaušinio;
7 šaukštų miltų;
Trupučio druskos, aliejaus formai patepti ir sviesto plokštainio visršui patepti;
Įdarui:
400-450 g. keptų grybų;
2 stiklinių grikių kruopų;
trupučio druskos, pipirų, aliejaus;
Paruošimas:
Iš viertų bulvių ir pieno sugrūdame košę;
Į ją įmušame kiaušinį ir maišydami suberiame miltus;
Į aliejumi patepta skardą dedame 3/5 bulvių masės, o prie skardos šonų suformuojame aukštesnius kraštus;
Įdarui išverdame birią grikių košę;
ją pakepame su jau iškeptais grybais;
Įdarą paskaniname prieskoniais ir sudedame į skardą ant bulvių masės;
Ant viršaus sudedame likusią bulvių masę;
Plokštainį kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 min.
Iškepusio plokštainio viršų patepame sviestu;
Plokštainįš patiekiame su grietine;
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvių "boba" su varške
2 kg bulvių,
200 g sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
500 g varškės,
druskos,
taukų formai ištepti.
Bulves nuskusti, nuplauti ir smulkiai sutarkuoti.
Perdėti ant sietelio ir palikti valandėlei, kad nuvarvėtų sultys, po to užpilti karštu išlydytu sviestu, įmušti 2 kiaušinius, pasūdyti ir gerai išmaišyti.
Į varškę įmušti kiaušinį, šiek tiek pasūdyti, įberti smulkiai sukapotus peletrūno arba mėtos lapelius. Išmaišyti.Taukais išteptą gilesnę formą sudėti sluoksnį sutarkuotų bulvių, ant jo - varškės sluoksnį ir vėl bulvių sluoksnį.
Kepti karštoje orkaitėje apie 1,5 val.
Patiekti tuojau pat iškepus su grietinės padažu arba rūgščia grietine.
2 kg bulvių,
200 g sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
500 g varškės,
druskos,
taukų formai ištepti.
Bulves nuskusti, nuplauti ir smulkiai sutarkuoti.
Perdėti ant sietelio ir palikti valandėlei, kad nuvarvėtų sultys, po to užpilti karštu išlydytu sviestu, įmušti 2 kiaušinius, pasūdyti ir gerai išmaišyti.
Į varškę įmušti kiaušinį, šiek tiek pasūdyti, įberti smulkiai sukapotus peletrūno arba mėtos lapelius. Išmaišyti.Taukais išteptą gilesnę formą sudėti sluoksnį sutarkuotų bulvių, ant jo - varškės sluoksnį ir vėl bulvių sluoksnį.
Kepti karštoje orkaitėje apie 1,5 val.
Patiekti tuojau pat iškepus su grietinės padažu arba rūgščia grietine.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvių ir cukinijos pyragas
800 g bulvių,
1 nedidelė cukinija,1 svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
50 g fermentinio sūrio,
1/2 arbatinio šaukštelio kalendros,
druska , pipirai .
Svogūną susmulkiname ir pakepiname su aliejumi.Bulves ir cukiniją stambiai sutarkuojame, įdedame pakepintą svogūną, prieskonius ir troškiname, kol daržovės suminkštėja.Tuomet šią masę pilame į skardą, užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje.
Valgome karštą su sviestu arba grietine.
800 g bulvių,
1 nedidelė cukinija,1 svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
50 g fermentinio sūrio,
1/2 arbatinio šaukštelio kalendros,
druska , pipirai .
Svogūną susmulkiname ir pakepiname su aliejumi.Bulves ir cukiniją stambiai sutarkuojame, įdedame pakepintą svogūną, prieskonius ir troškiname, kol daržovės suminkštėja.Tuomet šią masę pilame į skardą, užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje.
Valgome karštą su sviestu arba grietine.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Čekiški bulviniai blynai (bramboráky)
4 didelės bulvės,
1 kiaušinis ,
0,25 puodelio pieno ,
4 šaukštai miltų ,
1 skiltelė česnako,
druskos, pipirų, 4 šauštai aliejaus .
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite: dalį smulkia, dalį stambia trintuve.
Įkaitinkite pieną. Nupilkite skystį nuo bulvių ir sudėkite jas į didelį dubenį.
Užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmašykite. Susmulkinkite česnaką ir sudėkite į gautą mišinį. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Turėtų būti gana tirštas mišinys. Įpilkite pieno, jei jis per tirštas, įberkite miltų - jei per skystas. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
Formuokite didelius blynus apie 1 cm storio ir 17-18 cm skersmens.
Kepkite iki auksinės spalvos.
Leiskite aliejui nuvarvėti ant popierinių rankšluosčių.
4 didelės bulvės,
1 kiaušinis ,
0,25 puodelio pieno ,
4 šaukštai miltų ,
1 skiltelė česnako,
druskos, pipirų, 4 šauštai aliejaus .
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite: dalį smulkia, dalį stambia trintuve.
Įkaitinkite pieną. Nupilkite skystį nuo bulvių ir sudėkite jas į didelį dubenį.
Užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmašykite. Susmulkinkite česnaką ir sudėkite į gautą mišinį. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Turėtų būti gana tirštas mišinys. Įpilkite pieno, jei jis per tirštas, įberkite miltų - jei per skystas. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
Formuokite didelius blynus apie 1 cm storio ir 17-18 cm skersmens.
Kepkite iki auksinės spalvos.
Leiskite aliejui nuvarvėti ant popierinių rankšluosčių.