Bulviniai patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Spurgos
virtu bulviu,
kiausinis ir trynys, miltu
saukstas majonezo ( galima keisti jogurtu),
druskytes, pipiriuku, bulviu prieskoniu.
Fermentinio arba balto , bet jau kietoko ( padziuvusio) surio. Ji galima tarkuoti, pjaustyti kubeliais, kaip tik patinka. Man skaniausia - kubeliai.
Bulves sutrinti arba sumalti, sudeti visus priedus ir virti taukuose.
Viskas
Tinka vienos, su varskes-grietines padaziuku, su mesyte. Aplamai - universalas
virtu bulviu,
kiausinis ir trynys, miltu
saukstas majonezo ( galima keisti jogurtu),
druskytes, pipiriuku, bulviu prieskoniu.
Fermentinio arba balto , bet jau kietoko ( padziuvusio) surio. Ji galima tarkuoti, pjaustyti kubeliais, kaip tik patinka. Man skaniausia - kubeliai.
Bulves sutrinti arba sumalti, sudeti visus priedus ir virti taukuose.
Viskas
Tinka vienos, su varskes-grietines padaziuku, su mesyte. Aplamai - universalas
AMERIKIETIŠKOS BULVIŲ SALOTOS
1.2 KG NEDIDELIŲ BULVIŲ, 45G OBUOLIŲ ACTO, 5 KIETAI VIRTŲ KIAUŠINIŲ, 180G MAJONEZO, 30 G DIŽONO GARSTYČIŲ, 1 SUSMULKINTO SVOGŪNO, 3 PJAUSTYTŲ SALIERO KOTŲ, 4 SUPJAUSTYTŲ MARINUOTŲ AGURKĖLIŲ, DRUSKOS, ŠVIEŽIAI MALTŲ PIPIRŲ, PIENO ARBA GRIETINĖLĖS, PETRAŽOLIŲ PAPUOŠIMUI.
BILVES ŠIEK TIEK PAVIRTI PASŪDYTAME VANDENYJE KOL SUMINKŠTĖS, PASKUI NUSUNKTI, NULUPTI, SUPJAUSTYTI STOROMIS SKILTELĖMIS, APŠLAKSTYTI ACTU.
SUMAIŠYTI PERTRINTUS KIAUŠINIŲ TRYNIUS, MAJONEZĄ, GARSTYČIAS, SVOGŪNĄ, SALIERĄ IR AGURKĖLIUS. SUSMULKINTI KIAUŠINIO BALTYMUS, SUBERTI Į UŽPILĄ. PAGARDINTI DRUSKA IR PIPIRAIS. MASĘ UŽPILTI ANT BULVIŲ IR SUMAŠYTI. GALIMA ĮPILTI PIENO AR GRIETINĖLĖS.
PUOŠTI PETRAŽOLĖMIS.
1.2 KG NEDIDELIŲ BULVIŲ, 45G OBUOLIŲ ACTO, 5 KIETAI VIRTŲ KIAUŠINIŲ, 180G MAJONEZO, 30 G DIŽONO GARSTYČIŲ, 1 SUSMULKINTO SVOGŪNO, 3 PJAUSTYTŲ SALIERO KOTŲ, 4 SUPJAUSTYTŲ MARINUOTŲ AGURKĖLIŲ, DRUSKOS, ŠVIEŽIAI MALTŲ PIPIRŲ, PIENO ARBA GRIETINĖLĖS, PETRAŽOLIŲ PAPUOŠIMUI.
BILVES ŠIEK TIEK PAVIRTI PASŪDYTAME VANDENYJE KOL SUMINKŠTĖS, PASKUI NUSUNKTI, NULUPTI, SUPJAUSTYTI STOROMIS SKILTELĖMIS, APŠLAKSTYTI ACTU.
SUMAIŠYTI PERTRINTUS KIAUŠINIŲ TRYNIUS, MAJONEZĄ, GARSTYČIAS, SVOGŪNĄ, SALIERĄ IR AGURKĖLIUS. SUSMULKINTI KIAUŠINIO BALTYMUS, SUBERTI Į UŽPILĄ. PAGARDINTI DRUSKA IR PIPIRAIS. MASĘ UŽPILTI ANT BULVIŲ IR SUMAŠYTI. GALIMA ĮPILTI PIENO AR GRIETINĖLĖS.
PUOŠTI PETRAŽOLĖMIS.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grietininės bulvių salotos
7-8 virtos bulvės,
100 g šoninės,
9 virti kiaušiniai,
3 salierų stiebai,
4 svogūnai,
150 g grietinės,
150 g majonezo, druskos, krapų.
Šoninės juosteles apkepinti, viską supjaustyti kubeliais, sumaišyti ir palaikyti 10 min.
7-8 virtos bulvės,
100 g šoninės,
9 virti kiaušiniai,
3 salierų stiebai,
4 svogūnai,
150 g grietinės,
150 g majonezo, druskos, krapų.
Šoninės juosteles apkepinti, viską supjaustyti kubeliais, sumaišyti ir palaikyti 10 min.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0413.jpg (48.16 KiB) Peržiūrėta 6743 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvių ir kiaušinių salotos
6 virtos bulvės,
4 virti kiaušiniai,
marinuotas agurkas,
paprika,
pusė ilgo agurko,
2 obuoliai,
100 g mėlyno pelėsinio sūrio,
pusė poro,
cukraus, pipirų, aliejaus, baltojo vyno acto.
Bulves, agurkus,obuolius supjaustyuti kubeliais, porą ir papriką - griežinėliais. Sūrį sutrinti šakute. Sumaišyri su užpilu. Prieš valgant, apdėti kiaušinių ketvirčiais.
6 virtos bulvės,
4 virti kiaušiniai,
marinuotas agurkas,
paprika,
pusė ilgo agurko,
2 obuoliai,
100 g mėlyno pelėsinio sūrio,
pusė poro,
cukraus, pipirų, aliejaus, baltojo vyno acto.
Bulves, agurkus,obuolius supjaustyuti kubeliais, porą ir papriką - griežinėliais. Sūrį sutrinti šakute. Sumaišyri su užpilu. Prieš valgant, apdėti kiaušinių ketvirčiais.
BULVIŲ IR KIAUŠINIŲ SALOTOS SU KARIO UŽPILU
APIE 20G ALIEJAUS, 1 DIDELIO SMULKINTO SVOGŪNO, 2 PJAUSTYTŲ ČESNAKO SKILTELIŲ, 7G ŠVELNIŲ KARIO MILTELIŲ, 1 G MALTŲ KMYNŲ, 1G MALTO KORIANDRO, ŽIUPSNELIO MALTO IMBIERO, 125G VIŠTIENOS SULTINIO, APIE 15 G ABRIKOSŲ DŽEMO, 12 VID. DYDŽIO BULVIŲ, 8 KIETAI VIRTŲ, SKILTELĖMIS SUPJAUSTYTŲ KIAUŠINIŲ
250G JOGURTO, 60G MAJONEZO, DRUSKOS IR ŠVIEŽIAI MALTŲ JUODŲJŲ PIPIRŲ, ŽALUMYNŲ PUOŠIMUI.
____________________________________________
ALIEJŲ ĮKAITINTI, SUBERTI Į KEPTUVĘ SVOGŪNUS, ČESNAKUS IR KAITINTI, KOL SUMINKŠTĖS. sUBERTI PRIESKONIUS IR DAR MINUTĘ PAKAITINTI. SUPILTI SULTINĮ IR ABRIKOSŲ DŽEMĄ (JO DAR TRUPUTĮ PALIKTI), MAIŠYTI, KOL PADAŽAS UŽVIRS. sUMAŽINTI TEMP. IR DAR PATROŠKONTI, KOL SUMINKŠTĖS. TADA ATVĖSINTI
bULVES IŠVIRTI PASŪDYTAME VANDENYJE, NULUPTI, SUPJAUSTYTI SKILTELĖMIS, SUBERTI KIAUŠINIO SKILTELES(KELIAS PALIKTI PAPUOŠIMUI)
Į PADAŽĄ SUPILTI JOGURTĄ, MAJONEZĄ, PASKANINTI JĮ DRUSKA, PIPIRAIS IR LIKUSIU ABRIKOSŲ DŽEMU.
TRIS KETVIRTADALIUS PADAŽO UŽPILTI ANT BULVIŲ SKILTELIŲ IR ATSARGIAI SUMAIŠYTI. SALOTAS DĖTI Į SALOTINES IR UŽPILTI LIKUSIO PADAŽO.
PUOŠTI ŽALUMYNAIS, GERIAUSIA - CITRINOS LAPELIAIS.
APIE 20G ALIEJAUS, 1 DIDELIO SMULKINTO SVOGŪNO, 2 PJAUSTYTŲ ČESNAKO SKILTELIŲ, 7G ŠVELNIŲ KARIO MILTELIŲ, 1 G MALTŲ KMYNŲ, 1G MALTO KORIANDRO, ŽIUPSNELIO MALTO IMBIERO, 125G VIŠTIENOS SULTINIO, APIE 15 G ABRIKOSŲ DŽEMO, 12 VID. DYDŽIO BULVIŲ, 8 KIETAI VIRTŲ, SKILTELĖMIS SUPJAUSTYTŲ KIAUŠINIŲ
250G JOGURTO, 60G MAJONEZO, DRUSKOS IR ŠVIEŽIAI MALTŲ JUODŲJŲ PIPIRŲ, ŽALUMYNŲ PUOŠIMUI.
____________________________________________
ALIEJŲ ĮKAITINTI, SUBERTI Į KEPTUVĘ SVOGŪNUS, ČESNAKUS IR KAITINTI, KOL SUMINKŠTĖS. sUBERTI PRIESKONIUS IR DAR MINUTĘ PAKAITINTI. SUPILTI SULTINĮ IR ABRIKOSŲ DŽEMĄ (JO DAR TRUPUTĮ PALIKTI), MAIŠYTI, KOL PADAŽAS UŽVIRS. sUMAŽINTI TEMP. IR DAR PATROŠKONTI, KOL SUMINKŠTĖS. TADA ATVĖSINTI
bULVES IŠVIRTI PASŪDYTAME VANDENYJE, NULUPTI, SUPJAUSTYTI SKILTELĖMIS, SUBERTI KIAUŠINIO SKILTELES(KELIAS PALIKTI PAPUOŠIMUI)
Į PADAŽĄ SUPILTI JOGURTĄ, MAJONEZĄ, PASKANINTI JĮ DRUSKA, PIPIRAIS IR LIKUSIU ABRIKOSŲ DŽEMU.
TRIS KETVIRTADALIUS PADAŽO UŽPILTI ANT BULVIŲ SKILTELIŲ IR ATSARGIAI SUMAIŠYTI. SALOTAS DĖTI Į SALOTINES IR UŽPILTI LIKUSIO PADAŽO.
PUOŠTI ŽALUMYNAIS, GERIAUSIA - CITRINOS LAPELIAIS.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vokiškos bulvių salotos
500g virtų bulvių,
200 g rūkytos šoninės,
raudonas svogūnas,
2 marinuoti agurkai,
smulkintų laiškinių česnakų,
aliejaus, valtojo vyno acto, cukraus, druskos, pipirų.
Šoninės gabaliukus apkepti keptuvėje. Svogūną ir agurkus supjaustyti griežinėliais, bulves skiltelėmis. Visus produktus sumaišyti, užpilti užpilu.
Man jos labai patinka, o šoninės visiškai nebūtina. Galima ir be jos apsieiti, ypač jei valgom prie mėsos.
500g virtų bulvių,
200 g rūkytos šoninės,
raudonas svogūnas,
2 marinuoti agurkai,
smulkintų laiškinių česnakų,
aliejaus, valtojo vyno acto, cukraus, druskos, pipirų.
Šoninės gabaliukus apkepti keptuvėje. Svogūną ir agurkus supjaustyti griežinėliais, bulves skiltelėmis. Visus produktus sumaišyti, užpilti užpilu.
Man jos labai patinka, o šoninės visiškai nebūtina. Galima ir be jos apsieiti, ypač jei valgom prie mėsos.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0412.jpg (36.12 KiB) Peržiūrėta 6737 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvių salotos su daržovėmis ir mazarella
500 g virtų bulvių,
200 g vyšninių pomidorų,
200 g mozarellos,
įvairių salotų lapų,
aliejaus, druskos,
baziliko, skysto medaus, druskos, j. pipirų,
parmezano drožlių.
Bulvių gabaliukus apkepinti aliejuje. Po to visk dėti į salotinė, sumaišyti su užpilu.
Pomidorus galima naudoti ir paprastus, tik tada pjausim ne per pusę, o į 6-8 dalis. Dar man trūko svogūno.
500 g virtų bulvių,
200 g vyšninių pomidorų,
200 g mozarellos,
įvairių salotų lapų,
aliejaus, druskos,
baziliko, skysto medaus, druskos, j. pipirų,
parmezano drožlių.
Bulvių gabaliukus apkepinti aliejuje. Po to visk dėti į salotinė, sumaišyti su užpilu.
Pomidorus galima naudoti ir paprastus, tik tada pjausim ne per pusę, o į 6-8 dalis. Dar man trūko svogūno.
Močiutės salotos
6 virtos bulvės,
3 gabaliukai sūdytos žuvies,
125 g dešros,
2 virti kiaušiniai,
Sūdytų lašinių gabaliukai
2 obuoliai,
1 marinuotas agurkėlis,
1 svogūnas,
2 v š aliejaus,
Druska, garstyčios, 3% actas,
Malti juodieji pipirai,
Žalumynai,
Dešrą, nuvalytą obuolį ir bulves supjaustome kubeliais. Kiaušinius ir agurkus – apskritimais, žuvį kubeliais. Įpilame aliejų, sutarkuojame svogūną, įmaišome garstyčias, actą, druską, pipirus ir viską gerai išmaišome. Pakepame lašinukus, suberiame į salotas.
6 virtos bulvės,
3 gabaliukai sūdytos žuvies,
125 g dešros,
2 virti kiaušiniai,
Sūdytų lašinių gabaliukai
2 obuoliai,
1 marinuotas agurkėlis,
1 svogūnas,
2 v š aliejaus,
Druska, garstyčios, 3% actas,
Malti juodieji pipirai,
Žalumynai,
Dešrą, nuvalytą obuolį ir bulves supjaustome kubeliais. Kiaušinius ir agurkus – apskritimais, žuvį kubeliais. Įpilame aliejų, sutarkuojame svogūną, įmaišome garstyčias, actą, druską, pipirus ir viską gerai išmaišome. Pakepame lašinukus, suberiame į salotas.
Pasidomejau truputi
Stai straipsnio dalis:
Siaip siam indiskam spinatu troskiniui(PALAK PANYR jis vadinasi) naudojamas panyras (toks suris) ir prieskoniu misinys garam masala. ju gaut LT sudetinga, jei ne neimanoma, tai vietoj panyro naudojau balta varskes suri, o vietoj garam masala naudojau atskiras sio misinio sudedamasias dalis: cinamona, gvazdikeli, koriandra arba kumina, malto muksato, kardamono, imbiero ir cili pipiru milteliu, siek tiek kurkumos arba ciberzoles, lauro lapeli bei kelis kmyno grudelius. (siaip cia savotiska varijacija 'garam masala' tema, bet visa tai randama musu PC, o skonis gaunas labai neprastas.).
Stai straipsnio dalis:
Siaip siam indiskam spinatu troskiniui(PALAK PANYR jis vadinasi) naudojamas panyras (toks suris) ir prieskoniu misinys garam masala. ju gaut LT sudetinga, jei ne neimanoma, tai vietoj panyro naudojau balta varskes suri, o vietoj garam masala naudojau atskiras sio misinio sudedamasias dalis: cinamona, gvazdikeli, koriandra arba kumina, malto muksato, kardamono, imbiero ir cili pipiru milteliu, siek tiek kurkumos arba ciberzoles, lauro lapeli bei kelis kmyno grudelius. (siaip cia savotiska varijacija 'garam masala' tema, bet visa tai randama musu PC, o skonis gaunas labai neprastas.).
Čia šis tas šnekama apie kuminą. http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... 7588&com=1
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Panyrą labai lengvai galima pasigaminti pačiai, man atrodo apie vestuves kur šnekat tai saldus sūris vadinasi. Nes daro iš saldaus pieno tik aš vietoj citrinos rūgšties, visada pilu natūralų jogurtą.Hazel rašė:Pasidomejau truputi
Stai straipsnio dalis:
Siaip siam indiskam spinatu troskiniui(PALAK PANYR jis vadinasi) naudojamas panyras (toks suris) ir prieskoniu misinys garam masala. ju gaut LT sudetinga, jei ne neimanoma, tai vietoj panyro naudojau balta varskes suri, o vietoj garam masala naudojau atskiras sio misinio sudedamasias dalis: cinamona, gvazdikeli, koriandra arba kumina, malto muksato, kardamono, imbiero ir cili pipiru milteliu, siek tiek kurkumos arba ciberzoles, lauro lapeli bei kelis kmyno grudelius. (siaip cia savotiska varijacija 'garam masala' tema, bet visa tai randama musu PC, o skonis gaunas labai neprastas.).
Garam masalos jau tikrai yra daugumoj parduotuvių arba glaima nusipirkti pas indus ar krišnaistus. Kaune tai yra Savanrorių g. pradžioj tokioj kioskely kiemeliuose. Turiu aš ir kumino, bet jis labai jau savotiško skonio, jį prieš naudojimą apkepa keptuvėj, po to mala. Aš keičiu lietuviškais kmynais, kuriuos labai mėgstu.