Bulviniai patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Bir 2007, 12:59

o as laiminga, remontas baigesi, siandien sukabinsime lentynasm viska naujai persitvarkysiu 041 nieko geriau negali buti... :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bir 2007, 13:05

Paveikslėlis Su nauja virtuvytePaveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Bir 2007, 13:16

Ne visai nauja :lol:
siaip ar taip dziaugiuosi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bir 2007, 13:26

Hazel rašė:Ne visai nauja :lol:
siaip ar taip dziaugiuosi Paveikslėlis
Vis vien, kaip nauja. Po remonto ilgai gera būna :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bir 2007, 09:21

Spurgos

virtu bulviu,
kiausinis ir trynys, miltu
saukstas majonezo ( galima keisti jogurtu),
druskytes, pipiriuku, bulviu prieskoniu.

Fermentinio arba balto , bet jau kietoko ( padziuvusio) surio. Ji galima tarkuoti, pjaustyti kubeliais, kaip tik patinka. Man skaniausia - kubeliai.

Bulves sutrinti arba sumalti, sudeti visus priedus ir virti taukuose.
Viskas :lol:

Tinka vienos, su varskes-grietines padaziuku, su mesyte. Aplamai - universalas :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 11 Bir 2007, 16:13

AMERIKIETIŠKOS BULVIŲ SALOTOS

1.2 KG NEDIDELIŲ BULVIŲ, 45G OBUOLIŲ ACTO, 5 KIETAI VIRTŲ KIAUŠINIŲ, 180G MAJONEZO, 30 G DIŽONO GARSTYČIŲ, 1 SUSMULKINTO SVOGŪNO, 3 PJAUSTYTŲ SALIERO KOTŲ, 4 SUPJAUSTYTŲ MARINUOTŲ AGURKĖLIŲ, DRUSKOS, ŠVIEŽIAI MALTŲ PIPIRŲ, PIENO ARBA GRIETINĖLĖS, PETRAŽOLIŲ PAPUOŠIMUI.


BILVES ŠIEK TIEK PAVIRTI PASŪDYTAME VANDENYJE KOL SUMINKŠTĖS, PASKUI NUSUNKTI, NULUPTI, SUPJAUSTYTI STOROMIS SKILTELĖMIS, APŠLAKSTYTI ACTU.
SUMAIŠYTI PERTRINTUS KIAUŠINIŲ TRYNIUS, MAJONEZĄ, GARSTYČIAS, SVOGŪNĄ, SALIERĄ IR AGURKĖLIUS. SUSMULKINTI KIAUŠINIO BALTYMUS, SUBERTI Į UŽPILĄ. PAGARDINTI DRUSKA IR PIPIRAIS. MASĘ UŽPILTI ANT BULVIŲ IR SUMAŠYTI. GALIMA ĮPILTI PIENO AR GRIETINĖLĖS.
PUOŠTI PETRAŽOLĖMIS. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bir 2007, 17:20

Grietininės bulvių salotos

7-8 virtos bulvės,
100 g šoninės,
9 virti kiaušiniai,
3 salierų stiebai,
4 svogūnai,
150 g grietinės,
150 g majonezo, druskos, krapų.

Šoninės juosteles apkepinti, viską supjaustyti kubeliais, sumaišyti ir palaikyti 10 min.
Prikabinti failai
HPIM0413.jpg
HPIM0413.jpg (48.16 KiB) Peržiūrėta 6743 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bir 2007, 17:24

Bulvių ir kiaušinių salotos

6 virtos bulvės,
4 virti kiaušiniai,
marinuotas agurkas,
paprika,
pusė ilgo agurko,
2 obuoliai,
100 g mėlyno pelėsinio sūrio,
pusė poro,
cukraus, pipirų, aliejaus, baltojo vyno acto.

Bulves, agurkus,obuolius supjaustyuti kubeliais, porą ir papriką - griežinėliais. Sūrį sutrinti šakute. Sumaišyri su užpilu. Prieš valgant, apdėti kiaušinių ketvirčiais.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 11 Bir 2007, 17:28

BULVIŲ IR KIAUŠINIŲ SALOTOS SU KARIO UŽPILU
APIE 20G ALIEJAUS, 1 DIDELIO SMULKINTO SVOGŪNO, 2 PJAUSTYTŲ ČESNAKO SKILTELIŲ, 7G ŠVELNIŲ KARIO MILTELIŲ, 1 G MALTŲ KMYNŲ, 1G MALTO KORIANDRO, ŽIUPSNELIO MALTO IMBIERO, 125G VIŠTIENOS SULTINIO, APIE 15 G ABRIKOSŲ DŽEMO, 12 VID. DYDŽIO BULVIŲ, 8 KIETAI VIRTŲ, SKILTELĖMIS SUPJAUSTYTŲ KIAUŠINIŲ
250G JOGURTO, 60G MAJONEZO, DRUSKOS IR ŠVIEŽIAI MALTŲ JUODŲJŲ PIPIRŲ, ŽALUMYNŲ PUOŠIMUI.
____________________________________________
ALIEJŲ ĮKAITINTI, SUBERTI Į KEPTUVĘ SVOGŪNUS, ČESNAKUS IR KAITINTI, KOL SUMINKŠTĖS. sUBERTI PRIESKONIUS IR DAR MINUTĘ PAKAITINTI. SUPILTI SULTINĮ IR ABRIKOSŲ DŽEMĄ (JO DAR TRUPUTĮ PALIKTI), MAIŠYTI, KOL PADAŽAS UŽVIRS. sUMAŽINTI TEMP. IR DAR PATROŠKONTI, KOL SUMINKŠTĖS. TADA ATVĖSINTI
bULVES IŠVIRTI PASŪDYTAME VANDENYJE, NULUPTI, SUPJAUSTYTI SKILTELĖMIS, SUBERTI KIAUŠINIO SKILTELES(KELIAS PALIKTI PAPUOŠIMUI)
Į PADAŽĄ SUPILTI JOGURTĄ, MAJONEZĄ, PASKANINTI JĮ DRUSKA, PIPIRAIS IR LIKUSIU ABRIKOSŲ DŽEMU.
TRIS KETVIRTADALIUS PADAŽO UŽPILTI ANT BULVIŲ SKILTELIŲ IR ATSARGIAI SUMAIŠYTI. SALOTAS DĖTI Į SALOTINES IR UŽPILTI LIKUSIO PADAŽO.
PUOŠTI ŽALUMYNAIS, GERIAUSIA - CITRINOS LAPELIAIS.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bir 2007, 17:31

Vokiškos bulvių salotos

500g virtų bulvių,
200 g rūkytos šoninės,
raudonas svogūnas,
2 marinuoti agurkai,
smulkintų laiškinių česnakų,
aliejaus, valtojo vyno acto, cukraus, druskos, pipirų.

Šoninės gabaliukus apkepti keptuvėje. Svogūną ir agurkus supjaustyti griežinėliais, bulves skiltelėmis. Visus produktus sumaišyti, užpilti užpilu.

Man jos labai patinkaPaveikslėlis, o šoninės visiškai nebūtina. :? Galima ir be jos apsieiti, ypač jei valgom prie mėsos.
Prikabinti failai
HPIM0412.jpg
HPIM0412.jpg (36.12 KiB) Peržiūrėta 6737 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bir 2007, 17:32

Sveikuolių bulvių salotos

16 virtųų bulvių,
2 raudonieji svogūnai,
4 česnako skiltelės,
200 g nat. jogurto,
100 g majonezo, 2 šaukštai "pesto" padažo,
baziliko, j. pipirų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bir 2007, 17:36

Bulvių salotos su daržovėmis ir mazarella

500 g virtų bulvių,
200 g vyšninių pomidorų,
200 g mozarellos,
įvairių salotų lapų,
aliejaus, druskos,
baziliko, skysto medaus, druskos, j. pipirų,
parmezano drožlių.

Bulvių gabaliukus apkepinti aliejuje. Po to visk dėti į salotinė, sumaišyti su užpilu.
Pomidorus galima naudoti ir paprastus, tik tada pjausim ne per pusę, o į 6-8 dalis. Dar man trūko svogūno. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Bir 2007, 17:55

aciu uz receptukus :luks:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 11 Bir 2007, 18:58

Dar ne viskas :P

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 11 Bir 2007, 18:58

Močiutės salotos

6 virtos bulvės,
3 gabaliukai sūdytos žuvies,
125 g dešros,
2 virti kiaušiniai,
Sūdytų lašinių gabaliukai
2 obuoliai,
1 marinuotas agurkėlis,
1 svogūnas,
2 v š aliejaus,
Druska, garstyčios, 3% actas,
Malti juodieji pipirai,
Žalumynai,



Dešrą, nuvalytą obuolį ir bulves supjaustome kubeliais. Kiaušinius ir agurkus – apskritimais, žuvį kubeliais. Įpilame aliejų, sutarkuojame svogūną, įmaišome garstyčias, actą, druską, pipirus ir viską gerai išmaišome. Pakepame lašinukus, suberiame į salotas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Bir 2007, 12:22

Hazel rašė: 1G MALTO KORIANDRO,
Kas čia per padaras :shock: Koks skonis? Man patiko salotų aprašymas, bet kuo galiu šitą prieskonį pakeist?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Bir 2007, 12:28

cia zinok, greiciausiai bus kaliandra :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Bir 2007, 15:46

tutsi rašė:cia zinok, greiciausiai bus kaliandra :roll:
ne :P as dar karta pasitikrinau recepta, parasyta butent taip :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Bir 2007, 15:47

galima prieskoniu parduotuveje paklausti :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Bir 2007, 15:50

Pasidomejau truputi Paveikslėlis
Stai straipsnio dalis:
Siaip siam indiskam spinatu troskiniui(PALAK PANYR jis vadinasi) naudojamas panyras (toks suris) ir prieskoniu misinys garam masala. ju gaut LT sudetinga, jei ne neimanoma, tai vietoj panyro naudojau balta varskes suri, o vietoj garam masala naudojau atskiras sio misinio sudedamasias dalis: cinamona, gvazdikeli, koriandra arba kumina, malto muksato, kardamono, imbiero ir cili pipiru milteliu, siek tiek kurkumos arba ciberzoles, lauro lapeli bei kelis kmyno grudelius. (siaip cia savotiska varijacija 'garam masala' tema, bet visa tai randama musu PC, o skonis gaunas labai neprastas.).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Bir 2007, 17:51

nu neeee,per daug sudetinga su tokiais prieskoniais :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 12 Bir 2007, 18:00

Gram masala, kurkuma...paskui bus Salam Aleikum.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Bir 2007, 18:15

o man labiau patinka krapiukai,pipiriukai ir jiems panasus :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 08:06

Hazel rašė:galima prieskoniu parduotuveje paklausti :roll:
Vakar klausiau, nori pamatyt reakciją, paklausk pati, nes nupasakoti neįmanoma. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Bir 2007, 08:10

isivaizduoju ta reakcija :roll:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 13 Bir 2007, 13:07

Čia šis tas šnekama apie kuminą. http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... 7588&com=1

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Bir 2007, 13:25

Hazel rašė:Pasidomejau truputi Paveikslėlis
Stai straipsnio dalis:
Siaip siam indiskam spinatu troskiniui(PALAK PANYR jis vadinasi) naudojamas panyras (toks suris) ir prieskoniu misinys garam masala. ju gaut LT sudetinga, jei ne neimanoma, tai vietoj panyro naudojau balta varskes suri, o vietoj garam masala naudojau atskiras sio misinio sudedamasias dalis: cinamona, gvazdikeli, koriandra arba kumina, malto muksato, kardamono, imbiero ir cili pipiru milteliu, siek tiek kurkumos arba ciberzoles, lauro lapeli bei kelis kmyno grudelius. (siaip cia savotiska varijacija 'garam masala' tema, bet visa tai randama musu PC, o skonis gaunas labai neprastas.).
Panyrą labai lengvai galima pasigaminti pačiai, man atrodo apie vestuves kur šnekat tai saldus sūris vadinasi. Nes daro iš saldaus pieno tik aš vietoj citrinos rūgšties, visada pilu natūralų jogurtą.
Garam masalos jau tikrai yra daugumoj parduotuvių arba glaima nusipirkti pas indus ar krišnaistus. Kaune tai yra Savanrorių g. pradžioj tokioj kioskely kiemeliuose. Turiu aš ir kumino, bet jis labai jau savotiško skonio, jį prieš naudojimą apkepa keptuvėj, po to mala. Aš keičiu lietuviškais kmynais, kuriuos labai mėgstu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 13:45

Forelle rašė: Aš keičiu lietuviškais kmynais, kuriuos labai mėgstu.
Va, dabar jau viskas aišku, bus galima daryt.Paveikslėlis
Aš labiau mėgstu paprastus receptus, be tų nesąmonių, kuriuos realiai galima padaryti, kaip Tutsi rašė su krapiukais, svogūniukais, kmynais

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Bir 2007, 14:05

Viską galima pakeisti lietuviškais, mums įprastais produktais. O tie egzotiški, kartais net nepriimtini būna, aš visada galvojau, kad kuminas - indiškas kmynas, nieko nesiskiria nuo mūsiško, bet kai paragavau, tai Paveikslėlis. o va su lietuviškais kmynais - labai skanu

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 14:19

Forelle rašė:Viską galima pakeisti lietuviškais,
Sutinku, bet reikia žinoti bent jau kuo keisti, kad nepadaryt liapsusųPaveikslėlis

Skelbti atsakymą