Bulviniai patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Bir 2007, 17:46

viena karta suklydusi,ieskosi kitos iseities :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Bir 2007, 17:51

tutsi rašė:viena karta suklydusi,ieskosi kitos iseities :wink:
jau rašiau : nemėgstu gadinti maisto :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 12:16

o as nepergyvenciau,jei sugadinciau,bet kazkaip man nesusigadina :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 16:26

tutsi rašė:o as nepergyvenciau,jei sugadinciau,bet kazkaip man nesusigadina :merg2:
Man būna gaila savo darbo :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 16:44

o man sugaisto laiko :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 16:50

Ir laiko taip pat : juk ir taip para per trumpa :x

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 16:52

o jei dar rankinis uztrauktas,tai ir bulviu nespeji nusiskusti per visa diena :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2007, 16:55

tutsi rašė:o jei dar rankinis uztrauktas,tai ir bulviu nespeji nusiskusti per visa diena :laugh:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 17:21

tada gerai tas,kas po ranka papuola :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Bir 2007, 08:08

Salotos iš bulvių

500 g su lupenomis virtų bulvių,
2 kietai virti kiaušiniai,
1 svogūnas,
1 šaukštas vyno acto,
1 šaukštelis cukraus,
1 šaukštelis druskos,
½ šaukštelio juodųjų pipirų,
1 kiaušinio trynys,
150 ml jogurto,
2 šaukštai aliejaus,
2 obuoliai,
2 marinuoti agurkai ( galima keisti šviežiais),
2 pomidorai.

Nulupti bulves. Svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir suberti į dubenėlį. Supilti actą, suberti cukrų, druską, pipirus ir kubeliais supjaustytas bulves. Užpilui trynį išplakti su jogurtu ir aliejumi. Obuolius nulupti, perpjauti i 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius ir agurkus supjaustyti kubeliais ir suberti į dubenėlį su užpilu. Vieną pomidorą perpjauti pusiau, išskobti sėklas, o minkštimą supjaustyti kubeliais ir suberti į dubenėlį. Gerai išmaišyti visus salotų komponentus, pagardinti prieskoniais. Prieš patiekiant salotas papuošti į 8 dalis perpjautais kiaušiniais bei pomidoro skiltelėmis. Kiaušinius galima pagardinti paprikų milteliais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Bir 2007, 08:59

o kazin,ar skonis nukentes jei bus paprastas actas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Bir 2007, 09:02

tutsi rašė:o kazin,ar skonis nukentes jei bus paprastas actas :roll:
Nemanau :roll: Gali citrinos sultis panaudot. Aš paskutiniu metu taip ir darau :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Bir 2007, 09:02

supratau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Bir 2007, 17:21

Gal ir ankstoka, bet tuoj bus bulvių šviežių;


Fantastiškas kugelis

2 nedidelės kiaulės kojos,
2 kg bulvių,
200 g lašinukų, svogūnas,
3 skiltelės česnako, pipirų ir druskos pagal skonį.

Nuluptas bulves sutarkuoti, užpilti pakepintais lašinukais, sudėti tarkuotą svogūną ir sutrintą česnaką. Įberti prieskonių ir išmaišyti. Kiaulės kojas perpjauti pusiau išilgai, nuplauti ir pusvalandį pavirti. Skardą ištepti aliejumi, pilti sluoksnį tarkio, paskui sudėti kojų puseles ir vėl užpilti tarkiu. Kepti apie 1-1,5 val.

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 24 Bir 2007, 23:46

Oi kaip noriu kugelio. :wink: Laukiu nesulaukiu šviežių bulvių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bir 2007, 08:23

Ligita rašė:Oi kaip noriu kugelio. :wink: Laukiu nesulaukiu šviežių bulvių.
Turguje jau mačiau, bet kaina - mažesnės 5, o didesnės -6 litai. :shock: O iš kilogramo nieko doro nenuveiksi :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 08:05

A lia kugelis

0,5 kg bulvių
2 kiaušiniai,
aliejus,
druska,
pipirai,
grietinė

Bulves nulupti, švariai nuplauti ir sutarkuoti per burokinę tarką. Supilti į keptuvę, lygiai paskleisti. Kepti uždengtoje keptuvėje apie 15-20 min, kol apskrus abi pusės. Valgyti su grietine, varškės dažiniu.

Mano tėtis vadino tinginių kugeliuku :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 28 Bir 2007, 08:24

aaaa šitas geras , kitaip vadinamas studentišku kugeliu :D skanu :D :D :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 10:10

Keptos orkaitėje bulvės su silkių padažu

dideles vienodo dydžio bulvės,
aliejaus .

Padažui:
1 sūdyta silkė ,
1/2 stiklinės pieno,
1 didelė raudonos paprikos ankštis,
2 šaukštai krapų,
2 šaukštai žalių petražolių,
2 šaukštai svogūnų laiškų,
druskos,karčiųjų pipirų, kajeno pipirų,
1,5 stiklinės jogurto,3 šaukštai rūgščios grietinės.

Nušveistas bulves keletą kartų įpjauti skersai ir išilgai.
Aliuminio foliją aptepti aliejumi, sudėti ant jos bulves, kruopščiai suvynioti, sudėti ant kepimo skardos ir įdėti į orkaitę.
Kepti 50-55 min.

Padažas:
Pamušti išmirkytos silkės filė, nulupti odelę, užpilti pienu ir palikti 1 val.
Nuplautą ir be sėklalizdžių papriką supjaustyti plonomis juostelėmis.
Nusausintą silkę smulkiai supjaustyti.
Sumaišyti visus komponentus, gerai juos išmaišyti, atšaldyti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 10:16

Mieliniai bulvių sklindžiai

4 stiklinės sutarkuotų bulvių ,
2 kiaušiniai,15 g mielių,,
1,5 stiklinės pieno,
1 apvali bandelė,
druskos,riebalų kepimui .

Sutarkuotas bulves nusunkti per marlę ir užpilti stikline verdančio pieno, išmaišyti.
Bandelę pamirkyti likusiame šiltame piene.
Į bulvių masę įmušti trynius, ištrintas su šiltu vandeniu mieles ir pamirkytą, išspaustą bandelę.
Išmaišyti, šiek tiek pasūdyti ir 30 min. palikti šiltoje vietoje.
Baltymus standžiai suplakti, atsargiai išmaišyti su bulvių mase ir karštuose riebaluose kepti plonus sklindžius.
Valgome su varškės dažiniu.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 29 Bir 2007, 10:27

Ramunė rašė:Keptos orkaitėje bulvės su silkių padažu
Turėtų būt skanu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 10:37

KlaikiaiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Bir 2007, 18:01

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

10-12 bulvių
100 g karštai rūkytų lašinukų
1 svogūnas
1 kiaušinis
3-4 šaukštai miltų
Padažui:
200 g varškės
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės grietinės
druska

Bulves nuskutame, išverdame ir karštas sugrūdame. Kai atvėsta, įdedame susmulkintus ir apkeptus lašinukus bei svogūną, įberiame miltų ir viską gerai išmaišome. Galima ir bulvių košę naudot, kai lieka.
Suformuojame apvalius kukulius, juos šiek tiek suspaudžiame ir viduryje padarome duobutę padažui.
Paplotėlius kepame orkaitėje, riebalais apteptoje skardoje, kol gražiai pagelsta.
Padažui varškę sutriname ir gerai išmaišome su pienu, grietine ir druska.
Paplotėlius valgome karštus, į duobutę įpilame padažo.

Galima pabaigoje kepimo juos apipilti grietinės ar spirgučių padažu ir dar pakepti apie 10 min. Tada jau varškės padažo kaip ir nebereikia :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 16:54

Spalvotos bulvės

300 g bulvių,5 maži svogūnai ,
200 g morkų,1 raudonos paprikos ankštis,
1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštas šviežios grietinėlės,
0,5 šaukštelio gelsvės,
0,5 šaukštelio kmynų,
1 šaukštas sukapotų žalių petražolių,
Provanso žolelių.

Bulves nuskusti ir supjaustyti storais gabalais ir pakepinti.
Suberti nuplautus ir žiedais supjaustytus svogūnus, pusžiedžiais - morkas, juostelėmis - papriką ir trumpai patroškinti.
Baigiant įpilti 1/2 stiklinės vandens, pridengti ir troškinti ant nedidelės ugnies.
Paskaninti žolelėmis, užbalinti grietinėle.
Pabarstyti petražolėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 21:37

o as vis zadu pabandyti bulvinius blynus su mielėmis,sake nerealiai skanu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 22:06

Tikrai tau nemelavo Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 22:16

Ramunė rašė:Tikrai tau nemelavo Paveikslėlis
bandei,kaip juos reikia daryti :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 22:24

Biškį auksčiau yra receptas. O jei bandelės nėra, kaip dažniausiai būna, įberiu džiūvėsėlių :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Lie 2007, 22:25

todel man tas receptas ir uzkliuvo :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 18:52

Rageliai

6 žalios ir 4 virtos bulves,
kiaušinis,šaukštas grietinės,
200g virtos kiaulienos arba vištienos,
svogūnas,šaukštas sviesto,
druska,malti pipirai,aliejus kepimui.

Žalias bulves sutarkuokite ir nuspauskite, virtas sugrūskite, muškite
kiaušinį, dėkite grietinę, masę sūdykite ir gerai išmaisykite. Mėsą sumalkite, svogūną pakepkite svieste ir maišykite su mėsa bei prieskoniais.
Imkite po saują bulvių masės, per vidurį dėkite įdarą, lipdykite ragelius, voliokite juos miltuose ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus.
Valgykite su grietine arba spirgučiais.

Skelbti atsakymą