Bulviniai patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos iš bulvių
500 g su lupenomis virtų bulvių,
2 kietai virti kiaušiniai,
1 svogūnas,
1 šaukštas vyno acto,
1 šaukštelis cukraus,
1 šaukštelis druskos,
½ šaukštelio juodųjų pipirų,
1 kiaušinio trynys,
150 ml jogurto,
2 šaukštai aliejaus,
2 obuoliai,
2 marinuoti agurkai ( galima keisti šviežiais),
2 pomidorai.
Nulupti bulves. Svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir suberti į dubenėlį. Supilti actą, suberti cukrų, druską, pipirus ir kubeliais supjaustytas bulves. Užpilui trynį išplakti su jogurtu ir aliejumi. Obuolius nulupti, perpjauti i 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius ir agurkus supjaustyti kubeliais ir suberti į dubenėlį su užpilu. Vieną pomidorą perpjauti pusiau, išskobti sėklas, o minkštimą supjaustyti kubeliais ir suberti į dubenėlį. Gerai išmaišyti visus salotų komponentus, pagardinti prieskoniais. Prieš patiekiant salotas papuošti į 8 dalis perpjautais kiaušiniais bei pomidoro skiltelėmis. Kiaušinius galima pagardinti paprikų milteliais.
500 g su lupenomis virtų bulvių,
2 kietai virti kiaušiniai,
1 svogūnas,
1 šaukštas vyno acto,
1 šaukštelis cukraus,
1 šaukštelis druskos,
½ šaukštelio juodųjų pipirų,
1 kiaušinio trynys,
150 ml jogurto,
2 šaukštai aliejaus,
2 obuoliai,
2 marinuoti agurkai ( galima keisti šviežiais),
2 pomidorai.
Nulupti bulves. Svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir suberti į dubenėlį. Supilti actą, suberti cukrų, druską, pipirus ir kubeliais supjaustytas bulves. Užpilui trynį išplakti su jogurtu ir aliejumi. Obuolius nulupti, perpjauti i 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius ir agurkus supjaustyti kubeliais ir suberti į dubenėlį su užpilu. Vieną pomidorą perpjauti pusiau, išskobti sėklas, o minkštimą supjaustyti kubeliais ir suberti į dubenėlį. Gerai išmaišyti visus salotų komponentus, pagardinti prieskoniais. Prieš patiekiant salotas papuošti į 8 dalis perpjautais kiaušiniais bei pomidoro skiltelėmis. Kiaušinius galima pagardinti paprikų milteliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gal ir ankstoka, bet tuoj bus bulvių šviežių;
Fantastiškas kugelis
2 nedidelės kiaulės kojos,
2 kg bulvių,
200 g lašinukų, svogūnas,
3 skiltelės česnako, pipirų ir druskos pagal skonį.
Nuluptas bulves sutarkuoti, užpilti pakepintais lašinukais, sudėti tarkuotą svogūną ir sutrintą česnaką. Įberti prieskonių ir išmaišyti. Kiaulės kojas perpjauti pusiau išilgai, nuplauti ir pusvalandį pavirti. Skardą ištepti aliejumi, pilti sluoksnį tarkio, paskui sudėti kojų puseles ir vėl užpilti tarkiu. Kepti apie 1-1,5 val.
Fantastiškas kugelis
2 nedidelės kiaulės kojos,
2 kg bulvių,
200 g lašinukų, svogūnas,
3 skiltelės česnako, pipirų ir druskos pagal skonį.
Nuluptas bulves sutarkuoti, užpilti pakepintais lašinukais, sudėti tarkuotą svogūną ir sutrintą česnaką. Įberti prieskonių ir išmaišyti. Kiaulės kojas perpjauti pusiau išilgai, nuplauti ir pusvalandį pavirti. Skardą ištepti aliejumi, pilti sluoksnį tarkio, paskui sudėti kojų puseles ir vėl užpilti tarkiu. Kepti apie 1-1,5 val.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
A lia kugelis
0,5 kg bulvių
2 kiaušiniai,
aliejus,
druska,
pipirai,
grietinė
Bulves nulupti, švariai nuplauti ir sutarkuoti per burokinę tarką. Supilti į keptuvę, lygiai paskleisti. Kepti uždengtoje keptuvėje apie 15-20 min, kol apskrus abi pusės. Valgyti su grietine, varškės dažiniu.
Mano tėtis vadino tinginių kugeliuku
0,5 kg bulvių
2 kiaušiniai,
aliejus,
druska,
pipirai,
grietinė
Bulves nulupti, švariai nuplauti ir sutarkuoti per burokinę tarką. Supilti į keptuvę, lygiai paskleisti. Kepti uždengtoje keptuvėje apie 15-20 min, kol apskrus abi pusės. Valgyti su grietine, varškės dažiniu.
Mano tėtis vadino tinginių kugeliuku
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keptos orkaitėje bulvės su silkių padažu
dideles vienodo dydžio bulvės,
aliejaus .
Padažui:
1 sūdyta silkė ,
1/2 stiklinės pieno,
1 didelė raudonos paprikos ankštis,
2 šaukštai krapų,
2 šaukštai žalių petražolių,
2 šaukštai svogūnų laiškų,
druskos,karčiųjų pipirų, kajeno pipirų,
1,5 stiklinės jogurto,3 šaukštai rūgščios grietinės.
Nušveistas bulves keletą kartų įpjauti skersai ir išilgai.
Aliuminio foliją aptepti aliejumi, sudėti ant jos bulves, kruopščiai suvynioti, sudėti ant kepimo skardos ir įdėti į orkaitę.
Kepti 50-55 min.
Padažas:
Pamušti išmirkytos silkės filė, nulupti odelę, užpilti pienu ir palikti 1 val.
Nuplautą ir be sėklalizdžių papriką supjaustyti plonomis juostelėmis.
Nusausintą silkę smulkiai supjaustyti.
Sumaišyti visus komponentus, gerai juos išmaišyti, atšaldyti.
dideles vienodo dydžio bulvės,
aliejaus .
Padažui:
1 sūdyta silkė ,
1/2 stiklinės pieno,
1 didelė raudonos paprikos ankštis,
2 šaukštai krapų,
2 šaukštai žalių petražolių,
2 šaukštai svogūnų laiškų,
druskos,karčiųjų pipirų, kajeno pipirų,
1,5 stiklinės jogurto,3 šaukštai rūgščios grietinės.
Nušveistas bulves keletą kartų įpjauti skersai ir išilgai.
Aliuminio foliją aptepti aliejumi, sudėti ant jos bulves, kruopščiai suvynioti, sudėti ant kepimo skardos ir įdėti į orkaitę.
Kepti 50-55 min.
Padažas:
Pamušti išmirkytos silkės filė, nulupti odelę, užpilti pienu ir palikti 1 val.
Nuplautą ir be sėklalizdžių papriką supjaustyti plonomis juostelėmis.
Nusausintą silkę smulkiai supjaustyti.
Sumaišyti visus komponentus, gerai juos išmaišyti, atšaldyti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mieliniai bulvių sklindžiai
4 stiklinės sutarkuotų bulvių ,
2 kiaušiniai,15 g mielių,,
1,5 stiklinės pieno,
1 apvali bandelė,
druskos,riebalų kepimui .
Sutarkuotas bulves nusunkti per marlę ir užpilti stikline verdančio pieno, išmaišyti.
Bandelę pamirkyti likusiame šiltame piene.
Į bulvių masę įmušti trynius, ištrintas su šiltu vandeniu mieles ir pamirkytą, išspaustą bandelę.
Išmaišyti, šiek tiek pasūdyti ir 30 min. palikti šiltoje vietoje.
Baltymus standžiai suplakti, atsargiai išmaišyti su bulvių mase ir karštuose riebaluose kepti plonus sklindžius.
Valgome su varškės dažiniu.
4 stiklinės sutarkuotų bulvių ,
2 kiaušiniai,15 g mielių,,
1,5 stiklinės pieno,
1 apvali bandelė,
druskos,riebalų kepimui .
Sutarkuotas bulves nusunkti per marlę ir užpilti stikline verdančio pieno, išmaišyti.
Bandelę pamirkyti likusiame šiltame piene.
Į bulvių masę įmušti trynius, ištrintas su šiltu vandeniu mieles ir pamirkytą, išspaustą bandelę.
Išmaišyti, šiek tiek pasūdyti ir 30 min. palikti šiltoje vietoje.
Baltymus standžiai suplakti, atsargiai išmaišyti su bulvių mase ir karštuose riebaluose kepti plonus sklindžius.
Valgome su varškės dažiniu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulviniai paplotėliai su varškės padažu
10-12 bulvių
100 g karštai rūkytų lašinukų
1 svogūnas
1 kiaušinis
3-4 šaukštai miltų
Padažui:
200 g varškės
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės grietinės
druska
Bulves nuskutame, išverdame ir karštas sugrūdame. Kai atvėsta, įdedame susmulkintus ir apkeptus lašinukus bei svogūną, įberiame miltų ir viską gerai išmaišome. Galima ir bulvių košę naudot, kai lieka.
Suformuojame apvalius kukulius, juos šiek tiek suspaudžiame ir viduryje padarome duobutę padažui.
Paplotėlius kepame orkaitėje, riebalais apteptoje skardoje, kol gražiai pagelsta.
Padažui varškę sutriname ir gerai išmaišome su pienu, grietine ir druska.
Paplotėlius valgome karštus, į duobutę įpilame padažo.
Galima pabaigoje kepimo juos apipilti grietinės ar spirgučių padažu ir dar pakepti apie 10 min. Tada jau varškės padažo kaip ir nebereikia
10-12 bulvių
100 g karštai rūkytų lašinukų
1 svogūnas
1 kiaušinis
3-4 šaukštai miltų
Padažui:
200 g varškės
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės grietinės
druska
Bulves nuskutame, išverdame ir karštas sugrūdame. Kai atvėsta, įdedame susmulkintus ir apkeptus lašinukus bei svogūną, įberiame miltų ir viską gerai išmaišome. Galima ir bulvių košę naudot, kai lieka.
Suformuojame apvalius kukulius, juos šiek tiek suspaudžiame ir viduryje padarome duobutę padažui.
Paplotėlius kepame orkaitėje, riebalais apteptoje skardoje, kol gražiai pagelsta.
Padažui varškę sutriname ir gerai išmaišome su pienu, grietine ir druska.
Paplotėlius valgome karštus, į duobutę įpilame padažo.
Galima pabaigoje kepimo juos apipilti grietinės ar spirgučių padažu ir dar pakepti apie 10 min. Tada jau varškės padažo kaip ir nebereikia
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Spalvotos bulvės
300 g bulvių,5 maži svogūnai ,
200 g morkų,1 raudonos paprikos ankštis,
1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštas šviežios grietinėlės,
0,5 šaukštelio gelsvės,
0,5 šaukštelio kmynų,
1 šaukštas sukapotų žalių petražolių,
Provanso žolelių.
Bulves nuskusti ir supjaustyti storais gabalais ir pakepinti.
Suberti nuplautus ir žiedais supjaustytus svogūnus, pusžiedžiais - morkas, juostelėmis - papriką ir trumpai patroškinti.
Baigiant įpilti 1/2 stiklinės vandens, pridengti ir troškinti ant nedidelės ugnies.
Paskaninti žolelėmis, užbalinti grietinėle.
Pabarstyti petražolėmis.
300 g bulvių,5 maži svogūnai ,
200 g morkų,1 raudonos paprikos ankštis,
1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštas šviežios grietinėlės,
0,5 šaukštelio gelsvės,
0,5 šaukštelio kmynų,
1 šaukštas sukapotų žalių petražolių,
Provanso žolelių.
Bulves nuskusti ir supjaustyti storais gabalais ir pakepinti.
Suberti nuplautus ir žiedais supjaustytus svogūnus, pusžiedžiais - morkas, juostelėmis - papriką ir trumpai patroškinti.
Baigiant įpilti 1/2 stiklinės vandens, pridengti ir troškinti ant nedidelės ugnies.
Paskaninti žolelėmis, užbalinti grietinėle.
Pabarstyti petražolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rageliai
6 žalios ir 4 virtos bulves,
kiaušinis,šaukštas grietinės,
200g virtos kiaulienos arba vištienos,
svogūnas,šaukštas sviesto,
druska,malti pipirai,aliejus kepimui.
Žalias bulves sutarkuokite ir nuspauskite, virtas sugrūskite, muškite
kiaušinį, dėkite grietinę, masę sūdykite ir gerai išmaisykite. Mėsą sumalkite, svogūną pakepkite svieste ir maišykite su mėsa bei prieskoniais.
Imkite po saują bulvių masės, per vidurį dėkite įdarą, lipdykite ragelius, voliokite juos miltuose ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus.
Valgykite su grietine arba spirgučiais.
6 žalios ir 4 virtos bulves,
kiaušinis,šaukštas grietinės,
200g virtos kiaulienos arba vištienos,
svogūnas,šaukštas sviesto,
druska,malti pipirai,aliejus kepimui.
Žalias bulves sutarkuokite ir nuspauskite, virtas sugrūskite, muškite
kiaušinį, dėkite grietinę, masę sūdykite ir gerai išmaisykite. Mėsą sumalkite, svogūną pakepkite svieste ir maišykite su mėsa bei prieskoniais.
Imkite po saują bulvių masės, per vidurį dėkite įdarą, lipdykite ragelius, voliokite juos miltuose ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus.
Valgykite su grietine arba spirgučiais.