Su krevetėm - super !! Kažkada valgiau mišrainytę krevetės, avokada, ryžiai ir majonezas..majonezo nemėgstu, bet toks derinukasTina rašė:Dievinu avokadas
Dar galima vietoj vištienos krevetes įdėti ir pomidorų. Irgi labai skanu
Įdarytos daržovės
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
ar nebandytas receptas. Bet aš gaminsiu ne su žalia paprika, ji man nelabai prie dūšios, nebent salotose ar troškinyje
Pievagrybiais įdaryta žalia paprika
4 žalios paprikos,
250 g pievagrybių,
6 riekelės džiūvėsių,
4 šaukštai grietinės,
2 kiaušiniai,
3-4 šaukštai sojos padažo,
1 svogūnas , susmulkintų petražolių lapelių,
druskos, pipirų.
Paprikos vaisiaus viršūnę nupjauti, sėklas pašalinti.Džiūvėsius aptepti grietine ir šiek tiek palaukus sumaigyti šakute.Į gautą masę įdėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus ir su svieste pakepintus svogūnus, susmulkintus petražolių lapelius, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, šiaudeliais supjaustytas paprikos vaisiaus viršūnėles ir sumaišyti.Gautą masę pasūdyti, paskaninti pipirais bei pasirinktu padažu ir įdaryti papriką.
Įdarytą papriką dėti į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir kepti 2000C temperatūros orkaitėje 25 - 30min. Kepant palaistyti išsiskyrusiomis sultimis.
Valgom su ryžiais arba virtomis bulvėmis.
Pievagrybiais įdaryta žalia paprika
4 žalios paprikos,
250 g pievagrybių,
6 riekelės džiūvėsių,
4 šaukštai grietinės,
2 kiaušiniai,
3-4 šaukštai sojos padažo,
1 svogūnas , susmulkintų petražolių lapelių,
druskos, pipirų.
Paprikos vaisiaus viršūnę nupjauti, sėklas pašalinti.Džiūvėsius aptepti grietine ir šiek tiek palaukus sumaigyti šakute.Į gautą masę įdėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus ir su svieste pakepintus svogūnus, susmulkintus petražolių lapelius, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, šiaudeliais supjaustytas paprikos vaisiaus viršūnėles ir sumaišyti.Gautą masę pasūdyti, paskaninti pipirais bei pasirinktu padažu ir įdaryti papriką.
Įdarytą papriką dėti į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą ir kepti 2000C temperatūros orkaitėje 25 - 30min. Kepant palaistyti išsiskyrusiomis sultimis.
Valgom su ryžiais arba virtomis bulvėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdaryti obuoliai su vištiena
4 vnt. (geriausia – antaninių) obuolių,
100 g keptos arba virtos vištienos,
50 g razinų, 50 g žemės riešutų,
2 šaukštų majonezo, trupučio aliejaus.
Obuolius nuplaukime, viršutinę dalį nupjaukime, vidų išskaptuojame kaip indelį. Vištieną supjaustome gabaliukais, suberiame išmirkytas razinas, pakepintus susmulkintus riešutus. Viską sumaišome su majonezu. Į obuolių vidų dedame įdaro, viršų uždengiame nupjauto obuolio viršūne. Kad obuoliai nesutrūkinėtų, juos aptepame aliejumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15–20 min.
4 vnt. (geriausia – antaninių) obuolių,
100 g keptos arba virtos vištienos,
50 g razinų, 50 g žemės riešutų,
2 šaukštų majonezo, trupučio aliejaus.
Obuolius nuplaukime, viršutinę dalį nupjaukime, vidų išskaptuojame kaip indelį. Vištieną supjaustome gabaliukais, suberiame išmirkytas razinas, pakepintus susmulkintus riešutus. Viską sumaišome su majonezu. Į obuolių vidų dedame įdaro, viršų uždengiame nupjauto obuolio viršūne. Kad obuoliai nesutrūkinėtų, juos aptepame aliejumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15–20 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sinjoras Pomidoras
4 pomidorai,
300 g grybų, 200 g minkšto sūrio,
60 g aliejaus arba sviesto,
2 paprikos, 8 juodi pipirai,
raudoni malti pipirai, druska,
žalumynai.
Nupjauname pomidorų viršūnes, išimame minkštimą. Išverdame grybus ir sumalame mėsmale kartu su paprikomis. Į indą sudedame sūrį, sviestą, pomidorų minkštimą, druską, truputį pipirų, gerai išmaišome. Šia mase įdarome pomidorus. Masės turi būti kiek per daug. Uždedame iš pomidorų viršūnėlių kepurę. Nosytę gaminame iš alyvuogių, žalių žirnelių ar kukuruzų, ūsus – iš krapų, akis – iš pipirų.
Vietoje grybų galima panaudoti ir žuvį ar virtą ir sumaltą vištieną.
4 pomidorai,
300 g grybų, 200 g minkšto sūrio,
60 g aliejaus arba sviesto,
2 paprikos, 8 juodi pipirai,
raudoni malti pipirai, druska,
žalumynai.
Nupjauname pomidorų viršūnes, išimame minkštimą. Išverdame grybus ir sumalame mėsmale kartu su paprikomis. Į indą sudedame sūrį, sviestą, pomidorų minkštimą, druską, truputį pipirų, gerai išmaišome. Šia mase įdarome pomidorus. Masės turi būti kiek per daug. Uždedame iš pomidorų viršūnėlių kepurę. Nosytę gaminame iš alyvuogių, žalių žirnelių ar kukuruzų, ūsus – iš krapų, akis – iš pipirų.
Vietoje grybų galima panaudoti ir žuvį ar virtą ir sumaltą vištieną.
Pomidorai su mėsos ir svogūnų įdaru
porcijoms Jums reikės:
8 pomidorų,
100 g kiaulienos faršo,
1 svogūno,
2 skiltelių šesnako,
Po arbatinį šaukštelį smulkintų petražolių lapelių ir kalendros,
1 valgomojo šaukšto grietinės,
3 valgomųjų šaukštų sviesto,
1 kiaušinio,
Druskos ir pipirų – pagal skonį
Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite susmulkintus prieskoninius augalus, pabarstykite druska ir pipirais ir sumaišykite su grietine.
Pomidorus nuplaukite, išskobkite minkštimą. Minkštimą supjaustykite ir apkepinkite jį kartu su mėsa. Paskui visą masę sumaišykite su kiaušiniu ir dar pakepinkite. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Pomidorus pirmiausiai prikimškite mėsos masės, o ant viršaus dėkite svogūnus su žalumynais. Pomidorus sudėkite į aliejumi išteptą skardą ir 20 minučių kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
porcijoms Jums reikės:
8 pomidorų,
100 g kiaulienos faršo,
1 svogūno,
2 skiltelių šesnako,
Po arbatinį šaukštelį smulkintų petražolių lapelių ir kalendros,
1 valgomojo šaukšto grietinės,
3 valgomųjų šaukštų sviesto,
1 kiaušinio,
Druskos ir pipirų – pagal skonį
Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite susmulkintus prieskoninius augalus, pabarstykite druska ir pipirais ir sumaišykite su grietine.
Pomidorus nuplaukite, išskobkite minkštimą. Minkštimą supjaustykite ir apkepinkite jį kartu su mėsa. Paskui visą masę sumaišykite su kiaušiniu ir dar pakepinkite. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Pomidorus pirmiausiai prikimškite mėsos masės, o ant viršaus dėkite svogūnus su žalumynais. Pomidorus sudėkite į aliejumi išteptą skardą ir 20 minučių kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Jau kažkur matytas, ir, jei neklystu, gamintas patiekalas.vitele rašė:Pomidorai su mėsos ir svogūnų įdaru
porcijoms Jums reikės:
8 pomidorų,
100 g kiaulienos faršo,
1 svogūno,
2 skiltelių šesnako,
Po arbatinį šaukštelį smulkintų petražolių lapelių ir kalendros,
1 valgomojo šaukšto grietinės,
3 valgomųjų šaukštų sviesto,
1 kiaušinio,
Druskos ir pipirų – pagal skonį
Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite susmulkintus prieskoninius augalus, pabarstykite druska ir pipirais ir sumaišykite su grietine.
Pomidorus nuplaukite, išskobkite minkštimą. Minkštimą supjaustykite ir apkepinkite jį kartu su mėsa. Paskui visą masę sumaišykite su kiaušiniu ir dar pakepinkite. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Pomidorus pirmiausiai prikimškite mėsos masės, o ant viršaus dėkite svogūnus su žalumynais. Pomidorus sudėkite į aliejumi išteptą skardą ir 20 minučių kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Keptos saldžiosios paprikos, įdarytos varškės sūriu su daržovėmis
Keturioms porcijoms jums reikės:
600 g baltos skrebučių duonos,
30 g lydyto sviesto,
80 g virto kumpio,
30 g svogūnų laiškų su galvutėmis,
1 pomidoro,
150 g raudonosios arba geltonosios saldžiosios paprikos ankščių,
200 g grietinėlės varškės sūrio,
60 ml grietinėlės,
druskos,
1 kiaušinio trynio,
1 valg. šaukšto kapotų petražolių,
1 česnako skiltelės,
maltų juodųjų pipirų,
8 nedidelių žaliosios saldžiosios paprikos ankščių,
25 g tarkuoto sūrio,
80 ml sultinio.
Skrebučių duoną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 20 g lydyto sviesto ir jame apkepinkite duonos kubelius. Virtą kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnų laiškus nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Raudonąsias arba geltonąsias saldžiąsias paprikas nuplaukite, pašalinkite šerdis su sėklomis ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Varškės sūrį sumaišykite su grietinėle ir kiaušinio tryniu. Pjaustytą virtą kumpį, smulkintus pomidorus, saldžiųjų paprikų gabalėlius, svogūnų laiškų žiedelius ir kapotas petražoles įmaišykite į varškės masę. Česnako skiltelę nulupkite ir rankiniu presu įspauskite į įdarą.
Viską išmaišykite, suberkite apkepintus duonos gabalėlius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Nuo žaliųjų saldžiųjų paprikos ankščių nupjaukite viršutinę dalį su koteliu ir pašalinkite šerdis su sėklomis. Viršutinę dalį nuplaukite, nuvalykite, smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės įdarą.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Žaliosios saldžiosios ankštis pripildykite varškės sūrio įdaru ir sudėkite į kepimo skardą. Apibarstykite tarkuotu varškės sūriu, apšlakstykite lydytu sviestu, užpilkite sultiniu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite dvidešimt minučių
Keturioms porcijoms jums reikės:
600 g baltos skrebučių duonos,
30 g lydyto sviesto,
80 g virto kumpio,
30 g svogūnų laiškų su galvutėmis,
1 pomidoro,
150 g raudonosios arba geltonosios saldžiosios paprikos ankščių,
200 g grietinėlės varškės sūrio,
60 ml grietinėlės,
druskos,
1 kiaušinio trynio,
1 valg. šaukšto kapotų petražolių,
1 česnako skiltelės,
maltų juodųjų pipirų,
8 nedidelių žaliosios saldžiosios paprikos ankščių,
25 g tarkuoto sūrio,
80 ml sultinio.
Skrebučių duoną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 20 g lydyto sviesto ir jame apkepinkite duonos kubelius. Virtą kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnų laiškus nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Raudonąsias arba geltonąsias saldžiąsias paprikas nuplaukite, pašalinkite šerdis su sėklomis ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Varškės sūrį sumaišykite su grietinėle ir kiaušinio tryniu. Pjaustytą virtą kumpį, smulkintus pomidorus, saldžiųjų paprikų gabalėlius, svogūnų laiškų žiedelius ir kapotas petražoles įmaišykite į varškės masę. Česnako skiltelę nulupkite ir rankiniu presu įspauskite į įdarą.
Viską išmaišykite, suberkite apkepintus duonos gabalėlius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Nuo žaliųjų saldžiųjų paprikos ankščių nupjaukite viršutinę dalį su koteliu ir pašalinkite šerdis su sėklomis. Viršutinę dalį nuplaukite, nuvalykite, smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės įdarą.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Žaliosios saldžiosios ankštis pripildykite varškės sūrio įdaru ir sudėkite į kepimo skardą. Apibarstykite tarkuotu varškės sūriu, apšlakstykite lydytu sviestu, užpilkite sultiniu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite dvidešimt minučių