Įdarytos daržovės
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Įdarytos daržovės
Žurnale "Ji" radau patarimus kaip paruošti daržoves įdarymui.
Įdaryti galima įvairias daržoves: kopūstus, pomidorus, saldžiąsias paprikas, svogūnus, agurkus, porus, cikorijas, salierus, kaliaropes it kt. Išskobtą daržovių minkštimą galima sudėti į įdarą arba su juo paruošti padažą.
•Agurkus, jaunas cukinijas, baklažanus perpjaukite išilgai, šaukštu išskobkite minkštimą ir įdarykite pasirinktu įdaru.
Senesnes cukinijas nulupkite, nupjaukite galus, šaukštu išskobkite sėklas su dalimi minkštimo, įdarykite ir iškepkite orkaitėje. Ištraukusi supjaustykite griežinėliais.
•Kaliaropių ar salietų šaknis nulupkite ir nepjaustytas pusiau minkštai išvirkite (kaliaropes pasūdytame ir pasaldintame vandenyje, salierus – pasūdytame ir parūgštintame citrinų sultimis). Paskui viršūnėles nupjaukite, o vidų išskobkite šaukšteliu.
•Bulves pusiau minkštai išvirkite arba iškepkite su lupenomis. Perpjaukite pusiau, šaukšteliu išskobkite vidų, prikimškite įdaro ir iškepkite orkaitėje.
•Cikorijas ar pankolius perpjaukite išilgai, peilio galu atsargiai pašalinkite viduriukus, įdubas dar kiek pagilinkite ir pridėkite įdaro.
Įdaryti galima įvairias daržoves: kopūstus, pomidorus, saldžiąsias paprikas, svogūnus, agurkus, porus, cikorijas, salierus, kaliaropes it kt. Išskobtą daržovių minkštimą galima sudėti į įdarą arba su juo paruošti padažą.
•Agurkus, jaunas cukinijas, baklažanus perpjaukite išilgai, šaukštu išskobkite minkštimą ir įdarykite pasirinktu įdaru.
Senesnes cukinijas nulupkite, nupjaukite galus, šaukštu išskobkite sėklas su dalimi minkštimo, įdarykite ir iškepkite orkaitėje. Ištraukusi supjaustykite griežinėliais.
•Kaliaropių ar salietų šaknis nulupkite ir nepjaustytas pusiau minkštai išvirkite (kaliaropes pasūdytame ir pasaldintame vandenyje, salierus – pasūdytame ir parūgštintame citrinų sultimis). Paskui viršūnėles nupjaukite, o vidų išskobkite šaukšteliu.
•Bulves pusiau minkštai išvirkite arba iškepkite su lupenomis. Perpjaukite pusiau, šaukšteliu išskobkite vidų, prikimškite įdaro ir iškepkite orkaitėje.
•Cikorijas ar pankolius perpjaukite išilgai, peilio galu atsargiai pašalinkite viduriukus, įdubas dar kiek pagilinkite ir pridėkite įdaro.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš gaminu dar ir cukinijas, nes prisiauginu begales. Įdarus darau įvairius : ir kaip balandėliams, ir su pievagrybiais, dešra, česnaku ir sūriu ir t.t. Žodžiu, ką randu ir ko noriu.
O paprikas esu dar dariusi su sūriu ir daržovėmis. Tarkavau morką, svogūną, pievagrybių ir dauuug sūrio. Kepiau orkaitėje. Skanu.
Dar patinka įdaryti pomidorai. Bet čia - kai grįšiu namo, nes receptų tiksliai nepamenu.
O paprikas esu dar dariusi su sūriu ir daržovėmis. Tarkavau morką, svogūną, pievagrybių ir dauuug sūrio. Kepiau orkaitėje. Skanu.
Dar patinka įdaryti pomidorai. Bet čia - kai grįšiu namo, nes receptų tiksliai nepamenu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Man irgi labai patinka įdaryta paprika, netgi skaniau už balandėlius. Turiu dar vieną receptuką paprikos su žuvimi, gal pasinaudosit :
Reikia :
paprikos, žuvies filė, svogūno, pievagrybių, sūrio, česnako, druskos, pipirų.
Padažui : majonezo, grietinės, kaopoto česnako ( nebūtinai), garstyčių. Viską sumaišome, jei reikia pridedame prieskonių.
Žuvį supjaustom gabaliukais ir kepame keptuvėje, įdedame kubeliais pjaustytus pievagrybius ir svogūną. Apkepame.
Sūrį sutarkuojame, sumaišome su kapotu česnaku, pipirais ir druska. Sudedame apkeptą žuvį ir gerai išmaišome. Įdarome paprikas ir kepame orkaitėje apie 20 minučių.
Reikia :
paprikos, žuvies filė, svogūno, pievagrybių, sūrio, česnako, druskos, pipirų.
Padažui : majonezo, grietinės, kaopoto česnako ( nebūtinai), garstyčių. Viską sumaišome, jei reikia pridedame prieskonių.
Žuvį supjaustom gabaliukais ir kepame keptuvėje, įdedame kubeliais pjaustytus pievagrybius ir svogūną. Apkepame.
Sūrį sutarkuojame, sumaišome su kapotu česnaku, pipirais ir druska. Sudedame apkeptą žuvį ir gerai išmaišome. Įdarome paprikas ir kepame orkaitėje apie 20 minučių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gal ir ne visai čia tinka, bet labai jau skanu
DONŽUANIS
Mozarella ( rutuliukai),
pievagrybiai, svogūnas,
kiaušinis,
miltai, pipirai, druska,
konservuoti be odelės pomidorai,
aliejus, sviestas.
Mozarellos sūrio rutuliuke įpjauname šoną ir išgremžiame vidurį.
Ruošiame įdarą : pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Pridedame druskos, pipiriukų. Šiuo įdaro prikemšame mozarellą ir voliojame : miltai - kiaušinių plakinys - džiūvėsiai- kiaušiniai- džiūvėsiai- kiaušiniai - džiūvėsiai. Verdame fritiūrinėje apie 7 minutes.
Per tą laiką pasiruošiame padažą : svogūną susmulkiname ir kepiname aliejuje, sudedame smulkiai pjaustytus konservuotus pomidorus, ir pabaigoje - česnako 2 skilteles, baziliko, druskos ir j. pipirų.
Padažą užpilame ant sūrio prieš valgant. Valgomas karštas.
DONŽUANIS
Mozarella ( rutuliukai),
pievagrybiai, svogūnas,
kiaušinis,
miltai, pipirai, druska,
konservuoti be odelės pomidorai,
aliejus, sviestas.
Mozarellos sūrio rutuliuke įpjauname šoną ir išgremžiame vidurį.
Ruošiame įdarą : pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Pridedame druskos, pipiriukų. Šiuo įdaro prikemšame mozarellą ir voliojame : miltai - kiaušinių plakinys - džiūvėsiai- kiaušiniai- džiūvėsiai- kiaušiniai - džiūvėsiai. Verdame fritiūrinėje apie 7 minutes.
Per tą laiką pasiruošiame padažą : svogūną susmulkiname ir kepiname aliejuje, sudedame smulkiai pjaustytus konservuotus pomidorus, ir pabaigoje - česnako 2 skilteles, baziliko, druskos ir j. pipirų.
Padažą užpilame ant sūrio prieš valgant. Valgomas karštas.
Kartais dar garnyrui įdarinėju pievagrybių kepures.
Išpjaunu pievagrybių kotelius, pakepinu, išverdu buklves sutrinu į košę, pakepinu spirgučius ir viską sumaišau. Tada sudedu į pievagrybių kepures ir pekepu orkaitėje.
Jei tiekiu prie mėsos ar žuvies tai spirgu nededu, o jei valgom su daržovėm tai dedu
Išpjaunu pievagrybių kotelius, pakepinu, išverdu buklves sutrinu į košę, pakepinu spirgučius ir viską sumaišau. Tada sudedu į pievagrybių kepures ir pekepu orkaitėje.
Jei tiekiu prie mėsos ar žuvies tai spirgu nededu, o jei valgom su daržovėm tai dedu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mintis Ir skanu, ir gražu Reikės išbandytidaida rašė:Kartais dar garnyrui įdarinėju pievagrybių kepures.
Išpjaunu pievagrybių kotelius, pakepinu, išverdu buklves sutrinu į košę, pakepinu spirgučius ir viską sumaišau. Tada sudedu į pievagrybių kepures ir pekepu orkaitėje.
Jei tiekiu prie mėsos ar žuvies tai spirgu nededu, o jei valgom su daržovėm tai dedu
Įdaryti agurkai
2 agurkai ,
1 svogūno galvutė,
300 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos),
8 griežinėliai karštai rūkytos šoninės,
susmulkintų žalumynų,
130-150 g konservuotų pomidorų (tinka ir pertrinti švieži),
druskos, pipirų
Svogūną susmulkinkite ir kartu su faršu apkepkite aliejuje, paskaninkite prieskoniais. Agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite vidų. Į agurkų vidų pridėkite faršo, puseles suvožkite ir apvyniokite šonine.
Pomidorus sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį sultinio, paskaninkite prieskoniais ir patroškinkite. Į padažą sudėkite agurkus ir troškinkite, kol agurkai suminkštės. Patiekite su padažu ir virtomis bulvėmis.
2 agurkai ,
1 svogūno galvutė,
300 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos),
8 griežinėliai karštai rūkytos šoninės,
susmulkintų žalumynų,
130-150 g konservuotų pomidorų (tinka ir pertrinti švieži),
druskos, pipirų
Svogūną susmulkinkite ir kartu su faršu apkepkite aliejuje, paskaninkite prieskoniais. Agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite vidų. Į agurkų vidų pridėkite faršo, puseles suvožkite ir apvyniokite šonine.
Pomidorus sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį sultinio, paskaninkite prieskoniais ir patroškinkite. Į padažą sudėkite agurkus ir troškinkite, kol agurkai suminkštės. Patiekite su padažu ir virtomis bulvėmis.
Daržovėmis įdarytos cukinijos
Jums prireiks:
2-4 cukinijų
raudonosios paprikos
750 g konservuotų pomidorų be odelių
40 g mozarelos sūrio
svogūno
šaukšto sviesto
4-5 šaukštų džiūvėsėlių
maltų juodųjų pipirų
druskos
Nuplautas cukinijas perpjaukite išilgai. Jei jos didelės, puseles perpjaukite dar pusiau ir pamirkykite sūriame vandenyje. Jų minkštimą išgremžkite ir supjaustykite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, o kol ji kaista, papriką su svogūnu supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su cukinijų minkštimu. Viską patroškinkite svieste. Tuomet į troškinį suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą sūrį bei džiūvėsėlius. Galite įpilti porą šaukštų vandens. Nepamirškite pagardinti prieskoniais. Cukinijos puseles pripildykite paruošta mase ir pakepkite riebalais išteptoje formoje apie 3-4 minutes. Padažui sutrinkite ir pašildykite pomidorus, pagardinkite juos prieskoniais.
Jums prireiks:
2-4 cukinijų
raudonosios paprikos
750 g konservuotų pomidorų be odelių
40 g mozarelos sūrio
svogūno
šaukšto sviesto
4-5 šaukštų džiūvėsėlių
maltų juodųjų pipirų
druskos
Nuplautas cukinijas perpjaukite išilgai. Jei jos didelės, puseles perpjaukite dar pusiau ir pamirkykite sūriame vandenyje. Jų minkštimą išgremžkite ir supjaustykite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, o kol ji kaista, papriką su svogūnu supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su cukinijų minkštimu. Viską patroškinkite svieste. Tuomet į troškinį suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą sūrį bei džiūvėsėlius. Galite įpilti porą šaukštų vandens. Nepamirškite pagardinti prieskoniais. Cukinijos puseles pripildykite paruošta mase ir pakepkite riebalais išteptoje formoje apie 3-4 minutes. Padažui sutrinkite ir pašildykite pomidorus, pagardinkite juos prieskoniais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žinok, ir aš ja labai džiaugiuosi, tik kad prisiauginu begales , rudenį tempiu namo , o dabar jau cukinijas tįsiu lauk iš rūsio.zuikaite rašė:Gerai, kai yra tokia galimybeRamunė rašė:Taip, iš savo. Apskritai stengiuosi daržoves pati užsiauginti. Žinau, kaip augo. O trąšos mano 4 aruose - tik natūralios - iš tvartukoHazel rašė:tikriausiai cukinijos iš savo daržiuko?
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Na, cia ne darzove, bet manau tiks
Įdaryti obuoliai su vištiena
4 vnt. (geriausia – antaninių) obuolių
100 g keptos arba virtos vištienos
50 g razinų
50 g žemės riešutų
2 šaukštų majonezo
trupučio aliejaus
Obuolius nuplaukime, viršutinę dalį nupjaukime, vidų išskaptuojame kaip indelį. Vištieną supjaustome gabaliukais, suberiame išmirkytas razinas, pakepintus susmulkintus riešutus. Viską sumaišome su majonezu. Į obuolių vidų dedame įdaro, viršų uždengiame nupjauto obuolio viršūne. Kad obuoliai nesutrūkinėtų, juos aptepame aliejumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15–20 min.
Įdaryti obuoliai su vištiena
4 vnt. (geriausia – antaninių) obuolių
100 g keptos arba virtos vištienos
50 g razinų
50 g žemės riešutų
2 šaukštų majonezo
trupučio aliejaus
Obuolius nuplaukime, viršutinę dalį nupjaukime, vidų išskaptuojame kaip indelį. Vištieną supjaustome gabaliukais, suberiame išmirkytas razinas, pakepintus susmulkintus riešutus. Viską sumaišome su majonezu. Į obuolių vidų dedame įdaro, viršų uždengiame nupjauto obuolio viršūne. Kad obuoliai nesutrūkinėtų, juos aptepame aliejumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15–20 min.