DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Konservuoti agurkai su patisonais
1 l stiklainiui:
450 g nedidelių agurkėlių, 150 g patisono,
skiltelė česnako, krieno lapas,
krapų, petražolės šakelė,
2 gvazdikėliai, keli kvapieji pipirai.
Marinatui:
1 l vandens, 40 g druskos,
50 g cukraus, šaukštas acto.
Patisoną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir kartu su agurkais supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėti žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuoti agurkus ir patisonus. Daržoves užpilti karštu marinatu (kad liktų nuo viršaus 2–1,5 cm tarpas), uždengti dangteliais ir pasterizuoti 10 min. Sandariai uždaryti.
1 l stiklainiui:
450 g nedidelių agurkėlių, 150 g patisono,
skiltelė česnako, krieno lapas,
krapų, petražolės šakelė,
2 gvazdikėliai, keli kvapieji pipirai.
Marinatui:
1 l vandens, 40 g druskos,
50 g cukraus, šaukštas acto.
Patisoną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir kartu su agurkais supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėti žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuoti agurkus ir patisonus. Daržoves užpilti karštu marinatu (kad liktų nuo viršaus 2–1,5 cm tarpas), uždengti dangteliais ir pasterizuoti 10 min. Sandariai uždaryti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Marinuotos agurkų salotos su morkomis
4 kg agurkų, 3 kg morkų,
400 g svogūnų, 200 g petražolių lapelių,
2 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos,
5 šaukšteliai citrinų rūgšties.
Agurkus, morkas, svogūnus ir petražoles smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi, druska bei citrinų rūgštimi ir palaikyti 3 val. Sudėti į 1 l stiklainius, kuriuos sterilizuoti apie 20 min. Sandariai uždaryti.
4 kg agurkų, 3 kg morkų,
400 g svogūnų, 200 g petražolių lapelių,
2 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos,
5 šaukšteliai citrinų rūgšties.
Agurkus, morkas, svogūnus ir petražoles smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi, druska bei citrinų rūgštimi ir palaikyti 3 val. Sudėti į 1 l stiklainius, kuriuos sterilizuoti apie 20 min. Sandariai uždaryti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pikantiški agurkai
2,5 kg agurkų (tinka peraugę),
5 svogūnai,
2 šaukštai cinamono,
šaukštas druskos,
2 stiklinės cukraus,
300 ml 9 proc. acto,
keli saliero lapai,
keli kvapieji pipirai.
Agurkus supjaustyti griežinėliais, sumaišyti su susmulkintais saliero lapais, sudėti visus prieskonius ir laikyti 2 val., paskui užkaitinti ir virti 35 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Galima daryti ir taip: mišinį supilstyti į stiklainius, juos sterilizuoti apie 20 min. ir paskui uždaryti. Šiuo atveju agurkai bus traškesni.
2,5 kg agurkų (tinka peraugę),
5 svogūnai,
2 šaukštai cinamono,
šaukštas druskos,
2 stiklinės cukraus,
300 ml 9 proc. acto,
keli saliero lapai,
keli kvapieji pipirai.
Agurkus supjaustyti griežinėliais, sumaišyti su susmulkintais saliero lapais, sudėti visus prieskonius ir laikyti 2 val., paskui užkaitinti ir virti 35 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Galima daryti ir taip: mišinį supilstyti į stiklainius, juos sterilizuoti apie 20 min. ir paskui uždaryti. Šiuo atveju agurkai bus traškesni.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Žalių pomidorų salotos
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100g cukraus
2 šaukštai druskos
Marinatui:
1 litras vandens
1 litras aliejaus
Stiklinė cukraus
Stiklinė acto
2 šaukštai druskos
Morkas sutarkuoti stambia trintuve, pomidorus ir svogūnus supjaustyti griežinėliais. Daržoves užpilti druska bei cukrumi ir 10 val. palaikyti. Išskyrusias sultis nupilti, užpilti paruoštu marinatu ir 30 min. pakaitinti. Sudėti į stiklainius ir uždaryti.
Ankštiniai pipirai
1 kg raudonų arba žalų ankštinių pipirų,
2 ankštys aitriųjų pipirų,
6 skiltelės česnako,
keletas krapų šakelių,
šaukštelis kvapiųjų pipirų,
3-4 lauro lapeliai,
30 g druskos,
1 l vandens.
Ankštinius pipirus nuplauti ir išėmus sėklas sluoksniais sudėti į stiklainį. Įmesti nuplautų krapų, susmulkintų lauro lapelių, nuluptas česnako skilteles, aitriąsias paprikas. Vandenį užvirinti su druska bei kvapiaisiais pipirais. Stiklainius uždengti ir keletą dienų laikyti šiltoje vietoje. Paskui pasterizuoti arba išnešti į šaltą tamsią patalpą.
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100g cukraus
2 šaukštai druskos
Marinatui:
1 litras vandens
1 litras aliejaus
Stiklinė cukraus
Stiklinė acto
2 šaukštai druskos
Morkas sutarkuoti stambia trintuve, pomidorus ir svogūnus supjaustyti griežinėliais. Daržoves užpilti druska bei cukrumi ir 10 val. palaikyti. Išskyrusias sultis nupilti, užpilti paruoštu marinatu ir 30 min. pakaitinti. Sudėti į stiklainius ir uždaryti.
Ankštiniai pipirai
1 kg raudonų arba žalų ankštinių pipirų,
2 ankštys aitriųjų pipirų,
6 skiltelės česnako,
keletas krapų šakelių,
šaukštelis kvapiųjų pipirų,
3-4 lauro lapeliai,
30 g druskos,
1 l vandens.
Ankštinius pipirus nuplauti ir išėmus sėklas sluoksniais sudėti į stiklainį. Įmesti nuplautų krapų, susmulkintų lauro lapelių, nuluptas česnako skilteles, aitriąsias paprikas. Vandenį užvirinti su druska bei kvapiaisiais pipirais. Stiklainius uždengti ir keletą dienų laikyti šiltoje vietoje. Paskui pasterizuoti arba išnešti į šaltą tamsią patalpą.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Gal kas nors žinote Šparaginių pupelių ir pomidorų mišrainės receptą? Kažkada dariau tokią mišrainę žiemai, o dabar niekur nerandu recepto, nei užrašuose, nei čia
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
as nezinau, niekada negaminu misrainiu
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Šiaip ir aš labiau mėgstu atskirai konservuotus, bet turiu daug šparaginių pupelių ir pomidorų. Dalį jau užžaldžiau pupelių, bet vistiek daug liko, tai ir prisiminiau apie ją
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
O, aš, nesumastau ką iš pomidorų padaryti, nes turiu aibę
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
pas mane neiskyla tokie klausimai, nes kai tik turiu atliekamu pomidoru, darau sultis, nes pas mus ju niekada nebuna per daug
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
kaimynė davė patarimą kaip panaudoti pomidorus. Ji juos mala, deda į indelius ir šaldiklin, o žiemą naudoja visur ir sriubom ir plovui ir padažam ir t.t. Gal visai ir nieko
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Aš dabar džiovinu pomidorus, kitus kaip Tutsi sunaudojam sultims
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
o man saldytas pomidoras nepatinka, jo labai jau specifinis skonis is saldyklio
Pasakykit, gal zinot, kaip is slyvu pagaminti sultis Mama atvilko visa kibira, nezinau ka su jomis dabar daryti
Pasakykit, gal zinot, kaip is slyvu pagaminti sultis Mama atvilko visa kibira, nezinau ka su jomis dabar daryti
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
o as is ju darau sirupus
isdarineju, uzpilu cukrum ir po geros paros nusunkiu, ir verdu sirupeli, o is tirstimu darau kose slyvu
isdarineju, uzpilu cukrum ir po geros paros nusunkiu, ir verdu sirupeli, o is tirstimu darau kose slyvu
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
kai pas mane niekas nevalgo slyvieniu (o dar turiu ju sociai) , tai ir suku galva
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Kaime darydavo slyvų nektarą, bet net neįsivaizduoju kaip, man jis nepatiko, jau geriau slyvienė, nors irgi dar priklauso kaip išvirta.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Močiutės"Pupelių mišrainė"žiemai
(tikiuos nesikartoju )
Lygiom dalim:
(po 1 kg.,po 2 ir t.t.)
Pupelių
Morkų
Svogūnų
Pomidorų
dar reikės:
aliejaus
juodųjų ir kvapiųjų pipirų
lauro lapelių
____________________________
Pupeles išvirti pasūdytame vandenyje,nusunkti.Tame skystyje virti stambiai tarkuotas morkas,nusunkti.Tada virti griežinėliais pjaustytus svogūnus,nusunkti.Dėti per mėsmalę maltus pomidorus ir baigiant virti,sudėti visus komponentus,įpilti aliejaus(jei po 3 kg.išeiga apie litrą),sudėti prieskonius.Užkaitinti ir sukrėsti į stiklainius.
____________________________
Mano mėgstamiausia močiutės daryta mišrainė
(tikiuos nesikartoju )
Lygiom dalim:
(po 1 kg.,po 2 ir t.t.)
Pupelių
Morkų
Svogūnų
Pomidorų
dar reikės:
aliejaus
juodųjų ir kvapiųjų pipirų
lauro lapelių
____________________________
Pupeles išvirti pasūdytame vandenyje,nusunkti.Tame skystyje virti stambiai tarkuotas morkas,nusunkti.Tada virti griežinėliais pjaustytus svogūnus,nusunkti.Dėti per mėsmalę maltus pomidorus ir baigiant virti,sudėti visus komponentus,įpilti aliejaus(jei po 3 kg.išeiga apie litrą),sudėti prieskonius.Užkaitinti ir sukrėsti į stiklainius.
____________________________
Mano mėgstamiausia močiutės daryta mišrainė
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Mišrainė žiemai (traški ir labai skani + greit pagaminama)
1,5 kg kopūstų
1 kg paprikų
1 kg pomidorų
1 kg agurkų
1 kg morkų
200 ml aliejaus
200 ml acto
8 a.š. druskos
16 a.š. cukraus
Neturint kokios nors vienos rūšies daržovių, jas galima keisti tokiu pat kiekiu kitos rūšies daržovėmis.
Visas daržoves supjaustome šiaudeliais, morkas sutarkuojame, supilame aliejų, actą, cukrų druską ir išmaišome. Statome virti ir nuo užvirimo verdame lygiai 2 min, ne daugiau, kaskart pamaišydamos. Supilstome į stiklainius, užsukam dangteliais ir laikom apverstus kol atvės. Galima ragauti jau kitą dieną, bet atsargiai, nes gali žiemai nelikt
1,5 kg kopūstų
1 kg paprikų
1 kg pomidorų
1 kg agurkų
1 kg morkų
200 ml aliejaus
200 ml acto
8 a.š. druskos
16 a.š. cukraus
Neturint kokios nors vienos rūšies daržovių, jas galima keisti tokiu pat kiekiu kitos rūšies daržovėmis.
Visas daržoves supjaustome šiaudeliais, morkas sutarkuojame, supilame aliejų, actą, cukrų druską ir išmaišome. Statome virti ir nuo užvirimo verdame lygiai 2 min, ne daugiau, kaskart pamaišydamos. Supilstome į stiklainius, užsukam dangteliais ir laikom apverstus kol atvės. Galima ragauti jau kitą dieną, bet atsargiai, nes gali žiemai nelikt
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Seklas išimi prieš džiovinant? Aš irgi pasinešiau ant džiovinimo. Orkaitei kuo puikiausiai džiustaForelle rašė:Aš dabar džiovinu pomidorus, kitus kaip Tutsi sunaudojam sultims
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Neimu. Orkaitėj gerai džiūsta, jeigu ji normali, pas mane temperatūra nesireguliuoja ir atrodo vos vos ugnis, o ima degtLilina rašė:Seklas išimi prieš džiovinant? Aš irgi pasinešiau ant džiovinimo. Orkaitei kuo puikiausiai džiustaForelle rašė:Aš dabar džiovinu pomidorus, kitus kaip Tutsi sunaudojam sultims
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Labas vakaras, gal kas marinuojate česnakus namie ir galėtumėte pasidalinti receptu?
Re:
ar būtina tokius pomidorus laikyti šaldytuve?Mano sandėliuke nėra labai šalta-ne rūsys.Kažin gerai laikytųsi žiamai?Ramunė rašė:Pomidorai su žele
2 litrai virinto vandens,
5 šaukštai su kaupeliu želatinos,
4 šaukštai cukraus,
4 šaukštai druskos,
1 šaukštas acto.
Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti.
Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių.
dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reikia 3 šaukštų.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
mano teta panasiai darydavo, nzn kaip jai pavykdavo, bet ji taip uzdarytus pomidorus laikydavo sandeliuke bute, ir kuo puikiausiai issilaiko jai
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
as virtuvėj laikiau pernai, tik prieš valgydama įkišdavau į šaldytuvą, kad sustingtų drebučiai
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Marinuotos šparaginės pupelės
Reikės:
šparaginių pupelių (tinka ir žalios, ir geltonos).
Marinatui:
3 litrai vandens,
250 ml acto 9 %,
4 valg. šaukštai druskos,
12 valg. šaukštų cukraus,
juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų grūdelių,
lauro lapelių,
krapų.
Šparagines pupeles gerai nuplauti, nupjaustyti abu galiukus. Paruoštas pupeles sumesti į užvirusį marinatą ir virti 15 min., tuomet sudėti į stiklainiukus ir užsukti dangteliais.
Reikės:
šparaginių pupelių (tinka ir žalios, ir geltonos).
Marinatui:
3 litrai vandens,
250 ml acto 9 %,
4 valg. šaukštai druskos,
12 valg. šaukštų cukraus,
juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų grūdelių,
lauro lapelių,
krapų.
Šparagines pupeles gerai nuplauti, nupjaustyti abu galiukus. Paruoštas pupeles sumesti į užvirusį marinatą ir virti 15 min., tuomet sudėti į stiklainiukus ir užsukti dangteliais.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3378 [640x480].JPG (60.33KiB)Peržiūrėta 9419 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
o kodel pas tave marinatas toks neskaidrus ... ai supratau, nes tu krakmolo nenuplauni nuo pupeliu
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
na pupeles as nuplaunu, o tai kaip kazkaip dar atskirai krakmola nuplaut reik?, o seip tai cia ne neskaidruma, o fotkinta kai istraukta is saldytuvo, ir visi stiklainiai tokie kaip apsitrauke.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Sparagines tik apverdu ir saldau,man laiko gaila marinuot ir taip puikiai susinaudoja
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Žalių pomidorų mšrainė žiemai
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100 g druskos
350 g cukraus
400 g aliejaus
300 g acto
žiupsnelis česnakų
keli pipirai
lauro lapeliai
Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temperatūroje 12 val. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves ( be skysčio) ir troškiname 30-35min. Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome.
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100 g druskos
350 g cukraus
400 g aliejaus
300 g acto
žiupsnelis česnakų
keli pipirai
lauro lapeliai
Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temperatūroje 12 val. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves ( be skysčio) ir troškiname 30-35min. Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3314 [640x480].JPG (71.16KiB)Peržiūrėta 9407 karus(ų)
-
- HPIM3313 [640x480].JPG (66.66KiB)Peržiūrėta 9407 karus(ų)