DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Čia tik gal gražiai atrodo.O šiaip tikrai susiraukšlėjo.Aš dar pavožiu šiltai kokiai parai.Tai čia vidutinio dydžio agurkučiai,bet kitąkart tada dukart užpilsiu.Gal dar ir rūšis turi įtakos...
Ačiū,Tutsi.
Ačiū,Tutsi.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
na jei tris kartus uzpilus dar uzdengsi, tai bus susirauksleje kaip babutes subiniauskis
Gal ir nuo rusies priklauso, bet pas mane jie nesirauksleje, nebent pakliuna i stiklaini koks maziukas tarp didesniu, bet jie vistiek nebuna minksti, ai nepergyvenu
Gal ir nuo rusies priklauso, bet pas mane jie nesirauksleje, nebent pakliuna i stiklaini koks maziukas tarp didesniu, bet jie vistiek nebuna minksti, ai nepergyvenu
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
As agurkus is viso tik viena karta uzpilu ir siltai uzdengus palaikau,ir nesirauksleja,ir traskus,kieti buna.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
gera šita mišrainytė , darau ir aš tokią , net su duona skanu vieną valgytantose rašė:Dar mišrainė su šparaginėm pupelėm.
1kg šparaginių pupelių, 0,5kg svogūnų, 0,5kg morkų,2-3paprikos,1 l pomidorų padažo,3 šaukštai cukraus,7-8 šaukštai 9% acto,petražolių,laurų,pipirų. Šparagines virti 10-15min pasūdytame vandenyje.Supjaustyti gabaliukais.
Sutarkuotas morkas ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus patroškinti.Į juos sudėti pupeles,supilti actą,tomatą,cukrų ir kitus prieskonius.Dar patroškinti 15 min. Man patinka ši mišrainė.Saldžiarūgštė.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Taip,skani.Jau antra vasara jos pasiruošiu,tik pamirštu cukraus dėt nubrauktus šaukštus,nes saldoka.Bet iš nercijos vėl kaupinus suvariau:)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
cia kaip zmogus ipranti, man nepatiko uzdengineti, kazkada meginau taipMargox rašė:As agurkus is viso tik viena karta uzpilu ir siltai uzdengus palaikau,ir nesirauksleja,ir traskus,kieti buna.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Tai jau taip.Man tai bjauriausia kai reikia nupylineti ir vel uzpilineti,amzinai pirstus apsisvylinu,tai toks budas,kai reikia pilti tik karta laaabai patiko,pirstai islieka sveiki
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
tai, gal labai greitai nupilinedavai as tai kai jau nupilu, pravese gerokai buna
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Tai jau nelaukdavau ilgai,as viska ant greicio darau
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Tai tada mano išvada tokia būtų:jeigu dukart užpilu,tai šiltai nereik padėt.O bulgariškus triskart nereik užpilt,bent jau recepte tiek kartų radau.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
jei agurkeliai nedideli, pakanka 2 kartus. Nes jie ir taip gerai perkaista.
Re:
ar tinka daugiagalviai svogūnai?...pas mane tiek jų priaugo ir mažyčiai visi ...Tutsi rašė:MARINUOTI SVOGŪNAI
Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens
Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Gal kas turit koki receptuka peraugusiem agurkam ir pernokusiem pomidoram (padazas ir sultys netinka),gerai butu,kad koks nesudetingas irgi ant greicio butu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
na tai ir marmalink agurkus su pomidorais misraine
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Kad gal neatsiras tokios valgytoju
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
buvo Ramunes receptukas is peraugusiu agurku misrainytes kazkokios
- jurate-13
- Fanatas
- Pranešimai: 864
- Užsiregistravo: 23 Vas 2009, 22:33
- Pliusai: 2
- Miestas: Siaures Lietuva
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Merginos, gal kuri koki receptuka turit su sparaginem pupelem? Geriausia tiktu marinavimas bet ar jos marinuojamos ?
- jurate-13
- Fanatas
- Pranešimai: 864
- Užsiregistravo: 23 Vas 2009, 22:33
- Pliusai: 2
- Miestas: Siaures Lietuva
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
jau padariau pagabos nesulaukus dariau marinata kaip agurkams - idomu kaip ten busjurate-13 rašė:Merginos, gal kuri koki receptuka turit su sparaginem pupelem? Geriausia tiktu marinavimas bet ar jos marinuojamos ?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
mazai prie kompo bunu, nepastebejau...
Marinuojamos pupeles, tik daugiau cukraus dedama kiek pamenu Esu ikelusi receptuka kazkur
Beje, kai pupeles apverdi, jas reikia saltu vandeniu perplauti, nes daug krakmolo jos isskiria...
Marinuojamos pupeles, tik daugiau cukraus dedama kiek pamenu Esu ikelusi receptuka kazkur
Beje, kai pupeles apverdi, jas reikia saltu vandeniu perplauti, nes daug krakmolo jos isskiria...
- jurate-13
- Fanatas
- Pranešimai: 864
- Užsiregistravo: 23 Vas 2009, 22:33
- Pliusai: 2
- Miestas: Siaures Lietuva
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
dariau saldesni marinata ,, bet va jas pavirus saltu vandeniu nenupoviau - sito nezinojau ,,
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
gal nieko tokio... anokia cia as zinove
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Aš šįmet šparagines marinavau pagal Sin san receptą-jis šioj temoj-viriau penkiolika min marinate.Pernai tai vandeny nuviriau,sudėjau į stiklainius ir užpyliau marinatu:viena stikln.acto,dvi vandens,viena cukraus,du šaukštai druskos,krapų,pipirų,laurų.
O dar draugė universalų marinatą nusakė,kad ji ir mažus pomidariukus,agurkėlius ir šparagines užpila juo,ir daržovės būna švelnios,neaštrios:vienam litrui vandens-viens šaukštas druskos,viens cukraus ir du šaukštai acto.Tai pora stiklainėlių irgi išbandžiau.
O dar draugė universalų marinatą nusakė,kad ji ir mažus pomidariukus,agurkėlius ir šparagines užpila juo,ir daržovės būna švelnios,neaštrios:vienam litrui vandens-viens šaukštas druskos,viens cukraus ir du šaukštai acto.Tai pora stiklainėlių irgi išbandžiau.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Dukriukas siandien marinavo paprastai sparagines ( mokau gi, gyvenime pravers ). Darau saldziarugsti marinata, tik as acto gal kiek daugiau pilu, mums patinka jos astresnes.
O kadangi ju buvo visas maisas, likusias padariau pomidoru ir papriku padaze, idomu kaip skonis gausis. Veliau nufotkensiu ir idesiu receptuka
O kadangi ju buvo visas maisas, likusias padariau pomidoru ir papriku padaze, idomu kaip skonis gausis. Veliau nufotkensiu ir idesiu receptuka
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Agurkų džemas
1 kg agurkų,
500 g cukraus,
4 šaukštai medaus,
2 citrinos,
7 mėtos lapeliai,
0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero.
Agurkus nuplaukite, aplupkite žievelę, perpjaukite per puse ir išimkite sėklas.
Agurkus supjaustykite labai plonomis juostelėmis (arba agurkus sutrinkite smulkintuvu), geriausia tai padaryti daržovių skustuku.
Sudėkite agurkų masė į puodą ir užpilkite cukrumi. Taip pat įdėkite medaus, imbiero, nutarkuotas citrinų žieveles ir išspaustas citrinų sultis. Mėtu lapelius labai smulkiai supjaustykite ir taip pat įmaišykite į agurkų masę. Palikite 2 val pastovėti.
Praėjus dviem valandom agurkus užkaiskite ant vidutinio stiprumo kaitros ir nuolat maišant užvirinkite. Kai agurkų džemą už virs sumažinkite kaitrą ir virkite 30-40 min. kol viralas taps panašus į tirštą sirupą.
Karštą džemą išpilstykite į švarius, sausus stiklainiukus.
Šį džemą patiekite prie kietųjų sūrių.
1 kg agurkų,
500 g cukraus,
4 šaukštai medaus,
2 citrinos,
7 mėtos lapeliai,
0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero.
Agurkus nuplaukite, aplupkite žievelę, perpjaukite per puse ir išimkite sėklas.
Agurkus supjaustykite labai plonomis juostelėmis (arba agurkus sutrinkite smulkintuvu), geriausia tai padaryti daržovių skustuku.
Sudėkite agurkų masė į puodą ir užpilkite cukrumi. Taip pat įdėkite medaus, imbiero, nutarkuotas citrinų žieveles ir išspaustas citrinų sultis. Mėtu lapelius labai smulkiai supjaustykite ir taip pat įmaišykite į agurkų masę. Palikite 2 val pastovėti.
Praėjus dviem valandom agurkus užkaiskite ant vidutinio stiprumo kaitros ir nuolat maišant užvirinkite. Kai agurkų džemą už virs sumažinkite kaitrą ir virkite 30-40 min. kol viralas taps panašus į tirštą sirupą.
Karštą džemą išpilstykite į švarius, sausus stiklainiukus.
Šį džemą patiekite prie kietųjų sūrių.
- Prikabinti failai
-
- DSC_1024m.jpg (89.55 KiB) Peržiūrėta 10395 karus(ų)
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Skaitosi tai labai skaniai ir idomiai
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Tikrai labai skanus džemas, o jei dar su sūriu, tai išvis... Iš mamos atsivežėm sūrį ir vienu prisėdimu suvalgėm beveik visą sūrį ir puse puslitrio džemo
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Dėkui, Daida už agurkų džemo receptėlį
vakar jau pasigaminau mmmm gėris ir peraugusius agurkus sunaudojau....
po dukros paskutinio skynimo visą kibirą dičkių prisirinkau
vakar jau pasigaminau mmmm gėris ir peraugusius agurkus sunaudojau....
po dukros paskutinio skynimo visą kibirą dičkių prisirinkau
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
smagu, kad patiko