DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 16:38

silsta rašė:Nežinau, kaip kitos, bet aš jau jeigu paverdu marinate daržoves (pvz., paprikas), tai jau tiesiai dedu į stklainiukus paruoštus ir jau nebesterilizuoju, o užsuku dangteliu ir kvit :idea: Taip darau ir papriką su česnakais, ir laikosi kuo puikiausiai daugiaaukščio blokinio namo rūsyje per žiemą, jei nesuvalgom anksčiau... :idea:
Aš taip pat nesterilizuoju,Paveikslėlis labai puikiai išsilaiko . Aš aplamai nemėgstu šio darbo, :evil: bet pomidorus ar agurkus su žele kitaip nepadarysi :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Daržovių marinavimas, konservavimas

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 16:40

Tina rašė:Aš tai trumpai dėl visa pikto. Rūsio neturime, tai namie laikau. Po to gaila būtų tokį skanumėlį išmesti :cry:
Mane sūrininkė mano išmokė : jei nori, kad būtų tvirčiau, ji deda į orkaitę indelius ir pakaitina apie 10 min. Tada ištraukia ir užsuka. Man šis būdas geriau patinka :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Daržovių marinavimas, konservavimas

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 16:41

Tina rašė:Kur čia negaminsi, jei net seilės varva apie tokius skanumynus pagalvojus. Juk tokių skanių, namuose pagamintų pirkti nerasi :)
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Daržovių marinavimas, konservavimas

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 16:43

Ramunė rašė:
Tina rašė:Aš tai trumpai dėl visa pikto. Rūsio neturime, tai namie laikau. Po to gaila būtų tokį skanumėlį išmesti :cry:
Mane sūrininkė mano išmokė : jei nori, kad būtų tvirčiau, ji deda į orkaitę indelius ir pakaitina apie 10 min. Tada ištraukia ir užsuka. Man šis būdas geriau patinka :roll:
Reikės pabandyti. Gera idėja :idea: Ir darbo maziau :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 16:44

silsta rašė: Forumas veda iš kelio :laugh: Tiek prisiūlo receptų, kad nors imk ir nusišauk su samčiu :laugh:
Taigi va, blogaiPaveikslėlis Ale be forumo aš jau ir savęs nebeįsivaizduojuPaveikslėlis
O kai konservuosiu, besiu pirštu ( pelyte) , kur pataikysiu, tą ir bandysiuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 16:44

Ramunė rašė:
silsta rašė:Nežinau, kaip kitos, bet aš jau jeigu paverdu marinate daržoves (pvz., paprikas), tai jau tiesiai dedu į stklainiukus paruoštus ir jau nebesterilizuoju, o užsuku dangteliu ir kvit :idea: Taip darau ir papriką su česnakais, ir laikosi kuo puikiausiai daugiaaukščio blokinio namo rūsyje per žiemą, jei nesuvalgom anksčiau... :idea:
Aš taip pat nesterilizuoju,Paveikslėlis labai puikiai išsilaiko . Aš aplamai nemėgstu šio darbo, :evil: bet pomidorus ar agurkus su žele kitaip nepadarysi :?
Gal galima būtų receptuką pomidorų su žele, vieną kartą bandžiau daryt, bet kažkodėl nesigavo :help:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 17:03

Pomidorai su žele

2 litrai virinto vandens,
5 šaukštai su kaupeliu želatinos,
4 šaukštai cukraus,
4 šaukštai druskos,
1 šaukštas acto.

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti.
Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių.
dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reikia 3 šaukštų.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 17:11

:aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 17:15

Tiesa, neprikimšk per daug pomidorų su svogūnais, palik vietos žele normaliai apsemti. :roll:
O iš šio kiekio vandens išeina 5 - 6 litriniai stiklainiukai. :P

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 26 Bir 2007, 17:21

Laukiu nesulaukiu pomidorų, būtinai bandysiu

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 17:24

Tikrai pavyks, aš taip gal 5 metai darauPaveikslėlis
Anksčiau vis bandydavau , bet kažkas ne taip buvo, paskui paprašiau anytos recepto - ir problema išsisprendė pati savaimePaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 10:20

Pomidorai su feta

8-10 vidutinio dydžio pomidorų,
400-500 g fetos sūrio,
600-700 ml alyvuogių aliejaus,
50-70 ml baltojo vyno acto,
bazilikų,kvapiųjų pipirų,druskos, cukraus.

Pomidorus nuplauti ir supjaustyti.
Sudėti į stiklainius kartu su supjaustytu sūriu.
Aliejų išmaišyti su actu, prieskoniais, druska ir cukrumi.
Paruoštą marinatą šiek tiek pakaitinti, atvėsinti ir supilti ant pomidorų.
Stiklainius užsukti ir dėti į šaldytuvą.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 29 Bir 2007, 10:46

Kaip skaniai skaitosi. Būtinai reikės išbandyt 038

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 10:54

Aš irgi bandysiu pati daryt. Ragavau : :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 09:17

Kaip Tutsi sako, dėl skonio nesiginčysim :wink: Aš daugiau jų nedarysiu, bet gal kam ir bus skanu :roll:

Žalių pomidorų salotos

2 kg žalių pomidorų,
200 g svogūnų,
2 raudonosios paprikos ankštys,
40 g druskos.

Užpilas:
1 l vandens,
150 g cukraus,
2 šaukštai citrinos rūgšties.

Prieskoniai kiekvienam stiklainiui:
2-3 kartieji pipirai,
2 kvapnieji pipirai,
1 skiltelė česnako .

Pomidorus nuplauti, supjaustyti 1/2 cm skiltelėmis, o svogūnus - žiedeliais, apiberti druska, uždengti ir palikti 12 val.
Papriką nuvalyti, supjaustyti.
Vandenį užvirinti su cukrumi ir citrinos rūgštimi.
Pomidorus ir svogūnus dėti į stiklainius, sluoksniuojant su paprika, bet nespausti.
Užpilti marinatu, uždengti ir kaitinti (0,5 l stiklainius - 25 min., didesnius - 30 min.).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 11:45

prikalbejot,pameginsiu ir as siemet pomidorus su zele,kazkada meginau daryti,š....gavosi :merg2: sakiau daugiau nedarysiu,bet jei Ramune garantuoja 100 procentu uz recepta,darysiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 12:01

Truputį palauk, kai darysiu, galėsiu sukelt, pamatysi, kaip lengva ir paprasta.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 12:06

Ramunė rašė:Truputį palauk, kai darysiu, galėsiu sukelt, pamatysi, kaip lengva ir paprasta.Paveikslėlis
gerai,palauksiu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 16:39

Grybų ikrai

Reikės:

1 kg bet kokių smulkiai supjaustytų arba sumaltų mėsmale virtų grybų,
0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus,
3 smulkiai supjaustytų svogūno galvučių,
1 pomidoro, supjaustyto smulkiais kubeliais,
1 morkos, supjaustytos smulkiais kubeliais,
1 saldžiosios paprikos, supjaustytos smulkiais kubeliais,
druskos, pipirų ir acto pagal skonį.

įkaitinkite keptuvėje aliejų, jame apkepinkite grybus. Atskirai apkepinkite smulkintus svogūnus, saldžiąją papriką, pomidorus ir morkas. Sumaišykite juos su grybais. Keletą minučių patroškinkite, pabaigoje įberkite druskos, pipirų, įpilkite acto. Supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais ir laikykite šaldytuve.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 16:41

Marinuoti baravykai

Reikės:

1 kg šviežių baravykų, 200 ml vandens,
60 ml acto (6%),3-4 lauro lapelių,
10 juodųjų pipirų žirnelių,
3 kvapniųjų pipirų, 3 gvazdikėlių,
1 svogūno galvos, 1 valg. šaukšt. druskos.

Baravykus nuvalykite ir jei reikia, nuplaukite. Jeigu grybai dideli, supjaustykite juos norimo dydžio gabalėliais, jeigu maži – galima palikti juos sveikus. Sudėkite baravykus į puodą, užpilkite juo stikline vandens ir pastatykite ant viryklės, kad užvirtų. Paskui ugnį sumažinkite ir pavirkite grybus 10-15 min. vis pamaišant, kad nepriliptų prie puodo dugno.
Apvirtus grybus supilti į kiaurasamtį, o nuovirą nukoškite į kitą puodą. Į nuovirą suverkite druską ir prieskonius, užvirkite. Išimkite iš sultinio lauro lapelį ir įpilkite actą. Dabar grybus sudėkite atgal į šį marinatą ir pavirkite 5-10 min., pamaišant ir nugraibant putas.
Ant stiklainių dugno sudėkite žiedeliais supjaustytus svogūnus. Ant viršaus dėkite grybus, užpilkite marinatu ir uždarykite metaliniais dangteliais. Taip marinuotus grybus galima valgyti iškart, pagardinus aliejumi arba laikyti šaldytuve.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Lie 2007, 19:53

Baravikai skaniausi - džiovinti :P

(šiandien kaip kokia žinovė vis prieštarauju Ramunėi ;) )

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 21:40

pritariu, bet yra , kurie mėgsta :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2007, 09:38

as tiek daug turiu ju dziovintu nuo pernai metu,kad abejoju ar siemet dziovinsiu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Lie 2007, 13:03

Pomidorų marmeladas su džinu

1 kg miltingų pomidorų,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė,
750 g cukraus,
250 g g mažų pomidoriukų,
8 šaukštai džino,
raudonėlio lapelių, druskos, pipirų.

Pomidorus nuplikyti ir nulupti odeles. Perpjauti, išimti sėklas ir sutrinti maišikliu.Tyrę sukrėsti į puodą, supilti citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Išmaišyti ir virti apie 15 min.
Pomidoriukus nuplauti, nuskabyti kotus, supjaustyti ketvirčiais ir sudėti į marmeladą.Supilti džiną, įmesti keletą nuplautų raudonelio lapelių, pasūdyti, įberti pipirų ir išmaišyti.Sudėti į stiklainius ir užsukti.

P. S. Atidarytą marmeladą laikyti šaldytuve ir kuo greičiau suvartoti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Lie 2007, 13:55

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Lie 2007, 14:09

Va-va, ir aš taip sureagavau, kai perskaičiau. :hypno:
o komentuot negaliu - nebandytas. :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Lie 2007, 15:18

jei bus pomidoru pertekliu,rudeniop,pameginsiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Lie 2007, 16:16

nežinau, jei ir perteklius bus - aš jau geriau su ž-elė daugiau pasidarysiuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Lie 2007, 17:18

pagyvensim,pamatysim :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Lie 2007, 10:44

Čia turbūt panašiai kaip mano duotas receptas: karamelizuoti pomidorai...skonis toks pat. Ant megėjo.

Skelbti atsakymą