Aš taip pat nesterilizuoju, labai puikiai išsilaiko . Aš aplamai nemėgstu šio darbo, bet pomidorus ar agurkus su žele kitaip nepadarysisilsta rašė:Nežinau, kaip kitos, bet aš jau jeigu paverdu marinate daržoves (pvz., paprikas), tai jau tiesiai dedu į stklainiukus paruoštus ir jau nebesterilizuoju, o užsuku dangteliu ir kvit Taip darau ir papriką su česnakais, ir laikosi kuo puikiausiai daugiaaukščio blokinio namo rūsyje per žiemą, jei nesuvalgom anksčiau...
DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Daržovių marinavimas, konservavimas
Mane sūrininkė mano išmokė : jei nori, kad būtų tvirčiau, ji deda į orkaitę indelius ir pakaitina apie 10 min. Tada ištraukia ir užsuka. Man šis būdas geriau patinkaTina rašė:Aš tai trumpai dėl visa pikto. Rūsio neturime, tai namie laikau. Po to gaila būtų tokį skanumėlį išmesti
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Daržovių marinavimas, konservavimas
Tina rašė:Kur čia negaminsi, jei net seilės varva apie tokius skanumynus pagalvojus. Juk tokių skanių, namuose pagamintų pirkti nerasi
Re: Daržovių marinavimas, konservavimas
Reikės pabandyti. Gera idėja Ir darbo maziauRamunė rašė:Mane sūrininkė mano išmokė : jei nori, kad būtų tvirčiau, ji deda į orkaitę indelius ir pakaitina apie 10 min. Tada ištraukia ir užsuka. Man šis būdas geriau patinkaTina rašė:Aš tai trumpai dėl visa pikto. Rūsio neturime, tai namie laikau. Po to gaila būtų tokį skanumėlį išmesti
Gal galima būtų receptuką pomidorų su žele, vieną kartą bandžiau daryt, bet kažkodėl nesigavoRamunė rašė:Aš taip pat nesterilizuoju, labai puikiai išsilaiko . Aš aplamai nemėgstu šio darbo, bet pomidorus ar agurkus su žele kitaip nepadarysisilsta rašė:Nežinau, kaip kitos, bet aš jau jeigu paverdu marinate daržoves (pvz., paprikas), tai jau tiesiai dedu į stklainiukus paruoštus ir jau nebesterilizuoju, o užsuku dangteliu ir kvit Taip darau ir papriką su česnakais, ir laikosi kuo puikiausiai daugiaaukščio blokinio namo rūsyje per žiemą, jei nesuvalgom anksčiau...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorai su žele
2 litrai virinto vandens,
5 šaukštai su kaupeliu želatinos,
4 šaukštai cukraus,
4 šaukštai druskos,
1 šaukštas acto.
Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti.
Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių.
dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reikia 3 šaukštų.
2 litrai virinto vandens,
5 šaukštai su kaupeliu želatinos,
4 šaukštai cukraus,
4 šaukštai druskos,
1 šaukštas acto.
Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti.
Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių.
dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reikia 3 šaukštų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorai su feta
8-10 vidutinio dydžio pomidorų,
400-500 g fetos sūrio,
600-700 ml alyvuogių aliejaus,
50-70 ml baltojo vyno acto,
bazilikų,kvapiųjų pipirų,druskos, cukraus.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti.
Sudėti į stiklainius kartu su supjaustytu sūriu.
Aliejų išmaišyti su actu, prieskoniais, druska ir cukrumi.
Paruoštą marinatą šiek tiek pakaitinti, atvėsinti ir supilti ant pomidorų.
Stiklainius užsukti ir dėti į šaldytuvą.
8-10 vidutinio dydžio pomidorų,
400-500 g fetos sūrio,
600-700 ml alyvuogių aliejaus,
50-70 ml baltojo vyno acto,
bazilikų,kvapiųjų pipirų,druskos, cukraus.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti.
Sudėti į stiklainius kartu su supjaustytu sūriu.
Aliejų išmaišyti su actu, prieskoniais, druska ir cukrumi.
Paruoštą marinatą šiek tiek pakaitinti, atvėsinti ir supilti ant pomidorų.
Stiklainius užsukti ir dėti į šaldytuvą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kaip Tutsi sako, dėl skonio nesiginčysim Aš daugiau jų nedarysiu, bet gal kam ir bus skanu
Žalių pomidorų salotos
2 kg žalių pomidorų,
200 g svogūnų,
2 raudonosios paprikos ankštys,
40 g druskos.
Užpilas:
1 l vandens,
150 g cukraus,
2 šaukštai citrinos rūgšties.
Prieskoniai kiekvienam stiklainiui:
2-3 kartieji pipirai,
2 kvapnieji pipirai,
1 skiltelė česnako .
Pomidorus nuplauti, supjaustyti 1/2 cm skiltelėmis, o svogūnus - žiedeliais, apiberti druska, uždengti ir palikti 12 val.
Papriką nuvalyti, supjaustyti.
Vandenį užvirinti su cukrumi ir citrinos rūgštimi.
Pomidorus ir svogūnus dėti į stiklainius, sluoksniuojant su paprika, bet nespausti.
Užpilti marinatu, uždengti ir kaitinti (0,5 l stiklainius - 25 min., didesnius - 30 min.).
Žalių pomidorų salotos
2 kg žalių pomidorų,
200 g svogūnų,
2 raudonosios paprikos ankštys,
40 g druskos.
Užpilas:
1 l vandens,
150 g cukraus,
2 šaukštai citrinos rūgšties.
Prieskoniai kiekvienam stiklainiui:
2-3 kartieji pipirai,
2 kvapnieji pipirai,
1 skiltelė česnako .
Pomidorus nuplauti, supjaustyti 1/2 cm skiltelėmis, o svogūnus - žiedeliais, apiberti druska, uždengti ir palikti 12 val.
Papriką nuvalyti, supjaustyti.
Vandenį užvirinti su cukrumi ir citrinos rūgštimi.
Pomidorus ir svogūnus dėti į stiklainius, sluoksniuojant su paprika, bet nespausti.
Užpilti marinatu, uždengti ir kaitinti (0,5 l stiklainius - 25 min., didesnius - 30 min.).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grybų ikrai
Reikės:
1 kg bet kokių smulkiai supjaustytų arba sumaltų mėsmale virtų grybų,
0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus,
3 smulkiai supjaustytų svogūno galvučių,
1 pomidoro, supjaustyto smulkiais kubeliais,
1 morkos, supjaustytos smulkiais kubeliais,
1 saldžiosios paprikos, supjaustytos smulkiais kubeliais,
druskos, pipirų ir acto pagal skonį.
įkaitinkite keptuvėje aliejų, jame apkepinkite grybus. Atskirai apkepinkite smulkintus svogūnus, saldžiąją papriką, pomidorus ir morkas. Sumaišykite juos su grybais. Keletą minučių patroškinkite, pabaigoje įberkite druskos, pipirų, įpilkite acto. Supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais ir laikykite šaldytuve.
Reikės:
1 kg bet kokių smulkiai supjaustytų arba sumaltų mėsmale virtų grybų,
0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus,
3 smulkiai supjaustytų svogūno galvučių,
1 pomidoro, supjaustyto smulkiais kubeliais,
1 morkos, supjaustytos smulkiais kubeliais,
1 saldžiosios paprikos, supjaustytos smulkiais kubeliais,
druskos, pipirų ir acto pagal skonį.
įkaitinkite keptuvėje aliejų, jame apkepinkite grybus. Atskirai apkepinkite smulkintus svogūnus, saldžiąją papriką, pomidorus ir morkas. Sumaišykite juos su grybais. Keletą minučių patroškinkite, pabaigoje įberkite druskos, pipirų, įpilkite acto. Supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais ir laikykite šaldytuve.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Marinuoti baravykai
Reikės:
1 kg šviežių baravykų, 200 ml vandens,
60 ml acto (6%),3-4 lauro lapelių,
10 juodųjų pipirų žirnelių,
3 kvapniųjų pipirų, 3 gvazdikėlių,
1 svogūno galvos, 1 valg. šaukšt. druskos.
Baravykus nuvalykite ir jei reikia, nuplaukite. Jeigu grybai dideli, supjaustykite juos norimo dydžio gabalėliais, jeigu maži – galima palikti juos sveikus. Sudėkite baravykus į puodą, užpilkite juo stikline vandens ir pastatykite ant viryklės, kad užvirtų. Paskui ugnį sumažinkite ir pavirkite grybus 10-15 min. vis pamaišant, kad nepriliptų prie puodo dugno.
Apvirtus grybus supilti į kiaurasamtį, o nuovirą nukoškite į kitą puodą. Į nuovirą suverkite druską ir prieskonius, užvirkite. Išimkite iš sultinio lauro lapelį ir įpilkite actą. Dabar grybus sudėkite atgal į šį marinatą ir pavirkite 5-10 min., pamaišant ir nugraibant putas.
Ant stiklainių dugno sudėkite žiedeliais supjaustytus svogūnus. Ant viršaus dėkite grybus, užpilkite marinatu ir uždarykite metaliniais dangteliais. Taip marinuotus grybus galima valgyti iškart, pagardinus aliejumi arba laikyti šaldytuve.
Reikės:
1 kg šviežių baravykų, 200 ml vandens,
60 ml acto (6%),3-4 lauro lapelių,
10 juodųjų pipirų žirnelių,
3 kvapniųjų pipirų, 3 gvazdikėlių,
1 svogūno galvos, 1 valg. šaukšt. druskos.
Baravykus nuvalykite ir jei reikia, nuplaukite. Jeigu grybai dideli, supjaustykite juos norimo dydžio gabalėliais, jeigu maži – galima palikti juos sveikus. Sudėkite baravykus į puodą, užpilkite juo stikline vandens ir pastatykite ant viryklės, kad užvirtų. Paskui ugnį sumažinkite ir pavirkite grybus 10-15 min. vis pamaišant, kad nepriliptų prie puodo dugno.
Apvirtus grybus supilti į kiaurasamtį, o nuovirą nukoškite į kitą puodą. Į nuovirą suverkite druską ir prieskonius, užvirkite. Išimkite iš sultinio lauro lapelį ir įpilkite actą. Dabar grybus sudėkite atgal į šį marinatą ir pavirkite 5-10 min., pamaišant ir nugraibant putas.
Ant stiklainių dugno sudėkite žiedeliais supjaustytus svogūnus. Ant viršaus dėkite grybus, užpilkite marinatu ir uždarykite metaliniais dangteliais. Taip marinuotus grybus galima valgyti iškart, pagardinus aliejumi arba laikyti šaldytuve.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorų marmeladas su džinu
1 kg miltingų pomidorų,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė,
750 g cukraus,
250 g g mažų pomidoriukų,
8 šaukštai džino,
raudonėlio lapelių, druskos, pipirų.
Pomidorus nuplikyti ir nulupti odeles. Perpjauti, išimti sėklas ir sutrinti maišikliu.Tyrę sukrėsti į puodą, supilti citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Išmaišyti ir virti apie 15 min.
Pomidoriukus nuplauti, nuskabyti kotus, supjaustyti ketvirčiais ir sudėti į marmeladą.Supilti džiną, įmesti keletą nuplautų raudonelio lapelių, pasūdyti, įberti pipirų ir išmaišyti.Sudėti į stiklainius ir užsukti.
P. S. Atidarytą marmeladą laikyti šaldytuve ir kuo greičiau suvartoti.
1 kg miltingų pomidorų,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė,
750 g cukraus,
250 g g mažų pomidoriukų,
8 šaukštai džino,
raudonėlio lapelių, druskos, pipirų.
Pomidorus nuplikyti ir nulupti odeles. Perpjauti, išimti sėklas ir sutrinti maišikliu.Tyrę sukrėsti į puodą, supilti citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Išmaišyti ir virti apie 15 min.
Pomidoriukus nuplauti, nuskabyti kotus, supjaustyti ketvirčiais ir sudėti į marmeladą.Supilti džiną, įmesti keletą nuplautų raudonelio lapelių, pasūdyti, įberti pipirų ir išmaišyti.Sudėti į stiklainius ir užsukti.
P. S. Atidarytą marmeladą laikyti šaldytuve ir kuo greičiau suvartoti.