Desertai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
la major...tau tiesiog butina maisto gaminimo pertrauka kelioms dienoms, paskui vel eisis kaip is pypkes tegul mielasis gamina tas kelias dienas
Re: Desertai
La major, turiu vieną itin lengvau gaminamo ir itin skanaus pyrago receptą. Esu įdėjusi, vadinasi paprasta ir skanu. niekam dar nėra nesigavę, tikrai sužavėsi savomylimąjį. Tik atsigauk ir pailsėk nuo virtuvės, kaip sako pyp ,o tada, jei tik norėsi - mielai prašom
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
O šita taisyklė ir man galioja. Jeigu tik pasigiriu kam nors, nebūtinai vyrui, kad darysiu tą ar aną, ateikit į svečius, taip š... gaunasila major rašė:Aš pastebėjau, kad visuomet, jei tik mielajam pasigiriu iš anksto, ką skanaus darysiu, tai tada dažnai nepavyksta...
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
o as apskritai kai sakau niekada to ar ano nebus ar nedarysiu, tai kaip tycia taip ir pasidaro
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Na ką gi, vakar nieko negaminau, šiadien patiekiau tuos suktus kold(niukus, tiktai su kalakutiena, maišyta su parmezanu ir prieskoniais. Bet už tai kokį desertą man mielasis sukūrė: tinginys iš sausainių, sviesto, kondensuoto pieno, razinų ir kokoso drožlių. Įdėsiu nuotruką prie msų tinginukų Ale kaip skanu - pirstukus apsilaiziau
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Slyvos šokolade
50 g sviesto
100 g cukraus
trynys
2 šaukštai kakavos
2 saujos pjaustytų migdolų
2 saujos džiovintų, pjaustytų, rome mirkytų slyvų
Sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės, įdėti trynį, kakavos. Viską išmaišius sudėti migdolus ir slyvas. Gerai išmaišius susukti dešros forma maistine plėvele ir įdėt į šaldytuvą 2 val. (geriausiai per naktį). Išėmus apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyt.
Čia po dviejų valandų:
O čia pastovėjęs per naktį:
Kai man atsiuntė šį receptą, buvo prierašas: "Neskanu būt negali!".
Tikrai buvo labai skanu, o tėtis jau užsiprašė savo jubiliejui šito deserto...
50 g sviesto
100 g cukraus
trynys
2 šaukštai kakavos
2 saujos pjaustytų migdolų
2 saujos džiovintų, pjaustytų, rome mirkytų slyvų
Sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės, įdėti trynį, kakavos. Viską išmaišius sudėti migdolus ir slyvas. Gerai išmaišius susukti dešros forma maistine plėvele ir įdėt į šaldytuvą 2 val. (geriausiai per naktį). Išėmus apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyt.
Čia po dviejų valandų:
O čia pastovėjęs per naktį:
Kai man atsiuntė šį receptą, buvo prierašas: "Neskanu būt negali!".
Tikrai buvo labai skanu, o tėtis jau užsiprašė savo jubiliejui šito deserto...
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Tai puiku, nes aš ir pagalvojau, kad ne visos išdrįs dėl kiaušinių.
Bet, manau, kad ir be trynio išeitų.
Bet, manau, kad ir be trynio išeitų.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Desertai
as tikrai nebijau, nes konditerijoje jau senai naudojami tiek baltymai, tiek tryniai ir nezinai kur kada nusipirksi paduotuveje koki pyrageli su jais.Tikrai nenumirsi suvalges
O koki roma naudoji, nes daug ju yra neskaniu
O koki roma naudoji, nes daug ju yra neskaniu
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Pirkom pigiausią, kad būtų desertams gaminti. "Old Captain" vadinasi. Man jis tiko.
Re: Desertai
kas zinot kaip tokius grybukus reiketu padaryt?
- Prikabinti failai
-
- 32236.watermark.jpg (50.24 KiB) Peržiūrėta 9468 karus(ų)
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Desertai
skaniausi man jie is meduolines teslos, manau internete galima butu rasti
Re: Desertai
o gal kas zinot tos meduolines teslos recepta?
Re: Desertai
man atrodo, kad dar specialios formelės reikia. Ar aš klystu?
Re: Desertai
Supratau
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Desertai
Jie kepami iš dvieju dalių, paskui plokščiają pusė sulipinami ir apipilami glaistu
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
O kaip kojytę iškepti apvalią, jei ne iš dviejų dalių sulipinus? Taigi ta pusė, kur liečiasi su skarda, bus plokščia.
Aš mačiau tokius kepant iš vaflinės tešlos specialiose formelėse, specialioje vaflinėje.
Bet orkaitėje kepti turėtų būti skanesni.
Aš mačiau tokius kepant iš vaflinės tešlos specialiose formelėse, specialioje vaflinėje.
Bet orkaitėje kepti turėtų būti skanesni.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
nu neee - nemačiau niekada su plokščiu šonu grybų, čia jau patingėjusi šeimininkė tokių iškepti gali gal. Kepamos atskiros puselės ir suklijuojamos arba formose kepama. Kitokių nemačiau.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Desertai
mugese buna dideli ir tikrai maciau viena puse plokscia ir pardeje maciau... Vadinasi tu tokiu nematei
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Desertai
Jo, aš tokių nepastebėjau ir nevalgiau niekur... O grybų megėja esu
Tutsiuk, nuostabus tavo Lauros keksas - guli ant stalo, vėsta gražuolis. Dar neragavau, bet kvepia viliojančii ir iškilo gražiai. Dariau trečdalį porcijos, ir tai ne toks jau mažas, kaip tikėjausi
Tutsiuk, nuostabus tavo Lauros keksas - guli ant stalo, vėsta gražuolis. Dar neragavau, bet kvepia viliojančii ir iškilo gražiai. Dariau trečdalį porcijos, ir tai ne toks jau mažas, kaip tikėjausi
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Desertai
aciu
O grybus kada uzsiimsiu ir padarysiu tokius, kaip as maciau
O grybus kada uzsiimsiu ir padarysiu tokius, kaip as maciau
Re: Desertai
morku chalva
Chalva gaminama iš:
400-500g morkų
100g sviesto
200ml pieno
puodelio cukraus [manau, tikrai užtektų ir mažiau]
kelių šaukštų smulkintų pakepintų migdolų
poros šaukštų razinų
šiek tiek cinamono
O procesas toks: nuskutam ir sutarkuojam morkas. Tarkavau ne per pačią smulkiausią tarką, bet ir ne per burokinę, žodžiu - per viduriuką. Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas ir kepam kokias 10min vis pamaišydami. Po to supilam pieną, cukrų, migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono. Visą gėrį kepam dar 30min. Arba tol, kol pienas visiškai išgaruos. Tada dedam į formą, išklotą kepimo popierium ir paliekam atvėsti. Kai tai atsitinka [aš tolesnio darbo ėmiausi kitą dieną], susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti.
http://images.google.lt/imgres?imgurl=h ... t%26sa%3DG
Chalva gaminama iš:
400-500g morkų
100g sviesto
200ml pieno
puodelio cukraus [manau, tikrai užtektų ir mažiau]
kelių šaukštų smulkintų pakepintų migdolų
poros šaukštų razinų
šiek tiek cinamono
O procesas toks: nuskutam ir sutarkuojam morkas. Tarkavau ne per pačią smulkiausią tarką, bet ir ne per burokinę, žodžiu - per viduriuką. Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas ir kepam kokias 10min vis pamaišydami. Po to supilam pieną, cukrų, migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono. Visą gėrį kepam dar 30min. Arba tol, kol pienas visiškai išgaruos. Tada dedam į formą, išklotą kepimo popierium ir paliekam atvėsti. Kai tai atsitinka [aš tolesnio darbo ėmiausi kitą dieną], susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti.
http://images.google.lt/imgres?imgurl=h ... t%26sa%3DG
- Prikabinti failai
-
- PB110094.JPG (22.71 KiB) Peržiūrėta 9290 karus(ų)
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Desertai
Visada norėjau išbandyti kokią įdomesnę chalvą! O kaip skonis?