Faršu įdaryti makaronai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Faršu įdaryti makaronai
megstamo farso 400 gr
makaronai - kriaukles
plakamos grietineles - 400g
morku - 2
fermentinio surio
prieskoniu
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
farsa suprieskoniuot. sudet i kriaukles . farsiruotas kriaukles det i stiklini troskintuva, ar panasu inda.
uzpilti grietinele, kad apsemtu kriaukles. apipbarstyt prieskoniais .
troskinti orkaiteje 30 min. 180 laipsniu karstyje. vis patikrint ar apsemtos kriaukles . jei ne , galima dapilt virinto vandens .
po 30 min, tolygiai uzbarstyt
tarkuotas morkas, ir tarkuota suri. surio kiekis is akies. galima, dar siek tiek uzbarstyti prieskoniu.ir vel troskinti 20 min.
http://img219.imageshack.us/img219/9739 ... 5873bn.jpg
skanaus
makaronai - kriaukles
plakamos grietineles - 400g
morku - 2
fermentinio surio
prieskoniu
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
farsa suprieskoniuot. sudet i kriaukles . farsiruotas kriaukles det i stiklini troskintuva, ar panasu inda.
uzpilti grietinele, kad apsemtu kriaukles. apipbarstyt prieskoniais .
troskinti orkaiteje 30 min. 180 laipsniu karstyje. vis patikrint ar apsemtos kriaukles . jei ne , galima dapilt virinto vandens .
po 30 min, tolygiai uzbarstyt
tarkuotas morkas, ir tarkuota suri. surio kiekis is akies. galima, dar siek tiek uzbarstyti prieskoniu.ir vel troskinti 20 min.
http://img219.imageshack.us/img219/9739 ... 5873bn.jpg
skanaus
Aš makaronus užpilu Bešamelio padažu.
Bešamelio padažui: 2 šaukštai sviesto, 3 šaukštai miltų, 500 ml pieno, muskato riešuto, druskos,pipiriukų.
Sviestą išlydome puode. Suplakame pieną ir miltus . Plakinį supilame į puodą ir, nuolat maišydami šluotele, užverdame. Įdedame muskato, druskos, pipirų.. Padažas turi būti skystos grietinės konsistencijos.
Padažas būtinai turi pilnai apsemti makaronus, kitaip makaronai apdžius.Viršų pabarstau tarkuotu olandišku sūriu. Kepu apie 25- 30 min. o poto dar palaikau apie 15 mim. orkaitėje. Valgome su pamidorų padažu.
Bešamelio padažui: 2 šaukštai sviesto, 3 šaukštai miltų, 500 ml pieno, muskato riešuto, druskos,pipiriukų.
Sviestą išlydome puode. Suplakame pieną ir miltus . Plakinį supilame į puodą ir, nuolat maišydami šluotele, užverdame. Įdedame muskato, druskos, pipirų.. Padažas turi būti skystos grietinės konsistencijos.
Padažas būtinai turi pilnai apsemti makaronus, kitaip makaronai apdžius.Viršų pabarstau tarkuotu olandišku sūriu. Kepu apie 25- 30 min. o poto dar palaikau apie 15 mim. orkaitėje. Valgome su pamidorų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Būkit gerutės, dar parašykit receptų su makaronais. Norisi ko nors naujo
Aš vakar dariau labai paprastai :
Išviriau sultinyje spiraliukes, ir užpyliau padažu.
Padažui
Kadangi neturėjau mėsos, padariau mažyčius gumuliukus iš faršo ir apkepinau, pridėjau svogūno, česnako, paprikos, morkos, pomidorų padažo, prieskonių ir - ant makaronų. ( Produktai ne iš eilės, bet jūs pačios žinot eiliškumą).
Aš vakar dariau labai paprastai :
Išviriau sultinyje spiraliukes, ir užpyliau padažu.
Padažui
Kadangi neturėjau mėsos, padariau mažyčius gumuliukus iš faršo ir apkepinau, pridėjau svogūno, česnako, paprikos, morkos, pomidorų padažo, prieskonių ir - ant makaronų. ( Produktai ne iš eilės, bet jūs pačios žinot eiliškumą).
Čia toks keistas receptas su makaronais. Mano mažoji ir aš labai mėgstam.
Išsiverdame norimų makaronų(mums labiausiai patinka spiraliukės). Kol makaronai verda keptuvėje paskrudiname saulėgrąžas su trupučiu sviesto. Išgriebtus makaronus dedame į keptuvę ir sumaišom su saulėgrąžomis, pabarstome cukrumi pagal skonį.Galima dar dadeti sviesto. Negailėkit saulegrąžų.
Išsiverdame norimų makaronų(mums labiausiai patinka spiraliukės). Kol makaronai verda keptuvėje paskrudiname saulėgrąžas su trupučiu sviesto. Išgriebtus makaronus dedame į keptuvę ir sumaišom su saulėgrąžomis, pabarstome cukrumi pagal skonį.Galima dar dadeti sviesto. Negailėkit saulegrąžų.
MAKARONAI SU PADAŽU
Reikia virtų makaronų, geriausia kaspinėliai.
Padažui: apie 70-100g sviesto, 1 stiklinė tarkuoto parmezano sūrio (kitoks netinka), 1 stiklinė grietinėlės, 2 pomidorų, kapotų petražolių, svogūno laiškų.
Sviestą ištirpinti, supilti grietinėlę,suberti sūrį ir viską ant silpnos kaitros pavirti kol padažas sutirštės.Nepamiršti prieskonių.
Pomidorus supjaustyti smulkiais kubeliais ir suberti į išvirtą padažą.
Virtus makaronus sumaišyti su padažu ir apibarstyti kapotomis petražolėmis ir svogūnų laiškais. Skanaus.
Reikia virtų makaronų, geriausia kaspinėliai.
Padažui: apie 70-100g sviesto, 1 stiklinė tarkuoto parmezano sūrio (kitoks netinka), 1 stiklinė grietinėlės, 2 pomidorų, kapotų petražolių, svogūno laiškų.
Sviestą ištirpinti, supilti grietinėlę,suberti sūrį ir viską ant silpnos kaitros pavirti kol padažas sutirštės.Nepamiršti prieskonių.
Pomidorus supjaustyti smulkiais kubeliais ir suberti į išvirtą padažą.
Virtus makaronus sumaišyti su padažu ir apibarstyti kapotomis petražolėmis ir svogūnų laiškais. Skanaus.
Vakar troškinau mėsa įdarytus makaronus vamzdelius (cannelloni) su šaldytomis daržovėmis. Buvo tikrai skanu. Į stiklinį indą subėriau šaldytas daržoves, jas truputi pasūdžiau, ant viršaus sudėjau sluoksnį įdarytų makaronų, ant jų sudėjau griežinėliais pjaustytus pomidorus, viską gausiai pabarsčiau mairūnu ir užpyliau grietinėle skiesta su sultiniu. Kai jau beveik viskas išsitroškino viską apibarsčiau tarkuotu sūriumi ir dar 10 min patroškinau
Labai skanu, siūlau pabandyti.
Labai skanu, siūlau pabandyti.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Jei kalbetume apie tikruosius canelloni makaronus tai jie i makaronus nelabai panasus. Tai butu tas pats kaip lazanija, tik lakstai mazesni. Didziuosiuos centruose Lietuvoje parduoda didelius makaronu, kuriuos reikia prikimsti. Bet is tikruju, tai daromi taip, ant canelloni lksto uzdedamas norimas idaras ir tada susukama. Va tada tai jau panasu i dideli makarona.Ramunė rašė:Tokie dideli, apvalūs ir tuščiaviduriai. Jų būna centruose šalia lazanijos padėtų. Ir įpakavimas panašus.
Ir as kai gyvenau LT maniau, kad tai tikri canelloni makaronai. O pasirodo, kad tokie padaryti pirkeju patogumui tokiose salyse kaip LT, kur makaronu ¨kultas¨ nera taip isplites kaip Italijoje ir Ispanijoje
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Svarbu, kad skanu. Pas mus daug to, kas ne visai tikra... Nors ir Italijoj valgiau tokius cannelloni, kaip pas mus parduodami, tai manau, kad jų būna kelių rūšių, kaip ir makaronų...zuikaite rašė: Jei kalbetume apie tikruosius canelloni makaronus tai jie i makaronus nelabai panasus.
Ir as kai gyvenau LT maniau, kad tai tikri canelloni makaronai. O pasirodo, kad tokie padaryti pirkeju patogumui tokiose salyse kaip LT, kur makaronu ¨kultas¨ nera taip isplites kaip Italijoje ir Ispanijoje