IŠ BRAŠKIŲ
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
IŠ BRAŠKIŲ
BRAŠKĖS, BRAŠKĖS, BRAŠKĖS...
Žinau, kad dar anksti skelbti tokią tema, bet baiminuosi, kad kai atjungs internetą nebegalėsiu pasidalinti su jumis išbandytais ir dar neišbandytais receptais. todėl rašau dabar. Radau savo sąsiuvinuką, rašysiu receptus
Žinau, kad dar anksti skelbti tokią tema, bet baiminuosi, kad kai atjungs internetą nebegalėsiu pasidalinti su jumis išbandytais ir dar neišbandytais receptais. todėl rašau dabar. Radau savo sąsiuvinuką, rašysiu receptus
- Prikabinti failai
-
- strawberries.jpg (42.39 KiB) Peržiūrėta 5276 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Hazel 08 Bal 2007, 20:13, redaguota 1 kartą(us).
MORENGINIS BRAŠKIŲ TORTAS
išbandytas
Pagrindui:
125g minksto sviesto,
100g cukraus,
2pakeliai vanilinio cukraus,
2kiausiniai,
4kiausinio tryniai,
180gmiltu,
1.5sauksto kepimo milteliu,
20g kokoso drozliu
Kremui:
700g braskiu,
4kiausinio baltymai,
150g cukraus,
ziupsnelis druskos
Pagrindas: sviesta, cukru,vanil cukru istrinti iki purumo. po viena imaisyti kiausinius ir trynius. miltus, kepimo miltelius, kokoso drozles sumaisyti ir isukti i mase. tesla sukresti i kepimo popieriumi isklota inda ir islyginti. Kepti orkaiteje, bet kepti ne iki visisko iskepimo.atvesinti, nuimti popieriu.
Kremas: braskes susmulkinti(ketvirciais, bet jei braskes mazesnes- per puse). baltymus su druska isplakti iki purumo, sudeti cukru irplakti, kol jis istirps.
torto pagrinda vel deti i kepimo inda, ant virsaus sukresti braskes irisplaktus baltymus. su saukstu padaryti kalnelius. kepti orkaiteje kol baltymai pagels.
Tikrai labai graziai atrodo. ir skanu, kas be ko.
išbandytas
Pagrindui:
125g minksto sviesto,
100g cukraus,
2pakeliai vanilinio cukraus,
2kiausiniai,
4kiausinio tryniai,
180gmiltu,
1.5sauksto kepimo milteliu,
20g kokoso drozliu
Kremui:
700g braskiu,
4kiausinio baltymai,
150g cukraus,
ziupsnelis druskos
Pagrindas: sviesta, cukru,vanil cukru istrinti iki purumo. po viena imaisyti kiausinius ir trynius. miltus, kepimo miltelius, kokoso drozles sumaisyti ir isukti i mase. tesla sukresti i kepimo popieriumi isklota inda ir islyginti. Kepti orkaiteje, bet kepti ne iki visisko iskepimo.atvesinti, nuimti popieriu.
Kremas: braskes susmulkinti(ketvirciais, bet jei braskes mazesnes- per puse). baltymus su druska isplakti iki purumo, sudeti cukru irplakti, kol jis istirps.
torto pagrinda vel deti i kepimo inda, ant virsaus sukresti braskes irisplaktus baltymus. su saukstu padaryti kalnelius. kepti orkaiteje kol baltymai pagels.
Tikrai labai graziai atrodo. ir skanu, kas be ko.
Torčiukas su mėtine grietinėle
taip pat isbandytas sita recepta jau rasiau prie tortu temos
3 lapeliai sluoksniuotos tešlos(maždaug po 80g kiekvienas),
Pusė kg braškių,
~400g grietinėlės,
2 pak vanilinio cukraus,
2 pak grietinėlės tirštikio(yrra VISOSE parduotuvėse)
2 ar 3 šaukštai mėtų likerio,
Dėl papuošimo mėtų lapelių,
Miltų kočiojimui,
Džiov. pupelių dėl torto pagrindo
Tešlos lapelius atšildyti, sudėti vieną ant kito ir iškočioti stačiakampį, Jį susmaigstyti šakute.Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti tešlą, užkloti dar vieną popieriaus sluoksnį ir paberti pupelių, kad tešla kepdama labai neišsikilnotų. Kepti orkaitėje maždaug 16-20min.
Braškes supjaustyti puselėmis(arba ketvirčiais). Grietinėlę išplakti, įmaišyti vanil cukrų, likerį, tirštikį. Pusę braškių įmaišyti į grietinėlę ir sukrėsti ant ATVĖSINTOS tešlos. Likusiais braškes sudėti ant viršaus. Papuošti mėtų lapeliais
Toks lengvas, neapsunkinantis skrandzio (bent jau man) pyragiukas-torciukas
taip pat isbandytas sita recepta jau rasiau prie tortu temos
3 lapeliai sluoksniuotos tešlos(maždaug po 80g kiekvienas),
Pusė kg braškių,
~400g grietinėlės,
2 pak vanilinio cukraus,
2 pak grietinėlės tirštikio(yrra VISOSE parduotuvėse)
2 ar 3 šaukštai mėtų likerio,
Dėl papuošimo mėtų lapelių,
Miltų kočiojimui,
Džiov. pupelių dėl torto pagrindo
Tešlos lapelius atšildyti, sudėti vieną ant kito ir iškočioti stačiakampį, Jį susmaigstyti šakute.Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti tešlą, užkloti dar vieną popieriaus sluoksnį ir paberti pupelių, kad tešla kepdama labai neišsikilnotų. Kepti orkaitėje maždaug 16-20min.
Braškes supjaustyti puselėmis(arba ketvirčiais). Grietinėlę išplakti, įmaišyti vanil cukrų, likerį, tirštikį. Pusę braškių įmaišyti į grietinėlę ir sukrėsti ant ATVĖSINTOS tešlos. Likusiais braškes sudėti ant viršaus. Papuošti mėtų lapeliais
Toks lengvas, neapsunkinantis skrandzio (bent jau man) pyragiukas-torciukas
Veneros uogos (braškės su varške)
isbandziusi irgi
250 g neriebios varškės,
50 g kondensuoto pieno su cukrumi,
250 g braškių,
6 g vanilinio cukraus,
mėtos šakelės papuošti
Varškę sumaišykite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi į vientisą masę. Supjaustykite braškes. Ant stiklinės dugno dėkite varškės, paskui - braškių sluoksnį. Taip sluoksniuokite, kol stiklinė bus pilna.
labai graziai atrodo tarp persvieciamu stikliniu ;)sita recepta buvai idejusi kazkurioje kitoje temoje
isbandziusi irgi
250 g neriebios varškės,
50 g kondensuoto pieno su cukrumi,
250 g braškių,
6 g vanilinio cukraus,
mėtos šakelės papuošti
Varškę sumaišykite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi į vientisą masę. Supjaustykite braškes. Ant stiklinės dugno dėkite varškės, paskui - braškių sluoksnį. Taip sluoksniuokite, kol stiklinė bus pilna.
labai graziai atrodo tarp persvieciamu stikliniu ;)sita recepta buvai idejusi kazkurioje kitoje temoje
PUTESIAI SU MANGU TYRE
nesu bandziusi, bet man atrodo, kad skanu
1mangas,
50g persimonu ar persiku nektaro,
puses citrinos sultys,
250gbraskiu,
2kiausiniu baltymai,
100g cukraus.
Mango minkstima sutrinti(pertrinti per sieteli). i gauta tyre supilti persiku ar persimonu nektara ir siek tiek cirinos sulciu. susmulkinti braskes. i dubeni sudejus 200gbraskiu,baltymus, cukru bei 2saukstus citrinos sulciu isplakti plakikliu, kol putesiai sustandes. Svirkstu spausti i leksteles. likusiomis braskemis ir tyre papuosti putesius ir tuoj patiekti.
vasara bandysiu kadangi labai lengva ir skanu turetu buti
nesu bandziusi, bet man atrodo, kad skanu
1mangas,
50g persimonu ar persiku nektaro,
puses citrinos sultys,
250gbraskiu,
2kiausiniu baltymai,
100g cukraus.
Mango minkstima sutrinti(pertrinti per sieteli). i gauta tyre supilti persiku ar persimonu nektara ir siek tiek cirinos sulciu. susmulkinti braskes. i dubeni sudejus 200gbraskiu,baltymus, cukru bei 2saukstus citrinos sulciu isplakti plakikliu, kol putesiai sustandes. Svirkstu spausti i leksteles. likusiomis braskemis ir tyre papuosti putesius ir tuoj patiekti.
vasara bandysiu kadangi labai lengva ir skanu turetu buti
Torciukas su maskarpone
isbandytas
Pagrindui:40g pustu ryziu(arba galeciu),
150g cukraus,
40g kapotu migdolu,
aliejaus del formos istepimo
Kremui:400g braskiu,
200g maskarpones surio,
100g cukraus pudros(gali buti ir daugiau),
300g grietineles,
Pagrindas:ryziu galetes sutrupinti. cukru keptuveje keramelizuoti ir sumaisyti su ryziu galeciu trupiniais ir migdolais.aliejuotu saukstu mase deti i aliejumi intepta inda ir suspausti. palikti, kad sukietetu.
Kremas:keleta braskiu padeti pauosimui, o kitas istrinti. maskarpone isplakti iki purumo.imaisyti du trecdalius braskiu tyreles, cukraus pudra ir isplakta grietinele. mase uzsaldyti.
gauta ledu krema tepti ant pagrindo. uzdeti likusia braskiu tyre ir su sakute truputi pamaisyti. torta palikti nakciai saldiklyje.
isbandytas
Pagrindui:40g pustu ryziu(arba galeciu),
150g cukraus,
40g kapotu migdolu,
aliejaus del formos istepimo
Kremui:400g braskiu,
200g maskarpones surio,
100g cukraus pudros(gali buti ir daugiau),
300g grietineles,
Pagrindas:ryziu galetes sutrupinti. cukru keptuveje keramelizuoti ir sumaisyti su ryziu galeciu trupiniais ir migdolais.aliejuotu saukstu mase deti i aliejumi intepta inda ir suspausti. palikti, kad sukietetu.
Kremas:keleta braskiu padeti pauosimui, o kitas istrinti. maskarpone isplakti iki purumo.imaisyti du trecdalius braskiu tyreles, cukraus pudra ir isplakta grietinele. mase uzsaldyti.
gauta ledu krema tepti ant pagrindo. uzdeti likusia braskiu tyre ir su sakute truputi pamaisyti. torta palikti nakciai saldiklyje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
LEDŲ DESERTAS SU TRINTOMIS BRAŠKĖMIS
4 porcijoms reikia :
4 indeliai grietininių ledų ( su vafliu),
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
0,5 litro braškių,
3 šaukštai raudonojo vyno,
žalių mėtų lapelių.
1 arb. šaukštelis cinamono.
1. Suplakame pasaldintą grietinėlę. Sutriname braškes ir sumaišome su vynu bei cinamonu.
2. Į desertines taures sluoksniais dedame ledus, trintas braškes ir plaktą grietinėlę.
3. Puošiame plakta grietinėle, braškių gabalėliais ir mėtų lapeliais.
4 porcijoms reikia :
4 indeliai grietininių ledų ( su vafliu),
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
0,5 litro braškių,
3 šaukštai raudonojo vyno,
žalių mėtų lapelių.
1 arb. šaukštelis cinamono.
1. Suplakame pasaldintą grietinėlę. Sutriname braškes ir sumaišome su vynu bei cinamonu.
2. Į desertines taures sluoksniais dedame ledus, trintas braškes ir plaktą grietinėlę.
3. Puošiame plakta grietinėle, braškių gabalėliais ir mėtų lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
BRAŠKIŲ SALOTOS
1 stiklinė braškių,
1 bananas, 1 kivis, 1 nedidelė karambola,
3 šaukštai auksinio romo "Bacardi Gold",
5 šaukštai abrikosų likerio,
50 g šokolado papuošimui,
30 g cukraus pudros.
Vaisius supjaustyti kubeliais, braškes - į 4 dalis. Išmaišyti, užpilti likerio, romo, pabarstyti cukraus pudra. Puošti šokolado drožlėmis ir karambolos žvaigždutėmis.
1 stiklinė braškių,
1 bananas, 1 kivis, 1 nedidelė karambola,
3 šaukštai auksinio romo "Bacardi Gold",
5 šaukštai abrikosų likerio,
50 g šokolado papuošimui,
30 g cukraus pudros.
Vaisius supjaustyti kubeliais, braškes - į 4 dalis. Išmaišyti, užpilti likerio, romo, pabarstyti cukraus pudra. Puošti šokolado drožlėmis ir karambolos žvaigždutėmis.
Braškių tortas
1.6 kiaušiniai,
2.1 stiklinė cukraus,
3.1 šaukštelis vanilės esencijos,
pusė stiklinės tirpyto sviesto arba margarino,
4.1 stiklinė persijotų miltų, pusė šaukštelio kepimo miltelių.
Pertepimui:
5.2 stiklinės grietinėlės,
6.2 šaukštai cukraus,
pusė šaukštelio vanilės ,
7.2 stiklinės pjaustytų braškių.
Papuošimui:
8.Braškių, tarkuoto šokolado,
30g tirpyto šokolado.
Didesnį indą perplauti karštu vandeniu ir sausai išsluostyti. Jame išplakti kiaušinius iki putų. Po truputį dedant cukrų, plakti apie 10 min., kol masė pasidarys šviesi ir padvigubės. Baigiant plakti, supilti vanilę. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į masę. Kepimo formą patepti sviestu, iškloti vaškiniu popieriumi ir vėl patepti sviestu. Supilti tešlą ir kepti karštoje orkaitėje apie pusvalandį, kol, lengvai paspaudus pirštu, atšoks atgal. Kepinį išversti ant grotelių ir nuimti popierių. Kai atvės, supjaustyti sluoksniais.
Grietinėlę išplakti, sudėti vanilę, cukrų ir dar plakti. Įmaišyti supjaustytas braškes. Pertepti sluoksnius, aptepti šonus ir viršų. Braškes pamirkyti tirpytame šokolade ir papuošti viršų. Apibarstyti tarkuotu šokoladu.
1.6 kiaušiniai,
2.1 stiklinė cukraus,
3.1 šaukštelis vanilės esencijos,
pusė stiklinės tirpyto sviesto arba margarino,
4.1 stiklinė persijotų miltų, pusė šaukštelio kepimo miltelių.
Pertepimui:
5.2 stiklinės grietinėlės,
6.2 šaukštai cukraus,
pusė šaukštelio vanilės ,
7.2 stiklinės pjaustytų braškių.
Papuošimui:
8.Braškių, tarkuoto šokolado,
30g tirpyto šokolado.
Didesnį indą perplauti karštu vandeniu ir sausai išsluostyti. Jame išplakti kiaušinius iki putų. Po truputį dedant cukrų, plakti apie 10 min., kol masė pasidarys šviesi ir padvigubės. Baigiant plakti, supilti vanilę. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į masę. Kepimo formą patepti sviestu, iškloti vaškiniu popieriumi ir vėl patepti sviestu. Supilti tešlą ir kepti karštoje orkaitėje apie pusvalandį, kol, lengvai paspaudus pirštu, atšoks atgal. Kepinį išversti ant grotelių ir nuimti popierių. Kai atvės, supjaustyti sluoksniais.
Grietinėlę išplakti, sudėti vanilę, cukrų ir dar plakti. Įmaišyti supjaustytas braškes. Pertepti sluoksnius, aptepti šonus ir viršų. Braškes pamirkyti tirpytame šokolade ir papuošti viršų. Apibarstyti tarkuotu šokoladu.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 23 Geg 2008, 13:30, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
PYRAGAIČIAI SU BRAŠKĖMIS IR VANILINIU KREMU
250 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
350 g miltų.
KREMAS:
1 st. plaktos grietinėlės,
15 braškių,
nepilna st. cukraus,
2 šaukštai miltų,
100 g sviesto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 trynys,
2 šaukštai "Suktinio".
Į miltus sudedame sviestą, grietinę truputuką druskos ir kapojame, kol nelieka sausų miltų. Sukapotą tešlą atšaldime.Tada iškočiojame , supjaustome stačiakampiais ( manau, bet kokia forma tiks ) ir iškepame orkaitėje. Viename dubenėlyje užviriname grietinėlę su cukrumi, kitame - sviestą su miltais. Į dubenėlį su miltais supilame maišydami grietinėlę ir dar paviriname porą minučių. Supilame vanilinį cukrų. Atvėsiname, įdedame trynį, supilame midų.. Atvėsusį kremą išsukame plaktuvu.
Ant iškeptų sausainių konditeriniu švirkštu uždedame kremo, perpjautų per pusę braškių, dar vieną sausainį, ant jo - kremo ir braškių.
250 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
350 g miltų.
KREMAS:
1 st. plaktos grietinėlės,
15 braškių,
nepilna st. cukraus,
2 šaukštai miltų,
100 g sviesto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 trynys,
2 šaukštai "Suktinio".
Į miltus sudedame sviestą, grietinę truputuką druskos ir kapojame, kol nelieka sausų miltų. Sukapotą tešlą atšaldime.Tada iškočiojame , supjaustome stačiakampiais ( manau, bet kokia forma tiks ) ir iškepame orkaitėje. Viename dubenėlyje užviriname grietinėlę su cukrumi, kitame - sviestą su miltais. Į dubenėlį su miltais supilame maišydami grietinėlę ir dar paviriname porą minučių. Supilame vanilinį cukrų. Atvėsiname, įdedame trynį, supilame midų.. Atvėsusį kremą išsukame plaktuvu.
Ant iškeptų sausainių konditeriniu švirkštu uždedame kremo, perpjautų per pusę braškių, dar vieną sausainį, ant jo - kremo ir braškių.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0183.jpg (45.9 KiB) Peržiūrėta 5209 karus(ų)
PYRAGAIČIAI SU MASKARPONE
Gaila, kad negaliu įdėti nuotraukos...atrodo labai gražiai
375g šokoladu glaistytų sviestinių sausainių,
160g sviesto,
30g želatinos,
5 konservuoto imbiero gabalėliai,
350g maskarponės,
350g jogurto,
70g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
5 šaukštai citrinų sučių,
700g braškių,
pakelis šviesaus drebutinio tortų užpilo,
50g pusiau kartaus šokolado.
Į šaldymo maišelį subertus sausainius susmulkinti kočėlu ir, sumaišius su ištirpintu sviestu, ant kepimo popieriumi išklotos skardos suspausti 0,5cm storio sluoksnį.Želatiną išbrinkinti, imbierą susmulkinti. Jogurtą sumaišyti su sūriu, sudėti cukrų, vanil. cukrų, imbiero gabalėlius, supilti citrinų sultis ir 6-8 šaukštelius imbiero sirupo iš stiklainio. Ant silpnos ištirpintą želatiną sumaišyti su dviem šaukštais gautojo imbiero kremo ir sudėti į visą masę. Kremą tolygiai paskirstyti ant papločio, viršų išlyginti. Braškes nuplauti, nusausinti, nuskabyti ir supjaustyti plonais išilgais griežinėliais. Juos sudėlioti ant kremo panašiai kaip klojamos stogo čerpės, na nemoku nupasakoti, gal įsivaizduojate. Pagal instrukciją ant pakelio paruoštą drebutinį torto užpilą paskleisti ant braškių ir tortą valandai pastatyti šaltai. Ant silpnos ugnies ištirpinti stambiai sukapotą šokolado masę, ją supilti į šaldymo maišelį, nukirpti vieną kamputį ir, išvedžiojus šokoladines linijas, palaukti, kol sustings. Patiekti supjaustytą gabalėliais.
Gaila, kad negaliu įdėti nuotraukos...atrodo labai gražiai
375g šokoladu glaistytų sviestinių sausainių,
160g sviesto,
30g želatinos,
5 konservuoto imbiero gabalėliai,
350g maskarponės,
350g jogurto,
70g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
5 šaukštai citrinų sučių,
700g braškių,
pakelis šviesaus drebutinio tortų užpilo,
50g pusiau kartaus šokolado.
Į šaldymo maišelį subertus sausainius susmulkinti kočėlu ir, sumaišius su ištirpintu sviestu, ant kepimo popieriumi išklotos skardos suspausti 0,5cm storio sluoksnį.Želatiną išbrinkinti, imbierą susmulkinti. Jogurtą sumaišyti su sūriu, sudėti cukrų, vanil. cukrų, imbiero gabalėlius, supilti citrinų sultis ir 6-8 šaukštelius imbiero sirupo iš stiklainio. Ant silpnos ištirpintą želatiną sumaišyti su dviem šaukštais gautojo imbiero kremo ir sudėti į visą masę. Kremą tolygiai paskirstyti ant papločio, viršų išlyginti. Braškes nuplauti, nusausinti, nuskabyti ir supjaustyti plonais išilgais griežinėliais. Juos sudėlioti ant kremo panašiai kaip klojamos stogo čerpės, na nemoku nupasakoti, gal įsivaizduojate. Pagal instrukciją ant pakelio paruoštą drebutinį torto užpilą paskleisti ant braškių ir tortą valandai pastatyti šaltai. Ant silpnos ugnies ištirpinti stambiai sukapotą šokolado masę, ją supilti į šaldymo maišelį, nukirpti vieną kamputį ir, išvedžiojus šokoladines linijas, palaukti, kol sustings. Patiekti supjaustytą gabalėliais.
BRAŠKIŲ IR RABARBARŲ APKEPAS
400g braškių,
3 šaukštai cukraus,
5 šaukštai amareto,
400g rabarbarų,
130g mėgstamo biskvito,
2 kiaušinių baltymai,
šaukštelis citrinų sulčių,
150g cukraus.
Pusiau perpjautas braškes sumaišyti su trupučiu cukraus ir 4 šaukštais amareto. Uždengus palikti pusvalandžiui, kad pritrauktų. Rabarbarus susmulkinti1-2cm pločio gabalėliais, maždaug 5min patroškinti truputyje vandens, kad suminkštėtų. Pasaldinti cukrumi. Įkaitinti orkaitę. Stambiais biskvito kubeliais iškloti apkepo formą. Ant viršaus sukrėsti braškių ir rabarbarų mišinį. Baltymus su citrinų sultimis išplakti iki standumo, beriant cukrų. Kai pasidarys kreminė masė, supilti likusį amaretą. Kremą paskleisti ant braškių ir kepti orkaitėje maždaug 10min. Patiekti karštą.
Labai tinka nestandžiai plakta grietinėlė, vaniliniai ledai.
400g braškių,
3 šaukštai cukraus,
5 šaukštai amareto,
400g rabarbarų,
130g mėgstamo biskvito,
2 kiaušinių baltymai,
šaukštelis citrinų sulčių,
150g cukraus.
Pusiau perpjautas braškes sumaišyti su trupučiu cukraus ir 4 šaukštais amareto. Uždengus palikti pusvalandžiui, kad pritrauktų. Rabarbarus susmulkinti1-2cm pločio gabalėliais, maždaug 5min patroškinti truputyje vandens, kad suminkštėtų. Pasaldinti cukrumi. Įkaitinti orkaitę. Stambiais biskvito kubeliais iškloti apkepo formą. Ant viršaus sukrėsti braškių ir rabarbarų mišinį. Baltymus su citrinų sultimis išplakti iki standumo, beriant cukrų. Kai pasidarys kreminė masė, supilti likusį amaretą. Kremą paskleisti ant braškių ir kepti orkaitėje maždaug 10min. Patiekti karštą.
Labai tinka nestandžiai plakta grietinėlė, vaniliniai ledai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
KARALIŠKAS TORTAS SU BRAŠKĖMIS
Biskvitui:
6 kiaušiniai,
200 g cukraus,
200 g miltų.
Pertepimui :
1 kg grietinės,
1 kg braškių,
4 šaukštai želatinos,
1 st. cukraus.
Papuošimui:
400 g grietinėlės,
3 šaukštai cukraus,
1 paklelis grietinėlės standiklio,
12 braškių,
4 šaukštai biskvito trupinių,
4 mėtų lapeliai.
Saldžių lazdelių šonams.
1. Iš biskvitui skirtų produktų užminkome tešlą ir iškepame 3 lakštus.
2. Grietinę sumaišome su 0,5 kg pertrintų braškių, cukrumi ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta ir ištirpinta želatina. Likusias braškes pjaustome puselėmis.
3. Į tortinę formą klojame biskvito lakštą, ant jo dedame pusę supjaustytų braškių ir pusę grietinės masės.Uždengiame antru lakštu. Sudedame likusias uogas ir masę. Uždengiame trečiu lakštu ir 1 val dedame į šaldytuvą.
3. Iš tortinės formos išimtą tortą aptepame su grietinėlės standikliu sumaišyta plakta pasaldinta grietinėle.
4. Šonus apdedame saldžiomis lazdelėmis, o viršų puošiame biskvito trupiniais, braškių puselėmis, grietinėlės bokšteliais ir mėtų lapeliais.
Biskvitui:
6 kiaušiniai,
200 g cukraus,
200 g miltų.
Pertepimui :
1 kg grietinės,
1 kg braškių,
4 šaukštai želatinos,
1 st. cukraus.
Papuošimui:
400 g grietinėlės,
3 šaukštai cukraus,
1 paklelis grietinėlės standiklio,
12 braškių,
4 šaukštai biskvito trupinių,
4 mėtų lapeliai.
Saldžių lazdelių šonams.
1. Iš biskvitui skirtų produktų užminkome tešlą ir iškepame 3 lakštus.
2. Grietinę sumaišome su 0,5 kg pertrintų braškių, cukrumi ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta ir ištirpinta želatina. Likusias braškes pjaustome puselėmis.
3. Į tortinę formą klojame biskvito lakštą, ant jo dedame pusę supjaustytų braškių ir pusę grietinės masės.Uždengiame antru lakštu. Sudedame likusias uogas ir masę. Uždengiame trečiu lakštu ir 1 val dedame į šaldytuvą.
3. Iš tortinės formos išimtą tortą aptepame su grietinėlės standikliu sumaišyta plakta pasaldinta grietinėle.
4. Šonus apdedame saldžiomis lazdelėmis, o viršų puošiame biskvito trupiniais, braškių puselėmis, grietinėlės bokšteliais ir mėtų lapeliais.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0187.jpg (48.94 KiB) Peržiūrėta 5186 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 13 Bir 2007, 08:12, redaguota 1 kartą(us).