Kalėdiniai kepiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Radau vieną rusišką kalėdinių meduoliu receptą. Labai panašus į tai ką ješkai. Gal prisiminsi iš jo kaip daromas lietuviškas meduolis. Jeigu receptas panašus- tai pasakykAS rašė:ar niekas nekepa tokio meduolio, kuri reikia koki menesiuka subrandinti ir tik po to kepti? tai labai senas lietuviskas receptas ir as ji pameciau
labai pagelebtumet, jei pasidalintumete siuo senu recepteliu.............
3 stiklinės cukraus gerai padeginti keptuvėje be vandens, paskui įpilti viską maišant 300ml vandens, atsargiai kad neapsideginti.įdėti 1 virtuvinį šaukštą gvazdiko, tiek pat cinamono, kardamono, viską labai gerai sumalto. Įdėti sviesto arba margarino (nežinau koks kiekis, parašyta vienas pakelis), 2 arb šaukšteliai sodos, viska ataušinti ir kai atvės iki 30 laipsniuų - įdėti kiaušinių, miltų 1kg 200gr ir po to tešla turi pastovėti šaltoje vietoje, rašo kad gali stovėti iki vieno mėnėsio. Paskui tešlą iškočioti iki 1 cm storio ir išpjastyti iš jo visokiu formų figureliu ir kepti.
Pas mus aguonų pienas su šližikais išgaruoja jau kūčių vakarą. Kalėdom lieka tik pasvajot apie aguonų pieną.Lilina rašė:Kaip idomu ir isivaizduoju kad labai gražu
O pas mus tradicinis kalėdinis patiekalas - įdarytas karpis. Kaip jis gaminamas, nesidomėjau ir nesidomėsiu, čia jau anytos firminis patiekalas Bet labai sudėtingas. Ir dar auguonu pienas
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Na pagal tuos visus pašposinimus, tai suvalkiečiai - skūpūs, dzūkai labai jau dainingi, o žemaičiai užsispyrę. Nenorėjau įžeisti ko nors. Aš pati kilus iš žemaitijos.silsta rašė:o kas sakė, kad aukštaičių, suvalkiečių ar dzūkų nėra užsispyrusiųRamunė rašė:Taigi žemaičiai labai jau užsispyrę. Reik manyt, žuvytės ne ką mažiauLilina rašė:o kuom nedėkingi žemaitijos telkiniai?
O žuvikės kažin ar paveldi žmonių charakterio bruožus
idomus receptas. bet nepamasus i ta lietuviskaji. ten medaus reikejo... ir kazkoks "navarotnas" maisymas buvo hmmnmm... bet sita rusiska labai pamago pabandytLilina rašė:Radau vieną rusišką kalėdinių meduoliu receptą. Labai panašus į tai ką ješkai. Gal prisiminsi iš jo kaip daromas lietuviškas meduolis. Jeigu receptas panašus- tai pasakykAS rašė:ar niekas nekepa tokio meduolio, kuri reikia koki menesiuka subrandinti ir tik po to kepti? tai labai senas lietuviskas receptas ir as ji pameciau
labai pagelebtumet, jei pasidalintumete siuo senu recepteliu.............
3 stiklinės cukraus gerai padeginti keptuvėje be vandens, paskui įpilti viską maišant 300ml vandens, atsargiai kad neapsideginti.įdėti 1 virtuvinį šaukštą gvazdiko, tiek pat cinamono, kardamono, viską labai gerai sumalto. Įdėti sviesto arba margarino (nežinau koks kiekis, parašyta vienas pakelis), 2 arb šaukšteliai sodos, viska ataušinti ir kai atvės iki 30 laipsniuų - įdėti kiaušinių, miltų 1kg 200gr ir po to tešla turi pastovėti šaltoje vietoje, rašo kad gali stovėti iki vieno mėnėsio. Paskui tešlą iškočioti iki 1 cm storio ir išpjastyti iš jo visokiu formų figureliu ir kepti.
Sveikute, aš irgi gimusi ŽemaitijojRamunė rašė:Na pagal tuos visus pašposinimus, tai suvalkiečiai - skūpūs, dzūkai labai jau dainingi, o žemaičiai užsispyrę. Nenorėjau įžeisti ko nors. Aš pati kilus iš žemaitijos.silsta rašė:o kas sakė, kad aukštaičių, suvalkiečių ar dzūkų nėra užsispyrusiųRamunė rašė: Taigi žemaičiai labai jau užsispyrę. Reik manyt, žuvytės ne ką mažiau
O žuvikės kažin ar paveldi žmonių charakterio bruožus
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Aš turiu dar vieną receptą, su medumi, bet čia jau vadinamas "Tul'skij prianik"AS rašė: idomus receptas. bet nepamasus i ta lietuviskaji. ten medaus reikejo... ir kazkoks "navarotnas" maisymas buvo hmmnmm... bet sita rusiska labai pamago pabandyt
Tešlai:
miltų - 3 stiklinės
medaus - 100gr
sviesto - 4 šaukštai ~ 100gr
kiaušiniai - 2vnt
puse šaukštelio sodos
Įdarui:
uogienė - 200gr, bet turi būti tiršta, kad neiišsilietų
Užpilimui: grietine ir cukrus, suplakami kartu.
Į minkštą sviestą įdėti medaus, kiaušinių. (susikristalizaves medus turi buti pakaitintas ir ataušintas) Paskui prsijuoti miltus sumaisytus su soda kartu (nezinau kodel kartu...pagal mane tai soda prigesinti reiketu su kokiu obuoliu actu arba citrinos rugstim) Jeigu tešla gaunasi per tiršta, tada galima įpilti virinto atvėsinto vandens . Daromas pyragas, į vidu dedama uogiene ir labai keistai kepama: orkaite turi buti ikaitinta iki 320 laipsniu ir pakepinama 1 - 1,5 min. Paksui atvesinta iki 270 laipsniu ir dar 5 minutes pakepinama.
Viskas atvėsinama ir apipilama užpilimu, ir į šaldytuvą.
Nežinau ar čia tas pats, nes pas mus jis vadinamas "Veronika"
Miltai - 4- 5 stiklinės
Cukrus - ½ stiklinės
Kiaušiniai - 3 vienetai
Margarinas - 300 gramų
Mielės - 70-100 gramų
Pienas - 1 stiklinė
Druska
Vanilinis cukrus
Romas
Įdaras:
Uogienė (vaisiai, uogos) - apie 400 g
1.Mieles sutrinti su trupučiu cukraus, 0,5 št. pieno, 4-5 št. miltų. Kildinti.
2.Ištirpinti riebalus, kiaušinius išplakti su cukrum.
3.Kildintas mieles sumaišyti su tirpintais riebalais ir plaktais kiaušiniais, druską, prieskoniais ir likusiu pienu.
4.Suberti persijotus miltus, išminkyti minkštą (šiek tiek limpančią prie rankų) mielinę tešlą. Paruoštą tešlą susukti į švarią skepetą, panardinti į šaltą vandenį (turi būtinai būti apsemta).
5.Tešla iškyla po 10-20 min. iškilusią tešlą nusausinti, sukrėsti į riebalais pateptą skardą, sulyginti paviršių. Dalį tešlos palikti papuošimui. Ant tešlos uždėti uogienės, tyrės ar šviežių uogų, vaisių. Papuošti tešlos trupiniais.
6.Kepti 30-45 min 180-200° C orkaitėje.
Miltai - 4- 5 stiklinės
Cukrus - ½ stiklinės
Kiaušiniai - 3 vienetai
Margarinas - 300 gramų
Mielės - 70-100 gramų
Pienas - 1 stiklinė
Druska
Vanilinis cukrus
Romas
Įdaras:
Uogienė (vaisiai, uogos) - apie 400 g
1.Mieles sutrinti su trupučiu cukraus, 0,5 št. pieno, 4-5 št. miltų. Kildinti.
2.Ištirpinti riebalus, kiaušinius išplakti su cukrum.
3.Kildintas mieles sumaišyti su tirpintais riebalais ir plaktais kiaušiniais, druską, prieskoniais ir likusiu pienu.
4.Suberti persijotus miltus, išminkyti minkštą (šiek tiek limpančią prie rankų) mielinę tešlą. Paruoštą tešlą susukti į švarią skepetą, panardinti į šaltą vandenį (turi būtinai būti apsemta).
5.Tešla iškyla po 10-20 min. iškilusią tešlą nusausinti, sukrėsti į riebalais pateptą skardą, sulyginti paviršių. Dalį tešlos palikti papuošimui. Ant tešlos uždėti uogienės, tyrės ar šviežių uogų, vaisių. Papuošti tešlos trupiniais.
6.Kepti 30-45 min 180-200° C orkaitėje.
Gal čia anksčiau į vandenį merkdavo tešlą kol nebuvo šaldytuvų, ar būtent PAMERKTI Į ŠALTĄ VANDENĮdaida rašė:Nežinau ar čia tas pats, nes pas mus jis vadinamas "Veronika"
Miltai - 4- 5 stiklinės
Cukrus - ½ stiklinės
Kiaušiniai - 3 vienetai
Margarinas - 300 gramų
Mielės - 70-100 gramų
Pienas - 1 stiklinė
Druska
Vanilinis cukrus
Romas
Įdaras:
Uogienė (vaisiai, uogos) - apie 400 g
1.Mieles sutrinti su trupučiu cukraus, 0,5 št. pieno, 4-5 št. miltų. Kildinti.
2.Ištirpinti riebalus, kiaušinius išplakti su cukrum.
3.Kildintas mieles sumaišyti su tirpintais riebalais ir plaktais kiaušiniais, druską, prieskoniais ir likusiu pienu.
4.Suberti persijotus miltus, išminkyti minkštą (šiek tiek limpančią prie rankų) mielinę tešlą. Paruoštą tešlą susukti į švarią skepetą, panardinti į šaltą vandenį (turi būtinai būti apsemta).
5.Tešla iškyla po 10-20 min. iškilusią tešlą nusausinti, sukrėsti į riebalais pateptą skardą, sulyginti paviršių. Dalį tešlos palikti papuošimui. Ant tešlos uždėti uogienės, tyrės ar šviežių uogų, vaisių. Papuošti tešlos trupiniais.
6.Kepti 30-45 min 180-200° C orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Esu iš tų, kuriems saldumynų gali ir nebūti. Labai jau retsykiais Karūnos šokolado gabalėlis ir - viskas. Todėl ir saldžių receptų turiu mažai. Siūlau
UPĖTAKIS, ĮDARYTAS KEPENĖLĖMIS
Reikės :
Upėtakio;
keptų morkų su svogūnais;
kepenėlių;
druskos, pipirų, sviesto.
Kepenėles troškinti 5 - 7 minutes. Susmulkinti, įdėti keptas morkas su svogūnais, druskytės, pipiriukų ir kapoti, kol pasidarys vientisa masė.
Upėtakiui išimti pagrindinį kaulą ( stuburkaulį ), papipirinti, trupučiuką druskytės. Tada sudėti kepenėlių faršą ir kepti keptuvėje svieste.
Tinka ryžiai, bulvytės fri, košė....
Jei darau Kūčiom, nededu kepenėlių, o dedu virtus džiovintus baravykus . Bet man su kepenėlėm skaniau.
UPĖTAKIS, ĮDARYTAS KEPENĖLĖMIS
Reikės :
Upėtakio;
keptų morkų su svogūnais;
kepenėlių;
druskos, pipirų, sviesto.
Kepenėles troškinti 5 - 7 minutes. Susmulkinti, įdėti keptas morkas su svogūnais, druskytės, pipiriukų ir kapoti, kol pasidarys vientisa masė.
Upėtakiui išimti pagrindinį kaulą ( stuburkaulį ), papipirinti, trupučiuką druskytės. Tada sudėti kepenėlių faršą ir kepti keptuvėje svieste.
Tinka ryžiai, bulvytės fri, košė....
Jei darau Kūčiom, nededu kepenėlių, o dedu virtus džiovintus baravykus . Bet man su kepenėlėm skaniau.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
kARPIO SALOTOS
Reikės :
Karpio filė;
pievagrybių;
salotų,agurko,pomidorų;
virtų su lupena bulvių.
Padažui
2 virtų kiaušinių;
svogūnų laiškų, krapų;
majonezo, natūralaus jogurto;
grybų padažo ir obuolių acto ( labai nedaug).
Karpį supjaustome juostelėmis, pabarstome druskyte ir pipiriukais ir iškepame. ( tinka ir likęs nuo kūčių karpis ).
Pievagrybius supjaustome į 4 dalis ir apkepiname svieste. Prieskoniai.
Padažui skirtus produktus, išskyrus actą, sudedame į smulkintuvą ir suplakame. Tada pagardiname obuolių actu.
Į lėkštę sluoksniuojame :
salotų lapai;
virtų bulvių skiltelės;
agurko griežinėliai;
karpio gabalėliai;
pievagrybiai;
pomidoro skiltelės;
padažas.
Reikės :
Karpio filė;
pievagrybių;
salotų,agurko,pomidorų;
virtų su lupena bulvių.
Padažui
2 virtų kiaušinių;
svogūnų laiškų, krapų;
majonezo, natūralaus jogurto;
grybų padažo ir obuolių acto ( labai nedaug).
Karpį supjaustome juostelėmis, pabarstome druskyte ir pipiriukais ir iškepame. ( tinka ir likęs nuo kūčių karpis ).
Pievagrybius supjaustome į 4 dalis ir apkepiname svieste. Prieskoniai.
Padažui skirtus produktus, išskyrus actą, sudedame į smulkintuvą ir suplakame. Tada pagardiname obuolių actu.
Į lėkštę sluoksniuojame :
salotų lapai;
virtų bulvių skiltelės;
agurko griežinėliai;
karpio gabalėliai;
pievagrybiai;
pomidoro skiltelės;
padažas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Valgyt , bet ir palydėti skrandin maistelį reikia
KRIUŠONAS
Ananasas; kivi; vynuogės; braškės; mandarinas.
Vyšnių arba Bočių likeris ir šampanas santykiu 1 : 4.
Ananaso viršų nupjauti, išskobti, Į kiaurymę įdėti braškių, vaisių, supilti likerį ir šampaną. Palaikyti apie 30 - 40 minučių - ir Į SVEIKATĄ!
KRIUŠONAS
Ananasas; kivi; vynuogės; braškės; mandarinas.
Vyšnių arba Bočių likeris ir šampanas santykiu 1 : 4.
Ananaso viršų nupjauti, išskobti, Į kiaurymę įdėti braškių, vaisių, supilti likerį ir šampaną. Palaikyti apie 30 - 40 minučių - ir Į SVEIKATĄ!