Kalėdiniai kepiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Gru 2006, 20:01

Lilina rašė:
Ramunė rašė:Neturiu "aparatūros" :evil: , teks aprašinėti.

PERSONALIAI LILINAI
Nu klausyk Paveikslėlis skanu, labai Paveikslėlis super ...abudu su vyru apsilaižem Paveikslėlis

Jeigu imanoma butu kaip nors tave per atstumą apkabinti už tokį receptą, būtinai taip ir padaryčiau Paveikslėlis...pasirodo razinos kartais tikrai tarnauja kaip "razinos" Paveikslėlis
:bis: Labai džiaugiuosi, kad patiko. 043 Per draugės gimtadienį ragavom keptą vištą su marinuotais persikais ir ananasais( garnyras ). Irgi labai skanu buvo. Gal kada surizikuosi :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Gru 2006, 20:13

Nu po tokio pabandymo, manyčiau kad drasiai Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 16:05

Noriu pasiūlyti superpaprastas burokėlių salotas kūčių stalui :

Burokėlius išvirti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Svogūnus ir pievagrybius supjaustyti kubeliais ir apkepinti aliejuje.
Mirkytas slyvas supjaustyti juostelėmis arba kubeliais.
Viską sumaišyti, įberti druskytės, pipiriukų.

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 21 Gru 2006, 22:16

prie kokios mėsos tokios salotos tinka?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Gru 2006, 22:33

zita rašė:prie kokios mėsos tokios salotos tinka?
Jos tinka prie žuvies, dešrelių, kiaulienos. Vyras nelabai paukštieną mėgsta, tai prie jos nebandžiau. O kadangi aš nesu mėgėja mėsos, tai jas vienas kabliuoju su bulvėm ar duonyte ir :luks:
Tiesa, valgiau ir su mėsos vyniotiniu, irgi nieko. :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Gru 2006, 09:33

ĮDARYTI KREPŠELIAI
( blic patiekaliukas)

Krepšelius galima kepti, o galima ir nusipirkti.

Artimiausioje parduotuvėje susirandam lentyną su Kėdainių konservų fabriko produkcija, nusiperkam tuno su įvairiais priedais, pikantikškos lašišos sumuštiniams ( beje, tie indeliai nėra brangūs - apie 3 litus - bet labai skanūs ). Parsinešam namo, atidarom, pridedam krepšelius . Puošiam alyvuogėm, petražolėm, morkytėm - kuo turim, norim ir mokam.

Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.

Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Gru 2006, 15:17

Ramunė rašė:ĮDARYTI KREPŠELIAI
...

Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.

Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
Tada nuolat reikia krepšelius namie turėti :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Gru 2006, 15:32

Lilina rašė:
Ramunė rašė:ĮDARYTI KREPŠELIAI
...

Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.

Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
Tada nuolat reikia krepšelius namie turėti :wink:
Pas mus jų pirkti nebūna, tai aš kur nors Kaune ar Kėdainiuose nusiperku, padedu į barą, ten retai landžioju, ilgai išbūna. Taip ir prasisuku laiks nuo laiko :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Gru 2006, 11:05

Prisiminiau dar vieną skanų patiekalą. Gal tiks naujamečiui

SPRANDINĖ SU DARŽOVĖMIS

Sprandinės,
morkų,
paprikos( kas nemėgsta - nebūtina ),
poro arba svogūno,
majonezo, pomidorų padažo, česnako, prieskonių .

Sprandinę supjastom ir paruošiam kaip karbonadą. Apkepame keptuvėje.
Kol mėsa kepa, pasiruošiam padažą : pomidorų padažą ir majonezą (lygiom dalim ) sumaišom, išspaudžiam česnako nemažai, pridedam pipirų, druskos. Kai mėsa pravėsta, aptepame tuo padažu iš abiejų pusių, sudedame į indą, kuriame kepinsime ir paliekame kokiai valandai ( galima ir ilgiau ).

Į keptuvę, kur kepė mėsa, dedame tarkuotas stambiai morkas, kubeliais pjaustytą papriką, svogūną arba porą. Apkepiname, pridedame prieskonių ( čia idealiai tinka bazilikas). Dedame po gerą šaukštą ant mėsos.
Kad daržovės nebyrėtų, aš dar įtarkuoju sūrio, bet tai nebūtina. Beje, daržoves galima keisti pagal skonį ir galimybes.

Kai ateina laikas valgyti, dedame į orkaitę 20 minučių arba mikrobangę 5 -7 minutėms. Garnyrui tinka viskas, ką mėgstam arba turim.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 27 Gru 2006, 01:09

Panašiai kepu lašišą, tik vietoj pomidorų padažo, majonezo ir česnako dedu grietine ir fermentinį sūrį bei prieskonius.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 27 Gru 2006, 10:05

Ramunė rašė:
Lilina rašė:
Ramunė rašė:ĮDARYTI KREPŠELIAI
...

Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.

Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
Tada nuolat reikia krepšelius namie turėti :wink:
Pas mus jų pirkti nebūna, tai aš kur nors Kaune ar Kėdainiuose nusiperku, padedu į barą, ten retai landžioju, ilgai išbūna. Taip ir prasisuku laiks nuo laiko :wink:
Jei krepšelių neturiu kai reikia po ranka, tai naudoju DUONIUKUS, jie didoki, tai supjaustau reikalingais gabaliukais ir darau sumuštinius. Pabandykit :idea:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Gru 2006, 10:07

daida rašė:Panašiai kepu lašišą, tik vietoj pomidorų padažo, majonezo ir česnako dedu grietine ir fermentinį sūrį bei prieskonius.
:oops: Aš lašišą nelabai moku ruošti. Kepu paprastai, nes ji ir taip labai skani. Reikės pabandyti su daržovėm. Anyta tai į foliją suka su daržovėm ir bulvėm, Irgi nieko būna. :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Gru 2006, 10:16

silsta rašė:
Ramunė rašė:
Lilina rašė: Tada nuolat reikia krepšelius namie turėti :wink:
Pas mus jų pirkti nebūna, tai aš kur nors Kaune ar Kėdainiuose nusiperku, padedu į barą, ten retai landžioju, ilgai išbūna. Taip ir prasisuku laiks nuo laiko :wink:
:Jei krepšelių neturiu kai reikia po ranka, tai naudoju DUONIUKUS, jie didoki, tai supjaustau reikalingais gabaliukais ir darau sumuštinius. Pabandykit :idea:
Reikės išbandyti. :idea: Tik gali būti problemytė : aš juos ir vienus labai mėgstu. Nors perku dideles pakuotes, jos kažko labai jau greitai išsibaigia, Kartais net pagalvoju, gal jos apytuštės būna... :wink: :lol:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 27 Gru 2006, 10:19

silsta rašė:Jei krepšelių neturiu kai reikia po ranka, tai naudoju DUONIUKUS, jie didoki, tai supjaustau reikalingais gabaliukais ir darau sumuštinius. Pabandykit :idea:
Dar galima ir iš baltos duonos nedidelių apskrimų išpjauti ir taip pat ant jų daryti sumuštinukus :idea:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 27 Gru 2006, 10:21

Yra tokie labai ploni batonai, neprisimenu kaip jie vadinasi, gal prancūziški, tai ant jų irgi darau sumuštinukus, o išpjauti iš duonos nebandžiau.... :?

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 27 Gru 2006, 10:24

silsta rašė:Yra tokie labai ploni batonai, neprisimenu kaip jie vadinasi, gal prancūziški, tai ant jų irgi darau sumuštinukus, o išpjauti iš duonos nebandžiau.... :?
Išpjaustyti labai gražiai atrodo, galima išpjauti gėlytes, mėnuliukus... Na kokias turite formeles sausainiams tokius ir sumuštinius galima padaryti :D

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 27 Gru 2006, 10:27

Ačiū už idėją, nepagalvojau apie formeles.... :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Gru 2006, 10:27

Bet kaip faina, kad mes vėl bendraujam :!: :!: :!: Vėl naujų idėjų ir patarimų.
:P

Per Naujus planuojam į Palangą palėkt keturiese. Reikėtų įdomiau ir paprasčiau ko nors. Jei netingi, parašyk apie tą duonytės "išpjovimą" išsamiau. O tai mano vaizduotė niekaip nenupaišo :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Gru 2006, 10:29

:oops: Sorry :!: Jau perskaičiau :lol: Truputuką pavėlavau....

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

receptai

Standartinė AIRENE » 06 Sau 2007, 21:24

taigi -gavau dovanu tas knygeles,perziurejau,ir is to dziaugsmo prikepiau pusiau pagal lenkiska recepta kepyziuku.Pavyko(si karta :) .tik vietoj druskos i tesla dejau cukru.o i varske 1kiausinio tryni,cukraus ir razinu,mirkytu likerio-vandens misiny. Tesla tikrai vykusi gavosi.Is viso pavyko!
Prikabinti failai
pagal  lenkiskas.jpg
pagal lenkiskas.jpg (45.35 KiB) Peržiūrėta 3978 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Sau 2007, 21:27

Nu labai skaniai atrodo ...tik šnai ir netu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Sau 2007, 21:34

Vajergau kaip :hubba: :hubba: Matyt, niekur aš nesidėsiu, teks pamėgti saldumynus :merg2:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

receptai

Standartinė AIRENE » 06 Sau 2007, 21:39

Siandien zuvi dariau.Matyt,siandien man sekminga diena-gardu buvo. As,kad nereiketu stoveti ir maisyti ,prisimastau visko

ZUVIS TINGINIAUJANT :)
.Sutarkavau morkas,idejau prieskoniu druskos.ant folijos padariau morku,,patala",padejau zuvi,supjaustyta,gabaliukais,prismozinau,padruskinau,uzdariau folija.Kepiau apie pusvalandi(orkaitej).po to atidariau folija,pabarsciau zuvi tarkuotu suriu,aplydziau,zalumynu dar pabarsciau.su ryziais ir darzovem viska sukirto seimyna.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Sau 2007, 21:46

Ką reiškia "prismozinau" ?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: receptai

Standartinė Ramunė » 06 Sau 2007, 21:48

AIRENE rašė:Siandien zuvi dariau.Matyt,siandien man sekminga diena-gardu buvo. As,kad nereiketu stoveti ir maisyti ,prisimastau visko

ZUVIS TINGINIAUJANT :)
.Sutarkavau morkas,idejau prieskoniu druskos.ant folijos padariau morku,,patala",padejau zuvi,supjaustyta,gabaliukais,prismozinau,padruskinau,uzdariau folija.Kepiau apie pusvalandi(orkaitej).po to atidariau folija,pabarsciau zuvi tarkuotu suriu,aplydziau,zalumynu dar pabarsciau.su ryziais ir darzovem viska sukirto seimyna.
TU DAŽNIAU TINGINIAUK IR MUMS VISKĄ 024 , O MES TIK :cook3: :cook1: :valg: :valg:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Sau 2007, 21:56

Lilina rašė:Ką reiškia "prismozinau" ?
Mano mama ir anyta taip vadina prieskonių dėjimą. Ir dar svogūnų ar česnako kepinimą keptuvėje.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

receptai

Standartinė AIRENE » 06 Sau 2007, 22:45

,,pRISMOZINAU"-prieskoniu ,druskos ir kita ko(pvz.Soju padaziuko)pridejau :) Mano mama taip sakydavo.
Dar dabar pagalvojau,kad pagal fos knygeles lenkisku bandeliu su suria varske recepta,tai teslos ir nereiketu kitaip daryt.Butent,kaip parasyta.Bet idarui as surios varskes nemegstu,o va,parukytos sonines,ar siaip lasinuku idaras,ten labai tiktu.Ir nesaldu.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 17:54

Meduolinė eglutė

Tešlai:
200 g sviesto
4 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
200 g miltinio cukraus
200 g grietinės (30 %)
200 g medaus
30 g kepimo miltelių
700-800 g miltų
po pusę a. š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskatų
Glajui:
2 kiaušinio baltymų
2 stiklinių miltinio cukraus

Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę. Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname. Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir valandą palaikome šaldytuve. Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio tešlos lakštą ir išpjauname 5 mažėjančias žvaigždes bei 4 apskritimus. Kepame 200ºC temperatūroje 12-15 min.
Glajaus paruošimas
Suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Iš iškeptų žvaigždžių, apskritimų ir glajaus suklijuojame eglutę. Eglutę papuošiame glajumi, spalvotais saldainiukais.
Patarimas: meduolinius sluoksnius galima iškepti ir 1-2 mėn. prieš šventes. Juos laikome kartoninėje dėžutėje, o papuošti ir suklijuoti eglutę galima prieš pat šventę.
Prikabinti failai
1104145781.jpg
1104145781.jpg (43.79 KiB) Peržiūrėta 3924 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 21 Vas 2007, 21:28

oooj, koks skanėstas :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:44

tikrai labai skaniai atrodo :roll:

Skelbti atsakymą