Labai džiaugiuosi, kad patiko. Per draugės gimtadienį ragavom keptą vištą su marinuotais persikais ir ananasais( garnyras ). Irgi labai skanu buvo. Gal kada surizikuosiLilina rašė:Nu klausyk skanu, labai super ...abudu su vyru apsilaižemRamunė rašė:Neturiu "aparatūros" , teks aprašinėti.
PERSONALIAI LILINAI
Jeigu imanoma butu kaip nors tave per atstumą apkabinti už tokį receptą, būtinai taip ir padaryčiau ...pasirodo razinos kartais tikrai tarnauja kaip "razinos"
Kalėdiniai kepiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
ĮDARYTI KREPŠELIAI
( blic patiekaliukas)
Krepšelius galima kepti, o galima ir nusipirkti.
Artimiausioje parduotuvėje susirandam lentyną su Kėdainių konservų fabriko produkcija, nusiperkam tuno su įvairiais priedais, pikantikškos lašišos sumuštiniams ( beje, tie indeliai nėra brangūs - apie 3 litus - bet labai skanūs ). Parsinešam namo, atidarom, pridedam krepšelius . Puošiam alyvuogėm, petražolėm, morkytėm - kuo turim, norim ir mokam.
Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.
Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
( blic patiekaliukas)
Krepšelius galima kepti, o galima ir nusipirkti.
Artimiausioje parduotuvėje susirandam lentyną su Kėdainių konservų fabriko produkcija, nusiperkam tuno su įvairiais priedais, pikantikškos lašišos sumuštiniams ( beje, tie indeliai nėra brangūs - apie 3 litus - bet labai skanūs ). Parsinešam namo, atidarom, pridedam krepšelius . Puošiam alyvuogėm, petražolėm, morkytėm - kuo turim, norim ir mokam.
Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.
Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pas mus jų pirkti nebūna, tai aš kur nors Kaune ar Kėdainiuose nusiperku, padedu į barą, ten retai landžioju, ilgai išbūna. Taip ir prasisuku laiks nuo laikoLilina rašė:Tada nuolat reikia krepšelius namie turėtiRamunė rašė:ĮDARYTI KREPŠELIAI
...
Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.
Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prisiminiau dar vieną skanų patiekalą. Gal tiks naujamečiui
SPRANDINĖ SU DARŽOVĖMIS
Sprandinės,
morkų,
paprikos( kas nemėgsta - nebūtina ),
poro arba svogūno,
majonezo, pomidorų padažo, česnako, prieskonių .
Sprandinę supjastom ir paruošiam kaip karbonadą. Apkepame keptuvėje.
Kol mėsa kepa, pasiruošiam padažą : pomidorų padažą ir majonezą (lygiom dalim ) sumaišom, išspaudžiam česnako nemažai, pridedam pipirų, druskos. Kai mėsa pravėsta, aptepame tuo padažu iš abiejų pusių, sudedame į indą, kuriame kepinsime ir paliekame kokiai valandai ( galima ir ilgiau ).
Į keptuvę, kur kepė mėsa, dedame tarkuotas stambiai morkas, kubeliais pjaustytą papriką, svogūną arba porą. Apkepiname, pridedame prieskonių ( čia idealiai tinka bazilikas). Dedame po gerą šaukštą ant mėsos.
Kad daržovės nebyrėtų, aš dar įtarkuoju sūrio, bet tai nebūtina. Beje, daržoves galima keisti pagal skonį ir galimybes.
Kai ateina laikas valgyti, dedame į orkaitę 20 minučių arba mikrobangę 5 -7 minutėms. Garnyrui tinka viskas, ką mėgstam arba turim.
SPRANDINĖ SU DARŽOVĖMIS
Sprandinės,
morkų,
paprikos( kas nemėgsta - nebūtina ),
poro arba svogūno,
majonezo, pomidorų padažo, česnako, prieskonių .
Sprandinę supjastom ir paruošiam kaip karbonadą. Apkepame keptuvėje.
Kol mėsa kepa, pasiruošiam padažą : pomidorų padažą ir majonezą (lygiom dalim ) sumaišom, išspaudžiam česnako nemažai, pridedam pipirų, druskos. Kai mėsa pravėsta, aptepame tuo padažu iš abiejų pusių, sudedame į indą, kuriame kepinsime ir paliekame kokiai valandai ( galima ir ilgiau ).
Į keptuvę, kur kepė mėsa, dedame tarkuotas stambiai morkas, kubeliais pjaustytą papriką, svogūną arba porą. Apkepiname, pridedame prieskonių ( čia idealiai tinka bazilikas). Dedame po gerą šaukštą ant mėsos.
Kad daržovės nebyrėtų, aš dar įtarkuoju sūrio, bet tai nebūtina. Beje, daržoves galima keisti pagal skonį ir galimybes.
Kai ateina laikas valgyti, dedame į orkaitę 20 minučių arba mikrobangę 5 -7 minutėms. Garnyrui tinka viskas, ką mėgstam arba turim.
Jei krepšelių neturiu kai reikia po ranka, tai naudoju DUONIUKUS, jie didoki, tai supjaustau reikalingais gabaliukais ir darau sumuštinius. PabandykitRamunė rašė:Pas mus jų pirkti nebūna, tai aš kur nors Kaune ar Kėdainiuose nusiperku, padedu į barą, ten retai landžioju, ilgai išbūna. Taip ir prasisuku laiks nuo laikoLilina rašė:Tada nuolat reikia krepšelius namie turėtiRamunė rašė:ĮDARYTI KREPŠELIAI
...
Labai geras dalykas netikėtiems svečiams, o jų per šventes tikrai pasitaiko.
Dar yra bananų desertas, labai skanus, bet man per saldus. Irgi tinka krepšeliams.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Reikės išbandyti. Tik gali būti problemytė : aš juos ir vienus labai mėgstu. Nors perku dideles pakuotes, jos kažko labai jau greitai išsibaigia, Kartais net pagalvoju, gal jos apytuštės būna...silsta rašė::Jei krepšelių neturiu kai reikia po ranka, tai naudoju DUONIUKUS, jie didoki, tai supjaustau reikalingais gabaliukais ir darau sumuštinius. PabandykitRamunė rašė:Pas mus jų pirkti nebūna, tai aš kur nors Kaune ar Kėdainiuose nusiperku, padedu į barą, ten retai landžioju, ilgai išbūna. Taip ir prasisuku laiks nuo laikoLilina rašė: Tada nuolat reikia krepšelius namie turėti
Išpjaustyti labai gražiai atrodo, galima išpjauti gėlytes, mėnuliukus... Na kokias turite formeles sausainiams tokius ir sumuštinius galima padarytisilsta rašė:Yra tokie labai ploni batonai, neprisimenu kaip jie vadinasi, gal prancūziški, tai ant jų irgi darau sumuštinukus, o išpjauti iš duonos nebandžiau....
receptai
taigi -gavau dovanu tas knygeles,perziurejau,ir is to dziaugsmo prikepiau pusiau pagal lenkiska recepta kepyziuku.Pavyko(si karta .tik vietoj druskos i tesla dejau cukru.o i varske 1kiausinio tryni,cukraus ir razinu,mirkytu likerio-vandens misiny. Tesla tikrai vykusi gavosi.Is viso pavyko!
- Prikabinti failai
-
- pagal lenkiskas.jpg (45.35 KiB) Peržiūrėta 6856 karus(ų)
receptai
Siandien zuvi dariau.Matyt,siandien man sekminga diena-gardu buvo. As,kad nereiketu stoveti ir maisyti ,prisimastau visko
ZUVIS TINGINIAUJANT
.Sutarkavau morkas,idejau prieskoniu druskos.ant folijos padariau morku,,patala",padejau zuvi,supjaustyta,gabaliukais,prismozinau,padruskinau,uzdariau folija.Kepiau apie pusvalandi(orkaitej).po to atidariau folija,pabarsciau zuvi tarkuotu suriu,aplydziau,zalumynu dar pabarsciau.su ryziais ir darzovem viska sukirto seimyna.
ZUVIS TINGINIAUJANT
.Sutarkavau morkas,idejau prieskoniu druskos.ant folijos padariau morku,,patala",padejau zuvi,supjaustyta,gabaliukais,prismozinau,padruskinau,uzdariau folija.Kepiau apie pusvalandi(orkaitej).po to atidariau folija,pabarsciau zuvi tarkuotu suriu,aplydziau,zalumynu dar pabarsciau.su ryziais ir darzovem viska sukirto seimyna.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: receptai
TU DAŽNIAU TINGINIAUK IR MUMS VISKĄ , O MES TIKAIRENE rašė:Siandien zuvi dariau.Matyt,siandien man sekminga diena-gardu buvo. As,kad nereiketu stoveti ir maisyti ,prisimastau visko
ZUVIS TINGINIAUJANT
.Sutarkavau morkas,idejau prieskoniu druskos.ant folijos padariau morku,,patala",padejau zuvi,supjaustyta,gabaliukais,prismozinau,padruskinau,uzdariau folija.Kepiau apie pusvalandi(orkaitej).po to atidariau folija,pabarsciau zuvi tarkuotu suriu,aplydziau,zalumynu dar pabarsciau.su ryziais ir darzovem viska sukirto seimyna.
receptai
,,pRISMOZINAU"-prieskoniu ,druskos ir kita ko(pvz.Soju padaziuko)pridejau Mano mama taip sakydavo.
Dar dabar pagalvojau,kad pagal fos knygeles lenkisku bandeliu su suria varske recepta,tai teslos ir nereiketu kitaip daryt.Butent,kaip parasyta.Bet idarui as surios varskes nemegstu,o va,parukytos sonines,ar siaip lasinuku idaras,ten labai tiktu.Ir nesaldu.
Dar dabar pagalvojau,kad pagal fos knygeles lenkisku bandeliu su suria varske recepta,tai teslos ir nereiketu kitaip daryt.Butent,kaip parasyta.Bet idarui as surios varskes nemegstu,o va,parukytos sonines,ar siaip lasinuku idaras,ten labai tiktu.Ir nesaldu.
Meduolinė eglutė
Tešlai:
200 g sviesto
4 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
200 g miltinio cukraus
200 g grietinės (30 %)
200 g medaus
30 g kepimo miltelių
700-800 g miltų
po pusę a. š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskatų
Glajui:
2 kiaušinio baltymų
2 stiklinių miltinio cukraus
Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę. Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname. Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir valandą palaikome šaldytuve. Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio tešlos lakštą ir išpjauname 5 mažėjančias žvaigždes bei 4 apskritimus. Kepame 200ºC temperatūroje 12-15 min.
Glajaus paruošimas
Suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Iš iškeptų žvaigždžių, apskritimų ir glajaus suklijuojame eglutę. Eglutę papuošiame glajumi, spalvotais saldainiukais.
Patarimas: meduolinius sluoksnius galima iškepti ir 1-2 mėn. prieš šventes. Juos laikome kartoninėje dėžutėje, o papuošti ir suklijuoti eglutę galima prieš pat šventę.
Tešlai:
200 g sviesto
4 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
200 g miltinio cukraus
200 g grietinės (30 %)
200 g medaus
30 g kepimo miltelių
700-800 g miltų
po pusę a. š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskatų
Glajui:
2 kiaušinio baltymų
2 stiklinių miltinio cukraus
Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę. Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname. Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir valandą palaikome šaldytuve. Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio tešlos lakštą ir išpjauname 5 mažėjančias žvaigždes bei 4 apskritimus. Kepame 200ºC temperatūroje 12-15 min.
Glajaus paruošimas
Suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Iš iškeptų žvaigždžių, apskritimų ir glajaus suklijuojame eglutę. Eglutę papuošiame glajumi, spalvotais saldainiukais.
Patarimas: meduolinius sluoksnius galima iškepti ir 1-2 mėn. prieš šventes. Juos laikome kartoninėje dėžutėje, o papuošti ir suklijuoti eglutę galima prieš pat šventę.
- Prikabinti failai
-
- 1104145781.jpg (43.79 KiB) Peržiūrėta 6802 karus(ų)