Kiaulienos kepsnys
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Kiaulienos nugarine 1 kg .Daumantu majonezo , ""helmans"" pomidoru padazo.mesos prieskoniu.spausto cesnako .
mesa ypjauti keliose vietose ir uzpilt tuo visu marinatu , laikyti pora dienu, as tiek laikiau.
mesa su visu padazu ydejau i folija.kepiau su bulvemis, ir saldytom darzovem. pabaigai uzbarsciau tarkuoto fermentinio surio.kepti 200 laipsniu karstyje. apie 1, 30 val.
skanaus
Sultingas kiaulienos kepsnys
Jums prireiks:
4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos
Marinatui:
žiupsnelio grūstų pipirų
½ šaukšto garstyčių
1 arb. šaukštelio medaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
skiltelės česnako
druskos
½ apelsino sulčių
grūstų pipirų
50-70 g sauso raudonojo vyno
Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne ilgiau kaip valandą). Kepsnį galima verti ant iešmo išilgai raumens. Kepame ant labai karštų žarijų, vartydami kas 5-7 min. ir palaistydami vynu. Labai svarbu, kad kepsnys išliktų sultingas. Aliejus kepsniui padeda gražiai apskrusti. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Prie šio kepsnio galima patiekti ant tų pačių grotelių keptų daržovių (cukinijos, bulvių puselių su lupenomis, kepto česnako ir kt.).
Jums prireiks:
4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos
Marinatui:
žiupsnelio grūstų pipirų
½ šaukšto garstyčių
1 arb. šaukštelio medaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
skiltelės česnako
druskos
½ apelsino sulčių
grūstų pipirų
50-70 g sauso raudonojo vyno
Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne ilgiau kaip valandą). Kepsnį galima verti ant iešmo išilgai raumens. Kepame ant labai karštų žarijų, vartydami kas 5-7 min. ir palaistydami vynu. Labai svarbu, kad kepsnys išliktų sultingas. Aliejus kepsniui padeda gražiai apskrusti. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Prie šio kepsnio galima patiekti ant tų pačių grotelių keptų daržovių (cukinijos, bulvių puselių su lupenomis, kepto česnako ir kt.).
- Prikabinti failai
-
- 1090939066.jpg (41.56KiB)Peržiūrėta 5862 karus(ų)
Kiaulienos šonkaulių kepsneliai
500 g kiaulienos šonkaulių
3 skiltelių česnako
pundelio šviežių čiobrelių
6 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
Kiaulienos šonkaulius įtrinkite tarkuotu česnaku. Pabarstykite smulkiai supjaustytais čiobrelių lapeliais. Marinuokite šaldytuve apie 60 min. Prieš kepimą ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite apie 10 min. Patiekite su šviežiomis ar keptomis daržovėmis, keptomis bulvėmis ar ryžiais. Paprasta, skanu
500 g kiaulienos šonkaulių
3 skiltelių česnako
pundelio šviežių čiobrelių
6 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
Kiaulienos šonkaulius įtrinkite tarkuotu česnaku. Pabarstykite smulkiai supjaustytais čiobrelių lapeliais. Marinuokite šaldytuve apie 60 min. Prieš kepimą ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite apie 10 min. Patiekite su šviežiomis ar keptomis daržovėmis, keptomis bulvėmis ar ryžiais. Paprasta, skanu
- Prikabinti failai
-
- 1117007631.jpg (33.05KiB)Peržiūrėta 5855 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
KEPSNYS SU PICTACIJOM
Gal Hazel pravers Velykų stalui
Mėsos prieskonius, pipirus, baziliką arba čiobrelį) sumaišyti, įpilti aliejaus ir ištrinti mėsos gabalą. Geriausiai tinka kumpis arba sprandinė. Marinuojame parą arba dvi. Prieš kepant, mėsą nusausinti ir prikaišioti pistacijų. Tada dedam į skardą, užpilam truputį aliejaus, uždengiam folija ir kepam apie 1,5 val. Tada nuimam foliją ir kepam dar apie 40 min., palaistydamos sultimis.
Valgom karštą su bulvių kroketais, bulvytėmis fri. Galima bulves kepti karetu su mėsa.
O kas lieka - sekančią dieną panaudojam kaip šaltą patiekalą.
Gal Hazel pravers Velykų stalui
Mėsos prieskonius, pipirus, baziliką arba čiobrelį) sumaišyti, įpilti aliejaus ir ištrinti mėsos gabalą. Geriausiai tinka kumpis arba sprandinė. Marinuojame parą arba dvi. Prieš kepant, mėsą nusausinti ir prikaišioti pistacijų. Tada dedam į skardą, užpilam truputį aliejaus, uždengiam folija ir kepam apie 1,5 val. Tada nuimam foliją ir kepam dar apie 40 min., palaistydamos sultimis.
Valgom karštą su bulvių kroketais, bulvytėmis fri. Galima bulves kepti karetu su mėsa.
O kas lieka - sekančią dieną panaudojam kaip šaltą patiekalą.